NJJK på facebook

Støtt NJJK gjennom Grasrotandelen

Rapport fra NM 2018. Individuelt og lag.

Skrevet av: Sven Sodal

I år gikk Judo-NM av stabelen i vakre Sandnes, som del av den norske NM veka som inkluderte flere forskjellige idretter. Sammendrag av finalekampene ble vist på NRK.

Ramyar Izadi (-60kg), John Hansen og Felipe Valle (-73 kg,) Mohammad Reza (-90 kg) Dainius Jasinskas (+100 kg) stilte individuelt for NJJK, mens Jørn-Terje Krekling, Marius Jacobsen og Matthias Wien forsterket laget til lag-NM.

Ramyar Izadi åpnet sterk i første kamp, men ble kontret med en «ura Nage», til tap. I neste kamp møtte han den sterke utøveren Dudorkhanov fra Haugesund. Ramyar kastet han med en flott fot-teknikk og fikk full uttelling. Dermed var han i semifinalen. Etter en sterk åpning, tapte han dessverre mot den unge Brovold fra Trondheim. Ramyar gjorde en kjempebra innsats etter 3 års pause og ble belønnet med en imponerende bronsemedalje.

I første kamp møtte John Hansen Sigurd Stokke fra Bodø, som fikk inn en seoi-nage på John. John forsøkte hardt å utligne, men fikk ikke kastet sin motstander. Kampen kostet mye krefter, og i re-kvalifiseringen hadde han ikke nok energi igjen til å vinne kampen mot Krogedal fra Sandnes.

Mohammad Reza var revansjelysten etter å ha fått sølv flere år på rad. I klassen til Mohammad var det svært mange sterke utøvere bl.a. to tidligere nordiske mestere; Korneliussen og Skretting. Mohammad møtte Didriksen fra Bergen i første kamp. Det var ikke noe tvil om at Mohammad var fokusert denne dagen og han vant med et kast som gikk direkte over i holdegrep etter bare noen sekunder. I neste match gikk Mohammad rett på, og vant klart med «uchi mata» etter kort tid. Neste kamp ble en tung kamp mot Skretting fra Oslo Judoklubb. Begge kjørte på i høyt tempo, men Mohammad dominerte kampen. Skretting ble presset utover i kampen og tapte til slutt etter diskvalifikasjon på grunn av inaktivitet. Siste kamp i Puljen var mot lokalfavoritten fra Stavanger, Ulvenes. Han hadde ikke noe å stille opp mot Mohammad og ble kastet til ippon. Som puljevinner var han nå klar for semifinalen. Semifinalen ble utrolig spennende. Han møtte Zoitov som han aldri tidligere har vunnet mot. Begge har en veldig fysisk kampstil og kampen ble veldig jevn. Ingen av motstandere lyktes med å få en scoring. Mohammad var igjen den mest aktive og dominerende i kampen slik at Zoitov fikk straff for inaktivitet. Dermed kom Mohammad til finalen hvor han igjen skulle møte Skretting. Finalen ble som første oppgjør mellom de to veldig intensiv. Mohammad dominerte motstanderen med tøff jobbing med et sterkt grep. I tredje minutt fikk han en åpning og kastet Skretting med «uchi mata». Dermed vant han gullmedalje!

Dainius Jasinskas hadde aldri før konkurrert i denne klassen på nasjonalt nivå. Første kamp mot Erik Brunvatne fra Budosør ble en klar seier hvor han kastet to «waza-ari», en fotteknikk og et hoftekast. Neste kamp var mot den fysisk sterke Brekke, fra Haugesund. Dainius fant ikke nøkkelen mot det sterke grepet til Brekke og ble kastet med «o-soto gari». I semifinalen møtte han Brenne fra Levanger JK. Brenne hadde ikke noen sjanse mot Dainius sin fine fot-teknikk. Dainius vant med Ippon. I finalen møtte han igjen Haugesunds kjempe Brekke. I det første minuttet klarte han å stå imot, men han ble igjen offer for et fint «seoi-nage» angrep fra Brekke. Dainius tapte finalen men vant sølv i tungvektsklassen som er et fantastisk godt resultat for.


Lag NM
Etter en flott teammiddag onsdag kveld med forsterkningen fra Oslo gjennom Jørn Terje Krekling, Marius Jacobsen og Matthias Wien hadde dagen kommet for Lag NM. NJJK hadde dessverre ikke utøvere i 66kg klassen, noe som gjorde at vi startet alle lagkampene med et tap. Syv judolag fra hele landet hadde meldt seg på. Fire av disse var rene klubblag og tre lag bestod av utøvere fra regionene vest og sør. NJJK var i pulje med regionslag vest 2, region sør og Bodø.

Første kamp mot Bodø vant vi 3:2. John Hansen ville ta revansje for gårsdagens tap mot Stokke og var på god vei. Om han bare holdt Stokke 5 sekunder lenger i holdegrep han fikk inn, hadde det lykkes. Dessverre tapte John denne kampen. Han kom dog mye bedre inn i kampen i dag enn i går. Resten av laget vant alle sine kamper.

Den andre kampen gikk mot region sør med nordisk mester Eilertsen som fremstemann. Dette laget skulle vise seg å være en sterk motstander. Felipe vant suverent i 73kg. Deretter var det Marius Jacobsens tur i 81-kg. Han møtte en ekstremt sterk motstander i Kollerud som han kjente fra mange treningsøkter. Kollerud ble for sterk denne gangen. Marius var sliten fra dagen før og klarte ikke å score. Neste kamp var en av høydepunktene da den nybakte Norgesmesteren Mohammad møtte Eilertsen. Begge gikk offensivt til verks, men det ble kampen om grepet som dominerte mesteparten av tiden. Mohammad hadde flere ganger nesten på Eilertsen «på hoften», men Eilertsen forsvarte seg godt. Mohammed gikk etter scoring, men kampen gikk tiden ut. I golden score hadde Mohammad brukt opp alle kreftene sine og etter ca. 50 sekunder i golden score ble Mohammad tatt på et hoftekast, fikk poeng mot seg, og tapte kampen. Det var derfor ikke lengre avgjørende at Dainius også tapte sin kamp mot Alsaid som fikk inn en «seoi nage».

Siste kamp i puljen var mot region vest 2, hvor vi hadde walkover i -90kg klassen. John Hansen møtte en rask motstander i sin klass. Han var på hugget og det var ingen tvil om hvem som kom til å vinne kampen. Allerede i første minutter kastet han for Ippon med «Tomoe nage». Felipe var suveren og nådeløs mot sin motstander i 81kg. Allerede etter noen sekunder kastet han og fikk ippon. Den tyngste oppgaven hadde Mohammad med tungvekteren Brekke. Han er mange kg tyngre og ekstrem sterk. Mohammad klarte likevel å dominere grepet og vant kampen med et hoftekast som ga «waza-ari».

Som andrelag ut av innledende pulje var vi klar for semifinale mot Ippon JK. Ippon har nå vært tittelvinnere flere år på rad. Dette skulle vise seg å bli en svært spennende kamp. På papiret lå det ann til en jevn batalje. Walkover i -66 kg ga oss et klart dårligere utgangspunkt, men muligheten til å vinne var fortsatt gode med laget vårt. I 73 kg gikk Felipe en krevende kamp mot gårdagens vinnere Tutunarov. Felipe dominerte motstanderen og gjennom hele kampen. Han kastet motstanderen to ganger på rumpa som ikke ga noen poeng. Tredje gangen fikk Felipe inn en flott «ko uchi gari», der Tutunarov landet klart på siden. Alle i hallen trodde det var scoring, noe også videoen viser at det var, men dommeren stod dårlig plassert og dømte ikke scoring. I golden score hadde Felipe tatt seg helt ut ble kastet med en dyp rulle. Dermed lå vi to poeng bak. Marius måtte dermed vinne mot Martin Thiblin for at vi skulle komme videre. Martin er en erfaren utøvere som har medaljer fra verdenscup i skapet. Marius gav alt og klarte til og med å tvinge to straffer for inaktivitet på Martin. Kampen gikk til golden score der Martin lyktes med å trekke Marius ned og holde han i holdegrep for seieren. Dermed var drømmen om finale dessverre forbi. Men det skulle ikke minske kampinnstillingen til Mohammad. Han møtte en ne-waza spesialist i Alsgaard fra Ippon, som han hadde tapt for flere ganger tidligere. Mohammad var bestemt fra starten og kastet nesten motstanderen flere ganger. På det siste forsøket klarte han å følge motstanderen til «ne waza» og holde han fast i holdegrep, til ippon. Dainius møtte den tidligere presidenten i Norges Judoforbund Åstorp Reehorst i +90 kg klassen. Dainius var klar favoritt og vant kampen med å kast to waza-ari. Vi endte dermed opp med å tape lagkampen med 2-3. Laget hadde prestert på sitt beste og gav alt på Judomatta.

Alle kan være veldig stolt over det vi oppnådde i dag. Felleskapet og lagsamholdet hjalp oss å komme over tapet mot Ippon. Og vi fikk en fin bronsemedalje. Teamet som består av 6 forskjellige nasjonaliteter har vokst seg sammen i disse dagene. Alle er innstilt på å trene enda mer intensivt fremover for å komme enda sterkere tilbake neste år. Vi avsluttet den flotte turen med middag på brasiliansk steakhouse Fogo.

----------------------------------
Publisert: 23/10-18 16:25
Publisert av Sven Sodal

<< TilbakeGlemt brukernavn/passord?

NJJK er medlem av:
Norges Judoforbund Norges Idrettsforbund Svenska Jiujitsuförbundet

© 2001-2018 Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb - Om nettstedets bruk av informasjonskapsler
Teknisk løsning ved Halmoy.no