God jul og godt nytt år!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Des 2006

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Det er kun Judo Junior/Senior som har trening i romjulen. Alle medlemmer over 15 år uansett gren er velkomne på denne treningen: Onsdag 27. desember kl. 19:30.



Oppstart 2007:


JU JUTSU:
Tirsdag 9. januar kl. 19:00.


Ju Jutsu partiet er nå fullt, og har inntaksstopp frem til August 2007.



JUDO:


Knøttejudo: Tirsdag 13. mars kl. 18:00.


Videregående barn og ungdom (gult belte og oppover): Mandag 8. januar kl. 18:00.


Junior og Senior: Mandag 8. januar kl. 19:30.


Nybegynnerparti Barn/ungdom (hvitt belte): Mandag 22. januar kl. 18:00.



JIU JITSU: Mandag 15. januar kl. 19:30.




Gradering høsten 2006

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Des 2006

Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

Flere bilder fra graderingen.



Det har vært stor aktivitet på nybegynnerpartiet for barn og ungdom dette semesteret, og i overkant av 20 deltagere har deltatt på kurset. Det er tydelig at trenerne Lars Moland, Stine Lastein, Jørn Yngve og Joachim har gjort en god jobb med de grunnleggende ferdighetene, for hele kurset leverte solide graderinger og besto prøven til gult belte, 5 mon. Utøverne har hatt en god framgang gjennom hele semesteret, og fallteknik og turnøvelser ble utført mesterlig. På bakkekampssiden satt holdegrepssirkelen fint mens kastene var av god kvalitet i forhold til det man forventer til gult belte. Som sensor var det spesielt morsomt å se at kast som tai-otoshi og tre-stegs o-uchi-gari ble gjort metodisk og korrekt. Dette er fundamentale ferdigheter som utøverne kommer til å ha stor glede av ettersom de beveger seg oppover i gradene.



Det ble kun avholdt én gradering til det oransje beltet, men Adrian Rystad gjorde til gjengjeld en fin innsats og besto med glans. Likeså hadde vi én gradering til 3 mon. – grønt belte – og også Thomas Knutsen viste at han var verdig en ny beltegrad.



Blant seniorene hadde vi 5 utøvere som alle besto prøven til gult belte, 5 kyu. Sensorene var imponert av samtlige, men la spesielt godt merke til Ingrid Berg som etter kort tids trening leverte en meget bra gradering med Lars Moland som ”stuntmann” / ”kræsj-test-pilot”.



Vi hadde denne gangen ikke noen utøvere som skulle opp til blått belte, men tidlig i semesteret gikk Asbjørn Bull-Gjertsen opp til 2. kyu siden han mistet graderingen i våres. Asbjørn leverte en meget solid gradering.



Joachim Bakken og Marius Sandum tok det store steget opp til brunt belte – 1. kyu. Ne-waza delen av graderingen var ubetinget best, og grundige forberedelser og trening har her helt tydelig gitt resultater. På den negative siden bemerket sensorene noen svakheter i forhold til balanse, stabilitet og kontroll i tachi-waza. Etter å ha bli grillet vel og lenge av sensorene Jørn Terje Krekling og Morten Kompen kom de seg gjennom nåløyet, og kunne stolt motta sine nye belter. Klubben gratulerer så mye!



Lørdag 16. desember avholdt Norges Judoforbund gradering til 1, 2, og 3 dan svart belte. Ole Moland og Mette Johansen har samvittighetsfullt trent sine tre serier av nage-no-kata, noe alle fikk se under oppvisning på klubbmesterskapet, og leverte begge sterke graderinger til svart belte 1.dan. Mette må i skrivende stund være Norges yngste svartbelte – og det er bra at ferdigheter og beltegrad nå blir riktig satt sammen. Klubben gratulerer også Mette og Ole så mye med sine nye belter!



Flere bilder fra graderingen.



Referat Lag NM 2006

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Des 2006

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Vår egen Stian Bakken var imidlertid med som leiesoldat for Oslo judoklubb sitt klubblag. Stian gjorde en solid jobb for laget og vant alle sine kamper, men laget som helhet nådde ikke opp til medaljenivå i år.



På Seniorsiden lyktes vi med å veie inn alle sammen til tross for visse koordineringsproblemer. Ikke alle utøverne i hadde judopass og ikke alle var på innveiingsstedet i veldig god tid. Morten Kompen hadde fått utsatt innveiingen til lørdag morgen siden han skulle ha 24 timers eksamen og var ferdig med den i 5 tiden lørdag morgen. – det var ikke noe problem da han skulle gå i vektklassen +90 kg.



Lagene etter innveiing var som følger


Damer:


-57 kg May Linn Hystad


-63 kg Mette Johansen


-70 kg Jessica Wåhlstedt (lånt inn fra Ippon)


-78 kg Therese Winger


+78 kg Anja Heltne



Herrer:


-66 kg Lars Moland, med Musafir Malang som superreserve


-73 kg Stig Traavik


-81 kg Jørn Terje Krekling med Stian Jespersen reserve


-90 kg Igor Rafienko med Mathias Hansen som reserve


+90 kg Morten Kompen



Mix-laget


-63 kg Mette Johansen


+63 kg May Linn Hystad


-73 kg Stig Traavik


-90 kg Igor Rafienko


+90 kg Morten Kompen



Herrelaget var dermed godt besatt med reserver, og det var ikke uten grunn, da både Jørn Terje og Igor kom til stevnet med skade og var usikker på om de kunne gå.



Etter litt forsinkelse og noen tekniske utfordringer fra arrangøren var herrelaget klart for å møte Rogaland judokrets som første motstander. Dette ble grei match for laget og Lars ekspederte sin motstander med et armbend, Stig fikk walkover, Jørn Terje vant på armbend. Igor slet med sin motstander og gikk på et tap. I +-klassen valset Morten opp med sin motstander på enkleste måte – rett på rygg – Ippon!



Neste motstander var en av de vi fryktet mest – BK judo stilte med et sterkt lag, I første kamp tapte Lars mot Thomas Engebretsen som var i bra form. Stig ekspederte deretter sin motstander med en fin tomoe-nage til ippon. Jørn Terje var åpenbart ikke i slag den dagen, og etter relativt kort tid havnet han solid på ryggen mot Thorbjørn Engebretsen, som han tidligere aldri hadde tapt for. Igor slo til og leverte en sterk ippon seier med seoi-nage slik at det stod 2-2 i seire før siste kamp mellom Rune Enget fra BK og Morten. Morten lå over 20 kg bak i vekt og minst like mye i styrke, men i taktisk judo er Morten svært dyktig. Det nærmeste Rune kom scoring var et forsøk på et armbend som Morten vred seg unna, og så fikk Rune smake på to ganger drop kata-guruma til waza-ari og dermed ippon og seier til Morten og NJJK. Tredje kamp var mot Nesodden, og også denne kampen ble jevn og spennende. Lars leverte en ny god kamp og vant på ippon mot sin motstander som vant Jr-NM i klassen tidligere i år. Stig hadde også få problemer med Alexander Lange slik at vi trengte bare en seier til for å vinne kampen. Jørn Terje leverte ikke den, men slo opp skaden i ryggen og ble kastet i matta av Andre Stensnæs. Igor Rafienko gikk en god kamp mot Jonas Heimdal, men tapte til slutt etter å ha slått opp kneskaden sin fra uka før. Til slutt var det Morten som skulle gå mot stevnets største mann. Nesodden-utøveren hadde i kampen før vunnet mot Hosni Tlili fra Ippon og vist stor fysisk styrke. Morten hadde problemer med å komme til med sine teknikker og lå under med waza-ari etter en fin sumi-gaeshi fra motstanderen. Imidlertid klarte ikke Nesodden å stoppe Morten, som til slutt kom godt innunder med sin drop-kata guruma til ippon, og seier var et faktum.



Fjerde og siste kamp var mot Ippon. De hadde leid inn Magnus Ross som i tidligere år har gått for Asker i -66 kg og vi gjorde en endring med å sette inn Musafir i stedet for Lars mot Magnus, som går en relativt fysisk judo. Musafir gikk en bra kamp, men Magnus ble for sterk. I -73 kg gikk Stig mot Albin Dal, og dette var som ventet litt tøff motstand, spesielt for en Stig uten mye trening i kroppen i høst. I -81 skulle Stian som reserve for en skadet Jørn Terje, gå mot Martin Thiblin. Kampen ble preget av god og effektiv grepsfight fra Stian sin side frem til at underarmene ikke lenger helt hang med. Martin overtok derfra initiativet og vant kampen. I -90 skulle Mathias som reserve for Igor gå mot Audun Strand. Audun har en litt masete judo, som ikke passer Mathias noe særlig. Mathias hadde imidlertid initiativet i store deler av kampen, men holdt ikke fysisk hele kampen igjennom og ga da åpninger som Audun utnyttet. Stillingen før siste kamp var dermed 4-0 til Ippon og Morten hadde således bare æren å sloss for. Morten viste igjen hvor god han er i taktisk judo og holdt nesten lekestue med Hosni. Kampen endte med seier etter nok en vellykket kata-guruma. Situasjonen da var at Ippon hadde slått oss, vi hadde slått BK Judo og BK Judo hadde slått Ippon. Imidlertid hadde vi færrest individuelle seire totalt og endte dermed opp med bronse i herreklassen. Marginene var imidlertid så små, at det blir svært spennende neste år. Vi gleder oss allerede..



I Dameklassen var det dessverre bare to lag med siden noen lag hadde trekt seg. Imidlertid var det sølv- og gullvinnerne fra fjorårets NM i Sandnes som sto igjen på deltakerlisten, så kvaliteten var bra. Vi hadde fått med oss Jessica Wåhlstedt fra Ippon i -70kg og Mette var med for første gang i et senior NM. Motstander var Vestfold krets, som stilte med samme lag som i fjor. May Linn er letteste jente og var først ut. Hun brukte litt tid, men fikk mange scoringer og vant til slutt på ippon etter å ha scoret waza-ari med to ganger seoi-nage. Nestejente ut var Mette, og hun smilte og lo og raste i vei med motstanderen på matta - og en, også to, også tre også hopp… …så lå hun der på rygg. Lett match for Mette som vant på kata-guruma. Neste kamp var vi spente på da Jessica skulle gå mot NJJK-venn og nybegynner-trener Stine Lastein, som er tidligere landslagsutøver. Stine angrep med uchi-mata, men ble kontret kontant med en teknisk o-goshi fra Jessica til ippon. Seieren var sikret. Therese gikk imidlertid for rent bord, men måtte gi tapt for sin motstander. Til slutt var det en meget tent Anja som skulle hevne et forsmedelig tap for samme motstander i fjor. Hun hadde gjort hjemmeleksen sin og med gode o-uchi-gari til harai-goshi kombinasjoner endte det med ippon og seier 4-1 til NJJK over Vestfold jentene.



Siste klasse var Senior Mix, der vi hadde et meget godt lag bestående av Mette Johansen i -63, May Linn Hystad, i +63, Stig Traavik i -73, Igor Rafienko i -90 og Morten Kompen i +90. Igor måtte trekke seg etter skaden han fikk i herreklassen slik at vi stod uten deltaker i -90 kg. Første motstander var Ippon, som hadde Jessica Wåhlstedt i -63 kg klassen mot Mette. Jessica er svært smidig og gled under Mette med sin gode o-goshi/uchi-mata variant. Mette havnet på ryggen, og fikk waza-ari mot seg. Syv poeng under er ganske mye mot en såpass god motstander som Jessica. Mette var imidlertid ustoppelig i dag, og etter å ha jaget og kastet Jessica flere ganger lyktes hun med å få ippon på en lynrask morote-gari. Deretter gikk May Linn på matta mot Reidun Heiene – som var innlånt av Ippon fra Slemdal judoklubb. May Linn gir bort ganske mange kilo, men overlegen teknikk, hurtighet og rutine gjør at May Linn fighter hjem seieren relativt komfortabelt – ippon til May Linn. Stig hadde på ny en vanskelig oppgave mot Albin, og hadde bestemt seg for å satse hvis ingenting skjedde etter et par minutter. Det gjorde han og løftet Albin høyt opp i et forsøk på Ura Nage. Imidlertid falt Albin ned oppå Stig og fikk med det ippon – kanskje uten å ha den helt store kontrollen over den teknikken . . . Igjen var det Morten som måtte levere, og Ippon hadde valgt å endre oppsettet fra herreklassen og det var nå Lars Sandnes som stod på motsatt side. Lars er enda større enn Hosni, minst like sterk og bedre taktisk. Morten var likevel ikke truet, og et minutts tid før full tid kom Morten inn med sin kata-guruma som ga waza-ari og seier. Neste kamp var mot Rogaland, hvor Mette og May-Linn ekspederte sine to motstandere raskt med drop-te-guruma og seoi-nage . Rogaland hadde en utøver i -90, hvor vi hadde ingen, men til gjengjeld ingen i -73 og + 90 så vi vant 4-1. Mot forhåndsfavoritten BK Judo var det på ny en vanskelig kamp. Mette vant greit sin kamp mot Rina Næss, men May Linn slet og måtte gi tapt mot Esther Myrebøe til slutt. Stig Traavik slo imidlertid til og vant ganske raskt på en fin drop kata guruma fulgt av en tomoe-nage. Klippen Morten Kompen vant igjen over Rune Enget, denne gangen med seoi-nage til ippon. Siste kamp var mot Oslo Judo Klubb. Mette valset igjen opp med motstanderen sin på kort tid. May Linn gikk en solid kamp mot Ane Ofstad, og det var ikke før i det siste minuttet at Ane klarte å lure seg innunder May Linn med sode-tsuri-komi-goshi. Dagens negative overraskelse var nok Stig’s kamp mot Richard Rud. Richard er fortsatt junior, men har blitt svært dyktig på grep og har en vrien kata-guruma variant. Den fant Stig ikke ut av og havnet på rygg til waza-ari to ganger. Morten var siste mann ut og kastet greit Ole Petter Vikene i den største klassen. Spenning var det imidlertid til siste slutt, da det viste seg at lagene igjen hadde slått hverandre i ring; vi tapte for Oslo JK, Oslo tapte for Ippon JKog vi slo Ippon JK. Antall seire var det samme med 12, så det som til slutt skilte var fattige tre poeng som manglet for å ta gullet. Det gikk til Ippon (Morten – det var din skyld – du bør skjerpe deg og sørge for å kaste Lars Sandnes på ippon neste gang!! ;)



Alt i alt en veldig bra dag resultatmessig for klubben. Fjorårets lag-NM endte med tre sølv, i år ble det en av hver valør. Neste år skal vi vinne alt!!



Klubbens ledere tar utdanning

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Nov 2006

Originalt skrevet av: Stian Jespersen

29 særforbund har gått sammen om å lage en ny utdanning for alle som har lederfunksjoner i en klubb. Utdanningen heter Idrett og ledelse, har 4 trinn, og er utviklet i samarbeide med Norges Idrettshøgskole.



I tillegg er det startet opp en veilederutdanning på 15 studiepoeng for veiledere innen de respektive særforbund i samarbeid med Norges Idrettshøgskole. Stian Jespersen og May Linn Hystad er klubbens deltagere på denne utdanningen.



På kurset som holdes for NJJKs tillitsvalgte skal vi gjennom 5 moduler;


  • Hurra jeg er blitt leder!


  • Medlemmet i sentrum


  • Klubbutvikling


  • Idrettens organisering


  • Klubbkultur, verdibasert ledelse



  • Praktisk info ang. semesterslutt, romjulen og oppstart 2007

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Nov 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    JU JUTSU
    Siste trening før jul:Onsdag 20. desember
    Romjulen:Ingen trening i romjulen
    Oppstart 2007:Tirsdag 9. januar
    Ju Jutsu partiet er nå fullt, og har inntaksstopp frem til August 2007
    JUDO
    Siste trening før jul:
    Barn og ungdom: Onsdag 13. desember
    Junior og Senior:Torsdag 21. desember
    KnøttejudoTirsdag 5. desember
    Romjulen:
    Knøtter, Barn og Ungdom:Ingen trening i romjulen
    Junior og Senior:Onsdag 27. desember
    Oppstart 2007:
    Knøttejudo:Tirsdag 13. mars
    Videregående barn og ungdom (gult belte og oppover):Mandag 8. januar
    Junior og Senior:Mandag 8. januar
    Nybegynnerparti Barn/ungdom (hvitt belte):Mandag 22. januar
    JIU JITSU:
    Siste trening før jul:Torsdag 14. desember
    Romjulen:Ingen trening i romjulen
    Oppstart 2007:Mandag 15. januar



    Gradering og klubbmesterskap - Judo

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Nov 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Gradering mandag 11. des



    Tider:


    Nybegynnere barn og ungdom: kl. 17:30 - 18:30


    Alle andre graderinger: fra kl. 18:30 - ca. 20:30



    Graderingen koster 300,-


    Inkluderer:


    • Sensorer


    • Nytt belte


    • Graderingsmerke


    • Judopass (til de som ikke har fått det før)


    Hvem skal gradere seg?


    Det er treneren som melder på utøvere til gradering. Hør med treneren din om du er aktuell for gradering.



    Klubbmesterskap og avslutning onsdag 13. des



    Tider:


    Innveiing/registrering: kl. 17:30-17:50


    Kampstart: ca. kl. 18:15



    Alle klubbens judoutøvere kan delta i klubbmesterskapet.


    Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit og sosialt etter konkurransene!


    Klubbmesterskapet og semesteravslutningen er gratis.



    Ta med hele familien som heiagjeng!!



    Påmelding på oppslagstavla eller til Pamelding@njjk.no




    Styrets arbeide - referat fra de to siste styremøter

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Nov 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Klubbutvikling


    Styret i NJJK har investert i å utdanne to personer i coaching/veiledning av idrettsklubber.


    Stian Jespersen er en av disse og skal veilede klubben i et 20 timers kurs fordelt over 5 moduler. Styret er veldig positive til dette og ønsker at dette skal få oss i en enda mer positiv retning.


    Fakta:


    - De som er med på dette kurset kan få dette godkjent som en del av videre leder/coaching utdannelse.


    - Kurset er ment for å styrke klubbens drift, utvikling og organisasjonskompetanse ved at alle med verv og aktuelle ressurspersoner skal delta i utdanningen.Utdanningen kjøres i tett faglig og økonomisk samarbeid med NIH og 29 sær-forbund, bl.a. kampsportsforbundet og judoforbundet.


    - NJJK har vært så heldige i å få være en av de klubbene som får dette gratis som en del av studiet til Stian J.


    - Totalt 20 timer med kurs og veiledning fordelt på to kvelder og en helgesamling


    - Ansvarlig for gjennomføringen av kurset er vår egen Stian Jespersen. Stian er pedagog, veileder og har leder- og organisasjonsutdanning. Stian går for tiden på Coaching- og ledelsesutdanning på Norges Idrettshøgskole.


    - Tema i disse 20 timene vil være:


    1. ”Hurra jeg har blitt leder”


    2. ”Medlemmet i sentrum”


    3. ”Klubbutvikling”


    4. ”Organisasjonsforståelse”


    5. ”Verdibasert ledelse”


    Dette er en prosess som ressurspersoner og alle med verv burde være med på (i hvert fall deler av prosessen) for at vi skal få et optimalt utbytte. Vi kommer til å inkludere mange i denne prosessen - også ungd/jun, gamle rever og flere jenter. Dato for første kveld: onsdag 29. november.



    Judo for svaksynte


    Vi er nå godt i gang med integrering av svaksynte på de vanlige partiene. I første omgang er det 4 svaksynte medlemmer som har startet på det vanlige videregående partiet for barn/ungdom. Det er alltid 1-2 trenere ekstra som skal gi disse nødvendig oppmerksomhet. Det har gått bra.



    Rom i dojo 2 bak den gule døren


    Vi har ryddet dette rom og er i gang med innredningen. Dette rommet skal på sikt brukes til utstyrsrom for Jiu-Jitsu og Ju Jutsu. I første omgang tar Jiu-jitsu og vedlikeholdsansvarlig(Helge) dette rommet i bruk. Egne nøkler. Ju Jutsu partiet har sitt utstyr så lenge det er plass til dette, på shoprommet.



    Rekruttering av nye medlemmer


    Vi har totalt sett fått veldig mange nye medlemmer denne sesongen. Blant annet 40 nye barn på knøttejudopartiet. Rekrutteringen har derfor gått bedre denne gangen. Vi vurderer kontinuerlig rekrutteringstiltak så vi er åpne for forslag fra medlemmene (putt i den grønne postkassen eller send en e-post til leder og/eller rekrutteringsansvarlig). I tillegg til de vanlige partiene har vi hatt et ekstra parti – selvforsvarskurset. Det kan også se ut som om vi får et ekstra parti til - en gjeng fotballgutter som skal få et spesialtilpasset kurs.



    Vedlikehold


    Vi har hatt mye kontakt med Kultur og idrett og Undervisningsbygg den siste tiden. Ventilasjonsanlegget i Dojo 2 er for tiden ute av funksjon og vi venter på at Undervisningsbygg skal fikse dette for oss. Vi har dessuten fått bonet gulvet, som dere sikkert har sett. Bonemaskin og bonemidler har vi også fått låne ved hjelp av Kultur og Idrett. Helge med litt hjelp fra noen av våre medlemmer holdt på hele forrige helg med boning. Styret takker de som var med på dette. Vi skal avtale et nytt møte med Undervisningsbygg for å se hva mer de kan hjelpe oss med. Vi har og skal i fremtiden ha et godt samarbeide med ’Kultur og Idrett’ og ’Undervisningsbygg’ slik at vi kan få mer hjelp med vedlikeholdsarbeidet.



    Søknader om støtte


    Klubben har sendt flere søknader om støtte – både økonomisk og ved å gi oss møbler. Vi søkte om en pott på 50000kr fra maxbos hytteaksjon, om en pengesum til bydelens samarbeidsutvalg (som vi også gjorde i fjor – og fikk noen penger – en slags ekstra hodestøtte for de mellom 6 og 19 år) og til ulike møbelforetninger med håp om å få noen nye møbler.


    Vi har fått Ja fra bydelens samarbeidsutvalg (ikke avklart eksakt sum enda – men sannsynligvis litt mer enn i fjor) men Nei fra de andre. Styret jobber videre med å søke midler både her og der. Medlemmene må gjerne si i fra om de finner steder vi kan søke midler fra.



    Presentasjon av grenene på nettet


    Styret i samarbeid med de idrettslige ansvarlige pr gren skal revidere det som står om idrettene på njjk.no. Ny revidert tekst håper vi å få klart innen jul.



    Selvforsvarskurs for kvinner


    Vellykket første del av selvforsvarskurset er avholdt. Noe få deltagere, men med mer markedsføring neste kurs håper vi på flere. Forsikring er ordnet og jentekomiteen i Norges Judoforbund spanderte pizza på deltagere og kursholdere. Vi hadde besøk fra en fra SU for å ta mye av det teoretiske + noen få taikwondoteknikker. Ellers så lærte de noen teknikker fra hver gren. Det virket som om jentene var fornøyd med kurset så langt. Trenerne som har vært involvert så langt– Magnus, Ronny, Jasmin, Ole, Lars og May Linn er godt fornøyd med produktet. Neste helg kommer sannsynligvis en jente fra lokalavisen til å delta.



    Ekstraordinært forbundsting


    Morten og May Linn representerte klubben på det ekstraordinære judoforbundstinget. Therese og Kristoffer var tilstede som komiteledere. Styret er godt fornøyd med resultatet selv om vi ikke fikk vår vilje på alle stemmeavgjørelser. Styret håper at JudoNorge nå kan fokusere på godt samarbeid og videre jobbing mot felles mål.



    Jardinæren


    Jardinæren er satt i en bankboks. Minnefondskomiteen får ansvaret for å komme med et forslag til styret om hva vi skal gjøre med denne.



    Verdidebatt, integrasjon av gruppene, samarbeidet de ulike gruppene imellom og kommunikasjon mellom gruppene og styret.


    Vi har fått ulike signaler om diverse i forhold i forhold til kommunikasjon, oppførsel og samarbeid mellom gruppene og mellom gruppene og styret.


    Integrasjonen av ny gruppe for nå en god stund siden har bydd på mange utfordringer.


    Styret har diskutert dette og kommet frem til at alle må jobbe hardere for å få et bedre samarbeid. Styret og NJJK skal nå gå inn i en slags klubbutviklingsprosjekt, se tidligere punkt, som vi tror kan bidra til mer samarbeid og mer tilhørighetsfølelse til selve klubben og ikke til et spesielt parti.



    Treningstidskabal


    Styret ser at pga økt medlemsmasse og det at vi er tre ulike grener, som igjen inneholder ulike aldersgrupper og nivåer, kan by på utfordringer når det gjelder oppsett av treningstidene i dojoene. Derfor har vi vedtatt følgende rutine:


    1. Idrettslig ansvarlig alle grener (pr i dag er det MLH som har denne rollen) får ønsker/forslag fra idrettslig ansvarlig pr gren om neste semester innen 15. november/15. mai. Hvis ikke forslag er kommet inn innen denne dato vil det gå ut i fra at grenen ønsker samme tider som forrige semester.


    2. Idrettslig ansvarlige alle grener (MLH) setter opp et så godt som mulig objektivt forslag etter følgende kriterium:


    - Deler gruppene opp i 4:


    a. Barn/Ungdom


    b. Judo Junior/Senior


    c. Ju Jutsu Junior/Senior


    d. Jiu Jitsu Junior/Senior


    I første omgang fordeles timer man- tors etter følgende i denne rekkefølgen:


    - medlemsantall


    - alder/tid. Eks. Knøtter kan ikke trene til 21:00


    - Andre faktorer som f.eks. nivåforskjell, landslagssatsning og pensumrelaterte ting.


    3. Forslaget tas opp med styret før 1. desember/1. juni og stemmes over.



    Sosialt arrangement alle grener


    Festkomiteen er i full gang med å planlegge et arrangement. Dato blir 9. desember. Lapp på oppslagstavla kommer straks.



    Priser


    Pr dags dato er det mange ulike priser og ordninger. Man kan bli lettere forvirret av hva man må betale inn. Vi har fått tilbakemeldinger fra våre medlemmer at dette er litt vanskelig å forstå. I tillegg har det vært noen spørsmål om familierabatt.


    Regnskapsansvarlig og leder skal gå igjennom satsene og prøve å få dette strukturert mer. Vi skal også forsøke å legge sammen utgiftene slik at det kun blir et beløp å forholde seg til. Andre spørsmål dukker også opp med tanke på hvilke aldersgrupper vi får støtte fra NIF til.


    Styret håper å få vedtatt nye satser før jul som skal gjelde fra 1. januar 2007.




    Atle Lundsrud har gått bort

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Nov 2006

    Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

    Atle Lundsrud var en av nestorene i Norsk Judo og ble 73 år gammel.



    Han startet sin judokarriere i NJJK i 1962 på Halling skole hvor han også ble livsvarig medlem. Han var med på å starte Norges Judoforbund den 28.06-1967 og ble æresmedlem i 1994. Han startet Ippon Judoklubb den 07.01-1970, hvor han også ble æresmedlem.



    Atle Lundsrud hadde 3. DAN og var IIJF-A lisensiert dommer og dømte internasjonale mesterskap. Han var også stevneleder da Norge avholdt EM for senior damer i 1982 og EM senior herrer 1985.



    Atle Lundsrud var president i 1971-72, var generalsekretær, redaktør av forbundsbladet "Norsk Judo", leder om medlem av DK og Kontrollkomiteen og medlem av Appellutvalget. Han ble tildelt 4. DAN post mortem på FS møte den 01.11-06.



    Våre tanker går til hans venner og familie.



    Kilde: Norges Judoforbund



    Glade jenter på NJJKs selvforsvarskurs

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Okt 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Etter litt vanskeligheter med å finne frem til lokalet - i hvert fall hvis man synes Hauketo ligner på Haugerud :-) - kom jentene frem til NJJK.


    Etter en kort intro startet vi raskt på det praktiske:


    Kveldens tema var tafsing. Vi lærte enkelt forsvar mot tafsing og det å komme seg løs fra et uønsket håndtrykk.



    Jentene skulle på revy senere på kvelden så kveldens økt ble noe kortere enn planlagt.



    Kl. 10:00 dagen etter møtte det enda flere jenter, noe slitne etter gårsdagens dansing.


    Fra 10-13 hadde vi besøk fra en spretten liten dame fra SU. SU holder korte feministiske selvforsvarskurs der man legger vekt på holdning, bevisstgjøring og selvtillitt. Etter en del teori fikk jentene lære å skrike og deretter noen effektive slag, spark og newasasnuinger. Å kombinere skrik og teknikk fungerer også bra.



    Etter en lengre lunsjpause og bittelitt diskusjon/teori om triks for å prøve å hindre at man blir overgrepet satt vi igang med en praktisk økt igjen - bestående av fallteknikk, frigjøring fra kveletak og omfavninger og til slutt et kast: O soto gari. Det ble en lang dag for jentene som klarte seg veldig bra på alt fra ruller til avanserte kastteknikker.



    Deilig var det da sikkert å slappe av med pizza og brus sponset av Judoforbundets jentekomite.



    Trenerne fikk forøvrig streng beskjed av jentene at til neste gang må de se mer på TV da trenerne ikke var tilstrekkelig oppdatert på tv-serier og programmer(hehe). Tydeligvis lignet flere av våre teknikker på teknikker brukt i Miss Undercover(Miss Congeniality).



    Styret takker Ronny, Jasmin, Magnus, Ole, Lars og May Linn som bidro sterkt i helgen for å få kurset til å bli velykket.



    NJJK arrangerer Selvforsvarskurs for jenter over 15 år

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Okt 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Kurset er en innføring i grunnleggende selvforsvar med elementer fra Judo, Jiu-Jitsu og Ju Jutsu. Disse tre grenene legger vekt på koordinasjon, balanse og kroppskontroll. Man utnytter motstanderens bevegelser, kraft og ubalanse til å utføre teknikker av ulik art.


    Kurset inneholder både teori og praksis, med mest fokus på det siste.


    Kurset går over totalt 16 timer.


    På kurset vil vi også få besøk av eksterne personer som har spesiell kompetanse på ulike områder, blant annet en instruktør fra SU sine feministiske selvforsvarkurs.



    Tider (oppdatert 16. nov):


    Fredag 27. okt kl. 17 - 18:30


    Lørdag 28. okt kl. 10 - 18:00


    Fredag 24. nov kl. 17 - 18:30


    Lørdag 25. nov kl. 12 - 17:00



    Sted: NJJKs lokaler bak Haugerud Skole, Tvetenveien 183, 0673 Oslo. Se veibeskrivelse her



    Kontaktinfo/påmelding til:


    E-post: info@njjk.no


    Tlf: 41440311 (til leder - May Linn Hystad)



    Påmeldingsfrist: 22. oktober 2006



    Pris: 990.– pr pers (inkluderer forsikring)


    Kurset er gratis for jenter som allerede er medlem av NJJK og trener en av de tre grenene fra før.



    Strålende NJJKinnsats i individuelt NM for ungd/jun/sen 2006

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Okt 2006

    Originalt skrevet av: Ole Moland og May Linn Hystad

    Les artikkelen Comeback-mester fra Lokalavisen Groruddalen.



    NM ble i år arrangert i bortivekkistan (Ålesund). Det var derfor noen færre utøvere fra NJJK en normalt. Men de som deltok gjorde til gjengjeld en sabla god innsats.



    Både TVNorge og NRK var tilstede under kongepokalklassene. Veldig bra av Ålesund judoklubb å få disse på plass!



    LØRDAG:


    Først ut var seniorene. Morten knuste på fra første stund med lure triks og teknikker. Han møtte mange store og sterke motstandere men Mortens fantastiske teknikk kunne ingen stoppe. Morten gikk helt til topps. GULL i -81 herrer.



    Nestekvinne ut var May Linn. Hun møtte sin nemesis Ane allerede i første kamp. Dessverre trakk hun det korteste strået denne gangen og tapte på minst mulig margin med en koka(3p).


    Deretter gikk det bare en vei og resten av kampene endte med seier gang på gang til sølvet var sikret. SØLV til May Linn i -63 damer



    Ole var en real optimist og meldte seg på i åpen klasse -73 for senior. To seire og to tap. Litt tøft men da ville jo juniorklassen føles desto lettere? Kongepokalen var satt opp i denne klassen og Ole gjorde en hederlig innsats for å lukte på kongepokalen.



    Både Morten og May Linn deltok i åpen klasse. Morten fikk god motstand men gikk skikkelig bra. Morten tapte hårfint for Geir Åge i finalen. SØLV til Morten i Åpen(+73)! May Linn var uheldig med trekningen og møtte Esther allerede i andre kamp. Hun gjorde en kjempeinnsats og ledet lenge med en yoko. Siste minuttet ble litt for tungt da Esther fikk ut mye frustrasjon ved å kjøre opp tempo og styrke. Deretter ble det mange rekvalkamper mot tunge damer. May Linn er en liten luring, sånn som Morten, og lurte de alle. BRONSE til May Linn(+57).



    Langt utpå kvelden skulle Ole gå. Ole tapte bittert to kamper men vant resten. Ole hadde gode muligheter til å vinne alt men hadde dessverre ikke marginene på sin side. BRONSE til Ole i -66 Junior herrer.



    SØNDAG:


    Ungdommene gikk på søndagen og NJJK hadde kun en utøver med. Mohamed gikk 4 kamper. Han gikk veldig bra de tre første kampene, vant uten problemer med fine teknikker.


    I finalen møtte han en han vant over i innledende kamper. I denne kampen var han uheldig og ble kontret på en løfteteknikk. SØLV til Mohamed -60 Ungdom.



    Totalt ble det 1 GULL, 3 SØLV og 2 BRONSE på 4 utøvere. Det er jo utrolig bra!



    Høststevnet i Sandefjord(NCUP) - 30.sept

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Okt 2006

    Originalt skrevet av: Morten Kompen, Ole Moland og Lars Moland

    Vi var en glad og fornøyd gjeng som dro avgårde denne regnfulle dagen.


    Dagens deltakere var i stigene rekkefølge etter både vekt og alder: Nataniel Yanai, Stian Bakken, Mohammed Eltojev, Mette Johansen, Ole Moland, Lars Moland, May Linn Hystad og sist men definitivt verken yngst eller minst , Morten Kompen.



    Førstemann ut var Nataniel. Denne gangen kom han litt sent i gang, men da han først kom i siget, ble han et uslåelig monster. Det førte til to tap, en uavgjort og en seier.



    Stian er et monster stort sett hele tida. Det førte til raskeste ippon, gull og et stort glis. Alt som vanlig med andre ord...



    Mohammed har gått opp en vektklasse og kom ikke helt til med sin judo i dag. En fantastisk ippon i siste kamp holdt ikke til å komme ut av en ellers hard pulje.



    Mette er ikke et monster (derimot faktisk veldig søt), men det hindret henne ikke i å knuse på fra første stund. Hun tok et overlegent gull i juniorklassen.


    I seniorklassen vant hun over May Linn med et armbend, men tapte knepent for Esther Myrebø, BK Judo.



    Olovitch gikk som en gud. Helt til han ikke gikk som en gud lenger. Da gikk han som en dass og tapte finalen. Sølv til gullgutten i -66 junior.



    Larsovitch hadde ingen god dag verken med dommere, mattekanter eller vektklasser. Det resulterte i en bronse i -73. Det skal nevnes at han etter en streng kebab diett er kommet opp i svimlende 64 kilo.



    May Linn fikk mer motstand i et nasjonalt stevne enn noen gang før. Hun måtte gi tapt mot både Esther og Mette, men kjempet tappert. Spesielt kampen mot Esther var BRA!!



    Morten er ikke et monster men et beist, og gruste alle motstanderne i bakken en etter en. Og satt med et smil om munnen hele veien hjem, men det var fordi det ventet en bislett kylling kebab på han da han kom hjem.



    Nataniel: Barn


    Stian Bakken: Ungd -38 gull, raskeste ippon (4 sek)


    Mohammed Eltojev: Ungd -60 Uplassert


    Mette Johansen: junor -63, gull. senior -70,4(!) sølv


    Ole Moland: Junior -66, sølv


    Lars Moland: Senior .66, bronsje


    May Linn Hystad: senior -70,4(!) bronsje


    Morten Kompen: senior -81 gull



    Hilsen Lars, Morten og Olovitch.




    Rapport fra Ippon Cup, Bærum lørdag 16.sept

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Sep 2006

    Originalt skrevet av: Ole Moland

    Det var duket for nok en runde med Ippon cup. I år var det flyttet ned til Ippons Dojo siden det var ganske få påmeldte. Fra NJJk stilte, Nataniel, Kjetil og Mohammed.



    Førstemann ut var Nataniel. Han var ikke helt med fra start og gikk på et tap i sin første kamp. Så fikk han en hontai (uavgjort). Men deretter fikk han summet seg og fortsatte på flotteste vis med to seire hvor han plukket beinet til motstanderen og dæljet dem i matta så det sang etter.



    Kjetil fikk god bruk for koshi gurumaen sin og var ikke snauere enn at han vant alle sine fire kamper og ble dermed klassevinner i sin vektklasse.



    Mohammed møtte stor motstand i sin vektklasse og endte med to tap og to seire. Kanskje særlig imponerende var det at han vant over Axel på NTGU (Norges toppidrettsgymnas ungsom). Men i Mohammeds klasse var det sånn at det var flere som hadde to tap og to seire, tre stykker for å være eksakt. Mohammed fikk dermed sølv siden han var den letteste i vektklassen. Det er ikke til å stikke under en stol at både tilskuerne og ikke minst motstanderne la merke til at push- upsene han tar etter hver trening har gitt resultater.



    Vennlig hilsen Ole Moland Nadderuddhallen, Bærum






    Rekordstort knøttejudo-parti!

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Sep 2006

    Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

    Se alle 15 bildene her.



    Dette er 5. semester med knøttejudo, og i år er det altså klubbens største parti.



    - I fjor hadde vi rundt 20, så det er en fin økning, forteller klubbleder May Linn Hystad.



    Fokuset på knøttejudo-kursene ligger på enkle turnøvelser, grovmotorikk, evnen til å konsentree seg og samhandling med jevnaldrende barn.



    Jungeltelegrafen har gått, og kurset er blitt meget populært. Stian Jespersen er hovedtrener og opphavsmann til knøttejudo.



    Stian J og May Linn tar utdanning i Coaching og Ledelse

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Sep 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Forbundet har tatt ut tre personer fra judoNorge til å ta deltidsstudiumet ’Coaching og ledelse i idrett’. Disse tre var Stian J og undertegnede fra vår klubb og i tillegg visepresident Knut Bartnes. Kostnadene for kurset deles mellom klubb, forbund og deltager med visse betingelser (-:



    Om studiet


    ’Coaching og ledelse i idrett’ er et deltidsstudium ved Norges idrettshøgskole utviklet i samarbeid mellom Seksjon for Trening og Coaching (NIH), Seksjon og Kultur og Samfunn, Sport Management (NIH) og 29 særforbund i NIF.



    Studiet er beregnet på dem som skal bli veiledere innenfor ledertreningsprogrammer rettet mot ledere på klubbnivå i utvalgte særforbund. Studiet skal gi veilederne nødvendig teoretisk og praktisk kompetanse til å bidra til lederutvikling.



    Utdanningen gjennomføres over 8 måneder, med 4 to-dagerssamlinger. Parallelt med dette gjennomfører studentene 30 timer med praksis der de skal veilede ledere på klubbnivå og selv bli veiledet.



    Sammendrag fra første samling på Color Fantasy


    Stian og jeg møtte nysgjerrige opp på Hjortneskaia torsdag morgen (7/9) for å starte på studiet ’Coaching og ledelse i idrett’. Vi møtte prosjektleder Rolf Haugen og de andre studentene som sikkert var like spente som oss.



    I løpet av disse to dagene ble vi positivt overrasket. Ikke bare var det mange hyggelige studenter men det virker også som at det er et veldig lærerikt studie på mange plan. NJJK kommer nok til å nyte godt av å ha to fra klubben i en slik utdanning. Stian kommer mest sannsynlig også til å holde et 20 timers kurs i NJJK som en del av praksisen, undertegnede blir kanskje utplassert i en annen klubb (-:


    Oppfølgingen virker solid og undervisningen virker ikke kjedelig i det hele tatt.


    Undertegnede tror at vi kommer til å lære en hel del som vi skal klare å videreformidle på en god måte til egen og andres klubber. Den første samlingen gikk for det meste ut på å presentere innholdet i kurset, bli kjent med hverandre og noen triks i forhold til kommunikasjon. Vi startet også på oppgaven vi skal gjøre særforbundsvis.



    Vi gleder oss til neste samling.



    Hilsen May Linn




    Styrets arbeide, referat fra styremøte mandag

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Sep 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Dugnad


    Styret er veldig fornøyd med dugnaden 20. august der over 30 medlemmer dukket opp. Vi fikk gjort mer enn det vi har gjort på mange år. Vi spiste god pizza og drakk god brus. I tillegg til at vi fikk gjort en god jobb ble vi også bedre kjent med hverandre på tvers av grenene.



    Skilt og inngangsdør


    Styret har investert i nytt skilt som nå er hengt opp. Styret har også malt inngangsdøra med maling/beis vi hadde fra før av. Vi planlegger å bytte døren om ikke så lang tid. Det tar noe tid da vi prøver å skaffe døren gratis (-:



    Vedlikeholdstiltak


    Vi har startet på å skrive ned en prioriteringsliste over vedlikeholdstiltak med kostnader. Slik er det lettere å få søkt om midler til klubben. Vi skal om kort tid også ha et møte med Kultur og idrettsetaten i Oslo Kommune. Vi håper de kan hjelpe oss noe med vedlikeholdsarbeidet.



    Rekruttering


    Rekrutteringsarbeidet kom noe sent i gang men vi jobber nå for full guffe for å skaffe nye medlemmer til klubben. Fokuset er på barn og unge(fra 3 år til 15 år).


    - Vi hadde èn oppvisning i timen fra kl. 12- 17 på ultra bryn den 2. september


    - Vi har levert ut flyere til våre medlemmer som de skal dele ut både før og etter sommeren. vervepremie til de som verver medlemmer


    - Vi har en reportasje i Knock out magasinet om klubben akkurat nå


    - Vi har levert ut ark/flyer til alle elever på Haugerud, Trosterud og Trasop skole.


    - Hatt en oppvisning på fritidsklubb, skal ha to til.


    - Vi har i disse dager kontakt med både lokalavisa og Akers avis. Vi skal prøve å få de til å skrive en snutt om oss.


    - Stian Jespersen skal kontakte barnehager angående knøttejudo



    Draktsalg


    Rutine for draktsalg er vedtatt.



    Regnskap/Betaling


    Bruk av E-faktura/avtalegiro er vurdert men pr dags dato støtter ikke medlemssystemet vi bruker dette.



    Web


    Teksten med presentasjon av grenene på nettet skal gjennomgås. Gruppe som gjør dette: Ronny, Arne Ivar og May Linn.



    Kurs


    - Lars M og May Linn har vært på coachseminar. OK seminar, les mer om det i tidligere nyhet.


    - Stian J og May Linn har startet på veileder/coach -utdanningen "Idrett og Ledelse 1-4" som gir 15 studiepoeng. Virker lovende og lærerikt.



    Søknad om støtte


    NJJK sender en søknad om pengebeløp på minst 50.000 - maxbos hytteauksjon.



    Selvforsvarskurs for kvinner


    NJJK er i gang med å planlegge et selvforsvarskurs for kvinner over to helger. Dette er et spennende prosjekt som involverer alle tre grener i klubben og vi håper å ha et produkt ferdig innen kort tid. Prosjektgruppen består av Jasmin og Ronny fra Ju Jutsu, Arne Ivar og Magnus fra Jiu-Jitsu og Jørn Terje og May Linn fra Judo. Selvforsvarskurset vil være gratis for alle NJJKs kvinnelige utøvere.




    Kristoffer på Klubbutviklings-seminar i helgen

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Aug 2006

    Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

    NJJK søker stadig fremover, og prøver å heve kompetansenivået i klubben.


    Som en del av dette deltok Kristoffer på et klubbutviklingskurs sist lørdag:



    Sammendrag av kurset


    - Intro


    Dette er et kurs med støtte fra NIF, men hovedsakelig drevet frem av Adecco og særidrettene som har samarbeidet og laget dette.


    - Ice-breaker aktiviteter


    - Lunsj


    - Klubbens formkurve


    settes opp sammen med deltakerne etter bedømming av gitte områder; aktiviteter, medlemmer, kultur, barn/unge, kompetanse, org/ledelse, info/komm.


    - AGURK-metoden. Det jobbes videre med de punktene som scorer dårlig.


    - Lage tiltaksplan, skal være veldig konkret, og med ansvarspersoner (som er tilstede på møtet).



    Kurset besto stort sett av metoder for å kjøre dette i klubb.


    Det var også en del meningsutvekslinger fra erfarne som har kjørt lignende kurs (fremtidskvelder) i klubber for krets/særforbund tidligere.



    Det ble drøftet/forklart en del om Ledelse 1-4 som flere hadde fått med seg at skulle kjøres. Kursleder forklarte forskjellene slik;


    Dette kurset er organisasjonsutvikling. Ledelse 1-4 er lederutvikling. Ledelse inneholder nok også noe om klubbveiledning, og det er ikke nødvendigvis det samme som det læres om i dette kurset. Kursleder var i dialog med Ledelse-kursholder om å kjøre samme opplegg. Dette var ikke avklart.



    Disse kursene som klubbveilederne skal holde skal i utgangspunktet være gratis for klubbene. Særforbundet skal ta regningen, men kan søke om midler (særforbundene skal få info om dette). Klubbveilederne som utdannes er i stor grad tilknyttet særforbundene, men utdanningen er idrettsuavhengig, Kursleder så for seg utveksling av veiledere på tvers av grenene.



    Premissene før et kurs er viktige;


    Vi skal IKKE lære medlemmene om den jobben de skal gjøre. Vi skal få opp engasjementet, og bruke ressurspersonene.




    NJJK-ere på coachseminar i Stavanger

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Aug 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    For å heve kompetansen på våre trenere sendte vi Lars Moland og undertegnede på coachseminar for å lære mer.



    Dessverre var flyet fra Oslo til Stavanger forsinket nesten 2 timer og vi gikk glipp av litt over en halvtime av første forelesning.



    På første forelesning var det tidligere verdensmester, Daniel Lascau, som foreleste.


    Først en teoretisk del der han presenterte noe av hans opplegg for judoutøvere. Vi fikk utdelt en "Judotreningshefte" som utøveren i samarbeid med trener skulle fylle ut. Dette heftet inneholder kort om følgende temaer:


    - mål


    - planlegging (jobb/studier, trening, tester)


    - teknikker og taktikker


    - vekt og skader


    - turneringer og analyse av disse


    - graderingstrening


    - feedback og refleksjoner.


    Både Lars og jeg har et eksemplar. Spør oss gjerne om å få ta en titt!



    Lascau avsluttet den 1,5 timers lange forelesningen med en praktisk del der han fokuserte på en del situasjoner der erfarne utøvere i dag bruker veldig taktiskt uten å gjøre det judoutøvere i NJJK liker best: JUDO.


    Det er nemlig satt mye fokus nå på taktikk som å få den andre utøveren til å se passiv ut uten å selv egentlig å gjøre noe. Dette er det mange som vil forandre på fordi man synes at dette ikke er judo.


    Lascau la også vekt på at måten og mengden vi pleier å trene newasa på kanskje ikke er liek effektiv i forhold til konkurransejudo. En god ide er å alltid starte en newasarandori i en reell situasjon, ikke på knær bukkende mot hverandre, gjerne kaste og så starte newasarandorien.



    Etter en kort pause dro Lascau videre til Sverige, noe vi NJJK-ere var litt skuffet over da det i innbydelsen sto at han var hovedforeleser.



    Da tok Jan Snijders, leder i EJUs dommerkomite og tidligere Europamester, over. Det ble fokusert på de relativt nye reglene i forbindelse med fjerning av rød faresone i kamparealet og ny tolkning av dommerregler:


    1. Den røde faresonen i kamparealet blir fjernet. Dvs. reglene om at man kun kan være på det røde 5 sekunder uten å angripe gjelder ikke lenger. Man er ikke ute før man har alle kroppsdeler ute.. og man får godkjent kast om tori har en kroppsdel innenfor når angrepet starter selv om de havner langt utafor til slutt.


    Lars og jeg kommer til å gjennomgå disse reglene på neste klubbtrenerseminar vi skal ha i høst.


    Personlig synes jeg det har vært deilig å slippe å tenke på det røde når jeg har konkurrert på slikt kampareale. Dessuten blir det bedre plass å bevege seg på.


    2. Dommeren skal være mer forsiktige med straffer, slik at det skal bli vanskeligere å taktiskt straffe ut den andre. Reglene er de samme men tolkningen forskjellig.



    LØRDAG:


    Startet med en økt med Morten Schiøtz som viste oss hvordan man burde sette sammen/kombinere teknikker. Utøverne burde kunne kombinere forover og bakover, venstre og høyre(med samme grep), og i ulike retninger og bevegelser. Det er dessuten viktig å angripe/gjøre noe. Etter Schiøtz sine seneste studier fra sist EM viser det seg at de som ikke angriper så mye heller ikke pleier å vinne. Vi diskuterte en del om dette og ble enige om at man ikke måtte bli overivrig og dum heller sånn som undertegnede da hun rotet bort en fin plassering i WC i Estland pga av akkurat dette (ledet med wazari og yoku- fremdeles litt irriterende). Etter spørsmål fra undertegnede ble det diskutert noe hva coachen burde passe på(hjelpe utøverne med) ved konkurranser og leire. Det sto i invitasjonen at dette skulle bli gjennomgått.. men vi håper da at dette temaet blir utdypet bedre på neste seminar.


    Medisinsk/Psykologisk komite presenterte at de var nesten ferdig med et opplegg rundt mental trening og at kurs snart kom.



    Siste del var felles med dommerne da vi gjennomgikk videoer og situasjoner for å illustrere de nye reglene og de nye fortolkningene av de gamle reglene.



    BÅTTUR:


    På ettermiddagen ble det arrangert en utflukt til en øy med grilling og reker og god drikke. Veldig hyggelig å bli kjent med flere nøkkelpersoner i judonorge. Gamle formenn fra NJJK var også å se på seminaret, både Erik Otto Jacobsen og Carl August Thoresen var tilstede.


    Judonerder som vi er ble det lite prat om noe annet enn judo.. hehe.. Lars yppet på seg folk som kommer på onsdag for å banke han på judomatta. Jeg prøver å trekke folk til oss ved å smile og være søt, men metoden til Lars viser seg å være mye mer effektiv. Veldig bra med slike arrangementer pga nettverksbygging.



    Midt i festen fikk vi høre at Esther hadde tatt GULL i verdenscupstevne i Aserbadsjan. Gratulerer Esther. NJJK er glade på hennes vegne!



    Litt slitne søndag morgen dro vi hjem til Oslo.



    NJJK klubbprofil i Knockout Magazine

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Aug 2006

    Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

    "Knockout Magazine er et nytt norsk kampsportmagasin som ble lansert høsten 2005. Bladet gies ut seks ganger i året og distribueres via 1000 kiosker og bensinstasjoner over hele landet. Årsabonnement koster kun 279,- og kan bestilles på abonnement siden."



    Det er en fin presentasjon av klubben, og vi anbefaler våre medlemmer å kjøpe nummeret.



    Bronse til Mette i verdenscupstevne for juniorer i Borås

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Aug 2006

    Originalt skrevet av: Mette Johansen

    Jau, jau, så bar det av sted igjen. Fredags morgen pakket jeg og Andreas bilen, og kjørte (fort =P ) til Borås. Der møtte vi resten av det norske juniorlandslaget og turen var i gang!



    I år deltok det ca 125 deltagere på stevnet fra hele 11 nasjoner!


    Deriblant burde Brasil nevnes, som tok alle gullmedaljene bortsett fra i -100. Stevnet foregikk på 2 matter, og opplegget var utrolig kult! Med lyskastere, musikk osv var dette et veldig fancy. =P



    Lørdagen: Innveiing var kl 7.30 og stevnet startet 10.00, så det var bare å komme seg på vekta, spise, på med drakta å begynne å varme opp. Jeg skulle gå første kamp i – 63, men denne klassen begynte ikke før litt utpå dagen.



    Første kamp: Det ble en tøff kamp hvor berta fra Latvia vant til slutt!


    Tapte på et tåpelig holdegrep, noe jeg synes var veldig kjipt. Synes selv dette var en skikkelig dårlig kamp av meg selv, men sånt skjer….


    Latviaberta tok til slutt 2plass, så jeg fikk rekvalifisering =). I kamp nr 2 møtte jeg en svensk jente. Litt irritert gikk jeg ut på matta, og etter få sekunder fikk jeg grepet mitt, og kastet kata-guruma til ippon!.


    3. kamp, ny svenske. Jeg var litt fomlete i starten, men midt i kampen fikk jeg en yoko på kata-guruma. Jeg fulgte opp med holdegrep, og vant kampen.


    Så var jeg da kommet til bronsjefinalen. Jeg varmet godt opp, og motiverte meg skikkelig til kampen. Taktikken var klar osv. Når musikken skruddes på, og jeg skal gå ut på matta var ikke motstanderen min tilstedet. Jeg fikk da walk over, og 3. plassen var min. I ettertid fikk jeg vite at estlenderen jeg skulle møte lå på sykehuset med nakkeskade =S Var litt bittert å ikke få den siste kampen, men må si at jeg er ganske fornøyd med 3. plass. Dette er jo mitt første år som junior utøver, og jeg er kjempe glad for å få plasseringer allerede nå i world-cuper.




    Etter stevnet var det en leir. På leieren var det bra fighting. Jeg fikk bryne meg på noen av nordens beste uttøvere;)! Veldig gøy! treningene bestod bare av forskjellige randori greier, og det var et bra nivå. Tirsdags kveld dro vi tilbake til Oslo… På veien hjem tok vi oss bare en tur innom Trøkstad og Askim osv.. ikke fordi vi hadde lyst, men fordi det ble til at vi hoppet fra E6 til E18.. =P hehe! :P Trygt kom jeg hjem klokken 02.00, og jeg sovnet ganske fort!



    Hilsen en sliten utøver



    Mette =)





    Vellykket dugnad - Styret takker for innsatsen!

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Aug 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Vi var minst 30 i lokalet samtidig som var høyt og lavt med kluter, støvsugere og hammere..



    Dette er noe av det vi gjorde:


    Vi klatret inn i ventilasjonsanlegget, støvsugde og moppet over og under matter, vasket veggmattene, fikset nedgangen til inngangsdøra, tørket støv av alle pokaler, vasket alle speil, skrubbet dusjer, vasket over rør og skap, rengjorde både stekeovn og kjøleskap og fikk opp nye dorullholdere og lister.


    Og ingen kan lenger si at å gjøre rent i ventilasjonsanlegget er en guttejobb. Tre av jentene tok oppgaven i dojo 2 og var ikke redd for å bli skitne.. (men neste gang blir det guttas tur?)



    Siden vi var så mange fikk vi rengjort og fikset på ting vi ellers ikke pleier å rekke. Det var derfor veldig positivt at vi fikk samlet så mange personer. Mer hyggelig og mer effektivt!


    Vi mikset gruppene litt slik at personer som driver med ulike grener kunne lære hverandre å kjenne. Noe komplisert å prate sammen med støvsugersumming overalt, men jeg tror vi samarbeidet godt og ble noe bedre kjent. Det er bra.



    Alle som kom fikk pizza og brus etter et par timers jobbing. Folk var sultne og tørste etter den intensive jobbingen, så pizzaen fløy fort avgårde. Spesielt fikk Haugerud pizzas nye tilbud - kyllingpizzaen ’El Diablo’ - mye skryt. Kan anbefales! Men spør om en mild variant om du er litt pysete...



    Alle som var på dugnaden gjorde en veldig god innsats!


    Undertegnede hadde med seg kamera for å dokumentere hendelsen men hun ble dessverre litt vel engasjert og glemte å ta bilder…



    May Linn



    Mette på World Cup i Tjekkia 5. august

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Aug 2006

    Originalt skrevet av: Mette Johansen

    Denne gangen tok veien til Tsjekkia. Når jeg kom meg frem, ble jeg tatt veldig godt imot av noen judofolk. De fulgte meg til en buss som skulle få meg til Jicin. På bussen var også det svenske, Portugisiske, Italienske Landslaget. Det ble en høylytt tur, og jeg ble kjent med mange nye folk. Før jeg viste ordet av det var bussen utenfor hotell Start, der jeg skulle bo.


    Og der trasket jeg rundt i noen timer, før Andreas dukket opp! =D



    Lørdagen:


    Stevnet var kjempebra! Hele 17 nasjoner deltok. Deriblant var landslaget fra Japan med, men det var bare på gutte siden. Likevel var nivået høyere enn forventet. Dagen begynte med innveiing, som gikk ALT for greit.


    Jeg ikke skulle gå før klokken 3, så jeg hadde veldig god tid. Jeg var skikkelig motivert og psykisk klar for stevnet. Etter en solid oppvarming var det endelig min tur på matta. Første kamp fikk jeg walkover på. Deretter møtte jeg en russer. Kampen var helt grei. Synes jeg gikk ganske bra. Men etter litt dommer tull, fram og tilbake osv, endte kampen med at jeg tapte på armbend. Russeren var utrolig flink, og hun endte opp med en 2plass. Derfor fikk jeg rekvalifisering. Andre kampen var mot en tysker. 1 minutt ute i kampen fikk jeg et ekstremt nakkegrep, og jeg kastet henne på ippon, på


    o-uchi. Det var en morsom kamp ;) ..


    Tredje kamp var jeg ikke like fornøyd med. Jeg møtte en fra Ungarn. Det ble en del kasting i løpet av kampen. Jeg kastet dropp te-gerume til yoko, tani-toshi til yoko, og kata-guruma til


    koka. Når det var 4 sekunder igjen hadde jeg 2 yokoer og 1 koka, mens hun hadde 1yoko og 2kokaer. Og selvfølgelig klarer jeg å tape!!! Herre gud! Det var en skikkelig nybegynner feil, og skikkelig kjipt…Ble kastet på yoko, og hun gikk av med seieren. Men men.. Det ble en 9plass på meg!



    Treningsleieren gikk greit. Følte jeg var i ganske god form, og dengte ganske mye. Likevel sleit jeg med litt skader. Vonde fingre og strekk i magen var ikke så godt. Men jeg overlevde!



    Ellers var det veldig morsomt sosialt med svenskene. Maten var ganske ”kraftig”, men grei. På torsdagen dro vi og trasket litt rundt i Praha. Det er en utrolig fin by, med masse historie. Vi fikk sett en del av byen, før


    vi måtte dra på flyplassen. Flyturen og alt gikk kjempe fort, og vi landet på Gardermoen 21.30 torsdags kveld.






    Styrets arbeide

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Aug 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Sensitive saker vil ikke være en del av sammendragene.


    Styret er alltid åpne for tilbakemeldinger på saker, forslag til hva styret skal ta opp, ris og ros.



    I tillegg til å putte en lapp i den grønne forslagskassen kan man sende e-post til info@njjk.no.



    Leieforhold:


    Vi har på vårparten hatt en stor sak når det gjelder leieforhold da skolen plutselig ville ha leie fra oss etter at vi har vært her i nesten 30 år. NJJK har en kontrakt(funnet i våres i vårt nysorterte arkiv) med Oslo kommune Park og idrettsvesenet, ikke med skolen. Ved krav om leie skal Haugerud skole henvende seg til Oslo kommune Kultur- og idrettsetaten og ikke til klubben. Klubben skal ikke betale for leie av lokalene, dette skal ordnes mellom etatene.



    Nytt skilt utenfor inngangsdøren:


    Som dere sikkert vet er skiltet utenfor inngangsdøren ganske så nedslitt og stygt. Vi er derfor i gang med å anskaffe oss et nytt skilt. Vi ble på dette møte enige om form og farger. Vi håper skiltet er på plass innen nybegynnerstart.



    Judo for synshemmede:


    Vi har fått noen nye medlemmer av klubben som er svaksynte, som for tiden trener i et annet lokale med blant annet Therese og Marius som trenere. Opplegg og integrering til høsten i tillegg til mulige støttemidler undersøkes.



    Rutiner:


    Arbeidet med nedskriving av rutiner i et dokument er påstartet– Rutiner for den siste med nøkkel som går fra lokalet og den første som kommer samt rutine for utleie av lokalet er ferdige. Disse henges også opp ved inngangspartiet. Utarbeidelse av rutinen for bestilling og salg av drakter er under utarbeidelse samt diverse regnskapsrutiner.



    Rekruttering:


    Fokus på barn og unge. Flyer lages og distribueres. Muligheter for SFO undersøkes. Dugnad. Oppvisninger. Er i kontakt med ultra bryn senter angående oppvisning. Kommer reportasje i Knock out magazine.



    Medlemsregistreringssystem på nett:


    Under produksjon.



    Dugnadsjobber og regnskap:


    20% av dugnadspenger går til klubbens drift, resten øremerket til den grenen som utførte dugnaden. Hvis alle tre grenene er med går alle midlene til klubbens drift.



    Informasjon og kommunikasjon:


    E-postadressene til nøkkelbærere/trenere samles inn slik at vi får gitt ut informasjon om drift og felles arrangementer på en effektiv, enkel og billig måte. E-post sendes med adresser i blindkopifeltet.


    Sammendrag fra styremøtene blir lagt ut som en nyhet.



    Integrasjon av de tre grenene:


    Jobbe for å få flere grener representert i komiteer. Felles arrangementer (fester, dugnader etc..)



    Trenerrommet:


    Styret har gjort en jobb med å kaste en del ting og rydde en del på trenerrommet. Rommet er tenkt brukt til kursrom og oppholdsrom for trenere samt til oppbevaring av leker og utstyr til treningen. Vi skal forsøke å skaffe gratis møbler ved å henvende oss til møbelbutikker i første gang i håp om å få noe nytt og fint. Bilder vil etter hvert komme opp på veggene.



    Oslo kommune Kultur- og idrettsetaten:


    Vi skal høre om Oslo kommune Kultur- og idrettsetaten kan støtte oss noe med tanke på driften – dopapir, lysrør etc.. + større ting som service av ventilasjon. Styret avtaler et møte med vår kontaktperson der.



    Norway Cup:


    Mye søppel ved inngangen da barna hadde brukt vinduet som søppelkasse. Flere i styret måtte rydde/få Norway cup-barna til å rydde. Sender en klage til Norway cup-ledelsen.



    Komiteer:


    Festkomiteen med Ole som leder, Agnar og Stine som medlemmer fungerer veldig bra. Lars Moland er også i denne komiteen men har hatt permisjon iom at han har vært i Afganistan.



    Oppmann Judo:


    Ole har tatt over rollen som oppmann for judodelen etter May Linn. Oppmannen sørger i korte trekk for at lapper angående arrangementer innen judo blir hengt opp og delt ut + alt det praktiske rundt påmelding og koordinering av trenere og transport. Vi gleder oss til å se Ole i aksjon.



    Knøttejudo starter 19. september!!

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Aug 2006

    Originalt skrevet av: Stian Jespersen

    Kurset vil ha en varighet på 12 uker, en gang i uken (tirsdager) à 45-60 minutter.



    Kursstart: Tirsdag 19. september


    Klokkeslett: fra 1800 – 1900



    Det vil bli lagt vekt på å utvikle barnas:


    - grovmotorikk


    - evne til å konsentrere seg


    - samhandling med jevnaldrende


    - evne til å ta korte instruksjoner fra voksne



    Dette vil vi gjøre gjennom å legge til rette for aktiviteter som barna, innenfor nevnte aldersgruppe, vil mestre.


    Gymnastikk, enkle turn øvelser, lek, sang og innslag av helt ufarlige og enkle judo øvelser vil være hovedinnholdet i kurset.



    Instruktørene vil legge stor vekt på sosialisering, samhandling, trivsel og hygge.



    Påmelding til info@njjk.no.



    NJJK-ere ute på judotur i sommer: Referat fra Mette

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Aug 2006

    Originalt skrevet av: Mette Johansen

    Referat av Mette fra Spania



    Denne sommeren var jeg så heldig å få et opphold i Spania! Det har hatt


    sine oppturer og nedturer, men til syvende og sist har det vært utrolig bra


    =D For det meste var jeg i Madrid, men var også i Casteldefels og


    Torrelavega. I Madrid bodde vi midt i sentrum. Leiligheten var en liten


    kjeller, som vi leide av en brasilianer på 30 år med reggis =P Andreas var


    selvfølgelig med, og i leiligheten bodde også Esther. Den første dagen ble


    det litt titting rundt i byen, før treningskjøret allerede begynte den


    kvelden.



    Treningene i Madrid husker jeg godt. Klubben het Budokan, og lå i utkanten


    av madrid. Lokalet var kjempe lite, og jeg klarte bare å fullføre 1 eneste


    trening. Dette pga luften var kjempe dårlig, og jeg slet utrolig mye med


    varmen. Denne klubben hadde nok sett bedre solskinnsdager. Men jeg fikk jo


    trent, og dengte mye…


    Ettersom ikke Andreas eller jeg kan spansk, ble egentlig hele turen litt


    klomsete, men vi klarte oss bra. ;) synes nå jeg i aller fall =P



    Etter en uke i Madrid, skulle vi til Casteldefels på treningsleir. Jeg hadde


    skikkelig sommerfugler i magen, og gledet meg sykt mye! Etter en busstur på


    7timer, feil tog, tog tilbake, 5km trasking, litt syting og plaging, hadde


    vi endelig kommet oss frem til der vi skulle bo. Hotellet var kjempe fint,


    og jeg trivdes kjempe bra på denne lille svip turen. Vi fikk vært en del med


    May-Linn og de andre norske utøverne, noe som var veldig koselig. Solen


    stekte og soling var forbudt, noe som var litt kjipt men forstårlig.



    (May-Linn har skrevet om hvordan casteldefels var og om forholdene osv, så


    jeg hopper over den biten)



    Siden jeg er første års junior, hadde vi bestemt at jeg bare skulle trene


    der i 3dager. Og det skal jeg si holdt i massevis for meg. Jeg fikk prøvd


    meg på mange nye judostiler. Dette var både kjempe gøy, lærerikt og døds


    slitsomt. Det var flinke folk fra hele verden, og jeg fikk bryne meg på folk


    fra: Canada, Kina, Japan, Portugal, Russland, Frankrike ++. Jeg var så dø


    når jeg var ferdig, nesten litt flaut. Men gøy, det var det. Jeg fikk en del


    bank, men jeg er fornøyd med min egen innsats. Når leiren nærmet seg slutten


    for meg, tok jeg faktisk rastafletter! Det var skikkelig lættis, men fikk


    endelig det dumme håret vekk under treningene.




    Jau, så var det tilbake til madrid. På vei hjem så vi faktisk en skutt mann!


    *Ekkelt, uff* men vi kom oss trygt tilbake!3dager senere tok veien til


    Torrelavega. En sliten by nord i Spania. Jeg husker: fluer, mugg, klaus,


    dårlig vær, duste resepsjonister, shoppingbananas, carola/dde, og sykdom! =P


    hehe!



    anyway.. jeg hadde klart å bli syk når vi var i Madrid, og dette satt i


    kroppen hele uka når vi var i Torrelavega! Det var litt bittert. Lå ganske


    rett ut hele oppholdet pga kroppen sa nei. Så istedenfor 2treninger per dag,


    ble det 5litt halvhjerta treninger istedenfor. Rastløs som jeg var, ble det


    da enda mer tid til å irritere Andreas. Hehe! =9



    Selve leieren var grei. opplegget var veldig bra, og vi ble god tatt imot.


    Det var folk fra Irland, Frankrike og Spania som deltok på leieren. Anton


    Geesink holdt treningene på morningen, og jr landslags treneren for Spania


    hadde treningene på kvelden. For dere som ikke vet hvem Geesink er, noe


    heller ikke jeg gjorde, så er det en Nederlandsk OL mester som har 10 dan.


    Det skulle nok være ”stor” å trene under han. Men for meg lignet han mest på


    en stor julenisse uten skjegg! =P Geesink brukte 5treninger på å lære bort


    trekket på o-goshi. Det ble ganske kjedelig etter hvert. Så ble skikkelig


    lei…. Randori biten gikk greit. Det ble ikke helt topp kvalitet på de, siden


    hodet verket. Men fikk jo selvfølgelig prøvd ut mange nye ting. ;) Andre


    ting som burde nevnes på denne turen er at Andreas fikk over 30myggestykk og


    jeg ingen. Haha!! Det var litt artig! =P



    Bleik som jeg hadde blitt, var vi tilbake i Madrid. Der ble vi i en uke før


    vi skulle reise hjemover. Jeg ble frisk, og det ble bare enda flere


    treninger!



    Turen hjem var ganske hektisk.. Men alt ordner seg… Bare mine vimsete sider


    som kom frem… jeg mistet nemelig billetten min! typisk… en lang historie det


    der, men vi kom oss frem! Heldigvis =)



    Selve oppholdet har vært utrolig moro! Masse harde og bra treninger, og


    tårene har ikke alltid vært like lett å holde tilbake. Likevel har det vært


    kjempe bra! Jeg er ganske lei trappe løping og eksos luft, men jeg vil


    gjerne tilbake til Spania! Det har vært en morsom tur, og jeg gleder meg til


    neste;)



    Sommerklemmer




    NJJK-ere ute på judotur i sommer: Referat fra May Linn

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Aug 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Referat fra treningsleir i Casteldefels - Spania 1-9 juli, May Linn:



    Seniorlandslaget tok i sommer en tur til Casteldefels, like ved Barcelona, for å delta på den årlige seniortreningsleiren. Det er fremdeles to NJJK-ere på seniorlandslaget: Gøril og undertegnede (May Linn). Gøril kunne dessverre ikke bli med men jeg dro nedover. Jeg visste det kom til å bli både slitsomt og gøy. Casteldefelsleiren er en av de hardere og lengre seniorleirene som varer helt fra søndag til fredag (6 dager). Vi trente i et lokale som lignet på et stort telt med noen vifter på sideveggene – ingen aircondition nei. I over 40 grader trente vi to økter pr dag på 1,5 time. Aldri har noen sett meg så svett etter noen trening, og aldri har jeg klart å drikke 2 liter sportsvann på 1,5 time før heller. De to første dagene var veldig harde, litt fordi jeg var litt tung i hodet men også fordi kroppen ikke var vant til slike forhold. Deretter begynte det å bli bedre og jeg fikk til mer og mer judo.


    De som var med var: Esther (som stakkars ble syk første dagen men kom seg de siste to dagene), Albin, Martin, NTGbarna Kathrine og Arild og sist men ikke minst Coach Tron.





    Mette, som også trener i Spania i sommer, kom innom i tre dager. Det var koselig. Hun kjempet hardt og kastet mange, selv om dette var en seniorleir – Blant annet kastet hun et par japanere på noen fine katagurumaer.



    Det var ikke hvem som helst som hadde møtt opp på leiren, de beste jentene fra Japan var der, europamestere og olympiske mestere. Det var flest jenter på leiren og treningene ble delt opp i jente- og gutteparti. Vi så lite på gutta da vi mellom treningene måtte hvile.


    Stranda lå rett ved. Nesten litt kjipt å være så nærme en strand og nesten ikke bruke den, men på en så hard treningsleir må man hvile ordentlig, ikke steke seg på en strand.



    På onsdagen fikk vi fri på ettermiddagen/kvelden. Åaaaaah det var deilig for kroppen. Da ble det både bading og soling.



    Torsdagen var jeg i toppform. Banket de jeg hadde fått bank av tidligere og herjet med europamesteren. Kastet hun på en ko-uchi.. hehe.. Hun var visst veldig sliten og hadde muligens feiret frankrikes fotballseier i semifinalen.. men allikevel... (-:


    Kastet ganske mye denne dagen, blant annet ble både jeg og motstanderen min ganske overrasket da kroppen min bevegde seg helt perfekt inn i en venstre eri-seoi-toshi !



    Siste dagen var kroppen utslitt, syre i armene, brannsår på armene (hehe sleit av meg to føflekker.. men de kommer vel dessverre tilbake), blåmerker og vondt både her og der. Det er jo sånn det skal være når man har vært på en hard leir. Albin har visst et par bilder av meg der jeg henger over et gelender med tunga ut.... Hvis det er de som kommer på trykk vil jeg bare forsikre dere om at jeg så mye bedre ut de andre dagene..



    Til tross for at vi var slitne ble det allikevel litt moro på fredags kveld. Viser seg at katta er en kløpper på lufthockey. Esther og jeg fikk både danset salsa, pop og disco i tillegg til at vi ble spandert på brus hele kvelden.



    På lørdagen tok vi en tur til Barcelona på sightseeing. Albin, Esther og jeg dro litt senere enn de andre.. litt fordi vi ville sove lenger og litt fordi Albin og jeg skulle dra direkte derfra til flyplassen samme kveld/natt. Barcelona er en fin by men man trenger mer enn en dag her.



    Turen hjem var ganske så hektisk.. Da vi skulle be om regningen å dra fra tapasbaren begynte noen gjester å bråke med bartenderen vår. Det endte med knuste glass og trusler.. og ikke så enkelt å få betalt. Litt forsinket dro vi til t-banen mens politiet var på vei til baren. 7 stopp til togstasjonen der vi måtte være om litt over 40 minutter. Det skulle gå greit.. Men så.. rett før t-banen vår skulle komme... ble det full stopp på t-banen av ukjent årsak.... hehe kanskje en meteor? (intern). Opp på torget for å finne taxiholdeplass. Ikke akkurat lett å finne men vi fant den til slutt. Forsøkte å stoppe taxier midt i gata siden det begynte å haste noe skikkelig... det hjalp ikke – alle var opptatt. Prøvde å snike foran dama som sto foran oss i taxikøen.. men hun var skikkelig usympatisk og lot oss ikke komme foran. Endelig kom det en taxi til.. men nei .. den var opptatt. Med en mellomting mellom dådyrøyne og desperat blikk klarte jeg å overtale han til å kjøre oss allikevel.... Puh! Vi klarte å hente bagasjen 5 minutter før de stengte og var på siste flybuss få minutter etter. Vi fløy på natten og mellomlandet i Amsterdam. Der fikk de på rad 10 og 16 beskjed om å ikke boarde flyet.. vi satt på rad 10... heldigvis var det ikke verre enn at de kun måtte fikse noe der først.. På Gardermoen fikk vi bagasjen sist av alle... Men alt ordner seg. Kl. 11 var jeg hjemme i stua. (dro fra tapasbaren kl. 22).



    Etter turen var det tid for et par dagers hvile. Bra og varm tur. Veldig bra trening. Moro.



    Sommerhilsen fra May Linn



    PS. Håper å finne bedre bilder derfra...






    Lokalavisen Groruddalen: Tok gull med favortittkastet

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Jul 2006

    Originalt skrevet av: Carina Alice Bredesen

    Lokalavisen Groruddalen møtte den sprudlende jenta i rolige omgivelser i hjemmet på Rødtvet. Smilende henter hun frem gullmedaljen hun vant i den internasjonale judoturneringen i Venray, Nederland i helgen.


    – Det føles kjempegodt med gullmedalje. Spesielt siden jeg er førsteårsjunior. Bare å få plassering er jo bra, sier ungjenta som trener for Norsk judo og jiu-jitsu klubb på Haugerud. Hun har kun drevet med judo i 4-5 år og har allerede fast plass i landslagstroppen.



    Kata gruma er favoritten


    Dette var tredje gang Mette deltok i den internasjonale judoturneringen i Venray. Første gang kom hun på 7. plass, så tok hun en tredje plass, og i år kom hun hjem til Norge med det edleste metallet. Den første kampen vant hun på walk-over, og i den andre runden knuste hun motstander Iben Streit fra Danmark etter 30 sekunder.


    – Jeg tok henne med favorittkastet mitt kata gruma, sier hun kledelig beskjedent. Et kata gruma-kast er et kast over skulderen, og Mette mener det minner litt om måten brannmenn løfter på.



    Taktikken var klar


    I semifinalen ventet østerrikske Barbara Tripolt. Mette hadde studert henne på forhånd og hadde taktikken klar før start.


    – Taktikken funka kjempebra, hun klarte ingenting. Jeg hadde overtaket helt til slutt, sier Mette Johansen. Hun vant med ippon, som er lik 10 poeng og seier. Det fikk hun etter to kast med fem poeng, eller joko, per kast. Først uchi mata, som er et hoftekast, og så selvfølgelig favorittkastet kata gruma.


    – Men det er sånn at selv om du kaster til kanskje tre eller fem poeng flere ganger betyr ikke det at du automatisk får ippon. Det er litt typisk japansk at selv om en knuser motstanderen, så ser de etter det perfekte kastet, forteller Mette.



    Nervøs finale


    Mette deltok tidligere i -57 kg-klassen, men har nå etablert seg i -63 kg-klassen. Hun forventer å bli værende i den klassen ut sin karriere.


    – Jeg var nervøs foran finalen. Hun sloss i ganske lik stil som Tripolt, men med flere teknikker, sier Mette om sin britiske finalekonkurrent Kate Walker. Det tok litt tid å komme i gang i finalerunden. Ingen av jentene hadde et eneste kast på nærmere ett minutt. Det kom heller ingen scoringer ut av newas (bakkekamp). Da ett minutt gjenstår tar Mette en uchi mata som hun får 7 poeng for.


    – Jeg prøver å safe inn etter det, for jeg vet jeg vinner med den poengsummen, sier Mette. Hun kan imidlertid ikke være for passiv for da får hun minuspoeng. Kate Walker prøver seg på et kast, men Mette lander på magen. Det gir vanligvis ingen poeng, men dommeren tildeler feilaktig 5 poeng, joko, til Mettes finalemotstander. Da er det 20 sekunder igjen, og Mette klarer å holde ledelsen, og vinner finalen fortjent.


    – Nå skal jeg til Spania og trene i fire, fem uker før jeg skal delta i et World Cup stevne i Tsjekkia. Men det viktigste fremover nå er VM i oktober. Jeg er veldig stolt av å kvalifisere meg dit, avslutter Mette.



    Kilde: Lokalavisen Groruddalen



    God sommer!

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Jun 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Disse partiene har sommertrening i hele sommer:



    Ju Jutsu: Tirsdag og torsdag kl. 17:30-20:30



    Judo - over 14 år: Mandag og onsdag kl. 19:30-21.00



    Treningstider til høsten vil det komme nærmere informasjon om litt senere i sommer, her på nettet.



    Vennlig hilsen


    May Linn


    Leder



    Klubbmesterskap i Judo våren 2006

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Jun 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Klubbmesterskapet i Judo våren 2006 ble holdt 7. juni 2006. Vi var litt færre barn og ungdom enn vanlig men det ble spennende og gøy allikevel. Mange voksne funksjonærer som sørget for at klubbmesterskapet gikk som smurt.



    Vi hadde 3 vektklasser med navn inspirert av noen av Melodi grand prix sine sterke innslag – Abba- , Lordi- og Wig Wam-klassen. Vi brukte kun et kampareal så alle fikk sett på alle.


    Vi startet med Wig Wam-klassen: Nataniel, Mina, Lars Iver, Kjetil og Knut. Mye fin judo å se. Mina viste atter en gang at jenter er tøffe de også. Kjempebra innsats av alle.


    Neste klasse var Lordiklassen: Nichlas, Stian og Adrian. Undertegnede måtte gå på kontoret og skrive på de fine diplomene men hørte rykter om at også de fightet bra og viste fine takter.


    Siste klasse ut var Abba-klassen. Deltagerne var ikke like gamle som Abba men allikevel den største og eldste gruppen. Klassen besto av kun to deltagere da de andre store medlemmene sannsynligvis ble så redde når de hørte om disse at de valgte å ikke dukke opp. Det ble to kamper. Joachim har gått mye lengre på judo enn Mohamed og har etter egen erfaring bein og armer både her og der, ikke alltid der du trodde. Mohamed er en fighter og er i full gang fremover. Vi kommer nok til å se mye fint fra begge disse utøverne fremover.



    Etter kampene var over var det som vanlig tid for pølser og brus. Så var det premie- og diplomutdeling. Vi avsluttet med å vise filmen ’Lille kylling’ på stort lerret i Dojo 2. Den var visst ganske så popis.



    Takk for innsatsen til alle som var med og hjalp!



    Styret og trenerne håper at alle har hatt et fint semester og at de synes semesteret som kommer blir enda bedre.



    PS. Dere må gjerne sende en e-post eller legge en liten lapp i postkassa ved sofagruppen der dere kan gi oss nye forslag, ønsker, ris og ros.



    Hilsen May Linn





    Gradering våren 2006

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Jun 2006

    Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

    Mandag 7. juni ble det holdt gradering for små og store for judogruppa i NJJK. Til sammen var det 13 judoutøvere som graderte seg. Det ble gradert judokas til alle farger, fra gult til brunt. Dan-graderinger (sort belte) er det som kjent bare forbundet som kan forestå.



    Først ut var som vanlig de yngre, og etter en lang god oppvarming ledet av Therese Winger og Ole Moland gikk vi i gang med selve graderingen. De som skulle prøve seg var: Adrian Rystad til gult, Mohamed Eltojev, Natanel Yanai, Sveinung Sjøltveit og Osman Jakhjajevo til oransje, Kjetil Skarstein og Knut Eikum til grønt, Simen Aas og Håvard Kaasen til blått og Stian Bakken til brunt belte. Sensorer for denne gruppa var Stine Lastein 3. Dan og Jørn Terje Krekling 1. Dan. I Ne-waza delen viste utøverne at de hadde lært mye og jobbet godt – spesielt merket vi oss at frigjøringer fra holdegrep var noe som var bra innøvd. Graderingen ble gjort suksessivt for beltegradene, slik at de som skulle opp til gult belte var først ferdig da pensumet deres var dekket og så oransje, grønt, blått og brunt. I Tachi waza ble det også vist mye bra judo. Det mest positive for gruppen som helhet var at alle sammen forsøkte å utføre teknikkene i bevegelse – og tildels i randori-lignende form for de høyest graderte. Alle sammen bestod graderingen. Simen og Håvard gjorde en veldig fin 2. kyu-gradering (blått) og fortjener litt ekstra skryt.



    For seniorpartiet var det også gradering til nesten alle regnbuens farger. Tony Sandset og Hanna Nicoline Moland til gult, Orlando Endres til grønt, Igor Rafienko til blått (etter ordre :-) ) og Rui Casais til brunt belte. Her var Stig Atle Frey 2. Dan med som tredje sensor. Ne-waza delen var bra også for seniorpartiutøverne, med god bevegelse og bra kontroll i overgangene mellom teknikkene. De fleste viste her også shime-waza og kansetsu-waza (kvelinger og armbend) og Tony, med erfaring fra Brasiliansk Jiu-jitsu og Igor viste solide teknikker. Orlando var midt i semesteret usikker på om han skulle gå opp til grønt allerede dette semesteret, men etter å ha trent bra igjennom våren følte han seg klar. Graderingen gikk bra, men Orlando var enda et par hakk hvassere på de siste treningene før selve graderingen. I Tachi-Waza var det gjennomgående godt grunnlag og kastene satt bra. Hanna Nicoline viste fine kontrollerte teknikker. Stakkars Igor hadde fått Morten Kompen som uke og ble vel kastet hardest av samtlige den kvelden – merkelig oppførsel av en som bare skal hjelpe en treningskompis til å gjennomføre en god gradering som uke :-). Igor fikk gitt litt tilbake og det smalt bra i matta på tokui-waza (favorittteknikk) som er Ippon seoi-nage. Kontringene og kombinasjonene satt også bra for utøverne – Her hadde som ventet og håpet Rui mest å vise frem. God innsats av samtlige som graderte seg, og alle fikk bestått.




    Nordisk mesterskap i Drammen: 4 medaljer til NJJK

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Mai 2006

    Originalt skrevet av: Morten Kompen

    De beste utøverne i norden var samlet i Drammen 13. mai, og NJJK stilte med Mette Johansen -63 jr.), Alexander Bakken (-50 ung.), May Linn Hystad (-57 damer), Gøril Johansen (-63 damer) og Morten Kompen (-81 herrer).



    Først ut var May Linn som hadde en litt trøblete dag mot tøff motstand. I første kamp møtte hun Eveliina Kallioniemi fra Finland som May Linn slo senest i A-turneringen i Estland tidligere i år. Denne gangen bikket det imidlertid i den finske jenta sin favør i det hun fikk inn et holdegrep som May Linn ikke kom seg ut av. En litt ukonsentrert overgang til ne-waza var alt som skulle til mot den sterke finske jenta, og stillingen mellom de to er nå 2-2 i innbyrdes oppgjør. I neste kamp skulle May Linn opp mot en svnesk utøver, og etter en lovende start med flere sterke angrep med o-uchi-gari, fikk den svenske jenta lov til å domminere med et sterkt nakke/rygg grep, og i en presset situasjon på kanten av matta ble May Linn kastet til ippon med en koshi-guruma variant. En skuffet May Linn er inne i en tung treningsperiode, og med EM kun 2 uker unna er det klart at prioriteringene er rettet mot å bygge formtopp mot dette stevnet snarere enn til et Nordisk mesterskap.



    Jeg (Morten) var neste man ut, og hadde kommet i pulje med en finne, en islending og Joao Salgado fra Oslo JK. Ettersom jeg tapte på "golden score" mot Joao i sist NM var jeg lysten på revansj. I første kamp fikk jeg tidlig inn en brukbar dropp seo-nage som nok ikke hadde blitt til noe større - hadde Joao ikke bestemt seg for å forsøke en kontring. Jeg fikk dermed likevel det løftet jeg var på jakt etter og kunne styre kastet inn til ippon. Neste kamp var mot en sterk og kjip finne som konstant var på dykke tur etter beina mine. Hver gang jeg fikk tak i noe som lignet på en arm eller krave fikk han inn brukbare beinplukk forsøk, og mot slutten av kampen fikk han også tildelt en koka som jeg aldri klarte å hente inn.



    Med et bedre taktisk opplegg burde det helt klart ha vært mulig å slå finnen, og jeg er mer irritert på at jeg ikke klarte å legge om stilen enn at jeg gikk på et lite "fille kast". I siste kamp i puljen mot islendingen fungerte det imidlertid bedre og etter 1 x waza ari og 3 x yoko - alle med lav kata-guruma - kom jeg meg ut av puljen som nr.2. Jeg fikk dermed møte den svenske mesteren av året, Jonas Strømberg, i semifinalen. Svensken hadde sett sterk ut tidligere på dagen med dominerende nakke grep og ulike løfte og kroke varianter. Min plan var derfor å holde avstand og stor bevegelse, angripe tidlig før han fikk etablert grep, samt å bruke tai otoshi dersom han gikk over nakken "rett vei", og tani-otoshi dersom han gikk "feil vei". Planen fungerte bra i rundt 2 minutter der jeg var i føringen, men til slutt kom han for bra til og kastet meg til ippon med sumi-gaeshi. Jeg fikk dermed en 3. plass som jeg er fornøyd med gitt forventninger i forkant, men ikke helt "happy" med slik dagen utviklet seg.



    Gøril var kommet hjem fra Aserbadjan der hun jobber for UD. Også hennes vektklasse, -63 kg, var organisert i et pulje system, og etter seier i første kamp ble det tap mot ikke ukjente Esther Myrebø fra BK-Judo. Gøril kom dermed ut som nr. 2 i puljen og fikk møte den svenske stjernen Maria Lindberg (flere medaljer i A nivå stevner) i semifinalen. Et tappert forsøk fra Gøril førte ikke helt fram, og dermed ble det nok en bronsje på NJJK. Maria Lindberg slo senere også Esther i en finalekamp det var satt høye forventninger til.



    Alexander Bakken hadde en god dag i ungdom -50 kg. Det er gøy å se Alex utføre smart taktisk og teknisk judo i stort tempo, og frem til finalen var det ingen som egentlig hadde noen mulighet. En laaang finalemotstander fra Finland ble imidlertid for god og Alex måtte ta til takke med sølv.



    Mette Johansen måtte vente vel og lenge før det ble hennes tur, men når hun først fikk lov til å komme i gang var det ingenting som kunne stoppe hennes vei mot et Nordisk mesterskap. All motstand ble feid til side med ippon og finske Mia Suuronen var den siste som fikk smake ekte norsk sisu i finalen. Gratulerer, Mette!!



    Alt i alt må NJJK sin innsats under nordisk mesterskap sies å ha vært meget bra selv om seniorene kanskje manglet det lille ekstra. Stevnet ble forøvrig - ikke uventet - dominert av svensker og finner, med Danmark og Norge som utfordrerer og Island og Faerøyene mer som tilskuerere. Andre norske høydepunkt inneholdt bl.a. sølv til Albin Dal fra Ippon i herrer -66 kg, sølv til Esther Myrebø, BK Judo, i damer -63 kg, og til sammen 6 gull til Norge fra ungdoms og junior klassene. Les mer på Norges Judoforbund sine hjemmesider for fulle resultatlister.




    Hilsen fra Morten



    Torkel Sauer tildelt 5. dan honorært

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Apr 2006

    Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

    Tildelingen skjedde hjemme hos Sauer på grunn av hans helsemessige tilstand.



    Sauer begynte å trene judo tidlig på 50-tallet. Han fikk som en av de første i Norge 1. dan i 1956. Sauer var medstifter til NJJK 12/10-1960, den første judoklubben i Norge.



    Sauer var president i Norges Judoforbund fra stiftelsen i 1967 til 1969, og var også Norges første graderingssjef i NJJK/NJF. Han ble æresmedlem i NJJK den 10/10-1970, og var klubbens formann fra 1971 til 1973. Ble i 16/11-1974 utnevnt, sammen med Henrik Lundh, til æresmedlem i Norges Judoforbund.



    Sauer har fulgt levende med i det som skjer i norsk judo, men i det siste halve året har sykdom hindret han fra å stille på arrangementer som han vanligvis pleier. Han er nå på bedringens vei, og vi gleder oss til å se Torkel på nye judoarrangementer i tiden som kommer.



    Kilde: Norges Judoforbund



    God påske!

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Apr 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Det er ingen barnetrening i påsken.



    Judo junior/senior og Ju Jutsu partiet holder påsketrening. Se tider under.



    Judo: Man(10/4 og 17/4) og ons(12/4): kl. 19:30-21.


    Ju Jutsu:


    Tirs(11/4): 18:30.


    ons(12/4): 17:30.


    tors(13/4) og fre(14/4) og man(17/4): 16:30.



    NJJKs styre håper alle får en kjempefin påske!





    World cup stevne for senior i Birmingham

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Apr 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Fra Norge var det to jenter som var utatt til å representere Norge i WCstevnet for senior i Birmingham. Dette var Esther Myrebøe fra BK og undertegnede fra NJJK.


    Tron Gubberud var med som coach, Andreas var tilskuer da han skulle delta på en trenerutdanning like ved.



    Først ut i ilden var Esther. Esther slet litt med nervene men gikk alikevel bra og vant første kampen. Deretter ble det to tap.



    Deretter var det min tur. Med god selvtilitt fra sist WC stevne gikk jeg løs på motstanderen fra Portugal. Det gikk ganske så bra, hadde henne nesten i holdegrep blant annet. Men jeg mangler desverre litt rutine på både grep og bevegelse enda og etter en god stund..vops.. Der havnet jeg på ryggen. Også på en o-uchi-gari av alle ting.. Det er jo min teknikk. Desverre tapte Portugiseren mot neste utøver så jeg fikk ikke rekval. Litt skuffende da jeg synes selv at jeg hadde gode sjanser til slå portugiseren på en god dag.



    I Birmingham var det dessuten veldig gode shoppemuligheter. Er fremdeles litt misunnelig på billabong-bagen Tron kjøpte.


    Etter konkurranse og shopping var det middag. Tydeligvis må man ha med noen fine klær når man skal ut å spise i England.. Etter å ha gått i evigheter (føles sånn ut når man er sulten) fant vi endelig en restaurant som ikke krevde pene sko og skjorte. God mat.



    Neste store mål for undertegnede er Nordisk Mesterskap 13. mai eller kanskje et stevne i slovenia i slutten av april.


    Nordisk Mesterskap er i Drammen, dvs for de som er interessert i å se judo på noe høyere nivå enn NM og NCUP eller kanskje bare interessert i å heie på NJJKs deltakere.. kom kom



    - May Linn



    World Cup stevne for senior i Talinn

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mar 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Referat fra turen:


    18-19. mars arrangerte Estland et World Cup stevne (tidligere A-stevne) for damer i Talinn.


    Da flere av jentene på seniorlandslaget for tiden er skadet/syke var det kun jeg som skulle delta. Stine Lastein var med som coach.



    Dette var mitt første World Cup - stevne og vi var veldig spent på hvordan dette skulle gå. Jeg var forberedt på å bli dengt rundt her og der men håpet jo selvfølgelig at jeg skulle få praktisert litt fin judo.



    Stine ordnet alt det praktiske slik at jeg kunne slappe av til enhver tid. Etter at Stine kom fra trekningen ble jeg noe skuffet over at jeg selvfølgelig skulle møte Eveliina fra Finland i første kamp. Hun var den eneste jeg hadde gått kamper med før, og sist jeg sloss med henne tapte jeg.


    For å få kjenne på andre utøvere var jeg nesten nødt til å vinne for å flere kamper fordi den som gikk videre av oss skulle møte Bönisch(regjerende olympisk mester) fra Tyskland.



    Deilig at stevnet ikke startet før 11.00. Etter en god natts søvn var det på tide å veie seg, spise og forberede seg.


    Stine og jeg fokuserte og forberedte oss godt på den første kampen, vi visste sånn ca. hvordan Eveliina går. Var ganske så nervøs.



    Ikke lenge etter kampstart var det vår tur. Jeg gikk på med god innstilling og fikk tidlig i kampen lurt inn en o-uchi-gari som ga meg en yoko. Jeg har fremdeles ikke stålkondis så utfordringen var nå å ikke miste denne muligheten. Uansett hvor sliten jeg var til slutt var viljen til å vinne sterkt til stede. Stine begynte å bli noe nervøs på slutten da jeg nesten ikke klarte å gå rett (-:, men det gikk bra! Jeg vant min første kamp i World Cup sammenheng! Var strålende fornøyd og riktig så sliten.



    Neste kamp var Bönisch. Hadde troen på at jeg kanskje skulle få lurt inn noe smart, men jeg tenkte et par sekunder for lenge og vips! Så havnet jeg visst på ryggen etter en kjempefin høyre uchimata.



    Tredje kamp var mot ei hviterusser. Jeg startet utrolig bra og samlet poeng etter poeng.. Først en yoko på en uviss bakoverteknikk, deretter en wazari på de ashi barai. Så var jeg sååå nær på kvele henne på san gaku. Dette gikk jo veien… Men som vi alle vet kan det snu seg fort i judo.. Plutselig ble jeg kontret på en uranagevariant til ippon… Litt bittert da jeg var sååå nære en 7. plass (eller bedre). Bönisch vant klassen.



    Det ble en 9. plass på meg. Jeg er godt fornøyd med dette og det er veldig gøy å oppleve at man faktisk får til ting på dette nivået. Stine var en strålende coach.



    På kvelden koste vi oss med god mat - villsvin!



    Dessverre ble det ingen treningsleir i etterkant, så vi måtte dra hjem på søndagen. Det er veldig billig i Estland og for å bruke opp 2 timer spanderte vi på oss dyprens og massasje av ansiktet. Så nå er vi rene og pene (-: (kan anbefales).



    Hilsen May Linn




    Mette tok sølv i Dutch Open for junior

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Mar 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    10. mars dro Mette til nederland for å få sloss skikkelig med utøvere fra Nederland, Tyskland, Belgia, Frankrike, England og USA.


    Mette begynner å bli en erfaren utøver som har mange gode teknikker på lur.



    Denne gangen resulterte dette i at hun tok sølv i Dutch Open Espoirs Tournament. I hennes vektklasse var det 14 utøvere.



    Mette vant tre kamper på ippon og tapte finalekampen etter en jevn og spennende kamp.



    To videosnutter!


    Last ned: armbend og kata-guruma fra judo.no.



    Gratulerer Mette!



    Rapport fra Vårspretten 11. mars 2006

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Mar 2006

    Originalt skrevet av: Ole Moland

    Det hele gikk av stabelen i KFUM hallen på Ekeberg


    Det var en flott dag med mye sol og en hel bråta med minusgrader. Enda godt vi skulle tilbringe den inne i en god og varm hall.



    Fra Njjk stilte Kjetil Skarstein, Knut Eikum, Mohammed Eltojev, Linn Nygaard, Stian og Aleksander Bakken og Nataniel Yanai.



    Førstemann ut var unge Eikum i 24 kilos klassen. Han startet friskt med en uavgjort kamp som endte 0-0. Deretter klinte han til med en ippon (10 poengs) seier. Bra Knut



    Så var det Nataniel som deltok i sitt første stevne. Han var ikke snauere enn at han gikk hen og vant begge kampene sine. På henholdsvis yoko og wazari.



    Kjetil meldte seg inn i rekken med barn uten tap da han også endte opp med en uavgjort (0-0) og en yoko (5 poeng) seier.



    Sist, men definitivt ikke minst, var det Stian Bakkens tur ut. Han vant sine kamper uten de helt store problemene. Og forlot Njjkernes seiersrekke for dagen ubesudlet.



    Da var barna ferdige, de fikk sine fullt fortjente medaljer, og så var det ungdommenes tur ut.



    Flott innsats unger!!



    Hvem som var først vites ikke, for de gikk alle samtidig på hver sine matter.


    Men her er sånn det hele gikk for seg.



    Linn hadde en del nerver før denne dagen. Til tross for dette gjorde hun en suvveren innsats og endte opp med en sølvmedalje, etter tap for en større motstander i finalen.



    Stian fikk betydelig motstand i ungdomsklassen. Men han var sikker som banken og meide ned motstanderne en etter en. Kanskje særlig imponerende var det at han kasta ”erkerivalen” Mats fra Ippon som han har slitt med tidligere. Til slutt endte det med at Stian gikk av med seieren også her. Gull til Stian.



    Broren Aleksander fikk det litt verre. Han gikk i det som heter ungdom A klassene. Det betyr at det blir praktisert armbend og kvelinger. Det er første gang dette er praktisert i Norge, men de rutinerte sjelene vet at dette har vert vanlig i Sverige i lengre tid.


    Han tapte kun en kamp i innledende, dette mot en svenske, og på nettopp kveling. Men han så seg ikke slått av den grunn, og fortsatte sin heroiske kamp mot finalen ,hvor han kjempet tappert både vel og lenge. Til slutt tapte han, etter å ha gått golden score i flerfoldige minutter. Også dette tapet mot den samme svensken.



    Mohamed gikk også veldig bra og endte også på en fin andreplass.



    Kort oppsummert var det en prestasjon av klasse våre unge og lovende viste denne vakre vinterdagen.


    Jeg er stolt av dere barn!!



    Hilsen Ole




    Resultatliste Ungdom Vårspretten 2006



    Ungdom Jenter 40kg B


    1. Carys Newton, Vale JC


    2. Linn Nygaard, NJJK



    Ungdom Gutter 38kg B


    1. Stian Bakken, NJJK


    2. Karl E. Simenstad, Ippon JK


    3. Jonas Handeland, Ippon JK


    3. Brage Eikanger, Trondheim JK


    5. Mads Holen, Ippon JK


    5. Sigurd Benan, Oslo JK



    Ungdom Gutter 55kg B


    1. Ludvig Brydolf, Saltsjø JK


    2. Mohammed Eltojev, NJJK


    3. Runar Halvar Glendrage, Elverum JK


    3. Bendik Bjørnland, Nesodden JK


    5. Eirik Strand Haugom, Nordre Land


    5. Øystein S Ingstad, Ski JK



    Ungdom Gutter 50kg A


    1. Linus Wasseng, Øxeløsunds JK


    2. Aleksander Bakken, NJJK


    3. Jonas Fischer, Jønkøping JK


    3. Martin Åkesson, Køpings JK


    5. Pål Andreas Narum, Slemdal JK


    5. Magnus Ørbog, Trondheim JK



    Se hele resultatlisten på judo.no.



    Nihon Goshin Ryu Ju-jutsu: Endrede treningstider april

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 21. Mar 2006

    Ju Jutsu gruppa skal avholde dommekurs kl.1, og i den forbindelse vil de følgende treningene utgå som ordinære treninger:


    21/4 ingen trening


    26/4 ingen trening


    28/4 ingen trening



    Treningene vil forløpe som normalt utenom disse datoene.



    Knøttejudo starter 21. mars!

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Mar 2006

    Originalt skrevet av: Stian Jespersen

    Kurset vil ha en varighet på 12 uker, en gang i uken (tirsdager) à 45 minutter.



    Kursstart: Tirsdag 21. mars


    Klokkeslett: fra 1800 – 1845



    Det vil bli lagt vekt på å utvikle barnas:


    - grovmotorikk


    - evne til å konsentrere seg


    - samhandling med jevnaldrende


    - evne til å ta korte instruksjoner fra voksne



    Dette vil vi gjøre gjennom å legge til rette for aktiviteter som barna, innenfor nevnte aldersgruppe, vil mestre.


    Gymnastikk, enkle turn øvelser, lek, sang og innslag av helt ufarlige og enkle judo øvelser vil være hovedinnholdet i kurset.



    NJJK vil under dette kurset legge stor vekt på sosialisering, samhandling, trivsel og hygge.



    Påmelding til info@njjk.no



    Ju jutsu Instruktørkurs

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Feb 2006

    Originalt skrevet av: Ronny Sandberg

    Det ble i tidsrommet 27 januar til 8 februar avholdt praktisk del av trinn 1 utdanningen for hjelpeinstruktører i Nihon Goshin Ryu Ju Jutsu. Dette er det første kurset som organisasjonen har avholdt i Skandinavia, og kurset var en total suksess.



    Se bilder fra kurset. 25 stk!



    Det var 8 deltagere på kurset, samt 2 eksterne "observatører". De 2 "observatørene" var idrettslig ansvarlig for judo, May Linn Hystad, og idrettslig ansvarlig for jiu jitsu, Arne-Ivar Hansen. Begge disse fikk en relativt god pekepinn på hva vi Ju Jutsu folk driver med på treningene våre. Begge uttalte også stor tilfredshet med gjennomføringen av selve kurset. I tillegg fikk begge muligheten til å bli litt mer kjent med noen av de mer sentrale utøverne i gruppa vår. Noe som faktisk er en hovedmålsetning for gruppa innad i NJJK.



    Det ble gjennomgått treningslære, pedagogikk, stilartsspesifikke og administrative emner. Alle utøverne måtte gjennom en skriftlig og praktisk prøve hvor alle bestod de fastsatte kravene.



    Kurset var i utgangspunktet ett praktisk anlagt kurs hvor deltagerne skulle få en førstehåndserfaring med hva det vil si å instruere voksne nybegynnere, samt hva som kreves av en hjelpeinstruktør innen systemet vårt.



    Deltagerne på kurset var:


    Abdel El Arabi, Alex Zografos, Andre Aurdahl, Bjørn Nicolaissen, Doris Quintana, Jasmin Taj, Kenneth Holm, Kim Andre Sundsby, Arne-Ivar Hansen og May Linn Hystad.



    Etter endt kurs ble det utdelt nøkler og diplom til deltagerne, og en fornøyd, men sliten gjeng fikk lov til å gå i dusjen.


    I retrospekt var det lite som deltagerne ville ha forandret på, og tilbakemeldingene var svært gode.



    Kursansvarlig var;


    Ronny Sandberg, Sandan (sensei) for Ju Jutsu gruppa.



    Rolig årsmøte

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Feb 2006

    Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

    Andreas Strand ble valgt til dirigent, og taklet jobben bra. Styret gjorde rede for sin jobb i 2005, og det ble presentert medlemsstatistikk. Medlemstallene i 2005 viste 146 aktive medlemmer og 193 medlemmer totalt.



    Regnskapet ble presentert med et overskudd på ca 35.000,- kroner. Budsjettet for 2006 ble også godkjent med 27.500,- i minus grunnet ekstra vedlikehold som er nødvendig. Medlemskontigenten ble også vedtatt økt til 250,- kroner fra år 2007. Komiteen for Henrik Lundhs Minnefond kunne fortelle om en økning i fondet på ca. 36.000,- kr i 2005.



    Forslaget til nytt styre ble enstemmig vedtatt;


    Leder - May Linn Hystad


    Nestleder - Morten Kompen


    Styremedlem - Arne Ivar Hansen


    Styremedlem - Kristoffer Halmøy


    Styremedlem - Helge Johansen


    Styremedlem - Alex Zografos



    May Linn Hystad blir dermed NJJKs første kvinnelige leder. I en klubb med en 46 år lang historie vil mange mene at dette absolutt var på tide.



    Styret informerte om en ny pris som er opprettet. Prisen "årets utøver" skal deles ut årlig til den beste konkurranseutøveren i klubben. Vinner for den første prisen, og årets utøver i NJJK 2005 ble Mette Johansen. Hun er på junior-landslaget, har vunnet 3 Norgescup-stevner, NM for ungdom, fått gull i vestcup, sørmlandstreffen og british open, sølv i finnish open og a-turnering i spania, og har deltatt i EM og OL for ungdom.



    Det forrige styrets siste vedtak var å tildele Eivind SKjollby livsvarig medlemsskap. Livsvarig medlemsskap kan deles ut til medlemmer som har gjort seg særlig fortjent til det i klubbens virke. Eivind SKjollby har vært formann i en årrekke, og drev omtrent NJJK på egenhånd en lang periode på 90-tallet. Vel fortjent!



    Info: Saksliste til årsmøtet

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Feb 2006

    1. Konstituering


    - Registrering av de fremmøtte


    - Godkjenning av innkallingen


    - Godkjenning av sakslisten


    - Godkjenning av forretningsorden


    - Valg av dirigent – Styrets innstilling: Andreas Strand


    - Valg av referent – Styrets innstilling: Arne Ivar Hansen og May Linn Hystad


    - Valg av 2 medlemmer til å til å undertegne protokollen


    - Valg av tellekorps



    2. Behandle styrets årsberetning


    - Komiteenes arbeide og resultater


    - Medlemsstatistikk


    - Styrets og komiteenes sammensetning



    3. Behandle regnskap


    - Resultatregnskap for 2005


    - Balanse pr. 31.12.05


    - Revisors rapport



    4. Innkomne forslag – Ikke lovsaker


    Styret foreslår en praksisendring fra neste årsmøte. Instilling til valgkomiteen gjøres av styret, og ikke valgkomiteen som sedvane har vært. Årsaken er for å gjøre praksisen mer i tråd med NIFs lovverk.



    5. Innkomne forslag – Lovsaker


    Ingen innkomne forslag.



    6. Fastsette kontingent


    Styrets forslag til kontingent: 250,- per år.



    7. Vedta budsjett for 2005



    8. Valg


    Følgende er innstilt;



    Styret:


    Leder - May Linn Hystad


    Nestleder - Morten Kompen


    Styremedlem - Arne Ivar Hansen


    Styremedlem - Kristoffer Halmøy


    Styremedlem - Helge Johansen


    Styremedlem - Alex Zografos



    Valgkomite:


    Leder - Stian Jespersen


    Medlem - Randi Hoel


    Medlem - Jørn Yngve Walmestad


    Varamedlem - Jørgen Moland



    Komité for Henrik Lundhs Minnefond:


    Leder - Morten Kompen


    Medlem - Jørn Terje Krekling


    Medlem - Erik Haugen


    Varamedlem - Dag Hodne



    Revisorer:


    Revisor - Terje Lund


    Revisor - Andre SUnde Nilsen



    9. Eventuelt



    10. Avslutning




    Kretsmesterskapet 2006 i Asker

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Feb 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Vi var ikke så mange på KM fra NJJK denne gangen, mye pga av sykdom.


    De som var med gjorde en strålende innsats.


    Først ut var Kjetil S som imponerte stort og vant alle sine kamper på Ippon(10 poeng).



    Deretter var det Marius som skulle ut i ilden. Marius kjempet veldig bra og var bare et par sekunder unna sølvet! Marius vant tre kamper og tapte to, en av dem mot landslagsutøver Lars Petter Holst. Det ble en fin bronseplass til Marius. Det er ikke langt til toppen --> med litt mer fokus på grep og kombinasjoner på trening kan dette bli virkelig bra.



    Sist ut var undertegnede. Alle dameklassene var slått sammen.. så det ble en fin åpen klasse av ymse alder og vekt. Jeg hadde fått i oppgave av Andreas å kaste foroverteknikker, ikke alltid lett å holde seg til sånne oppgaver da feiiefoten og ko-uchifoten blir veldig fristet.. men det ble i hvert fall en fin dropp-morote-seoi-nage i en av kampene(-:


    Det ble gull til meg (-:



    Veldig god innsats fra de få fra NJJK som var med!




    NJJKere i Belgisk Åpent for Damer

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Feb 2006

    Originalt skrevet av: May Linn Hystad

    Belgian Ladies Open er et stort stevne for kun junior og senior damer.


    Her går man etter belgisk kampsystem der du blir satt først i pulje med to eller tre andre jenter. Man må komme ut som nr 1 eller 2 for å så bli satt i en cup-system med enkel rekvalifisering.


    Kort sagt er man sikret to eller tre kamper.



    I år hadde nivået steget, og det var mange gode utøvere med.


    Fra NJJK var det to deltakere: Mette Johansen (Junior -63) og undertegnede May Linn Hystad (Senior -57).



    Vi dro fredag på dagen sammen med Katrine Hofstad(Budo sør), Esther Myrebøe(BK) og Andreas Strand som er både min og Mettes personlige trener.


    Vi bodde alle i en hytte, da dette var billig. Sengene var harde og rommet var kaldt, men vi er jo tøffe så det gikk bra (-:



    Lørdag morgen skulle juniorene gå. I -63 var det 21 deltakere. Mette kom sannsynligvis i den hardeste puljen, med Schlesinger fra Israel som har en bronse i junior VM og Gull i ungdoms EM. Dette var tøft med tanke på at Mette nettopp har blitt junior og nettopp gått opp en vektklasse.


    Mette gjorde sitt beste og kjempet hardt. En veldig spennende førstekamp som hun holdt på å vinne.. men trakk dessverre det korteste strået. Deretter fulgte to tap til tross for bra innsats. Det ble tøft, men Mette fikk mye kamperfaring og en heftig blåveis (-:



    Katrine Hofstad var også flink og kjempet seg til en fin 7. plass i -52.



    Søndagen var det min og Esther sin tur.


    Det var hele 47 deltakere i -57. Så fra klassen startet til jeg skulle gå tok det mer enn to timer!


    Første kampen kom jeg vel aldri helt inn i da motstanderen, fra nederland, hadde en forvirrende måte å gå på.


    Andre kampen var jeg veldig innstilt på å vinne – Litt irritert fra forrige kamp som ikke gikk så bra. Dette var mot en israelsk dame. Fikk kastet henne på en yoko og jobbet meg inn i holdegrep i newasa og vant denne.


    Siste kamp var mot ei canadier. Jeg var litt ufokusert og skaffet scoringer både i min og hennes favør… (ble kontret da jeg ofret meg litt mye.. og brukte vel ikke armene bra nok). Havnet dessverre veldig irriterende i hennes armer i newasa og klarte ikke komme meg ut.. Denne kunne jeg vunnet. Pga av det siste tapet kom jeg ikke videre i cupsystemet… Skuffende.. Må trene mer (-:



    Esther kom heller ikke ut av sin pulje. Kanskje ikke så rart etter lengre tid med sykdom.



    Veldig bra damestevne!



    Vellykket trenerseminar i helgen

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Jan 2006

    20-21.januar arrangerte NJJK en trenersamling med følgende målsetninger:


    1. Videreutvikle trenerne.


    2. Samkjøre alle grenene. Bli kjent med hverandre.


    3. Kort innføring i noen førstehjelpstemaer


    4. Ideøkter med ulike alternative artige øvelser og måter å lære inn teknikker på (for alle grener)


    5. Mindre avstand til styret. Rom for ris, ros og forslag til styret.



    Oppmøte:


    Judo: Therese, Marius, Terje, Joachim, Kenneth N., Andreas, Lars M, Ole, Jørn Terje, Lasse, Mathias H og May Linn


    Ju-Jutsu:


    Kenneth, Doris, Jasmin, Alex, Kim Andre, Ronny


    Jiu-Jitsu:


    Magnus



    Fredag:


    Trenerseminaret startet fredag kveld med et foredrag av undertegnede(idrettslig ansvarlig og Trener nybegynnere/gulbelter) om treners ansvar og et par praktiske nye ting rundt dette.



    Vi fortsatte med en treningsøkt der Ju-Jutsu gruppen ved Ronny(hovedtrener Ju Jutsu) viste oss noen artige øvelser/leker som gikk mye på styrke og balanse.


    Deretter viste undertegnede flere øvelser og leker som gikk mest på balanse og koordinasjon. Tydeligvis skal vi fortsette med klovneøvelsen da dette falt veldig i smak for enkelte voksne barn (-:


    Jørn Terje (Hovedtrener Judo Senior, idrettslig ansvarlig) viste oss deretter alternative måter å lære inn fallteknikk på.


    Therese(Hovedtrener nybegynnere/gulbelter og fysioterapeut) avsluttet med noen smarte tøyeøvelser der vi diskuterte betydningen av og når vi burde tøye.



    Lørdag:


    Lørdagen startet vi i deilig tid, ikke før kl. 11, med et foredrag av ungdomslandslagstrener og klubbhovedtrener Andreas Strand om judoens utvikling de siste årene og hvordan dette må tas hensyn til i planleggingen og utførelsen av treningen i dag. Vi dyppet så vidt innom temaet kosthold og trenerne fikk med seg faktaark fra Olympiatoppen om diverse aspekter rundt kosthold og trening. Man kan også laste ned disse her:


    http://www.nif.idrett.no/ot2.asp?p=53381



    Etter en kort pause holdt Ronny(godkjent førstehjelpsinstruktør - NGF) et interessant intensivkurs i noen temaer innen førstehjelp. Vi var blant annet innom temaene bløtdelsskader, hjernerystelse og skulder ute av ledd. Vi fikk også praktisert oss både med å legge på ispose og beltefatle.



    Lunsj. Hmm alltid godt med mat.



    Etter lunsjen holdt undertegnede et lite foredrag om motivasjon og mestringsfølelse med god hjelp i presentasjonen Stian Jespersen hadde for et par år siden. Planen var egentlig at Stian skulle ha dette fordraget men han kunne dessverre ikke komme.



    Tid for trening! Vi holdt en treningsøkt til med samme fokus som sist. Artige, alternative nyttige øvelser. Vi brukte blant annet alternative metoder for å lære inn kastteknikker som o-uchi-gari, o-soto-gari, morote-seoi-nage, tai-otoshi og ko-uchi-gari ved hjelp av belter som ligger på matten.



    Vi avsluttet det hele med pizza og en fruktbar diskusjon om hvordan vi vil at NJJK skal være. Mange meninger, kommentarer, forslag, ris og ros som kommer direkte til neste styremøte (-:


    Vi har nettopp fått opp en postkasse i gangen før Dojo 1 som skal brukes til forslagskasse og brev til styret. Styret ønsker at medlemmene bruker denne flittig!





    NJJKere på treningsleir i Borås, Sverige

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Jan 2006

    Morten og jeg bestemte oss for å gi år 2006 en pangstart. Allerede den 5. januar var vi klare for å sloss!


    Treningsleiren besto av tre økter pr dag. To randoriøkter og en teknikkøkt.


    I tillegg til Norge hadde både Finland og Danmark funnet veien til Borås i Sverige.


    Det var mange utøvere å sloss med og det var deilig å få ristet av seg juleflesket (-:



    Leiren varte i 4 dager, men uheldigvis var vi litt kyllinger(måtte hoppe over et par økter) da Morten skadet seg og jeg slet littegrann med hodepine. Vi klarte alikevel å bli både slitne, blå og få masse kamperfaring.



    Borås er ikke akkurat verdens navle, men vi fikk kost oss med et par runder spennende kortspill. Hehe.. judoutøvere koser seg som regel med spill.. bare det ligger konkurranse i det (-:


    NJJK ble sammenlagt trolig beste klubb i kortspill.



    Det var en fin tur. Anbefales alle til neste år!



    Utøverstipend 2006

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Jan 2006

    Informasjon om søknadsrutiner og søknadsskjemaer for utøverstipend 2006 kan du lese mer om her.



    Jeg oppfordrer alle som har trener aktivt og har ambisjoner om å konkurrere å sende inn en søknad.



    Fristen for innsendelse er satt til 31. januar.



    Jørn Terje Krekling



    Nihon Goshin Ryu Ju-jutsu: Endrede treningstider jan/feb

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Jan 2006

    Det første trenerkurset for Nihon Goshin Ryu Ju-jutsu gruppen starter opp fredag 27/1-06.



    Pga av dette må følgende ordinære treninger i dojo 2 avlyses:



    Fredag 27/1-06


    Onsdag 1/2-06


    Fredag 3/2-06


    Onsdag 8/2-06