Norgesmesterskap for junior 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Nov 2003

Lars Moland var først ut i klassen -60 kg. Den innledende puljen ble vunnet med seire over Jan Oftedal på san-gaku, Niels de Vries på juji-gatame, og den siste på walkover. En Lars med store ambisjoner etter denne starten fikk det tøffere i semifinalen. Der møtte han Lars A. Morales, som han forøvrig har slått de siste gangene de har møttes, og tapte. En litt for ivrig ko-uchi-gari ble kontret av Morales, og Lars landet først. Tap i semifinalen, og ute av mesterskapet. Men slikt blir det bronse av, og det er ikke å forakte. En litt misfornøyd Lars etter tap i semifinalen mot en han normalt skal slå, og også vinneren av vektklassen har Lars slått tidligere i år.



Lars Vasaasen var klar for kamp i -81 kg. Han har gått opp rundt 8 kg etter at han dro i militæret, men det ser jo ikke ut som gutten har hatt vondt av det.



Den første kampen ble avgjort på holdegrep, og den andre på en drop ippon-seoi-nage. Den tredje kampen i de innledende puljene ble verre. Lars leda med waza-ari, men ble kastet og landet på nakken. Det så stygt ut, men Lars kom seg opp og fullførte, men det ble tap. Han endte med det som nr 2 i puljen og var klar for semifinale. Der møtte han Auestad fra Nesodden, og knuste han. En flott ippon-seoi-nage og seier. Finale på Lars.



Finalen skulle vise seg å bli mot hans overmann i innledende pulje; Johansen fra Levanger JK. Kampen startet med et kast fra Joahnsen som kunne endt verre hvis ikke Lars hadde fått vridd seg akkurat nok til å unngå ippon, det ble yoko. Det påfølgende holdegrepet kom Lars seg mesterlig ut av ved å reise seg opp(!) mens motstanderen holdt. Hvis ikke det er demoraliserende... Lars avgjorde kampen med en nydelig drop-seoi-nage. Ippon! Lars er norgesmester!



Disse veldig tydelige, og fine bildene ble tatt rett etter at seieren var i boks. Ja, vi ble litt glade!



Kallenavnet hans, som han egentlig ikke fikk før i lagkampen, passer ikke noe dårligere her; Grønnbelten fra hælvete er Norges beste utøver i -81 kg for juniorer. Sist gang NJJK fikk en norgesmester i junior var vel tilbake til May Linns herjinger, hvis jeg ikke husker feil.



Gratulerer så mye til både Lars og Lars.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.