NJJK på den STORE kurshelgen 2010

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Nov 2010

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Dag Hodne, Håvard Hamarsland og undertegnede var med på denne samlingen av kurs. Da det kræsjet med vår fantastiske jubielumsfest på fredagen, ble helgen noe amputert siden vi gikk glipp av trening og foredrag denne dagen.



På lørdagen ble dagen innviet med et artig foredrag av Ingebrigt Steen Jensen, han snakket om hva man kan få til ved å tenke annerledes. Et meget inspirerende foredrag. Deretter kunne vi velge mye forskjellig, desverre satt undertegnede på T-banen på vei opp da jeg hadde passet på den eldre garde under nacshpielet på Haugerud kvelden før ...



Etter lunsj valgt vi judogutta å følge foredraget til Peter Eriksson, Positiv Coaching. Han er Hovedtrener i Holmen Tennsiklubb og har klart å skape noe sstort ut av ganske små og dårlige startresurser. Foredraget ble desverre noe amputert da han fikk hjerteflimmer midtveis, men NJF presidenten forsikret meg om at han er en meget bra fyr å leie inn dersom man ønsker innspill i forhold til drifting av klubben.



Etter dette foredraget var det Tahir Hussain og hans pilot Vidar Bøe som hadde mikrofonen og igjen et fint foredrag om idrettens verdier fra deres synspunkt.



Dagen ble avsluttet med Lise Klaveness som snakket om sin karrierer frem til i dag. Hun har blitt advokat for ikke lenge siden (gratulerer), og hadde artige synspunkter på kombinasjonen av toppidrett og annerledeshet. Da var lørdagen over og vi gikk hjem for å samle energi til Søndagen som skulle bli mer praktisk for vår del.



Søndag startet med en en svært nyttig økt om bevegelse i judo ledet av en kjenning, Stig Atle Frey. Dag var dedikert fotograf denne dagen, mens Håvard og jeg prøvde oss på matta. mange fine tips bvle tatt med videre.



Vår egen toastmaster fra fredagens festligheter Stian Jespersen snakket om noen av de sosiale utfordringene vi har med unge utøvere og hvordan man best kan følge opp disse utøverne. Etter han fulgte Stig Bruset som snakket om vanlige skader i judo og hva man kan gjøre av evt behandling på huset og evt om man bør ringe 113.



Til slutt kom Martin Thiblin og lærte oss basistrening på grep, der vi igjen fikk se nytten av godt fotarbeid. Tsugi-Ashi folkens!!!!!



Vi returner til NJJK med nytt pågangsmot, inspirasjon og kunnskap. Neste gang blir vi forhåpentligvis litt flere.



Judohilsen fra Narve Bjørneseth


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.