Årets to første stevner med gode resultater for NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Mar 2016

Originalt skrevet av: Birger Aune

Første stevnt var Østlandscup I i Asker 6. februar, og det andre stevnet var Fuyu-cup i Sande 13. februar. Fuyu-cup var også årets første stevne i Norgescupen.



Østlandscup er et stevne for barn (U11 og U13) og de to ungdomsklassene (U15 og U18), og hvor de eldste barna i U13 har mulighet til å prøve seg i U15. NJJK stilte med en tropp på tilsammen 17 utøvere og alle leverte en god innsats.



Blant de minste barna (U11) som fyller 10 år eller mindre i år hadde vi med Sami, Markus, Luka og Ilez. De sto bra på og viste varierte teknikker og god oppfølging fra kast og ned i bakkekamp. Spesielt Sami gjorde det bra, og vant sine kamper med forskjellige kast til ippon i hver kamp.



I U13 som er de barna som fyller 11 og 12 år i år, hadde vi med Sindre, Rohil, Martin, Dennis, Trym, Mosa, Maksim, Erlend og Anneli. Her hadde Sindre og Mosa et internt oppgjør hvor Mosa tilslutt ble erklært som vinner. De andre sto også på, og vi vant flere kamper enn vi tapte. Anneli viste at en god treninhgsperiode i høst har gitt resultater og vant alle fem kampene hun gikk. Fire av disse på raske ippon.



I U15 hadde vi med Karl Henrik, Mansur, Jamal og Fathalla. I tillegg så benyttet Dennis, Rohil og Mosa seg av muligheten til å prøve seg i U15. Dennis og Rohil gjorde dette i fjor også, mens det var første gang for Mosa. Dennis, Fathalla og Mosa stilte i den laveste vektklassen under 34 kg, mens Karl Henrik stilte i – 38 kg, Jamal og Mansur i -42 og Rohil blant de litt større guttene i -55 kg.



I -34 kg kom både Dennis og Fathalla til semifinalen. Der var det stopp for Fathalla, mens Dennis gikk videre til finalen som han til slutt vant. Karl Henrik hadde ikke helt dagen og med litt uflaks i trekningen røk han ut før semifinalene. I -42 kg møttes Jamal og Mansur i en av semifinalene etter å ha vist forskjellige teknikker i de innledende kampene. Mansur gikk videre fra semifinalen, men motstanden i finalen ble litt for sterk.



Den siste av våre som var i aksjon i Østlandscup var Rohil som stilte opp i U15 -55 kg, og imponerte stort ved å ta seg helt til finalen. Der ble motstanderen bokstavelig talt for stor og sterk til slutt, så det endte med andreplass.



Totalt fikk vi en gull, to sølv og to bronse i ungdomsklassen, og da det også var premieutdeling for sammenlagtseier for de fire Østlandscup som ble arrangert i 2015 så fikk vi med oss sammenlagtseieren i -34 kg ved Dennis, -38 kg ved Jamal, -42 kg ved Mansur og -46 kg ved Victor.



Lagledrne Jørn Terje og Birger var godt fornøyd med innsats fra hele gjengen som hadde vært med i Asker, og vi ser frem til neste Østlandscup som arrangeres i Sande 29. mai.




Helgen etter Østlandscup ble Fuyu cup arrangert i Sande. Dette var også det første stevnet i årets Norgescup. Dette er et stevne for ungdom, junior og senior med deltagelse fra hele landet. NJJK stilte med til sammen 7 utøvere, to seniorer og fem ungdommer.



Seniorene som stilte var Veronica og Musafir, og de gjorde det så bra at de begge kunne ta med seg en bronsemedlaje hjem. Verionica i -63 kg og Musafir i -73 kg. Ungdommene som stilte opp var Fathalla i -34 kg, Jamal, Egilsten og Karl Henrik i -38 kg og Mansur i -42 kg.



I -34 kg var det bare tre deltakere og etter at alle hadde vunnet hver sin kamp på ippon var det lik poengsum til alle tre. Dermed ble vekten avgjørende, og som den minste deltakeren ble Fathalla tildelt seieren i klassen.



Det var flere med i -38 kg, og Karl Henrik viste solid fighterinnstilling og klarte nesten å snu første kampen etter å ha fått både yoko og wazari mot seg tidlig. Han utlignet med både en yoko og wazari, men ble dessverre kastet på en ny wazari rett før slutten på ordinær kamptid. I rekvalifisering møtte han en gammel kjenning fra Ippon judoklubb og ble utmanøvrert i newaza. Men super innsats fra Karl Henrik. Jamal og Egilsten kvalifiserte seg begge til finalen, slik at vi fikk et internt oppgjør om seieren. Her viste Jamal seg som den sterkeste og ble tildelt seieren. Lagleder Birger var ikke helt fornøyd med en avgjørelse i finalen på grunnlag av hvem som fikk færrest advarsler i løpet av kampen, men godt fornøyd med dobbeltseier i klassen.



Mansur slåss seg gjennom -42 kg, kvalifiserte seg til finalen. Det ble en lang kamp, ettersom begge utøverne sto likt ved full tid og det gikk videre til golden score. Her viste Mansur seg som den sterkeste i lengden, og nesten to minutter på overtid var gullmedaljen sikret.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.