NJJK-gutter høster medaljer

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Jun 2008

Originalt skrevet av: Lokalavisen.no

NJJK-utøverne Stian Bakken (14) vant i Nederland og Simen Aas (15) tok gull i Nordisk mesterskap, og kvalifiserte seg samtidig til EM.



HAUGERUD: Det har vært bra uker for de to judotalentene fra NJJK på Haugerud. Først deltok de i Nordisk mesterskap hvor Simen Aas (15) vant sin klasse og sikret EM-plass. Stian Bakken (14) tok sølv i sin klasse, og så reiste gutta til Nederland på et stort internasjonalt stevne.



I Venray vant Stian gull i en imponerende stor og vanskelig klasse, mens Simen kom på 7. plass etter en dommerfeil ifølge judo.no.



Mye trening


Gutta går på skole ved siden av all treningen, men det byr regel ikke på noe problem å få fri til stevner og konkurranser.



– Vi søker skolen om fri, og hvis ikke det går, så sender landslagstreneren en søknad. Da ordner det seg, smiler judokameratene.



Landslaget er veldig seriøse på treningsmengder, og gutta trener opp mot 7-8 økter i uka. På samlinger kan det være enda mer.



– Hver økt kan vare alt fra én til mange timer, så det er mye trening, sier Stian.



Simen har drevet med judo i seks år, og hørte om det via venner før han begynte.



– Jeg hadde noen kompiser som drev med judo, så jeg fikk lyst til å prøve, sier han.



Stian begynte med judo for ni år siden, og det var faren hans som oppfordret til å begynne med det.



– Det morsomste med judo er selvfølgelig kampene, også er det kjempegøy å vinne, sier han.



Egen "landslagstrener"


Andreas Strand var landslagstrener tidligere, men er nå personlig trener for gutta og noen av de andre talentene i Norge. Han har en ekstra gruppe med utøvere som satser litt mer.



– Vi trener ekstra med landslaget, og nå har vi fått ny trener som vi ikke kjenner så godt ennå, så da trener Andreas oss fortsatt, sier gutta. Strand er meget for nøyd miljøet i NJJK.



– Judo handler om å utdanne et helt menneske. Det gir deg gode holdninger i livet.



Les hele artikkelen på Lokalavisen.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.