Bronse og 5. plass til Stig og Alfredo i Veteran EM!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Nov 2011

Originalt skrevet av: Stig Traavik og Alfredo Chinchilla

I tillegg til Stig og Alfredo fra NJJK deltok Birgitte Ursin, Thomas Engebretsen, Gunnar Heffermehl, Rune Enget og Johnny Roaldseth.



Alfredo



Alfredo åpnet knallhart. Han var sterk og rask, og kastet først svensken Tamminen på en nydelig ko-uchi. Deretter overkjørte han franskmannen Saint Marc med et fyrverkeri av teknikker før han endelig kastet ham på ippon på morote. Nå trodde vi Alfredo kunne gå hele veien. I kvartfinalen møtte han russeren Sikoev. Vi visste at det ville bli en hard kamp, men trodde på seier. Men Alfredo ble avventende i åpningsfasen, og russeeren klinker til med en spinning uchimata og kampen er over. Russeren gikk videre til finalen, og Alfredo gikk løs på rekval. I rask rekkefølge kastet han først franskmannen Berthelot på ippon på o-uchi, før svensken Gårdsiø ble sendt på ryggen på en seionage. I bronsefinalen møtte Alfredo franskmannen Garcia som han delte bronsen med i VM i juni. Så sviktet konsentrasjonen, franskmannen fikk inn en seiotoshi. Alfredo landet på siden, men dommeren sa ippon, og Alfredo ble nummer fem.



Stig



Stig var nestemann. I veteranmesterskap er det ingen seeding, og puljen var pakket med favoritter. I første kamp møtte han tyskeren Roman Baur, som har en lang merittliste fra EM og VM. Kampen begynte jevnt, men Stig slet med det sterke grepet til tyskeren. Etter halvgått kamp kommer muligheten. Tyskeren angriper på uchimata, og Stig svare med en uranage som løfter tyskeren, og følger på med en sasae. Tyskeren har bare en tå i bakken, men Stig mister balansen og ender opp underst, og kampen er over. Men tyskeren knuser all motstand videre og vinner EM, og Stig må ta fatt på en lang rekval. Først slår han franskmannen Fourmont på en elegant jujigatame, deretter sender han russeren Karpenko i matta med ippon seionage, før en ny russer blir ekspedert med 2*yokoetomoe. Så er det bronsefinale mot Ferenc Arts fra Nederland, som han delte VM bronsen med. Etter full tid er det likt – selv om Stig har alle angrepene. Etter en knallhard Golden Score henter dommerne flaggene frem – og alle er enige om at bronsen må bli norsk.



Birgitte Ursin tok bronse og Johnny Roaldseth tok 5. plass.



Før vi gikk ut for å vinne festen lørdag kveld (som vi vant med god margin) oppsummerte vi dagen. Humør og samhold var på topp, men vi begynner å bli så mange at vi trenger en lagleder – selv med heroisk hjelp fra Thomas og Mona var det ikke mulig å ha full oversikt. I løpet av dagen hadde Alfredo, Stig og Johnny flere ganger blitt ropt opp samtidig. Vi var også enige om at hele gjengen må jobbe mer med grep – og at vi skal ha med flere. Selv om Birgitte har like mye personlighet som en hel buss med gjennomsnittsjenter, ønsker vi oss spesielt å få med flere jenter.


Med to bronse og to femteplasser hadde Norge allerede markert seg – og alle som følger med nå vet at det er kjipt å trekke Norge i første kamp. Vi hadde faktisk markert oss så sterkt at Russland (!) spurte om å få rekruttere Birgitte til lagkampen.



BRONSE TIL NORGE I EM FOR LAG VETERANER!



På søndagen stilte Norge med fullt lag. Gunnar var for anledningen gått opp i 81 kg, og Johnny gikk i +90. Det ble en innsats å være stolt av. I innledende runde slo vi Frankrike 3-2. Alfredo slo bronsevinneren fra aldersklassen 40-44 år i første. Stig kastet sin motstander etter 20 sekunder. Gunnar fikk det tøft mot en tyngre franskmann, mens Rune tapte på hontai etter golden score. Det var opp til Johnny å avgjøre, i revensjekamp mot samme franskmann som han tapte for dagen før. Og hvilken revansj. Johnny satte opp et høyt tempo, fikk franskmannen inn i en sirkelbevegelse, og kastet ham rett på ryggen med o-uchi. Norge var i semifinale mot Tyskland! I semifinalen vant Alfredo sikkert, mens Stig etter å igjen ha vært milimetre fra å sende europamenter Roman Baur i gulvet fikk det for tøft i ne-waza. Men etter kampen satt Stig igjen med oppskriften på hvordan tyskeren skal slås. Men så slo Gunnar til, og brakte spenningen tilbake i kampen med å ekspedere sin Tysker på en luftig sasae. Rune fulgte taktikken vi hadde lagt mod bronsemedaljør Uzat, men glapp et lite øyeblikk og ble kastet. Igjen var Johnny i en avgjørende kamp – men mot en tysker på 2 meter og 10 cm, og ca 140 kg nyttet det ikke med trøndersk show. Tap 3-2 – men igjen hadde vi satt oss i respekt. I bronsefinalen møtte vi Sveits. Alfredo vant på en nydelig seionage, Stig angrep med seionage og fulgte opp med en steinhard kveling mot sin sveitser. Gunnar møtte sveitsernes eneste gullvinner – og gikk på uten respekt. Men sveitseren var både god og tøff, og vant med en god uchimata. Det sto to en før Rune gikk utpå – og nå ville han vise hva han kunne. Rune jobbet og slet i tre minutter. I golden score mente vi Sveitseren burde fått passivitet, men kampen gikk til hontai. Rune vant dommeravgjørelsen 2 – 1 – og sikret med det Norge sin første lagmedalje i et EM. Johnny kontrollerte sin kamp inn til en sikker seier over en langt tyngre Sveitser – og med det vant Norge 4-1 over Sveits og kunne slippe jubelen løs.







Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.