NJJK på Oktober-lekene i Sande

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Nov 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

NJJK på oktoberlekene i Sande



Oktoberlekene er et nytt barnestevne som har kommet etter at Norges Judoforbund valgte å legge Norgescup-stevnene til ungdom, junior og senior. På oktoberlekene i Sande var det rundt 120 barn som deltok og NJJK hadde møtt med en ganske stor gjeng på 14 påmeldte og en dommer. Det er veldig lenge siden NJJK hadde aktive dommere med så det var ekstra hyggelig at Sigrid Sotaert deltok og gjorde en solid innsats som dommer – og fikk fortjent ros av dommerkommisjonen!



I NJJK troppen var det både helt ferske og mer erfarne utøvere med. Først i ilden var de aller ferskeste, som var gradert til hvitt belte med gul lapp i sommer, men var fulle av innsats, fighting spirit og med masse judo i kroppen. Stevnet ble avviklet effektivt med få pauser. Mest positivt var det at alle




Sindre var først ut, lyktes med flere kast og holdegrep og hadde en fin debut. Neste NJJK utøver var Albert, som var utrolig konsentrert og fokusert på matta, både med kast og holdegrep. Sigurd var nestemann og han gikk til verks med positiv innstilling og flere gode forsøk, men fikk ikke scoring. Pavel fikk scoring med sin kontring av et o-soto-gari angrep i første kamp og i tredje kamp møtte Pavel klubbkompis Dawid. Deb ble en jevn kamp, men til slutt får Pavel Dawid i bakken og kommer inn i hon-kesa gatame denne gangen. Dawid jobbet bra også i de andre kampene og lyktes bl.a med frigjøring fra samme holdegrep i en av sine andre kamper.



Tamerlan og Mansur var vel stevnets mest erfarne utøvere, og de feide som vanlig all motstand til side. Mansur avsluttet sin siste kamp med en vakker uchi-mata til ippon. Tamerlan fikk scoringer med ulike teknikker i hver av kampene sine.



Mark, som gikk i den aller minste klassen klarte seg bra og kastet både o-uchi-gari og de-ashi-barai i sine kamper.



Mathilde fikk to kamper, hvor hun etter litt for nonchalant inngang ble kastet i den første, mens hun mer skjerpet i den andre kampen kastet en fin tai-otoshi og avsluttet med hon-kesa-gatame.



Frederic var siste mann ut, i den største barneklassen. Frederic imponerte med en fin hinke-uchi mata med overgang til hon kesa gatame i en av sine kamper og viste ellers god innsats.



Stevnet var over omtrent på annonsert tid og hele gjengen var særdeles fornøyd med en godt gjennomført dag på judomatta!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.