NJJK satser på utdanning av trenere

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Aug 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

NJJK vil at alle trenerne våre videreutvikler seg. Alle judotrenere i NJJK får dekket kursavgiften til relevante kurs Oslo idrettskrets og Norges Judoforbund arrangerer.



Forkurs


8.juni var Jonas Morshedy, Aslan Akhmadov og Noorullah Malang på forkurs. Forkurset er en del av trenerutdanningen i Norges Judoforbund og er obligatorisk for dem som skal ta Trener 1. Instruktører var Mathias Hansen og Stine Lastein.



Det var 16 deltakere på matta – ikke dårlig med tanke på at det var søndag i pinsen og strålende sol ute. Klubbene som var representert var Go dai, Hamar, Ippon, Nesodden, NJJK, Romerike, Slemdal og Stavanger.


Programmet var tettpakket og besto kun av praksis på matta. Det ble gjennomgang av grunnposisjoner og bevegelser både i tachi-waza og ne-waza, fallteknikk og ulike bevegelsesretninger for kast. Videre ble enkelte kastteknikker og holdegrepssirkelen med frigjøringer til hver enkelt teknikk gjennomgått grundig. Fokuset var hele tiden rettet mot hvordan man lærer bort judo til utøvere på nybegynnerstadiet.



Trener 1


Neste helg startet Trener 1 kurs. Noorullah Malang deltok fra NJJK.



Trener 3


Stephan Röhrl, Mathias Hansen og May Linn Hystad er i gang med trener 3 utdanning som tas delvis over nett og litt praksis. Det skal være et seminar på Haugerud i begynnelsen av september i forbindelse med dette. Det kommer trenere fra utlandet og de har lovt alle NJJK-trenere en ekstra økt onsdag 3.september!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.