Latvian Youth Judo Championships – Bronse til Egilsten!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Mai 2017

Originalt skrevet av: Sven Sodal, Egilsten, Jamal

For å komme seg til Latvia tok gjengen fly til Riga fredag morgen. På flyet viste de filmen «Never back down», og flyturen gikk derfor raskt. På flyplassen ble troppen hentet av stevnearrangøren Kyodai Judo Club som kjørte guttene direkte til stadion for innveiing. Deretter bar det av gårde til hotellet for litt velfortjent hvile. Alfredo var så heldig at han fikk dele rom med Dennis, Egilsten og Miguel. Mens Salambek passet på Jamal, Mansur og Victor.



Etter å ha pakket ut judosakene på hotellet dro gjengen på restaurant, hvor de lokale delikatessene pizza margherita og hamburger smake utmerket. Resten av dagen gikk med til en spennende sightseeing i gamlebyen, leking i en latvisk park, og til å lære seg latvisk på google translate.



På lørdag var det tid for å gå kamper i sportshallen i Riga. Guttene varmet godt opp, for de viste at de kom til å møte tøff motstand. Alle guttene stilte i U16. I tillegg stilte Dennis og Victor også opp i henholdsvis U14 og U18.



Dennis stilte i -35 i U14 og i -38 i U16. Han vant sin første kamp mot en Polak, men tapte så knepent 2 kamper mot Latvisk og Russisk motstand.



Egilsten stilte i -38. Her vant han først mot en polakk, før han tapte mot en russer. I bronsefinalen vant han mot en lokal latvisk utøver. Egilsten vant begge sine kamper etter to flotte baklengs offerteknikker (sumi gaeshi), etterfulgt av et holdegrep. Vi gratulerer Egilsten med bronsemedalje!



Jamal stilte i -46: Han tapte dessverre for en deltaker fra Hviterussland i første runde. Deretter feide han en latvier av matten, før han møtte overmakten i en sterk russer.



Mansur stilte -42 og vant første kamp på walkover, før han lurte en latvier i neste kamp. I semifinalen ble det dessverre tap mot en hjemmefavoritt fra Latvia, og Mansur endte derfor på en flott 5.plass.



Victor stilte i -55. I U18 vant Victor første kamp mot en ire med en fin kroppsfelling (tai otoshia), før han tapte mot en latvier. Også i U18 ble det tidlig exit mot en latvier, mens han i neste kamp ikke rakk start pga. dårlig informasjon fra arrangørene.



Miguel stilte i -42. Etter walkover i første runde tapte Miguel mot en hviterusser. Pga. av uheldig kampoppsett fikk ikke Miguel gå flere kamper enn dette.



Mandag og tirsdag deltok guttene på treningssamling i Riga. Her lærte de nye teknikker og varianter av latviske instruktører og tidligere europamester Alim Gadanov; en fin erfaring for guttene. Det var fire timer trening begge dager. All treningen kombinert med sterk motvind på flyet, gjorde at det ble en ekstra lang flytur hjem til Norge.



Helgen ble en fin lærdom, men vi har lært at Østeuropeere er sterke fysisk, så nå gjelder det å legge seg i hardtrening fremover.



Egilsten, Jamal & Sven


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.