JUDO

Originalnavn: Kodokan Judo

Kjennetegn: Ingen slag eller spark. En meget barnevennlig kampsport.

Judo utøves i hele verden og er verdens 7. største olympiske idrett med over 20 millioner utøvere og har vært OL-gren siden 1964.

Judo er en japansk fullkontakt kampsport, utviklet i 1882 av Jigoro Kano fra jujutsu. Japansk «ju» betyr «myk» og «do» betyr «vei» – det vil si «den myke veien». 

Judo inneholder ingen slag eller spark, men handler om å utnytte motstanderens styrke til egen fordel, ta kontrollen og få motstander ut av balanse. 

Teknikkene består av kaste- og holdeteknikker, mens eldre utøvere(14+) også benytter armlåser og halslås. I judo lærer man riktig fallteknikk, som er nyttig også for de fleste andre idretter og aktiviteter livet ut. Judotreningen er svært variert og inneholder i tillegg til teknisk og fysisk trening også elementer fra bl.a. turn, lek og samarbeid.

Det er lite skader i judo, selv om det er en fullkontakt kampidrett. Judo er effektivt som selvforsvar, men først når man selv blir angrepet.

Judo er spesielt bra for barn og ungdom da sporten tilbyr en unik kombinasjon av koordinasjon, kroppsbeherskelse, balanse og styrke. Disiplin, og en filosofi om gjensidig vekst og fremgang er viktig. Det er nødvendig å ta vare på og hjelpe dine treningspartnere for selv å kunne utvikle seg som utøver og menneske.


NJJK tilbyr judotrening for alle fra 3 år og oppover. Vi tilrettelegger treningen slik at både de som gjerne vil komme seg i form og de som konkurrerer på høyt nivå får stort utbytte av treningen.(Både bredde- og toppidrett). Vi fokuserer på kvalitet, teknikk og et godt miljø.

I judo benytter man belter i ulike farger for å indikere ferdighetsnivå. Beltene går fra hvitt-gult-oransje-grønt-blått-brunt og til slutt sort belte. Sort belte er en mestergrad, og det er ti grader innenfor sort belte. Den høyest graderte norske judoka har for tiden 7. grad sort belte.


Mer om judoens historie finnes her