Lars Moland gradert til 1. Dan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Jul 2005

SVART BELTE: Lars klarte det!
Vi trenerne var enige om at han var klar for å prøve seg på svart belte. Det så imidlertid ut som han var for sent ute til å gradere seg til svart belte dette semesteret da den graderingen var fullbooket og NJJKs May Linn og Eivind leverte den rundens klart beste graderinger – som tidligere beskrevet på NJJKs nettsider.



Det viste seg ikke å være riktig da det ble arrangert en ekstra gradering for tre kandidater i Sandefjord i begynnelsen av juni. Lars skulle være med, i tillegg til Rina Næss fra BK Judo og Tron Gubberud fra Ippon. Lars hadde med seg undertegnede som Uke i tillegg til søsknene Ole og Hanna Nicoline og pappa Leif. Vi var relativt tidlig ute og hadde en runde i depotet på veien og hivde innpå en burger for å ha energi til påkjennelsen.



Sandefjord Judoklubb trener i gymsalen til Byskolen i Sandefjord og mattene legges på et mildt fjærende parkettgulv. Det er ikke Haugerud, men kunne absolutt vært verre. Vi varmet opp etter alle kunstens regler, og var rimelig klare for æksjn da Rina Næss var ferdig. Alle tre kandidatene bestod, men ne-waza delen til Rina var rimelig svak. Lars er blitt rimelig kvass i ne-waza etter hvert og kjørte gjennom en bunnsolid rekke med holdegrep, kvelinger og armbend, alt i randoriform og med flyt og kontroll mellom teknikkene. Jeg tror sensorene – Svein Gårdsjø og NJJK – venn Stine Lastein verken hadde noe å utsette eller et eneste ubesvart spørsmål da Lars var ferdig.



I tachi waza var starten ganske behagelig for min del. Som uke blir en jo pælmet litt rundt på i sånne graderinger, men vi gikk litt yako soku geiko i starten og da så jeg mitt snitt til å få inn et par solide smell i matta med Lars slik at han kanskje ville være bitte – bitte litt snill på de verste teknikkene senere. Komplett feilslått strategi fra min side!!! ;-) Igjen viste Lars seg frem med mange teknikker og variasjoner, alle som èn i randori/shiai form. Svein Gårdsjø syntes Lars’ makikomi-er var så bra at han ba om å få sett uchi mata makikomi i tillegg selv om den ikke stod på pensum. Kontringene gikk også bra, det samme gjorde kombinasjonene. Det eneste som gjensto var fordypningsteknikkene. Svein som selv har vært uchi mata spesialist ønsket å se den teknikken og det gikk også strålende – med unntak for meg som fikk et kne i haka i forbindelse med kombinasjonen uchi mata - sumi gaeshi. Det medførte en lett hjernerystelse, men ikke noe alvorlig. Heldigvis var lillebror Ole med og kunne steppe inn som uke. Lars fullførte graderingen med å kaste ham gjennom golvet et titalls antall ganger. Sensorene var svært fornøyde med graderingen som nok var den beste den dagen i og med at Tron hadde en skade og dermed ikke kunne vise frem en del av teknikkene han som skadefri kan briljere med.



Gratulerer med Shodan Lars – vel fortjent!



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.