Rapport fra 830-Cup på Kongsberg

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Nov 2005

En brukbar NJJK kontingent reiste fra Oslo for å delta i årets 830-Cup på Kongsberg. Solen skinte kanskje ikke, og turen via Drammen var kanskje ikke så begivenhetsrik, men på matta hadde NJJK fest.



Mohammed har bare drevet med judo i 4 måneder, men med stor treningsiver og kanskje ikke en helt uvesentlig bakgrunn fra bryting, har han hatt stor fremgang. I klasse ungdom -50 kg møtte han i innledende pulje en grønn-belte fra Oslo og en blå-belte fra Ippon. Mohammed hadde ingen respekt, og avgjorde kampene med henholdsvis holdegrep og en nydelig morote gari. Gjennom seier i sin gruppe skulle Mohammed opp mot en brun-belte fra Oslo som hadde sett god ut i innledende kamper. Kampen ble jevn, men gutten i brunt hadde problemer med å finne ut av Mohammed’s uortodokse stil. Så frustrert ble han at det til slutt ende med et farlig kast bakover fra ne-waza, som dommerne modig honorerte med han-soku-make og utvisning. Mohammed var dermed i finalen i sitt første stevne, og senior-partiet ved undertegnede tar på seg all ære for å ha herdet ham gjennom NJJKs sedvanlige graderingsrituale 3 dager før - bli kastet gjennom matta av samtlige på trening... Motstanden i finalen ble dessverre for tøff, og Mohammed tapte mot den dyktige Brovold fra Trondheim på uchi-mata.



Aleksander Bakken gjorde som han vanligvis gjør, knuste motstanden med god teknikk og styrke, og vant ungdom -45 kg. Bror Stian fulgte samme oppskrift i klasse barn -38, men gjorde så noe han ikke har gjort på evig tid i Norge - tapte - i innledende kamper av ungdom -38 kg. Stian fikk likevel kjempet seg gjennom til semifinalen i et pulje system, og ristet tap og innledende skuffelser av seg og vant til slutt klassen likevel. Kristiansen jr. og Niklas deltok også i klasse ungdom -38 kg og kom høyt opp på resultatlista. Linn gikk etter rapportene noen tøffe kamper i klasse barn -X kg, og uten at undertegnede fikk med seg alle detaljer, ble det nok et gull på NJJK.



Kenneth gjorde noen gode kamper i ungdom -60 kg, men kom denne gangen dessverre litt for kort i forhold til å avansere fra puljen. Fremgangen har imidlertid vært stor det siste halvåret, og det er bare et tidsspørsmål før Kenneth begynner å ta for seg av medaljene. En annen kar med fremgang er Joakim som denne gang gikk i junior -60 kg. Han var maksimalt uheldig i det han vant og tapte to kamper hver, og likevel endte på fjerdeplass pga for få poeng og en pulje der alle slo alle. -Neste gang, Joakim.



Ole Moland gikk i junior -66 kg, og hadde en svært bra dag. Teknikken og kastene har lenge vært der, men denne gangen hang også taktikk og kondisjon med. Ole vant alle sine 4 kamper mot kvalifisert motstand - noen på ippon gjennom kast, og noen gjennom å få inn en tidlig skåring og så mesterlig kaste bort tida... Fint det og.



Med 4 gull og en anselig andel annet metall må NJJK ha plassert seg blant de beste klubbene i stevnet. BK-Judo arrangerte forøvrig et topp stevne og skal ha ros for gjennomføring og effektivitet. Stevnet anbefales på det varmeste for våre barn, ungdom og junior utøvere.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.