To sølv til NJJK i Finnish Open

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Des 2005

Originalt skrevet av: Mette Johansen

Fredag


Fredag morgen møtte ungdomslandslaget opp på Gardermoen kl 07.00. Det var 15 trøtte folk som skulle dra til Helsinki i Finland. Blant dem var Alek og meg(Mette) som utøvere og Lars som trener. For å komme dit vi skulle måtte vi ta fly, buss og tog. Når vi kom til hotellet la vi fra oss tingene og spiste på en restaurant som het Rosso. Ikke bra mat, etter min mening =P men men. Etter maten dro vi tilbake til hotellet og vi lå i seng kl "22.00".Lørdag


nesten morning våknet vi av en fæl telefon som peip. Det var selveste sjefen, Andreas, som sa at vi skulle være nede om 20min for å spise frokost. Etter en god og solid frokost var vi opplagt til stevnet, og vi kom oss av gårde til stevnehallen. Vi hadde en felles oppvarming og så startet stevnet.Aleksander:


Alek sin første kamp vant han overlegent over en russer på ippon. I andre kamp gikk han mot en finske og vant der også på ippon. I semifinalen møtte han en Estlender som han knuste og vant på ippon. I finalen gikk Alek full tid med en finsk utøver, Alek ledet med en koka ganske lenge, men rett før det var slutt fikk finnen en yoko og vant, så det ble en bra 2 plass på Alek. Litt surt, men en kjempebra plassering av Alek.Meg:


I første kamp møtte jeg en estlender, og vant denne kampen ganske lett. Tok først å kaste estlenderen til en wazari og så holde henne fast til det ble en ippon. I andre kamp gikk jeg mot en svenske og kastet henne med en ko-uchi gari, som jeg fikk ippon på. Så var jeg i finalen, her møtte jeg en Russer og det gikk ganske bra. Det var ganske jevnt, men jeg ble kontra og tapte denne kampen. Så jeg fikk 2plassSøndag


På søndagen var det en trening tidlig. Vi trente med masse gærninger i 1 ½ time, det var for det meste randori, og vi fikk god utbytte av denne trening. Etter at vi hadde trent fredig dro vi tilbake til hotellet, hentet bagasjen og dro ned til togstasjonen der toget gikk. Når togreisen var ferdig gikk vi langt for å finne et sted å spise. Og til slutt fant vi en grei kinesisk restaurant. Vi busset til flyplassen etter vi hadde spist. Derfra tok 14 av oss flyet tilbake til Gardermoen. Alek måtte ta et fly som mellomlandet i Stockholm, men det gikk bare fint.Turen i finland var toppers ;) Og njjk fikk 2sølv.Det er noen historier fra denne turen som vi holder for oss selv. Jeg nevner ting som


1L is, kanelboller, joggetur og finsker =P snakkesHilsen Mette (-:
Klubbmesterskap og avslutning, høstsemester 2005

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Des 2005

Gå til bildearkivet!De nye gulbeltene gjorde en strålende innsats til tross for at dette var ganske nytt for dem.Siden det snart er jul fikk alle klassene julenavn: Julebukkene, julenissene, jesusbarna, julepølsene og julegrisene (-;Etter barne- og ungdomskampene var det pølser og brus til alle, samt Donald Duck –film i Dojo 2.


Samtidig kjørte vi kveldens siste klasse som inneholdt alt fra ungdom til senior. Morten Kompen fikk hard motstand men beviste til sist at de gamle er eldst (-;Så var det premieutdeling. Alle barna fikk både medalje og diplom som premie for den gode innsatsen.Denne høsten hadde vi dessuten sluppet til mange av våre unge lovende til å være funksjonærer. Dette klarte de veldig bra. Jeg vil gjerne på vegne av styret takke alle funksjonærer for den innsats de gjorde for å få gjennomført enda et fint klubbmesterkap.7 flotte bilder her av Arad Yanai.
Gradering, høstsemester 2005

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Des 2005

Nybegynnerpartiet var stillere enn noen gang (-; og klarte derfor å konsentrere seg bedre.


Vi har dessverre ingen bilder fra graderingen men her er en liste over de som sto til gult belte (5. mon):Fredrik Lillemoen Eiding


Ole Marius Garsjø


Nataniel Yanai


Marlene W. Nylund


Sveinung Sjøtveit


Arnstein Skjæran


Jaser Oudah


Osman JakjajevaGratulerer med deres første nye belte!I tillegg til nybegynnerne var de 4 utøvere fra partiet ”avansert barn og ungdom” som skulle ut i ilden. Alle gjorde en fin innsats og sto.Til Orange belte (4. mon):


Kjetil Knutsen


Thomas KnutsenTil grønt belte (3. mon):


Kim SideniusTil blått belte (2. mon):


Vegard Kristiansen


Linn NygaardGRATULERER!

Semesteravslutning Judo

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 5. Des 2005

Gradering mandag 5. desemberAlle som skal gradere seg må melde seg på liste på oppslagstavla i dojoen, eller sende en e-post til: judo@njjk.noGraderingen koster 300,- kr.Nybegynnere barn og ungdom:kl. 17.30 - ca. 18:30


Alle andre graderinger: kl. 18:30 - ca. 20:30Ekstra graderingstreninger for alle som vil gradere seg:


- Tirsdag 22. november kl. 18:30


- Tirsdag 29. november kl. 18:30

Klubbmesterskap og semesteravslutning - onsdag 7. desemberInnveiing/registrering: kl. 17:30


Kampstart: ca. kl. 18:15Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet. Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit etter konkurransene!Klubbmesterskapet og avslutning er gratis.Ta med hele familien som heiagjeng!!Vel møtt!Hilsen


Styret og alle trenerne

Referat fra Swedish Open og Finnish Open med leire

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Nov 2005

NJJK har pr dags dato to utøvere på seniorlandslaget (Vi håper vi blir flere snart..) De av landslaget som ikke var skadet eller av andre gode grunner ikke kunne stille dro av sted til Swedish Open fredag 28. oktober i Tron sin NTG-bussbil. Stevnet var åpent for alle andre også.. så neste år: Bli med!Fra NJJK dro altså Gøril Johansen og May Linn Hystad(meg). Utenom oss dro Esther, Albin og Tron.Gøril, Esther og Albin skulle gå søndag, mens jeg skulle allerede ut i ilden tidlig lørdag morgen. Altfor tidlig for min del.. allerede før 10.


Første kampen var mot en lang tysker med laange armer som søkte sterkt mot min nakke. Ekle greier. Ikke spesielt teknisk men sterk. Viljen min var stor og jeg klarte å fikse scoringer selv.. også de imot meg.. Hun holdt meg i san-kaku i noen sekunder men jeg synes det var litt for dumt å tape i newasa igjen, så jeg kom meg heldigvis ut. Når tiden var ute hadde jeg fått en koka og en shido, så det var likt. Har heldigvis kommet i såpass form at en golden score ikke er så avskrekkende som før. Jeg klarte å lure inn en kontring og vant. Neste kamp var mot ei ung lovende svenske, som tydeligvis hadde lært seg en kontring som funket strålende på meg... Dessverre tapte hun neste og jeg gikk derfor ut.Søndagen var det de andre sin tur.


Først ute var Gøril. Gøril var enda en gang plaget av å være syk på tur men fikk samlet kreftene. Gøril var tøff og vant overlegent mot en finsk jente på en harai-goshi.


Neste kamp, etter lang venting, var mot ei kanadier. Hun fikk kastet Gøril på wazari og kom rett i holdegrep. Gøril fikk ikke rekval etterpå dessverre. Bra innsats av Gøril.Esther var forkjøla og stilte i -70 (vanligvis -63), men gjorde det bra allikevel. Bra bevegelse, teknikk og vinnervilje førte henne helt frem til bronsefinalen. I finalerunden hadde svenskene ordnet med intromusikk og tøffe lys. Østerrikeren Esther møtte var nok litt i det sterkeste laget og Esther tapte etter hun måtte gi seg etter et neseplask. 5. plass til Esther. Gratulerer!Albin stilte også opp i ny vektklasse denne helgen, -66. Albin tapte første kamp og fikk dessverre ikke rekval.SWOP Treningsleir 31/10-3/11:


Gøril kunne dessverre ikke være med på leiren, men jeg med min trener Andreas i tillegg til Esther og Albin ble igjen. Første økt synes vi alle var hard, men i andre økt kom vi mer i gang og fikk kastet og beveget oss mer. Esther var ennå ikke klar etter neseplasket sitt, så hun fikk bare se på. Albin og jeg sloss bra.


Treningsleiren var veldig bra. Alle hadde mange passende partnere å gå med. Gøy å få gå med nye folk med ulike stiler! Kan anbefales alle aktive NJJK-ere! Ja, det er slitsomt.. men man velger selv om man går alle randoriene! Og det er veldig gøy!Torsdagen dro vi videre til Finland med buss og ferje. På ferja var det mye liv og vi ble godt kjent med både britiske fnisejenter og sveitsiske hyggelige danseløver. Det var godt å få svingt på rockefoten etter en 5 timers busstur.Finnish Open 5-6 nov.


Finnish Open er et mildere stevne enn Swedish Open. Her er det også godt over 20 nasjoner, nivået er bra men av varierende karakter. Dessuten er det veldig gode muligheter for å sosialisere seg (-; Det er både karaokebar og disko på det mest offisielle hotellet. (hvis man bor på det andre er det bare gåavstand)


Dette er med andre ord et bra stevne for aktive NJJK-seniorer! Denne gangen var det bare jeg fra NJJK som stilte.Etter mye siesta på fredagen var det tid for konkurranse på lørdagen.


Esther og jeg skulle ut i ilden.


Jeg startet. Møtte en lang russer i første kamp. Hun begynte veldig passivt og jeg forsøkte å komme innpå henne for å kaste.. ikke så lett da jeg tydelig kjente at armene ikke helt funket. Men så fort hun angrep fikk jeg kontret henne og hun falt rett på ryggen (-;


Neste kamp var Eveliina Kallionemi fra Finland. Jeg visste hun ville ta revansj fra i fjor og tenkte å kjøre hardt fra starten av. Kanskje litt vel gira… og vips så ble jeg kastet på en uchimata (yoko) og havnet nesten rett i holdegrep.. Kom meg dessverre ikke ut av holdegrepet… så det ble tap. Fikk rekval og møtte en polakk som jeg burde muligens ha tatt men kroppen var ikke i form (som vi i ettertid merket var en begynnende forkjølelse).. Etter noen kamikazeredninger… tapte jeg på en shido..det er kjedelig det! Allikevel fikk jeg gå 3 kamper.. det er ikke verst (-;Esther måtte trekke seg pga sykdom.Lørdag kveld var det veldig mange judofolk og rare finner som samlet seg på diskoen på Sokos Hotel Vantaa der de fleste utenom oss og armenerne bodde. Utenom litt pågående finner med skjevt flir var det hele veldig underholdende og vi ble bedre kjent med flere hyggelige judofolk fra andre nasjoner.Albin skulle gå søndagen. Albin kjempet bra. Han vant en kamp og tapte to.Etter konkurransen dro vi på Sokos Hotel Vantaas karaokebar men ingen var tøffe nok til å synge. Vi utfordrer de som drar neste år til å være tøffere enn oss!Treningsleir finland 7-9. nov:


Hele gjengen var plaget av sykdom så vi fikk ikke utnyttet maksimalt denne leiren. Mange nasjoner hadde reist hjem etter konkurransen men det var allikevel en del å gå med. Under treningsleiren ble det mye sudoku, tyske musikkvideoer og nyhetssendinger (-; og litt shopping.


Onsdagen dro vi slitne hjem igjen til Norge.Hilsen May Linn


Rapport fra 830-Cup på Kongsberg

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Nov 2005

En brukbar NJJK kontingent reiste fra Oslo for å delta i årets 830-Cup på Kongsberg. Solen skinte kanskje ikke, og turen via Drammen var kanskje ikke så begivenhetsrik, men på matta hadde NJJK fest.Mohammed har bare drevet med judo i 4 måneder, men med stor treningsiver og kanskje ikke en helt uvesentlig bakgrunn fra bryting, har han hatt stor fremgang. I klasse ungdom -50 kg møtte han i innledende pulje en grønn-belte fra Oslo og en blå-belte fra Ippon. Mohammed hadde ingen respekt, og avgjorde kampene med henholdsvis holdegrep og en nydelig morote gari. Gjennom seier i sin gruppe skulle Mohammed opp mot en brun-belte fra Oslo som hadde sett god ut i innledende kamper. Kampen ble jevn, men gutten i brunt hadde problemer med å finne ut av Mohammed’s uortodokse stil. Så frustrert ble han at det til slutt ende med et farlig kast bakover fra ne-waza, som dommerne modig honorerte med han-soku-make og utvisning. Mohammed var dermed i finalen i sitt første stevne, og senior-partiet ved undertegnede tar på seg all ære for å ha herdet ham gjennom NJJKs sedvanlige graderingsrituale 3 dager før - bli kastet gjennom matta av samtlige på trening... Motstanden i finalen ble dessverre for tøff, og Mohammed tapte mot den dyktige Brovold fra Trondheim på uchi-mata.Aleksander Bakken gjorde som han vanligvis gjør, knuste motstanden med god teknikk og styrke, og vant ungdom -45 kg. Bror Stian fulgte samme oppskrift i klasse barn -38, men gjorde så noe han ikke har gjort på evig tid i Norge - tapte - i innledende kamper av ungdom -38 kg. Stian fikk likevel kjempet seg gjennom til semifinalen i et pulje system, og ristet tap og innledende skuffelser av seg og vant til slutt klassen likevel. Kristiansen jr. og Niklas deltok også i klasse ungdom -38 kg og kom høyt opp på resultatlista. Linn gikk etter rapportene noen tøffe kamper i klasse barn -X kg, og uten at undertegnede fikk med seg alle detaljer, ble det nok et gull på NJJK.Kenneth gjorde noen gode kamper i ungdom -60 kg, men kom denne gangen dessverre litt for kort i forhold til å avansere fra puljen. Fremgangen har imidlertid vært stor det siste halvåret, og det er bare et tidsspørsmål før Kenneth begynner å ta for seg av medaljene. En annen kar med fremgang er Joakim som denne gang gikk i junior -60 kg. Han var maksimalt uheldig i det han vant og tapte to kamper hver, og likevel endte på fjerdeplass pga for få poeng og en pulje der alle slo alle. -Neste gang, Joakim.Ole Moland gikk i junior -66 kg, og hadde en svært bra dag. Teknikken og kastene har lenge vært der, men denne gangen hang også taktikk og kondisjon med. Ole vant alle sine 4 kamper mot kvalifisert motstand - noen på ippon gjennom kast, og noen gjennom å få inn en tidlig skåring og så mesterlig kaste bort tida... Fint det og.Med 4 gull og en anselig andel annet metall må NJJK ha plassert seg blant de beste klubbene i stevnet. BK-Judo arrangerte forøvrig et topp stevne og skal ha ros for gjennomføring og effektivitet. Stevnet anbefales på det varmeste for våre barn, ungdom og junior utøvere.
NJJK beste klubb i Høststevnet i Sandefjord 2005

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Okt 2005

Se totalt 21 bilder fra stevnet!I år var det en ganske stor gjeng som dro nedover til Sandefjord for å konkurrere i sesongens første stevne. Det var rekordstor deltagelse, flust med dommere på grunn av dommerseminaret kvelden før, men til tross for det bare to mattearealer slik at stevneavviklingen tok laaaaaaaaaaaaaaang tid.Barneklassene startet som vanlig først, og i henhold til tidsskjemaet. Tidsskjemaets hele og fulle innhold var forøvrig: ”kl 10:00 Kampstart”


Det gikk svært bra for småjentene våre, Mina og Linn. De imponerte stort med fin timing og teknikk. På motsatt matte gjorde Stian omtrent som han ville med motstanderne sine og viste frem et helt knippe teknikker. Stian deltok også i ungdom og vant like greit der også og fikk en flott pokal.Deretter var det ungdommenes tur og innsatsen fra Niklas og Kenneth var bra, men litt manglende kontroll i ne-waza kostet Kenneth seieren. Mette hadde fått utdelt ordrer for hva hun skulle gjøre på forhånd, og gjorde som hun hadde blitt fortalt. Noen ganger måtte det litt jobbing til før venstre uchi-mata – o-uchi-gari-ene lot seg gjennomføre, men landet med ryggen i matta gjorde alle konkurrentene. I siste kampen fikk hun frie tøyler. Da gikk det ikke lenge før hun fikk inn en nydelig kata-guruma. Aleksander hadde heller ikke noen særlig problemer med sine motstandere og vant og kastet omtrent som han ville. Han viste igjen hvor flink han er til å time sin ko-uchi-gari og det er en fryd å se på. Islam var også med og løftet de fleste motstanderne sine på te-guruma og var knusende overlegen. I juniorklassene hadde ikke Joakim og Ole marginene helt på sin side. Joakim var i tillegg noe lett i forhold til konkurrentene. Islam hadde litt hodepine mot slutten av stevnet, men det hindret ham ikke i å ekspedere også konkurrentene i junior-klassen rett på ryggen.Etter å ha ventet i det vide og det lange, tynne og det brede var det endelig seniorene sin tur. Her var deltakerne så få at det endte opp med å bli bare to klasser for damer og to for herrer. I dame -57 kg vant May Linn begge kampene raskt i newasa (san gaku) og hadde egentlig lyst å gå flere kamper. I +57 kg klassen vant en jente fra BK judo. For herrer var Morten Kompen knusende overlegen i -81 kg klassen og kastet alle motstanderne samtidig som han hoppet opp og landet på dem i tillegg – stakkars folk. Lars skulle egentlig gå i -66 kg klassen, men den ble dessverre slått sammen med -73 kg siden tredjemann i klassen veide for mye. Etter at et par utøvere trakk seg sto vi igjen med en serie av fem utøvere. Lars var først ut mot en av de antatt hardeste motstanderne – Vidar Lund fra Levanger. Vidar har tidligere slått Alfredo Chinchilla i lag-NM, men fikk juling av Lars sist de møttes i Senior NM. Lars var ute etter å vise at det ikke var noen tilfeldighet og dominerte med grep, angrep og i ne-waza før han smelte ham i bakken med et av stevnets flotteste kast og kanskje beste prestasjon – en perfekt utført uchi-mata. Lars vant også neste kamp, men hadde dessverre med seg en ryggsekk med respekt da han skulle gå mot Jørn Terje og ble dermed offer for en feiing. Jørn Terje vant klassen etter å ha fanget Vidar Lund i et solid holdegrep i siste kamp.Så godt som hele seniorklassen måtte til dopingkontroll etter premieutdelingen. Etter å ha avlevert de nødvendige dråpene dro vi til en kinarestaurant i Sandefjord sentrum og spiste oss gode og mette hele hurven.Alt i alt en vellykket tur for NJJK og med bra deltakelse i barne og ungdomsklassene. For seniorklassene – og da spesielt for herrer – gjør vi best i å huske ordtaket: I et land av bare blinde er den enøyde konge. Antallet og nivået på deltakerne fra andre klubber var ikke det beste.Se totalt 21 bilder fra stevnet!
Utøverstipend judoaktiviteter høsten 2005

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Sep 2005

Dette var et nytt tilbud fra høstsemesteret 2004, og som videreføres nå høsten 2005.Fristen for å levere søknaden settes til 1/10-2005.Alle som ønsker støtte må levere skriftlig søknad til Idrettslig ansvarlig (Jørn Terje eller May Linn) innen fristen. Søknaden kan også sendes elektronisk til judo@njjk.no.Vi minner på at fra våren 2006 krever vi treningsdagbok fra semesteret før. De som vil ha støtte i 2006 må derfor skrive treningsdagbok høsten 2005.Ved spørsmål, kontakt:


Email: judo@njjk.no


Jørn Terje Krekling, Tlf: 91831715


May Linn Hystad, Tlf: 41440311Utøverstipend


Dette var et nytt tilbud fra høstsemesteret 2004. Alle judoutøvere i NJJK kan i forkant av hvert semester søke om støtte for deltagelse i stevner og andre arrangementer.Årsaken for denne ordningen er utøveres ønske om mer oversikt over støtte fra klubben tidlig i semesteret. Dessuten vil det gi Idrettslig ansvarlig en enklere oppgave å balansere budsjettet sitt.Fristen for å levere søknaden settes til 14 dager etter semesterstart (dersom ikke annet er opplyst). Alle som ønsker støtte må levere skriftlig søknad til Idrettslig ansvarlig eller hovedtrener innen fristen.Søknaden kan også sendes elektronisk til judo@njjk.no.Søkere kan bruke følgende skjema som mal for søknad: web_soknad_skjema_2005For hvert arrangement skal det settes opp budsjett, bruk følgende skjema: web_soknad_skjema2_2005Søknad om økonomisk støtte vil bli vurdert i hvert enkelt tilfelle basert på (i prioritert rekkefølge):


- Planlagte aktiviteter inneværende semester (utøvere med mange deltagelser og høye totale kostnader prioriteres*)


- Treningsinnsats forrige semester (80% treningsdeltagelse må dokumenteres)


- Innsats for klubben (trener, arrangør, styreverv etc.)


- Deltagelse (antall stevner/arrangementer) og resultater forrige semester.*Utøvere som bare skal delta på lokale stevner (innenfor Sone Øst) vil mest sannsynlig ikke få noe støtte.Merk følgende kriterier:


- Aldersgrense: Fyller 13 inneværende kalenderår.


- Søknaden MÅ leveres innen fristen (14 dager etter semesterstart eller annnen oppgitt dato)


- Medlemsavgift, forsikring og treningsavgift MÅ være betalt


- Utøveren må ha vært på 80 % prosent av treningene. Hvis utøver har vært på mindre enn 80% av treningene pga av gyldig grunn må dette dokumenteres.Ved spørsmål, kontakt:


Email: judo@njjk.no


Jørn Terje Krekling, Tlf: 91831715


May Linn Hystad, Tlf: 41440311

2 nye graderinger til 1. Dan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Aug 2005

Under årets sommerleir i Sverige ble Magnus Harder Nilsen og Arne Ivar Hansen gradert til 1. Dan i Durewall systemets jiujitsu.Dermed stiller Jiujitsu med 2 nye sortbelter i tillegg til hovedtrener Rune Sandnes (3. Dan) ved oppstart til høsten. Nå ønsker vi å satse på å få økt antall nybegynnere. Målsetningen må være at Ju-Jutsu og Jiujitsu seksjonene etterhvert kan stille med minst like mange utøvere som judo.
Hjelpetrenere

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Aug 2005

Vi søker etter ungdommer og voksne som har lyst til å gjøre en innsats for å glede våre unge medlemmer.Det er snakk om kun 1 time i uken, eventuelt annenhver uke. Gjerne mer enn en gang i uken om du vil.Vi fokuserer på kvalitet og kommer derfor til å tilby kursing og videreutvikling av deg som trener i løpet av semesteret.Høres det artig ut? Ta kontakt med oss på e-post(may.linn.hystad@njjk.no) eller telefon (41 44 03 11).Hilsen


Jørn Terje og May Linn


Idrettslige ansvarlige, judo.
SOMMERTRENING

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Jul 2005

Som vanlig har NJJK judotreninger hele sommeren. Judokas fra andre klubber er også hjertelige velkomne!Mandagstreningene er teknikktreninger mens torsdagstreningene består for det meste av lek og randori.


Mandag: kl. 20:00-21:30


Torsdag: kl. 19:30-21:00For å få informasjon om søndager, som vanligvis består av mest innebandy, må man gi beskjed til undertegnede slik at du blir satt på smslisten for søndagsmoro.Hvis du lurer på noe angående sommertreningene kan du ringe/sende sms til undertegnede på tlf: 41440311Hyggelig om du tar deg en tur!


Mette i Ungdoms-OL

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Jul 2005

OL FOR UNGDOM: Svømmetreneren (Fredrik), Andreas Strand, svømmeutøveren (Ingrid) og Mette Johansen.
Mette stilte i -57 kg."I første kamp skulle Mette møte en tysker. Det var en annen tysker enn i EM, så vi visste ingenting om henne.


Kampen åpner med et seoi-nage angrep fra tyskeren. Mette er litt overivrig i overgangen og får en koka i mot seg. Så følger 2 svært jevne minutter med god angrep fra begge parter uten at det settes scoringer på tavla.Når det gjenstår 1 minutt angriper tyskeren med o-uchi gari. Mette har tilsynelatende god kontroll og holder avstanden, men kneet hennes svikter. Mette faller dermed på bakhodet og får dermed ippon i mot seg + hjernerystelse.Dermed var OL over. For denne gang."


Andreas Strand


Landslagstrener UngdomTyskeren tok seinere bronse. Hun tapte kun for en ungarsk jente som vant hele turneringen.Vi får nok høre mer til Mette senere.Les hele saken fra landslagstreneren på judo.no.
Lars Moland gradert til 1. Dan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Jul 2005

SVART BELTE: Lars klarte det!
Vi trenerne var enige om at han var klar for å prøve seg på svart belte. Det så imidlertid ut som han var for sent ute til å gradere seg til svart belte dette semesteret da den graderingen var fullbooket og NJJKs May Linn og Eivind leverte den rundens klart beste graderinger – som tidligere beskrevet på NJJKs nettsider.Det viste seg ikke å være riktig da det ble arrangert en ekstra gradering for tre kandidater i Sandefjord i begynnelsen av juni. Lars skulle være med, i tillegg til Rina Næss fra BK Judo og Tron Gubberud fra Ippon. Lars hadde med seg undertegnede som Uke i tillegg til søsknene Ole og Hanna Nicoline og pappa Leif. Vi var relativt tidlig ute og hadde en runde i depotet på veien og hivde innpå en burger for å ha energi til påkjennelsen.Sandefjord Judoklubb trener i gymsalen til Byskolen i Sandefjord og mattene legges på et mildt fjærende parkettgulv. Det er ikke Haugerud, men kunne absolutt vært verre. Vi varmet opp etter alle kunstens regler, og var rimelig klare for æksjn da Rina Næss var ferdig. Alle tre kandidatene bestod, men ne-waza delen til Rina var rimelig svak. Lars er blitt rimelig kvass i ne-waza etter hvert og kjørte gjennom en bunnsolid rekke med holdegrep, kvelinger og armbend, alt i randoriform og med flyt og kontroll mellom teknikkene. Jeg tror sensorene – Svein Gårdsjø og NJJK – venn Stine Lastein verken hadde noe å utsette eller et eneste ubesvart spørsmål da Lars var ferdig.I tachi waza var starten ganske behagelig for min del. Som uke blir en jo pælmet litt rundt på i sånne graderinger, men vi gikk litt yako soku geiko i starten og da så jeg mitt snitt til å få inn et par solide smell i matta med Lars slik at han kanskje ville være bitte – bitte litt snill på de verste teknikkene senere. Komplett feilslått strategi fra min side!!! ;-) Igjen viste Lars seg frem med mange teknikker og variasjoner, alle som èn i randori/shiai form. Svein Gårdsjø syntes Lars’ makikomi-er var så bra at han ba om å få sett uchi mata makikomi i tillegg selv om den ikke stod på pensum. Kontringene gikk også bra, det samme gjorde kombinasjonene. Det eneste som gjensto var fordypningsteknikkene. Svein som selv har vært uchi mata spesialist ønsket å se den teknikken og det gikk også strålende – med unntak for meg som fikk et kne i haka i forbindelse med kombinasjonen uchi mata - sumi gaeshi. Det medførte en lett hjernerystelse, men ikke noe alvorlig. Heldigvis var lillebror Ole med og kunne steppe inn som uke. Lars fullførte graderingen med å kaste ham gjennom golvet et titalls antall ganger. Sensorene var svært fornøyde med graderingen som nok var den beste den dagen i og med at Tron hadde en skade og dermed ikke kunne vise frem en del av teknikkene han som skadefri kan briljere med.Gratulerer med Shodan Lars – vel fortjent!

Gradering og Klubbmesterskap

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Jul 2005

Gradering


Vårens gradering fant sted i NJJKs lokaler 6. juni. Påmeldt i år var 27 hardt trenende judokas som skulle opp til fra gult til brunt belte. Beltene fordelte seg som følger:


5. Mon (gult m stripe) 5


4. Mon (oransje m stripe) 7


4. Kyu (Oransje) 3


3. Mon (grønt m stripe) 3


2. Kyu (Blått) 6


1. Kyu (Brunt) 1De yngste og ferskeste skulle i ilden først, og etter en god og grundig oppvarming gikk de til verket med konsentrasjon og glød. Etter god innsats både i Tachi-Waza og Ne-Waza ble alle sammen honorert med nye belter i fargene gult og oransje. Deretter fikk de minste følge med da de litt større skulle opp til oransje, grønt, blått og Øyvind som gikk opp til brunt belte. Mye fin teknikk ble vist – de mannsterke sensorene var fornøyd, slik at alle sammen besto og fikk sin nye beltegrad. Sensorene var enige om at Kenneth, Joachim, Hauk og Jørn Yngve til blått gjorde en spesielt god innsats. Ros også til de ferske oransjebelteholderne Steffen og Orlando som gjorde en solid gradering.Klubbmesterskapet


Onsdagen etter gradering var det klubbmesterskap der en god del av de nygraderte fikk muligheten til å vise hvor gode de har blitt. Til sammen ca 25 deltakere var det fordelt på fuglek(l)assene spurv, kjøttmeis, nøtteskrike, skjære, falk og ørn. Klassene var delt inn slik at alle sammen fikk gå flere kamper mot de som var likest i vekt og beltegrad. Mye heiing fra sidelinjene og upåklagelig innsats ga mange spennende kamper. Etterpå ble det premieutdeling og så pølser, brød og brus til alle sammen. I dojo to var det visning av Oppdrag Nemo, men de fleste var slitne av kampene og dro hjem før filmen var helt over. Ørneklassen ble avviklet etter at premieutdelingen for de andre var over og der vant Albert overlegent mot yngre og tildels betydelig lettere motstandere. Ole Moland stilte sporty opp og gjorde en heltmodig innsats uten at det denne gangen ga seg utslag i seire. Mathias Hansen var den som var nærmest å slå Albert, men måtte strekke våpen. Til gjengjeld var det bare tilfeldigheter som gjorde at ikke Mathias slo Jørn Terje, men neste gang...To vellykkede arrangementer så det ut til at deltakere og foreldre syntes det var og så gleder vi oss til å ta fatt på enda mer trening og gøy til høsten igjen.
Småjentesamling - en suksess igjen!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Jun 2005

JENTESAMLING: Mina og Linn på treningssamling.
Referat fra Jentesamling 20. -21. mai 2005.Til tross for konfirmasjonshelg dukket det opp mange små jenter til jentesamlingen i slutten av mai. 27 små engasjerte jenter fant veien til NJJK’s lokaler på Haugerud.Vi startet med en trening ledet av ungdomslandslagstreneren (Andreas Strand) og ungdomslandslagsutøver Mette Johansen. De viste oss noen fine uchi-mataer.Etter treningen bar det rett til mine foreldres hus (et kvarter unna til fots) for å se den populære Idolfinalen og spise de fantastiske Bobos(på Bøler) pizzaene.I Idolpausen var det oppgaveløsing av diverse sort. Mye latter, sang og hodebry!Så var det kåring av idolvinner. Det ble stor ståhei da de fleste av jentenes favoritt vant: Jorun.Deretter gikk vi tilbake til NJJK for premieutdeling (til oppgavene). Alle fikk fine premier.Etter hvert falt roen seg og de som ville fikk sove. Alle sovnet til slutt.. noen senere enn andre.Det var ganske klart på morgenøkta hvem som hadde hvisket og tisket store deler av natten (-:


Man trenger søvn for å kunne prestere sitt beste (-:Til tross for lite søvn var alle flinke. Jeg ledet denne økta med god hjelp av Therese og Mette.


Vi gikk igjennom ko-uchi-gari, også i kombinasjon med uchi-mata som de lærte av Andreas dagen før.Kl. 11.30 var vi ferdige og det virket som om alle var fornøyde med samlingen. Når neste samling blir er ennå litt usikkert. Følg med på judo.no --> terminlisten!

Sterke resultater fra landslags-utøverne våre

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Jun 2005

British Open for ungdom og junior


MEDALJER: Seier til Mette i British Open.
Mette deltok i junior og ungdomsklassen. Som junior slo hun blant andre Englands deltaker til ungdoms EM- og OL. I finalen møtte hun en hun tapte for i en innledende kamp, men fikk revansje og en velfortjent 1.plass til Mette.Som ungdom gikk hun totalt 4 kamper. Vant de to første, men tapte i semifinalen. Hun vant så bronsefinalen og sikret seg en 3.plassPå premieutdelingen ble Mette kåret til stevnets beste kvinnelige utøver.Aleksander deltok bare som ungdom. Han gikk 4 kamper, og fikk sølv til slutt. I kampen mot vinneren fikk motstanderen en noe billig scoring som Aleksander tapte kampen på. men sølv er bra!Les mer og se videosnutter på judo.noVenray International for ungdom

MEDALJER: Medaljer til begge NJJK-erne i Venray også!


I Aleksanders klasse var det over 60 deltagere! Han gikk totalt 6 kamper, vant 5 og tapte 1. Det ble en bra tredjeplass! I den kampen han tapte ledet han helt til de siste sekundene hvor han tapte på armbend. Det var surt, men sånn er det av og til.Mette deltok i -57kg med 25 deltagere. Hun vant også 5 kamper og tapte én. Kampen hun tapte var mot klassevinneren. Det ble en velfortjent 3 plass til Mette også.Les mer og se videosnutter på judo.noEM og OL for ungdom


Mette er som en av to norske deltagere tatt til ungdoms-EM som arrangeres 18-19. juni i Salzburg, Østerrike.Hun er dessuten, som eneste norske deltager, tatt ut til ungdoms-OL som arrangeres 2-8. juli i Ligano, Italia.Uttakene er basert på treningsinnsats og resultater det siste halvåret.Alle i NJJK gratulerer så mye med de flotte resultatene, og vi gleder oss til fortsettelsen!!
Japansk Uke 2005 - referat fra oppvisningen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Mai 2005

Japansk Uke 2005 markerer hundreårsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Japan og Norge med arrangementer på en rekke steder i Oslo.Japan var blant de første landene som i 1905 anerkjente Norge som selvstendig nasjon.


Norske og japanske utøvere har i anledning jubileet gått sammen for å presentere trekk fra japansk kultur i Japansk Uke 2005, med utstillinger og fremføringer, for eksempel ved å vise japansk kampsport og oragami(papirbretting).Lørdag den 21. mai og lørdag 28. mai fikk Norges Judoforbund i oppdrag å holde til sammen 4 judooppvisninger og i tillegg låne ut og transportere 40kvm matter. Ippon judoklubb tok på seg å holde to oppvisninger lørdag den 21. mai mens Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb (NJJK) holdt to oppvisninger lørdag den 28. mai.Det var morsomt å se hvordan judo skilte seg ut i forhold til mange andre kampsporter. Vi hadde nok et litt høyere tempo enn de fleste. Alt i alt er vår konklusjon at judo er helt klart den beste sporten for oss!De som var med på oppvisningen var: Linn Nygaard, Mina Kristoffersen, Ole Jørgen Walmestad, Ole Moland, Jørn Yngve Walmestad, Jørn Terje Krekling, Stian Jespersen, Albert Davis, Jørg fra OSI/Tyskland og May Linn Hystad.Vi fokuserte på at oppvisningen skulle være artig å se på med mye fart i. Etter å ha vist raskt noen få teknikker i newasa, gikk vi fort over på luftige, snertne kast fra alle kastgrupper. Vi hadde med oss judoka i alle størrelser.. og vi fikk derfor bevist at det ikke alltid er størrelsen som teller. Mina på 29 kg klarte helt fint å kaste Albert som veier mer enn tre ganger så mye som henne (-; Vi fikk mye skryt i ettertid. Tror nok vi fikk vist oss fra en god side her. Vi fått henvendelser på mail i etterkant, så det var ikke dumt for rekrutteringen sin skyld å stille opp her.
Info: Semesteravslutning Vår 2005

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Mai 2005

Vi nærmer oss slutten på vårsemesteret 2005, men med noen store begivenheter igjen;Gradering mandag 6. juni


Alle som skal gradere seg må melde seg på liste på oppslagstavla i dojoen, eller sende en e-post til: judo@njjk.noGraderingen koster 300,- kr.Nybegynnere barn og ungdom: kl. 17.30 - ca. 18:30


Alle andre graderinger: kl. 18:30 - ca. 20:30
Klubbmesterskap onsdag 8. juni


(og semesteravslutning)Innveiing/registrering: kl. 17:30


Kampstart: ca. kl. 18:15Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet. Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit etter konkurransene!Klubbmesterskapet og avslutning er gratis.Ta med hele familien som heiagjeng!!Vel møtt!Hilsen


Styret og alle trenerne

To NJJK-ere fikk svart belte i helgen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Mai 2005

Den 7. mai var det forbundsgradering på Haugerud. 2 av de 7 som skulle gradere seg var fra NJJK. Lenge har Eivind og jeg fått spørsmål om vi ikke skal gradere oss snart... Og endelig har vi gjort det!Vi synes selv det gikk bra. Veldig hyggelig at sensorene var enige med oss (-:I tillegg til 36 kast, 6 motkast, 6 kombinasjoner og en hel masse newasa måtte vi bare vise en av fordypningene våre. Eivind viste Sumi-gaeshi og jeg viste ko-uchi-gari.Vi håper nå at flere følger i våre fotspor og graderer seg til sort belte til høsten. Lars, Mathias, Therese, Kristoffer og Agnar er noen av de som burde mases litt på....
NJJK ble beste klubb med 11 medaljer

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Apr 2005

22. april dro vi en bil og en 9-seters bilbuss oppover mot Levanger.


Dette er desidert den morsomste turen NJJK drar samlet på!


Det tar 7,5 timer å kjøre hver vei. Og det er faktisk ikke kjedelig i det hele tatt!


Zebrasangen har fått nye vers, Lars har endelig blitt slått i ”ikke le eller vise tennene”-leken. Ny regjerende mester er Jørn Terje! Lars har derimot blitt et kilemonster!Ikke alle sover like bra i en treningshall men det stoppet ikke NJJK i å gjøre det nok en gang kjempebra på stevnet!I år var det 320 deltakere fra 32 klubber i Åpent Trøndersk Mesterskap som er et norgescupstevne. Det var med 4 svenske klubber og to deltakere fra Afghanistan!NJJK ble beste klubb med 8 gull, 1 sølv og 2 bronse.Resultater:


GULL * 2: Stian Bakken (Barn og UG -38)


GULL: Aleksander Bakken (UG -42)


GULL * 2: Islam Tsoroev (UG -73 og UJ -73). Fortjente egentlig medalje i åpen senior -73 også men tapte sølvmedaljen på poeng og fikk 4. plass. Litt rart men sånn er det når 3 stk vinner over hverandre. Slo Igor som kom på 2. plass!


GULL * 2: Mette Johansen (UJ -63 og JD -63)


GULL: May Linn Hystad (SD -57)


GULL: Jørn Terje Krekling (Åpen -73)


SØLV: Ole Moland (SH -60)


BRONSE: Ole Moland (JH -60)


BRONSE: Jørn Terje Krekling (SH -73)Uplassert, men gjorde en veldig bra innsats: Joachim Bakken, Lars Moland, Niklas Bakken og Sam JeddiSøndag var det treningssamling med Svein Gårdsjø som trener. Vi fikk lære noen nye morsomme teknikker i newasa og gått mer i dypden på seoi-nage og yoku-tomoe-nage. Så var det randori etter forespørsel fra undertegnede (-: Litt synd at ikke alle ble igjen på hele treningssamlingen.

Groruddalen.no: Judotalentet fra Rødtvet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Apr 2005

FLYR HØYT:Den unge Rødtvet-jenta Mette Johansen er allerede i en alder av 15 år spådd en lysende karriere på matta.
Tekst og Foto: Kyrre MergI internasjonal målestokk er det få nasjoner som lar seg skremme av de norske utøverne.Nå er imidlertid trenden i ferd med å snu - mye takket være en 15-åring fra Norsk Judo og Jiu-jitsuklubb (NJJK) på Haugerud.- Hun er et usedvanlig talent og har en treningsvilje man ikke finner maken til, sier ungdomslandslagets trener Andreas Strand.For knappe halvannet år siden begynte satsingen på et norskt u-landslag. Det har allerede begynt å bære frukter, som for eksempel da Mette Johansen tok sølv i en A-turnering i Malaga for to uker siden.- Mettes resultat her er det beste Norge har oppnådd på ganske mange år, sier Strand, som aner konturene av det som kan bli en internasjonal topp-utøver i fremtiden.- Jeg tror hun kan nå toppen og ta medalje i OL. Det er selvfølgelig på lang sikt, men hun har alle de rette egenskapene, sier Strand.Sterk sølv-plassTil sommeren får han og alle andre judo-interesserte en liten forsmak, når Rødtvet-jenta stiller i ungdoms-OL i Italia.Der kan 15-åringen for overraske - akkurat som hun gjorde i Malaga.- Jeg føler det går veldig bra nå. Jeg har trent mye og var i toppform i Spania. Nå er jeg i en grunnperiode igjen og skal trene meg opp til OL, sier Mette selv.Før A-turneringen var en medaljeplass målsettingen for den unge groruddølen som hadde en syvendeplass som beste plassering fra forrige stevne.Men etter å ha snudd en tøff semifinale til sin egen fordel var hun brått i finalen. Her hadde hun lite å stille opp med mot en motstander som viftet med svart belte og femteplass fra sist EM, men dog; sølv var absolutt ikke nederlag for Johansen.- Jeg er kjempefornøyd. I den forrige A-turneringen tok jeg en syvendeplass. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å komme meg til finalen, sier hun.OL og EM til sommerenDe gode resultatene fra Spania ble fulgt opp med seier i et mindre riks-stevne i Sverige denne helgen.Nå er imidlertid all fokus flyttet til sommerens EM og ungdoms-OL. Noe av forberedelsene blir lagt til stevner i England og Nederland, for å få kjenne på flere forskjellige stilarter innen judo-sporten. På den måten håper hun å være maks forberedt til sommerens internasjonale kamper.- Målsettingen er å gjøre det beste jeg kan, sier hun, vel vitende om at det er en målsetting som fort kan gi pall-plass.Kilde: Groruddalen.no
4 GULL og 1 SØLV til NJJK i Sörmlandsträffen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Apr 2005

Sörmlandsträffen var et stort stevne med nesten 400 deltagere. Nivået var høyere enn Modul1 cup og Västcup, men de 5 deltakerne fra NJJK imponerte allikevel. Ikke nok med at det ble gull til Stian, Aleksander, Mette og Islam samt sølv til undertegnede.. Aleksander, Mette og Islam fikk også ekstrapriser for fin judo. Det var tilsammen 6 slike priser - en i hver kategori (J-u14, J-u16, G-u14, G-u16, JD/SD, JH/SH).Sverige deler sjelden ut raskeste ippon-pokaler men slår til med stilpriser.. Noe, etter min mening, Norge også burde vurdere å dele ut.Alle NJJK-erne gjorde en veldig bra innsats. Alle fortjente godt sine medaljer.Norge gjorde det totalt veldig bra med 8 gull, 5 sølv 3 bronser.Resultatliste SÖRMLANDSTRÄFFEN Oxelösund 02.04.2005:Damer -52 kg


1. Muffa Hermansson, 1k Lugi Judoklubb


2. Therese Färnström, 1k Uppsala Judoklubb


3. Emelie Jirevall, 1k Judoklubben National


3. Emma Persson, 3k GAK Enighet JudosektionDamer -57 kg


1. Carolina Johansson, 1D Frövi Judoklubb


2. May Linn Hystad, 3k Norsk Judo


3. Emmelie Ranhult, 1k Varbergs Judoklubb


3. Denize Ferm-Lange, 1k Karlstads JudoklubbDamer -63 kg


1. Anna Ilesjö, 1D Judo Club Sundsvall


2. Therese Perlman, 3k GAK Enighet Judosektion


3. Emma Bogren, 1D Judoklubben Budo


3. Malin Källgren, 1k Södertälje JudoklubbDamer -70 kg


1. Malin Andersson, 1k Lugi Judoklubb


2. Rebecka Hemb, 1k Lidköpings Judoklubb


3. Janet Hultman, 1k Budoklubben YoiHerrar -60 kg


1. John Forselius, 2D IK Södra judo


2. Mika Matilainen, 1k Budo-Viikingit


3. Thomas Källander, 1D IK Södra judo


3. Iman Pouya, 1k Göteborgs JudoklubbHerrar -66 kg


1. Jens Isgren, 1k Frövi Judoklubb


2. Liem Hyuhn, 1D GAK Enighet Judosektion


3. Fredrik Jacobsson, 1D Frövi Judoklubb


3. Kristoffer Murén, 1k Oxelösunds JudoklubbHerrar -73 kg


1. Sadiq Owoeyhe, 1D Göteborgs Judoklubb


2. Mikael Näslund, 1D Bålsta Judoklubb


3. Björn Capretti, 2D Judoklubben Budo


3. Johan Hellberg, 1D Borlänge JudoklubbHerrar -81 kg


1. Mikael Enghag, 1D Frövi Judoklubb


2. Bernard Rydälv, 1D Stockholmspolisens IF Judo


3. Zoran Ivkovic, 1D Malmö Budokan Judoklubb


3. Martin Åberg, 1D Östersunds JudoklubbHerrar -90 kg


1. Hakim Megdiche, 1k Södertälje Judoklubb


2. Roslan Tagirov, 3k Stålkameratene Judo


3. Pär Helander, 1D Judo Club Sundsvall


3. Yonas Mezughi, 3k Stockholmspolisens IF JudoFlickor U14 -40 kg


1. Mia Hermansson, 2k Lugi Judoklubb


2. Emma Barkling, 2k IK Södra judo


3. Evangeline Fernando, 3k Tumba Judoklubb


3. Jannica Sjöberg, 3k GAK Enighet JudosektionFlickor U14 -44 kg


1. Tina Bengtström, 2k Frölunda Judoklubb


2. Sanna Valtanen, 4k Judo-Kan Espoo


3. Burcu Karahan, 3k Gävle Judo Club


3. Laura Hiltunen, 3k Judoclub SakuraFlickor U14 -48 kg


1. Anna Bernholm, 1k Molkom Judoklubb


2. Alexandra Sutinen, 3k GAK Enighet Judosektion


3. Kimmie Svensson, 3k GAK Enighet Judosektion


3. Malin Karlsson, 3k Saltsjö JudoklubbFlickor U14 -52 kg


1. Carolinne Macias, 2k Saltsjö Judoklubb


2. Amanda Ståhl, 2k Varbergs Judoklubb


3. Jeanette Almlie, 2k Eskilstuna Judoklubb


3. Isabel Johnson, 2k Nacka JudoklubbFlickor U14 -57 kg


1. Nina Jelic, 3k GAK Enighet Judosektion


2. Dzana Hrnjic, 3k Staffanstorps Judoklubb


3. Louise Lindwall, 3k Borås Judoklubb


3. Caroline Arkensson, 2k Täby JudoklubbFlickor U14 -63 kg


1. Molly Mellström, 2k Nacka Judoklubb


2. Rebecka Nyman, 3k Borlänge Judoklubb


3. Elin Johansson, 3k Stockholmspolisens IF JudoFlickor U16 -44 kg


1. Christine Hedman, 2k Nacka Judoklubb


2. Julia Roth, 3k Stockholmspolisens IF Judo


3. Petra Olsen, 3k Malmö Budokan Judoklubb


3. Tuuli Seger, 3k Hontai JudoFlickor U16 -52 kg


1. Moa Arvidsson, 2k Stenungsunds Judoklubb


2. Linnea Birnbo, 2k Judoklubben National


3. Linnea Ekblad, 1k Frövi Judoklubb


3. Ida Lindmark, 3k Lugi JudoklubbFlickor U16 -57 kg


1. Mette Johansen, 1k Norsk Judo


2. Rebecka Larsson, 3k GAK Enighet Judosektion


3. Diana Olsén, 2k Oxelösunds Judoklubb


3. Nina Gustafsson, 1k Varbergs JudoklubbFlickor U16 -63 kg


1. Petra Larsson, 2k Borås Judoklubb


2. Nina Arvidsson, 2k Stenungsunds Judoklubb


3. Anna Svensson, 3k GAK Enighet JudosektionFlickor U16 +63 kg


1. Linn Mikaelsen, 3k Norsk Judo


2. Diana Gunnarsson, 3k Köpings Judoklubb


3. Elin Boqvist, 4k Lindome JudoklubbPojkar U14 -34 kg


1. Stian Bakken, 3k Norsk Judo


2. Tobias Eliasson, 3k Borås Judoklubb


3. Sigve Årnes, 3k Norsk JudoPojkar U14 -38 kg


1. Tobias Hultberg, 2k Munkedals Judoklubb


2. Ronny Rännälä, 2k Kamppailu-Urheilijat


3. John Blomdahl, 3k Kitana Judo ÅkersbergaPojkar U14 -42 kg


1. Alexander Bakken, 1k Norsk Judo


2. Hjalmar Hult, 2k Lugi Judoklubb


3. Niklas Wahlberg, 3k Kitana Judo Åkersberga


3. Patrik Haddad, 3k IK Södra judoPojkar U14 -46 kg


1. Toni Hiltunen, 3k Judoclub Sakura


2. Adam Westman, 2k IK Södra judo


3. Vegard Säter-Grytting, 3k Norsk Judo


3. Philip Madar, 3k GAK Enighet JudosektionPojkar U14 -50 kg


1. Mattias Mårtensson, 2k Östersunds Judoklubb


2. Olle Mattsson, 2k IK Södra judo


3. Joakim Carlsson, 2k IK Södra judo


3. Christian Borghesi, 2k Lindome JudoklubbPojkar U14 -55 kg


1. Niklas Langeröd, 2k Norsk Judo


2. Geir Daniesson, 2k Norsk Judo


3. Markus Luczak, 3k Lugi Judoklubb


3. Martin Söderberg, 1k IK Södra judoPojkar U14 -60 kg


1. Anders Norrman, 1k IK Södra judo


2. Andreas Roth, 3k Stockholmspolisens IF Judo


3. Kushtrim Nika, 3k Rosengårds JudoklubbPojkar U14 -66 kg


1. Joel Wallgren, 3k Söderhamns Judoklubb


2. Karl Andre Reichelt, 3k Norsk Judo


3. Björn Kling, 3k IK Södra judo


3. Hans Oscar Varden, 3k Norsk JudoPojkar U14 +66 kg


1. Lars Petter Holst, 3k Norsk Judo


2. Achraf M´sakni, 3k Tapanilan Erä


3. Gustaf Ticander, 3k Tumba JudoklubbPojkar U16 -46 kg


1. Martin Auvinen, 3k Tikkurilan Judokat


2. Kim Malmberg, 1k Borlänge Judoklubb


3. Linus Wasseng, 2k Oxelösunds JudoklubbPojkar U16 -50 kg


1. Pietro Casagrande, 2k Hontai Judo


2. Michell Dahlin, 1k IK Södra judo


3. Andreas Ekberg, 2k Lerums Judoklubb


3. Sheron Fernando, 3k Tumba JudoklubbPojkar U16 -55 kg


1. Olle Sundström, 1k IK Södra judo


2. Pontus Ekevid, 2k Frövi Judoklubb


3. Juho Nurminen, 3k Jukara Vantaa


3. Jonathan Jones, 3k GAK Enighet JudosektionPojkar U16 -60 kg


1. Marcus Thunstedt, 1k IK Södra judo


2. Jeffrey Denian, 1k Mölndals Judoklubb


3. Kim Sjölin, 2k Södertälje Judoklubb


3. Charles Haddad, 2k IK Södra judoPojkar U16 -66 kg


1. Brian Bengtsson, 1k GAK Enighet Judosektion


2. Fredrick Bergström, 1k Judo Club Sundsvall


3. Erik Waltre, 1k Täby Judoklubb


3. Per Krönander, 1k Varbergs JudoklubbPojkar U16 -73 kg


1. Islam Tsoroev, 3k Norsk Judo


2. Mattias Marffy, 2k Malmö Budokan Judoklubb


3. Peder Kristiansson, 1k Judo Club Sundsvall


3. Marcus Nyman, 1k IK Södra judoPojkar U16 -81 kg


1. Eirik Bae, 1k Norsk Judo


2. Geirmund Glendrange, 1k Norsk Judo


3. Marcus Waresjö, 1k Oxelösunds JudoklubbPojkar U16 -90 kg


1. Björn Danemo, 2k Lindome Judoklubb


2. Joel Dahlin, 1k Södertälje Judoklubb


3. Markus Barvestig, 2k Tyresö Judo & JujutsuklubbResultat klubbar:Norsk Judo, 8 guld 4 silver 3 brons, 35 poäng1. IK Södra Judo, 4 guld 4 silver 7 brons, 27 poäng


2. GAK Enighet Judosektion, 2 guld 4 silver 6 brons, 20 poäng


3. Lugi Judoklubb, 3 guld 1 silver 2 brons, 13 poäng


3. Frövi Judoklubb, 3 guld 1 silver 2 brons, 13 poängOJK:s Extra priser: Anna Ilesjö, Judo Club Sundsvall, Jens Isgren, Frövi Judoklubb, Molly Mellström, Nacka Judoklubb, Alexander Bakken, Norsk Judo, Mette Johansen, Norsk Judo, Islam Tsoroev, Norsk Judo


Sølv til Mette i A-turnering i Spania

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Mar 2005

Om turen (Mette forteller)


Fredag morning den 18/3 møttes de eldste på ungdomslandslaget på Gardermoen. Andreas og May Linn var coacher på turen. Vi skulle på A-turnering i Spania. For at vi skulle komme oss dit, måtte vi mellomlande i London. Det gikk helt greit. Etter et par timer i London kom vi oss videre. Flyet vi tok derfra gikk til Malaga, der stevnet/leiren skulle være.Vi ble tatt godt imot og kom oss fort til hotellet. Der spiste vi grei mat før vi hoppet i seng.Lørdag var stevnedagen. Nivået var høyt med de beste utøverne fra Spania, Portugal, Tsjekkia, Irland, Danmark og Norge. I tillegg deltok noen klubbutøvere fra England. Totalt 400 utøvere.BESTE NORSKE: Mette fikk sølv! Første norske medalje i A-turnering på lenge.
Mette var først ut av de norske


Hun gikk i -57 klassen.


I første kamp møtte hun en spansk utøver som hun raskt kastet på o-uchi gari. Neste kamp var mot en spansk landslagsutøver. Denne kampen ble noe hardere. Mette scoret med o-uchi gari, kata-guruma og uchi mata. Hun fikk også inn et armbend, men hun ble avbrutt med en gang hun fikk ut armen til uke (!!!). Tredje kamp var mot en dyktig portugisisk utøver. Mette startet noe usikkert, og ble kastet to ganger på venstre seoi-nage. Hun beholdt likevel fokus og kastet motstanderen med en feiing til ippon etter ca halv tid. Mette var dermed i finalen.


Finalemotstanderen var Joanna Pereira, en meget dyktig portugisisk landslagsutøver. Mette åpnet bra og angrep mye. Litt ute i kampen klarte portugiseren å få et godt nakkegrep. Hun utnyttet grepet og kastet Mette på uchi mata til ippon.


Sølv til Mette etter strålende innsats!Se hele referatet på judo.no

3 medaljer til NJJK i Vårspretten 2005

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Mar 2005

Før påske arrangerte Oslo Judoklubb Vårspretten.I år hadde de klart å lokke med seg mange deltakere (nesten 400!), ikke bare fra Norge men også Sverige, Estland, Russland og England!Det ble derfor tøff motstand å få!Alikevel klarte NJJK-erne seg veldig fint:Alle barna fikk hver sin gullmedalje:


Halvard Næss, Jon Petter Harwiss, Stian Bakken, Kjetil Skarstein, Sebastian Rystad, , Knut Eikum og sist (og minst) Tobias Rystad (stevnets letteste deltaker).Ungdommene fra NJJK:


Vegard Kristiansen, Aleksander Bakken, Lassad Jarraya, Marius Sandem, Islam Tsoroev, Øyvind Stiansen og Mette Johansen.Alle ungdommene gjorde en bra innsats, spesielt Lassad som på sitt første stevne atpåtil måtte gå i ungdomsklassen sammen sin egen trener, Øyvind.Landslagsutøverne våre og Islam tok, ikke uventet, fine medaljer.GULL: Aleksander Bakken (-42) og Mette Johansen (-57)SØLV: Islam Tsoroev (-73).De andre ungdommene som var med gjorde en bra innsats men var noe uheldige og kom ikke så langt som til medalje.
Knøttejudo starter 8. mars

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Mar 2005

Stian Jespersen


Stian er utdannet barnevernpedagog


og har trener-1 utdanning.


Han har selv trent judo i 20 år.

NJJK tilbyr våren 2005 et aktivitetstilbud for barn i alderen 3 - 6 år.Kurset vil ha en varighet på 12 uker, kursstart 8. mars, en gang i uken à 45 – 60 minutter.fra kl.1800 – 1845/1900Det vil bli lagt vekt på å utvikle barnas:


- grovmotorikk


- evne til å konsentrere seg


- samhandling med jevnaldrende


- evne til å ta korte instruksjoner fra voksneDette vil vi gjøre gjennom å legge til rette for aktiviteter som barna, innenfor nevnte aldersgruppe, vil mestre.


Gymnastikk, enkle turn øvelser, lek, sang og innslag av helt ufarlige og enkle judo øvelser vil være hovedinnholdet i kurset.NJJK vil under dette kurset legge stor vekt på sosialisering, samhandling, trivsel og hygge.Kurskostnad kr. 750,- (500,- pr. barn som søskenmoderasjon)


Pengene refunderes ikke selv om man ikke gjennomfører kurset.Det settes en øvre grense på 10 barn pr. kurs. Grunnen til at det settes en øvre grense er at barna skal alle få sin andel oppmerksomhet i løpet av de 45 minuttene.


Ved stor pågang kan det holdes to kurs etter hverandre samme dag.Kursholder/hovedtrener: Stian Jespersen.Stian er utdannet


barnevernpedag og og har trener 1 utdanning. Han har selv trent judo i 20 år.Det er enda noen få plasser igjen!


Påmelding til klubbens telefon 976 07 821 eller email judo@njjk.no.Velkommen til NJJK.

Dojoen er åpen igjen!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Mar 2005

Onsdag 23. februar var det kontroll på Haugerud Skole og våre lokaler av brannvesenet. Det ble avdekket noen feil og mangler.Vi hadde en stormdugnad samme dag, og fikk ryddet ut av rømningsveien som leder ut mot Haugerudhallen. Det var ikke nok, og på et møte med Undervisningsbygg, Haugerud Skole og Brannvesenet ble lokalene våre stengt mandag 28. februar.Kravene som ble satt, og som nå er oppfylt var;


- brannvernorganisasjon må på plass


Vi har utnevnt Lasse Kristiansen som brannvernleder. I tillegg har vi satt som krav at alle nøkkelinnehavere og trenere skal ha opplæring i brannvern og utstyret som finnes hos oss, slik at de kan være brannvernansvarlige når de er i lokalene.


Vi holdt kurs på onsdag 2. mars, og alle er nå opplært i generellt brannvern, rømningsveier, slukningsutstyr og evakueringsrutiner.


- samarbeidsavtale med Haugerud Skole


Etter møte med skolens ledelse i dag, fredag 4. mars, er det satt opp plan for kontroll av teknisk utstyr, og rutiner ved internkontroll og eventuelle brannøvelser.


- Produktdatablad for materialer i matter skal fremlegges


Datablad for gulvmattene er fremskaffet. Prøver av veggmattene er sendt SINTEF for testing.Fremover skal det settes opp plantegning som viser tydelig hvor rømningsveiene er, og det skal henges opp branninstruks i alle rom.Vi tar dette meget seriøst, og håper nå at vi kan få brannvernorganisasjonen til å fungere slik at vi slipper å oppleve dette igjen.


Lokalene ble som sagt godkjent åpnet igjen i dag, men vi har ikke fått tillatelse til å arrangere overnattinger. Det må det eventuelt søkes særskilt om ved hvert slikt arrangement.Mvh.Kristoffer Halmøy


Leder NJJK
Jentesamling for barn og ungdom hos NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Feb 2005

Vi var veldig glade for å se hele 29 forventningsfulle jenter på lineupen fredag 11. februar!


Det er veldig gøy for både utøverne og trenerne at det dukker opp så mange til tross for litt sen annonsering av samlingen.Ane var hovedtrener på fredagen og lærte oss hennes effektive ippon-seoi-nage (Jeg vet den er veldig bra.. har mye erfaring der (-: ). Det var nok mye nytt for de som hadde hvitt belte men de klarte å henge godt med! I tillegg til spesifikk teknikk gjorde vi mange gøyale judorelaterte øvelser og til slutt hadde vi yaku-soku-geiko og randori(newasa og taschiwasa).Etter treningen og en forfriskende dusj var pizzaen klar!


Etter vi var gode og mette hadde vi en konkurranse med ulike oppgaver. Alle fikk kosedyr til premie. Det var meningen at vi skulle roe oss ned med film og littegrann godteri. Men videokanonen funket ikke som den skulle så det ble ingen film dessverre, bare godteri..


Ungdommer med sukker i blodet har ikke lyst til å legge seg… men vi slukket lyset sånn litt over 23:00. Mye visking, tisking og fnising.. men etter noen tilsnakk og litt tid ble det tilslutt stille. Lover at jeg skal sjekke videokanonen mange ganger før neste jentesamling..Lørdag Kl. 08:00 var det tid for frokost. Tidlig å stå opp på en lørdag, i hvert fall etter en litt sen kveld og soving på judomatter. Kl. 10:00 var det trening. Therese sørget for at alle ble varme til tross for litt søvn i øyet. Ungdomslandslagstrener Andreas stilte sporty opp som trener iført blond parykk og rosa tåsokker, med kallenavnet Andrea. Det førte til mye fnising, spesielt når han prøvde å oppføre seg feminint. Andrea viste en snuing i newasa og o-soto-gari. Begge teknikker kan utføres uten å ødelegge hårsveisen…


Kort tid viste jeg noen okuri-ashi-barai –relaterte øvelser og til slutt selve kastet okuri-ashi-barai. Litt vanskelig kast for mange men det var noen som fikk det bra til!


Avsluttet med yaku-soku-geiko og randori(newasa og taschiwasa); og en god uttøyning.
NJJK håper at alle hadde det gøy og at det blir like mange jenter på neste jentesamling 20-21. mai. Invitasjon kommer på www.judo.no --> terminlisten om kort tid.


Bilder kommer.

5 gull, 1 sølv og 1 bronse til NJJK i Vestcup

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Feb 2005

I tillegg til busssjåfør Agnar stilte 7 NJJK-utøvere opp på Vestcup i Lidköping, Sverige i helgen. Det var over 300 deltakere på stevnet (som ikke var best koordinert) og mange måtte vente lenge på å få gå kamp!NJJK gjorde det helt supert da vi sanket inn hele 5 GULL, 1 SØLV og 1 BRONSE!!!Alle gjorde en kjempegod innsats!Det var nesten 50 norske utøvere med. Tilsammen fikk Norge 16 GULL, NJJK sto for nesten en tredjedel av dem!Stevnet var ikke ferdig før 21:00 og vi var ikke hjemme i Oslo før langt utpå natterstid!RESULTATLISTE NJJK:


GULL:


Stian


Aleksander


Mette


Islam


May LinnSØLV:


LARS M.BRONSE:


OLE
Info: Saksliste til årsmøtet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Feb 2005

1. Konstituering


 • Registrering av de fremmøtte


 • Godkjenning av innkallingen


 • Godkjenning av sakslisten


 • Godkjenning av forretningsorden


 • Valg av dirigent – Styrets innstilling: Stian Jespersen


 • Valg av referent – Styrets innstilling: Arne Ivar Hansen og May Linn Hystad


 • Valg av 2 medlemmer til å til å undertegne protokollen


 • Valg av tellekorps  2. Behandle styrets årsberetning


 • Komiteenes arbeide og resultater


 • Medlemsstatistikk


 • Styrets og komiteenes sammensetning  3. Behandle regnskap


 • Resultatregnskap for 2004


 • Balanse pr. 31.12.04


 • Revisors rapport  4. Innkomne forslag – Ikke lovsaker


  Styret foreslår å endre Henrik Lundhs minnefond til en stiftelse.  5. Innkomne forslag – Lovsaker


  Styret foreslår å endre: §12-7, pkt. b til: "5 styremedlemmer"  6. Fastsette kontingent


  Styret foreslår å opprettholde gjeldende kontigent.  7. Vedta budsjett for 2005  8. Valg


  Leder


  Nestleder


  Styremedlemmer


  Revisor


  Valgkomite


  Henrik Lundhs Minnefondskomite  9. Eventuelt  10. Avslutning
 • Akers Avis: Dro hjem med sju gull

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Jan 2005

  BLE BESTE KLUBB: Norsk judo og jiu-jitsuklubb dro hjem fra nyttårsstevnet i Drammen med syv gull, et sølv og tre bronse. Fra venstre: Trener Jørn Walmestad, Øyvind Stiansen, Vegard Kristiansen, Ole Moland og Aleksander Bakken. Foran fra venstre: Mette Johansen og May Linn Hystad.
  Tekst og Foto: Silje Ensrud  - Jeg er stolt over hva utøverne presterte. Det er godt å se at resultatene videreføres til de yngre i denne gamle klubben, og at utøverne er seriøse i sporten, sier trener Jørn Walmestad i NJJK.  Nyttårsstevnet i Drammen var en del av Norgescupen i judo, og det var et pristisjehøyt stevne hele åtte deltakere fra NJJK deltok på.  - Det er flinke utøvere som ikke bare er seriøse, men de har stor idrettsglede. Derfor gjør de det bra på stevner, sier Walmestad.  Det var mange klare seire, der enkelte av utøverne vant sin kamp på bare få sekunder. Dette skjedde da NJJK-utøverne gjorde akkurat de rette grepene, og fikk full score med en gang.  Egen klubb-teknikk


  I lokalene på Haugerud har klubben opparbeidet seg en spesiell NJJK-teknikk innen judo, som har blitt videreført helt siden klubben ble startet i 1960. Walmestad tror dette kommer av at utøverne ser opp til trenerne sine, og dermed viderefører teknikkene når de selv blir trenere.  - Det er mange dyktige utøvere her som også er trenere. De enkeltstående ressursene betyr alt. Dermed er det mye å se opp til, sier Walmestad og nevner May Linn Hystad, som har både vunnet Norgesmesterskap og fått kongepokal i tillegg til å være trener.  Begynne som 3-åring


  Klubben har et ressurssterkt apparat, med både barnevernspedagog og fysioterapeut lett tilgjengelig. Tilbudene er mange i klubben, og for de aller ivrigste kan man begynne med knøttejudo allerede som 3-åring. Tilbudet er for barn opp til 6 år, og dette partiet blir også instruert av elite-utøvere, på lik linje med alle partier.  Fra sju år begynner en mer dynamisk trening, der man aller først legger vekt på fall-trening.  - Dette er det aller viktigste å lære i judo. Fall-teknikk er nyttig å kunne også, for hvis man faller på isen og kan fall-teknikk, så gjør det ikke like vondt, sier Walmestad.  Kilde: Akers Avis
  7 GULL til NJJK i Nyttårsstevnet 2005

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Jan 2005

  NJJK ble beste klubb i Nyttårsstevnet med 7 gull, 1 sølv og 3 bronser.


  NJJK stilte med 8 deltagere i 10 vektklasser.


  Alle NJJK-ere som deltok fikk minst en medalje hver!  Resultat NJJK:  7 GULL:


  Mette (-57 UNGDOM)


  Mette (-57 JUNIOR)


  Islam (-73 UNGDOM)


  Islam (-73 JUNIOR)


  Vegard (-38 UNGDOM)


  Aleksander (-42 UNGDOM)


  Ole Moland (-60 JUNIOR)  1 SØLV:


  May Linn (Åpen vektklasse)  3 BRONSE:


  Gøril (-63/-70/-78 SENIOR)


  May Linn (-63/-70/-78 SENIOR)


  Øyvind (-73 SENIOR)  Islam og Mette sanket hele 4 gull til NJJK da de i tillegg til å stille i ungdomssklassen også stilte i junior siden de er siste års ungdommer. Både Islam og Mette slo juniorlandslagsutøvere! Mette slo dessuten vinneren av -57 i SENIOR (Katrine Hofstad).


  Men det var ikke bare de som imponerte stort - Alle gjorde en strålende innsats med mye fin judo i helgens konkurranse! Gratulerer så mye til alle sammen!  Bilder/videosnutter kommer senere.

  Info: Årsmøte 2005, onsdag 16. februar

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Jan 2005

  Onsdag 16. februar 2005 er det årsmøte i våre lokaler kl. 18:00. Det blir derfor ikke trening for partiene i dojo II den dagen.  Alle aktive og passive medlemmer, foreldre og foresatte er hjertelig velkomne.  Du har stemmerett når du har betalt kontigenten (medlemsavgiften) og vært medlem i over en måned, og har fylt 15 år.  Frist for å levere forslag til årsmøtet er tirsdag 1. februar 2005 kl. 18:00. Forslag skal leveres skriftlig til et av klubbens styremedlemmer.
  Utøverstipend judoaktiviteter våren 2005

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Jan 2005

  Dette var et nytt tilbud fra høstsemesteret 2004, og som videreføres nå våren 2005.  Fristen for å levere søknaden settes til 14 dager etter semesterstart (dersom ikke annet er opplyst). Alle som ønsker støtte må levere skriftlig søknad til Idrettslig ansvarlig eller hovedtrener innen fristen. Søknaden kan også sendes elektronisk til judo@njjk.no.  I menyen (til høyre, under judo) er det laget et eget punkt om denne saken: Utøverstipend. Der kan man lese mer, og laste ned skjemaene som skal benyttes.  Ved spørsmål, kontakt:


  Andre Sunde Nilsen, Idrettslig ansvarlig


  Telefon: 917 69 235


  Email: judo@njjk.no
  Idrettsaksjonen for flomofrene

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Jan 2005

  Norges Idrettsforbund ved idrettspresident Karl-Arne Johannessen oppfordrer idretten til å mobilisere for å gi støtte til hjelpearbeidet i katastrofeområdene. Idretten jobber sammen med NRK frem mot Idrettsgallaen 8. januar.  Norges Judoforbund har tatt utfordringen og har bevilget kr. 10.000.


  NJJK har bidratt med 1000,- kroner til aksjonen.  Det totale beløp Norsk Judo gir vil bli overført til NIF fredag den 07/01-05.

  Vi oppfordrer samtidig våre enkeltmedlemmer til å støtte aksjonen: • NIF givernummer 820 43 026 (kr. 100)


 • SMS: Send 2612 til 2080. Da gir en kr. 30.


 • Kontonr. 12 8380 08 07800


 • Nettauksjon. Legg inn bud på blant annet en fotball signert Manchester Uniteds trippelvinnende lag i 99-sesongen, et bilde fra åpningen av Lillehammer-OL som er signert samtlige dalevende norske OL-gullvinnere, en eksklusiv utgave av David Beckhams fotballsko du ikke får kjøpt i noen butikk og mer. Alt til støtte for idrettsaksjonen. www.netthandelen.no.