Graderinger høsten 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Des 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Mandag 8. desember var det klart for gradering for videregående barn og unge samt for kandidater på seniorpartiet. I tillegg var det to fra nybegynnerpartiet for barn som ikke kunne komme på tirsdag som graderte seg denne dagen i stedet. Graderingssensorer for barna var Jørn Terje Krekling og Morten HirreBeltegradene som ble oppnådd var:


1 Hvitt belte gul lapp


1 gult belte


3 gult belte oransje lapp


9 oransje belteBarna jobbet bra og det var mye fin judo å se. Det var tydelig at de dyktigste utøverne også var de som hadde trent best og mest igjennom semesteret.Etter at barna var ferdige var det de voksne sin tur og Terje Bakken og Jørn Terje Krekling var sensorer.Oppnådde beltegrader:


6 5. Kyu - gult belte


1 2. Kyu - blått belteVitaly Yurchenko var først ut og graderte seg til blått med Bo Johansen som partner. Spesielt tachi-waza delen av graderingen var imponerende bra og sensorene likte godt flyten i graderingen og gode bevegelsesmønstre. I ne-waza delen var også flyt og overganger gode, men situasjonsvalg for noen av teknikkene ikke var helt optimalt. Deretter var det de seks voksne nybegynnerne sin tur og alle sammen viste god nok judo til at de fikk gult belte, og spesielt Beatrix og Brage som hadde trent mest hadde fine teknikker og bevegelser.Tirsdag 9. desember var det de resterende nybegynnerne som skulle gradere seg og det var hele 27 stykker som graderte seg denne dagen. De som hadde trent en dag i uka graderte seg til hvitt belt med gul lapp og de som hadde to treningsdager i uka til gult belte (5. mon)Oppnådde beltegrader:


5 Hvitt belte gul lapp


22 gult belteMed så mange som graderte seg samtidig var det nødvendig at kandidatene var ekstra konsentrerte og rolige for at alle skulle få vist det de kunne til de fire sensorene som var Stine Lastein, Jørn Terje Krekling, Morten Hirre og Birger Aune. Det var mange spente foreldre som tilskuere som fikk se barna sine vise alle kastene og holdegrepene de har lært. Sensorene og trenerne var godt fornøyd med ferdighetene.

Klubbmesterskap godt gjennomført - god jul!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Des 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Etter at nesten 50 NJJK medlemmer hadde gjennomført en vellykket gradering mandag og tirsdag var det onsdag 10. desember klart for semesteravslutning med det tradisjonsrike klubbmesterskapet før jul. Vi fikk heldigvis god hjelp av mange foreldre slik at vi fikk avviklet stevnet på en god måte. Tusen takk til alle som bidro med hjelp og innsats i dag både i kiosk, med tavler, tidtaking, IKEA hylle og boks-sammensetning og innebandymålfiksingDet var så mange deltakere i barneklassene at vi var nødt til å kjøre stevnet på to matter. Dommere var Emmanuel og Morten, som før stevnestart hadde en grundig gjennomgang av kampreglene med både ferske og mer erfarne utøvere.Etter en god oppvarming var utøverne klare til kamp og de ble inndelt i 8 ulike klasser. Klassene hadde dette året fått nissenavn. Fra minst til størst var klassene: nisseungene, blånisser, rødnisser, husnisser, fjøsnisser, nissemor, nissefar, gammelnisse. Klubbledelsen la vekt på å sette sammen klasser hvor forskjellene i ferdighet og vekt matchet så godt det lot seg gjøre – det så ut som dette lyktes veldig bra.I de fleste klassene var det flere utøvere som deltok på sitt første stevne noensinne, og det var morsomt å se god innsats og høy intensitet hos alle de ferskeste deltakerne. Alle viste i tillegg gode holdninger og ingen hadde sure miner hvis de tapte.Noen av de nye med gult belte eller gul lapp fikk møte utøvere med mye mer erfaring enn de selv og da viste de til dels glitrende fallteknikk som gjorde trenerne svært godt fornøyd! Etter at kampene var over fikk alle sammen smoothie eller annen drikke de ønsket seg og pølser og kaker å spise. Vi ønsker alle sammen en god juleferie og gleder oss til å møte alle sammen igjen etter nyttår!Seniorklassen var deretter klar til innsats, og det var 3 deltakere som gjorde opp om klubbmestertittelen! Noe forskjell i vekt var det, men innsatsen var upåklagelig. Harald som var nygradert til gult belte fikk hendene litt vel fulle mot Bo og Birger, og det var Bo som til slutt gikk av matta som klubbmester for seniorene.Vi ønsker alle en god jul og godt nytt år


Jubapool 4

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Des 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Lørdag 6. desember hadde NJJK 26 påmeldte som var rekord for 2014. To utøvere måtte melde forfall slik at vi stilte med 24 på matta.Dette var den fjerde og siste jubapool stevne for året og det var en god del av våre utøvere som med deltakelse på alle fire fikk en egen pokal som spesialutmerkelse. Dette har vært en stor gulrot og et mål for mange av våre aller mest ivrige utøvere. Lagledere for dagen var Jørn Terje og Birger.I klasse 1 var det Ibrahim, Adam, Magnus, Sigurd, Dennis, Max, Sindre og Sami som deltok. De Spesielt morsomt med Max som deltok på sitt første stevne og valset opp med de andre utøverne i den minste klassen. Sindre og Magnus og Dennis møttes i den nest største barneklassen, og det ble tøffe oppgjør internt, men enda tøffere ble det for utøverne fra de andre klubbene. Adam og Ibrahim slåss bra i sine klasser.Rohil var påmeldt i klasse 1, men er stor for alderen og ble derfor flyttet til klasse 2 for å få passende motstand. Det taklet Rohil glimrende, men han møtte en utøver som ble et nummer for stor. I klasse 2deltok også Anneli, Sofia, Navid, Jonas og Emily R. Anneli og Sofia fikk også internt oppgjør i sin klasse i tillegg til at de slåss bra mot de andre utøverne. Fin innsats og gode teknikker også av Jonas, Emily og Navid.Egilsten, Miguel, Mansur, Musa, Karl Henrik, Emily NK, Jamal, Nils og Victor var våre deltakere i klasse 3 og 4. Her ble det også en klasse med internt oppgjør i klubben, denne gangen mellom Mansur, Egilsten og Jamal. Igjen ble det til slutt tøffest for motstanderne fra de andre klubbene. Mye fin judo og bra teknikk å se blant våre mest erfarne barne- og ungdomsutøvere.

Kom på julebord
19. desember kl. 18!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Des 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

For alle over 18 år som hører til en eller flere av disse kategoriene:


- Forelder til en utøver som trener hos oss


- trener


- styret


- utøver


- støttemedlem


- NJJK-vennSted: I NJJKs lokalerOpplegget er slik: Ta med mat for 1-2 personer. Om du vil samarbeide med flere om maten er det helt greit men ikke nødvendig. Siden det helt sikkert kommer folk fra ulik bakgrunn vil dette bli veldig spennende. Vi deler på all mat som medbringes.Når det gjelder drikke ta med det du ønsker å drikke selv. Dette må ikke nødvendigvis deles med noen med mindre du ønsker dette.I fjor ble det sang rundt et alternativt juletre (Birger), gitarspill og soloer. Hvis du har et underholdningsbidrag er det bare å komme med det, vi har allerede "booket" noen av de som underholdt sist :-)Dette er ikke farlig, bare hyggelig.Meld deg på gjerne på facebook eller send en e-post til undertegnede
NJJK ble norgesmester for lag i helgen!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Nov 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Formidabel innsats med kun 4 på laget (vi manglet i en vektklasse) for herrer! Etter blod, svette og litt oppkast fikk gutta som fortjent GULL!I mixklassen var vi nære gull der også, men det ble til slutt SØLV på mixlaget! ikke verst det heller!!En kjempebra tur og en veldig hyggelig feiring etterpå!En stor takk til lagleder Stephan som gjorde dette mulig!Et fyldigere referat kommer...

Klubbmesterskap høst 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Nov 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Alle barn, ungdom og også voksne er velkommen til klubbmesterskapet. Dette er ofte det første stevnet de nygraderte er med på og alle får gå mot motstandere på eget nivå både når det gjelder ferdigheter og vekt.Påmelding skjer ved oppmøteFør stevnet starter blir det gjennomgang av regler, hvordan scoringene fungerer og hva dommeren gjør og sier.Alle barn får premie.Ps. alle voksne: Det blir mulighet til å kjøpe inn julegaver til dine barn fra produktene i klubb-shopen!


Gradering for barn og ungdom høst 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Nov 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Høstens gradering for nybegynnerne tirsdag 9. desember. Vi starter klokken 18:30 og satser på å være ferdige klokken 20:00.For barna som går på partiet for videregående barn og ungdom er det mandag 8. desember graderingen foregår. Her er det de som har gult belte og gult belte med oransje lapp som skal gradere seg. Eventuelle andre kandidater må snakke med treneren sin før de får forsøke seg.Graderingen koster kr 300,- og inkluderer belte/graderingslapp, graderingsmerke og judopass. Avgiften betales på kortterminal ved oppmøte.Ps. De som ennå ikke har fått betalt klubbmedlemsskap og treningsavgift kan få hjelp til å gjennomføre dette mens graderingen pågår. :-)
NJJK på tur til
Sødra Cup

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Nov 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Glad og blide dro vi fra Oslo S fredag ettermiddag med 15 utøvere, 2 lagledere og 4 foreldre og en ekstra heiagjenggutt.


Vi valgte å ta tog for denne turen og det var supert for alle sammen å sitte og slappe av på turen, spille litt, lese og leke sammen. I Stockholm tok vi taxi opp til IK Sødra sin dojo som var veldig fin. Barna var overlykkelige over å være fremme og lekte som besatt frem til det var tid for å sove klokken 23. Klokken 06:30 gikk morgenreveljen og IK sødra hadde fyllt opp kjøleskap til oss med,egg, frukt, youghurt og greier. Foreldrene som var med ordnet til frokost til og med inkludert eggerøre. De voksne fikk til og med en god kopp kaffe. IK Sødra var supre og hadde ordnet med transport til hallen og vi fikk veid oss inn og de yngste var klare til kamp kl 09:30 – Tusen takk til Anna Löf fra IK Sødra Judo som hjalp til, organiserte og passet godt på oss fra påmelding til vi var ferdige på matta.Det viktigste med turen var å få gått litt kamper mot ukjente motstandere og det gikk bra. Det var 363 deltaker med og det er et av de største stevnene i Sverige og arrangeres fire ganger i året. Dette var utenlandsdebuten for Emily NK, Adam, Ibrahim, Sindre og Navid.Judonivået på motstanderne var gjennomgående ganske høyt og våre utøvere fikk prøvd seg skikkelig mot kvalifisert motstand. Kampene gikk fortløpende på fem ulike mattearealer og det var til tider utfordrende for laglederne å rekke over alle utøverne hele tiden. Vi gjorde så godt vi kunne – men det var ikke alle vi fikk med oss. Adam gikk i tillegg sitt aller første stevne, klarte seg fint og fikk medalje. I mange av klassene var det mellom 20 og 30 deltakere, som forklarer at det var færre medaljer enn vi vanligvis bruker å raske med oss. I Sverige var det bare klassene under 9 år hvor alle fikk medalje. I tillegg til Adam fikk Sofia, Rohil og Dennis bronse, mens Emily Røed fikk sølv i sin klasse. Vi fikk sett ganske mange tårer i løpet av dagen så det ser ut som at våre utøvere ikke liker å tape. Vi trøstet hverandre og er klare til å trene mer for å komme hardt tilbake neste gang.De to fineste teknikkene viste Dennis og Victor med fine ipponkast begge med O-uchi gari. Alfredo fikk også bronse etter at vi måtte reise før semifinalen siden vi skulle rekke toget tilbake også. IK Sødra hjalp oss og fremskyndte klassen til Alfredo og barna var ordentlig glade for å se treneren sin i full action – Alfredo vant første kamp greit, men fikk slite mot en sterk yngre utøver i kamp to.Ved jernbanestasjonen kjøpte vi inn fire pizzaer som vi tok med på toget og de ble på magisk vis borte umiddelbart etter avgang. Kos og vennlig samvær på toget hjem og det kan vel hende at et par av barna (og alle voksne) trenger å sove litt utpå på søndagen.Tusen takk for en veldig hyggelig tur!
Selvforsvarskurs for jenter; siste kveld / tilbud videre

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Nov 2014

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Neste kurskveld er tirsdag 11. november 19:30 - 21:00.


Hovedtema tirsdag blir repetisjon, og for dere som ønsker å lære mer selvforsvar har vi satt sammen et treningstilbud til dere som har vært på kurs (trenger ikke å ha deltatt alle kvelder):Vi tilbyr spesielt tilrettelagt trening 5 torsdager frem til jul for kr. 500,- (det dekker klubbavgift og forsikring).Vi bygger videre på det dere har lært på kurset, og øver på varianter av angrepene dere har trent på til nå. Vår målsetningen er todelt:


1) Gi dere enda bedre grunnlag for å få reaksjonsmønstre og forflytninger til å sitte.


2) Vekke interesse for jiujitsu som en morsom og nyttig treningsform.


Det vil bli informert om dette siste kveld.Hilsen Stine og Rune
Selvforsvarskurs for jenter; rapport og info til kveld 4

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2014

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Neste kurskveld er tirsdag 4. november 19:30 – 21:00.


hovedtema kommende tirsdag er angrep/strupetak liggende nede på gulvet/bakken. Det kan virke som en håpløs situasjon, men man vil oppleve at det er mulig å mobilisere masse kraft når kroppen benyttes på riktig måte. Som vanlig vil vi bruke tid på repetisjon.


Det er en stabil gjeng som nå henger med videre. Vi konstaterer at reaksjonsmønstre og forflytninger begynner å feste seg – veldig bra – det er her nøkkelen til selvforsvaret ligger.Hilsen Stine og Rune

Positivt foreldremøte på torsdag

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Agenda for møtet var:


- Informasjon om klubben og aktiviteter


- Gjennomgang betaling/medlemsinfo på Minidrett


- Tilbakemeldinger og spørsmål fra foreldrene


- Opprette foreldregruppe med to representanter pr parti.Informasjon om klubben


Stiftet 12. oktober 1960 som Norges første judoklubb, derav navnet.Over 100 individuelle NM Gull siden da. Klubben i Oslo-området som har rykte på seg å være mest inkluderende og ha mest fokus på miljø. Kjent for å være teknisk gode i Judo. Mer teknikk enn styrke. De fleste trenerne har trenerkurs og lang erfaring som både utøvere og trenere. Alfredo har vært med i OL. Flere har vært norgesmestre. Noor er Norgesmester 2014. Den judoklubben med flest trenere med trener 3 og 4 utdannelse.Presentasjon av styret


May Linn Hystad, Leder + idr. ansvarlig, medlemsregister, betaling, web


Jørn Terje Krekling, nestleder + idr. ansvarlig judo


Therese Eikum - Shopen


Mathias Hansen - Mindre vedlikehold


Yngve Vollset - Foreldrerepresentant


Sara Utstumo - ansvarlig for jentetiltak


Jonas Morshedy - ansvarlig ungdomstiltak


Arne Ivar Hansen - idr. ansvarlig Jiu-JitsuVaramedlemmer:


narve Bjørneseth og SIgrid Soetaert
Ansettelser/Dugnader i klubben


Ansettelser pr i dag:


Har en betalt en 30% stilling – rekruttering og en nybegynnertrening i uka – Stine Lastein


Resten jobber på «dugnad». Goder faste trenerne får: dekket trenerkurs, dekket utgifter ved stevner og arrangementer de er lagledere på, slipper å betale treningsavgift for seg selv og barn under 18 år, når det er penger igjen får de kjøpe judodrakt og /eller judobøker og dvder for 2000kr. Vinn - vinn. De lærer mer om idretten samt har drakt som ser bra ut.Klubbutvikling - et lite utdrag


Hovedmål:


NORGES BESTE OG STØRSTE KLUBBBeste: kvalitet på trening, sosialt, trivsel og resultater – resultater sist prioritet av disse


Største: Flest i antallNJJK ønsker å vokse men ikke på bekostning av kvalitet og miljø.Det viktigste er at vi er en stor familie der vi tar vare på hverandre og at det vi tilbyr er av høy kvalitet.Noen av de mest spennende tiltakene 2014/2015:


- Ansette en i deltidsstilling til å jobbe med det administrative - frigjør leder og flere av trenerne tid til å fokusere mer på aktivitetene samt får fulgt opp medlemsregister og betalinger på en bedre måte. For å få dette til må klubben få mer inntekter. Styret er glad for forslag til hvordan klubben kan skaffe disse inntektene.


- Lage et system for individuell oppfølging fra dag 1 slik at vi får tilpasset tilbudet til den enkelte og sørger for en bedre utvikling av individet det gjelder. Bli sett.


- Aktiv foreldregruppe og mer aktive foreldre generelt. Minst en forelder fra hvert parti danner en gruppe som kan koordinere aktiviteter som kan hjelpe trenerne/styret med administrative oppgaver slik at trenere og styret kan fokusere mer på selve aktiviteten. det er også et mål om å få bedre kommunikasjon mellom styret, trenerne og foreldreneAktiviteter pr parti


Vi oppfordrer alle til å se på www.njjk.noAktiviteter pr parti --> gruppen utøveren trener på for å se kommende aktiviteter for utøveren.Tilbakemeldinger fra foreldrene som var tilsetede på møtet:


Trenerne er flinke og tålmodige. De ser det enkelte barn godt.


Informasjon om dugnader kan godt komme i god tid, og da på e-post. Mange sjekker ikke nettsiden vår så ofte.


Foreldrene er villig til å bidra men vil helst ha veldig konkrete og avgrensede oppgaver


Foreslår to store dugnader i året for å tjene inn penger til klubben, eventuelt høyere treningsavgift og rabatt til de som bidrar på dugnader. Loppemarked på Haugerud skole. Øke treningsavgift. Ikke alle var enige i alle forslagene. Blant annet var en del glade for at vi ikke har samme dugnadsmengde som korps og enkelte synes treningsavgift var høy nok etc..Foreldregruppe


Hvorfor?


- Vi trenger hjelp til å gjøre klubben et godt sted å være


- For å holde treningsavgiften på et relativt lavt nivå.


- Få lettere tilbakemeldinger. Bedre kommunikasjon begge veier.Hva kan foreldregruppen gjøre om de får tid?


- Koordinere kakebaking til klubbmesterskap


- Koordinere garderobevakt


- Koordinere Kiosk


- Hjelpe klubben med å arrangere morsomme ting for barn og ungdom i klubben


- Ha et ekstra ansvar for å gi tilbakemeldinger til idrettslig ansvarlig/styret om hva som skjer i klubbenHva kan foreldrene hjelpe til med når barna trener?


- Vaske utlånsdrakter og henge de opp


- Ta inn og ut av oppvaskmaskinen på kjøkkenet


- Tørke støv der det trengsHva kan foreldrene ellers hjelpe til med?


- Være brannvakt under natt-trening


- Bake kaker til klubbmesterskap


- Være med på dugnad5 foreldre meldte seg frivillig til å sitte i foreldregruppen på møtet.
Minidrett/Betaling


- Først får dere en e-post om betalingskrav.


- Hvis dere ikke har fått brukernavn og passord før så trykk på ny bruker. I løpet av prosessen vil systemet finne at du er registrert fra før – velg den eksisterende brukeren. Husk å logge inn med navn og fødselsnummer til utøveren.


- Se ellers bruksanvisninger her:


Opprette ny bruker


Betale klubbavgift


Selvforsvarskurs for jenter; rapport og info til kveld 3

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Okt 2014

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Neste kurskveld er tirsdag 28. oktober 19:30 – 21:00, (møt presis ). Hovedtema er angrep bakfra, og vi prøver oss med litt mere tempo.Sist tirsdag hadde vi et veldig bra foredrag fra Ingrid, psykolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi. Foredraget brakte frem mange interessante tall/fakta som grunnlag for videre praktiske øvelser. Jenter er ofte ikke opplært i å si nei/sette klare grenser, så noen aha-opplevelser fikk flere av jentene da de kjente seg igjen situasjonene som ble beskrevet.Siste halvtime ble det repetisjon, og vi kom så vidt innom hovedtema for kveld nummer tre: angrep bakfra. Vi vil bruke tid på repetisjon hver gang, med gjennomgangstema: Plassere hendene og bruke bena til å flytte på seg; bevegelse gir beskyttelse!Kveld 3 blir siste mulighet for oppmøte for de som ikke har møtt opp til nå! Vi våger oss på litt mer tempo, det blir litt opp og ned på mattene, så ta med drikkeflaske.Hilsen Stine og Rune


Høstferiemoro!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Okt 2014

Originalt skrevet av: Stine Lastein

I år hadde vi ekstratrening for alle som går på barnepartiene i klubben. En fin anledning til å bevege seg litt i høstferien og til å oppleve en litt annerledes judotrening!Vi var ca. 20 stykker på matta, både utøvere fra nybegynnerpartiet og de som har trent judo ganske lenge var til stede, og i tillegg var det noen som hadde med både venner og søsken som prøvde judo for første gang.Narve var trener for ferieaktivitetene og fikk god hjelp av Jonas og Birger. Det var mange morsomme og nye innslag på matta. Høydepunktet var kanskje tautrekking, der utøverne skulle konkurrere mot trenerne. Gjett hvem som vant!På slutten av hver trening vanket det overraskelser. I tillegg var det en ekstrapremie til dem som var på alle tre treningene.Vellykket tiltak som vi gjerne gjentar igjen!
Selforsvarskurset for jenter er nå i gang!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Okt 2014

Originalt skrevet av: Rune og Stine

Første kveld med selvforsvar for jenter ble avholdt tirsdag 14 oktober, og jentene viste stort engasjement og var svært mottagelige for ny kunnskap. Fokus denne kvelden var frigjøringer fra holdegrep i arm, omfavninger og strupetak.Neste kurskveld er tirsdag 21. oktober 19:30 – 21:00, og da følger vi på med en teorikveld med Ingrid som hovedinstruktør. Ingrid har blant annet lang erfaring fra Dixi Ressurssenter. Det blir garantert en interessant og lærerik kveld, og så håper vi å se også dere som gikk glipp av første kveld. Det blir sannsynligvis litt tid til repetisjon av første kvelds øvelser + noe nytt.Dere som ikke kunne møte første kveld, har fortsatt muligheten til å holde følge med øvrige deltakere.
Fin innsats av NJJK i Østlandscup 4

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Okt 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling og Birger Aune

I U13 stilte NJJK med Karl Henrik Berg Aune, Jamal Yahia, Mansur Abubakarov, Sindre Krekling, Emily Røed og Victor Røed.Karl Henrik gikk energisk ut, med mange angrep og stor aktivitet i alle kampene sine. Dessverre holdt det bare til en uavgjort, og resten tap.Sindre tapte sin første kamp, men den neste vant han med en flott ko-uchi-gake, som er en av teknikkene som vi har arbeidet mye med på de siste treningene, i siste kamp måtte dessverre motstanderen trekke seg pga skade.Victor vant 3 kamper og gikk en uavgjort. Han viser fortsatt varierende teknikker, særlig i Tachi-waza, men trenger å fokusere litt mer på overgangen til ne-waza.Jamal og Mansur var i samme klasse, og åpnet med et internt oppgjør. Dette bar preg av at de kjenner hverandre godt og kampen endte uavgjort uten at noen av dem hadde fått en scoring. Mansur fikk en uavgjort kamp til og to seire, mens Jamal fikk et tap og to seire.Emily fikk en uavgjort og to tap.Alle viste stor innsats og vi ser også resultater av det vi fokuserer på trening.I U15 stilte NJJK med Johannes Mørkrid og Frederic Soetaert. De fikk gå sammen i en sammenslått klasse med seks utøvere som veide fra 55 til 66 kilo. Det ble fem tøffe kamper for begge to. Både Johannes og Frederic hadde gode kamper mot klassevinneren, men det holdt ikke til seier. Johannes vant det interne klubboppgjøret med et teknisk godt kast og direkte overgang til holdegrep. Johannes fikk i tillegg en uavgjort. Uoppmerksomhet i overgangen til bakkekamp kostet Frederic flere tap, og også Johannes har en del å hente defensivt på denne delen av judokampene.Eneste utøver fra NJJK i U18 var Sigrid Soetaert. Hun gikk i en klasse med fire deltakere. De to første kampene var ganske tøffe, men Sigrid viste seg som den sterkeste i begge og leverte et par fine kast. I den siste kampen var Sigrid overlegen og vant klart med kast og direkte kontroll i holdegrep på bakken.Tusen takk til laglederne Birger Aune, Jørn Terje Krekling og Emmanuel som fulgte opp utøverne.

Foreldremøte
torsdag 30. oktober
kl. 18:00-19:00

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Okt 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Agenda:


- Informasjon om klubben og aktiviteter


- Gjennomgang betaling/medlemsinfo på Minidrett


- Tilbakemeldinger og spørsmål fra foreldrene


- Opprette foreldregruppe med to representanter pr parti.Treningen går som normalt. Vi tar foreldremøtet på kjøkkenet, eventuelt i dojo 2 om vi blir veldig mange.Dette er et foreldremøte for alle foreldre uansett parti barnet går på.


Dugnad 20 oktober istedenfor trening

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Okt 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Det er over et år siden sist dugnad så det er på høy tid!Det vil være oppgaver til alle (barn, foreldre, trenere, styret etc..)Eksempel på oppgaver vil være:


- Tørke støv


- Flytte møbler, ting


- Kaste gamle greier


- Male


- PusseVi trenger hjelp til å skaffe varebil/bil med henger. Si i fra om du kan hjelpe her til May LinnTider


18:00-19:30: Dugnad for barn og foreldre og trenere.


19:30-21:00: Dugnad for junior og seniorparti - Judo og Jiu-Jitsu.
Til alle: Bli med på å sette klubbens mål og tiltak

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 5. Okt 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Tider:10. oktober kl. 18:00-21:00


11. oktober kl. 10:00-16:00. Felles middag etterpå.


(12. oktober kl. 10:00- 16:00. Kun for styret)Foreldre, trenere, utøvere (fra det året de fyller 15 år) ønskes velkommen 10. oktober i NJJKs lokaler kl. 18:00.


Vi ser gjerne at de som trener hos oss ganske ofte men er medlem av andre judoklubber også kommer. Vi er glade for om noen av dere NJJKere som ikke har vært innom oss på en stund også dukker opp.Agenda:


1. Sette klubbens hovedmål og delmål


- De neste 5 årene


- Eventuelt de neste 10 årene


2. Hvilke tiltak skal vi sette i gang for å nå disse målene.


3. Eventuelle andre saker styret trenger tilbakemelding på. (mer info kommer)Se her for resultatet av forrige klubbutviklingsrunde. Vi tar dette som utgangspunkt når vi jobber videre med mål og tiltak.Vi ønsker at så mange som mulig er med. Vi har kun et krav: Man må fylle 15 år i 2014.


For at dette skal bli bra trenger vi at foreldre, trenere, styret, utøvere, dommere. Vi må være både kvinner og menn, ha ulike bakgrunner og meninger!Meld deg på via e-post eller snakk med May Linn, leder av klubben. Du kan også melde deg på på facebook !
Referat fra
Østlandscup 3

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Okt 2014

Originalt skrevet av: Birger og Emmanuel

Østlandscupen er en serie på fire judostevner som arrangeres årlig for utøvere i alderen 10-17 år. Disse konkurransene er spesielt beregnet på dem som ønsker mer kamperfaring før de vil delta i Norgescup-stevner. Lørdag 20. september ble Østlandscup 3 arrangert i Nadderudhallen og NJJK var godt representert.I barneklassen stilte Emily Røed, Karl Henrik Berg Aune, Victor Røed og Mansur Abubakarov. På barnestevner deles deltagerne opp i såkalte flytende vektklasser for å sikre at alle får gå flere kamper. NJJK’erne ble plassert i hver sin gruppe slik at vi fikk ingen interne oppgjør denne gangen.Emily gikk på med stor energi, men tapte dessverre de to første kampene. I siste kamp fikk hun til to o-soto-gari med waza-ari på begge kast og dermed vant hun kampen på ippon. Karl Henrik stilte i konkurranse igjen etter å ha hatt en pause, og startet friskt med å vinne første kamp på ippon med en koshi-guruma. Dessverre tapte han de to neste kampene, den ene på en rask koshi-guruma og den siste på holdegrep. Victor og Mansur kom i hver sin gruppe på seks og fikk dermed fem kamper hver. Begge viste god variasjon i tachiwaza og med god oppfølging i ne-waza, og vant alle sine kamper enten direkte etter kast eller som en kombinasjon av kast og holdegrep.I ungdomsklassene U15 og U18 stilte tre NJJK’ere: Jan-Einar, Frédéric Soetaert og Sara Utstumo. Her ble det en del omgruppering av vektklassene for at alle skulle få flere kamper. Dette førte til at noen av utøverne møtte motstandere fra en tyngre vektklasse. Litt utfordrende, men det er god jo trening!Jan-Einar møtte motstandere som var noe større enn ham. Likevel fikk han prøve seg på mye ashi-waza og det var ordentlig fine forsøk fra hans side, særlig med o-uchi-gari og o-soto-gari. Motstanderne klarte ikke å score på kast, men i newaza fikk de inn holdegrep og vant. Frédérics første kamp varte lenge uten scoringer men endte i newaza hvor Frédéric mistet kontroll og tapte på holdegrep. Andre kampen var kort da Frédéric mistet balansen, noe som ble utnyttet fort mot ham. Sara gjorde første kamp unna fort med Ippon. Andre kamp hadde et høyt tempo, hvor motstanderen fikk en waza-ari og så seier. Siste kamp vant Sara på Ippon gjennom holdegrep. Som følge av innbyrdes oppgjør tok Sara gull! Ikke verst for hennes første stevne.Vi er svært fornøyde med innsatsen til utøverne. Det er alltid en glede for trenere å se at utøverne går til kamp med en god innstilling og prøver å sette i praksis alle teknikkene de har lærte på trening. Det var fine bevegelser og god judo å se i alle kampene, og dessuten motivasjon og riktig konkurranseånd. Vi gleder oss til neste stevne.Hilsen Birger og Emmanuel

Jubapool III 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Sep 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Bra innsats på Jubapool III i starten på høstferien. Deltakelsen var litt lavere enn vanlig, men en god gjeng fra NJJK stilte opp. I klasse 1 hadde vi 7 utøvere (Georg, Sami, Magnus, Sigurd, Sindre, Ibrahim og Rohil – (Alexander ble dessverre syk kvelden før) , i klasse 2 var det Mark Anneli og Navid, klasse 3 Emily R, Emily NK og Karl Henrik. I klasse 4 var det til slutt Viktor og Jamal som konkurrerte.I første klasse var det første konkurransen til Ibrahim, som klarte seg bra med to uavgjorte kamper og to litt tøffere kamper mot klubbkompisene Rohil og Sindre. De andre i klassen gikk også fine kamper.I klasse 2,3 og 4 gikk de utøverne som er eldre og har lengre erfaring på judomatta. Alle sammen viste god innsats med fine teknikker og bra innstilling.I starten av desember er det jubapool 4 og da er det ganske mange av deltakerne som har mulighet til å få pokal for å ha deltatt på alle fire stevnene i samme år.Lagledere var Birger Aune og Jørn Terje Krekling
Åpen trening i høstferien for barn og ungdom

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Sep 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

I år blir det mulighet til å trene også i høstferien. Det blir trening mandag, onsdag og torsdag fra kl 18:00 til 19:30.Alle barn og ungdom er velkommen, både nybegynnere og viderekommende. Det er også anledning til å ta med venner eller søsken som har lyst til å gjøre noe litt nytt i høstferien. Det er helt gratis å være med.Treningen vil være lagt opp litt annerledes enn det dere er vant til - den som møter opp får se. Det blir i tilegg til judo andre aktiviteter samt en egen judo-quizAnsvarlig for opplegget er Stine Lastein.
Trening for ungdom 12-17 år

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Sep 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Dette er en gledelig nyhet for de med gult belte og oppover som er mellom 12 og 17 år.På tirsdager kl. 19:30-21:00 er det trening for ungdommene mellom 12 og 17 år.
Dette startet som et samarbeid mellom Slemdal og NJJK men vi håper at også Oslo judoklubb henger seg på. (Andre klubber må gjerne også henge seg på, ta kontakt med Veronica)Veronica Kristiansen (tlf: 92642643) har ansvar for opplegget som en del av sin Trener 1 utdanning. I tillegg vil det også komme andre ulike gode trenere for å holde treningene. Dette bør man ikke gå glipp av!Har man spesielle ønsker for treningen er det bare å ta kontakt med Veronica så prøver hun så godt det lar seg gjøre å legge til rette for dette.
Nye stevner for barn og ungdom, Østlandscup og Jubapool

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Sep 2014

Originalt skrevet av: Birger Aune

Ippon judoklubb arrangerer to stevner for barn og ungdom i løpet av september måned, Østlandscup 3 og Juba pool 3.ØstlandsCup er 4 uformelle judostevner i året beregnet på utøvere i alderen 10 – 17 år. Stevnet er spesielt beregnet på de som ønsker mer kamperfaring før de vil delta i Norgescup. Stevnet har klasser U13, U15 og U18, hvor U13 deles inn etter vekt, mens U15 og U18 følger vektklasser som beskrevet i NJFs stevnereglement. Mer info her. Det henger også oppslag i dojo.Årets tredje stevne arrangeres lørdag 20. september i Nadderudhallen. Påmeldingsfrist internt i NJJK er 15. september, enten per e-post til oppmann, Birger Aune eller på liste i dojo.Juba pool er et stevne tilrettelagt for de med lite stevneerfaring og er beregnet for utøvere født mellom 2007 og 2002. Mer info her. Det henger også oppslag i dojo.Årets tredje stevne arrangeres lørdag 27. september i Nadderudhallen. Påmeldingsfrist internt i NJJK er 22. september, enten per e-post til oppmann, Birger Aune eller på liste i dojo.

Vellykket nattrening

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Sep 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Det var etterhvert 25 deltakere som deltok og det var en fin blanding av nåværende judoutøvere og kompiser som var med og prøvde judo for første gang.Oppmøtet var kl 18:00 og alle ble registrert med navn og telefonnr til foresatte. Alle barn og unge var deretter ute på matta og lekte til det var tid for utendørstrening med Lars Vasaasen. Her ble deltakerne innordnet på to rekker og det ble en fin time med grunntrening fra forsvaret med vekt på kondisjon. Løp på rekke, ildmarsj og trening på kryping med rumpa lavt i terrenget var elementer vi fikk vært med på.Tilbake på Haugerud fikk alle seg litt å drikke og deretter var det på tide å leke mer i dojo 1 frem til maten var klar like før klokken 21. Da kom det ni store pizzaer fra Toni’s pizza. Etter maten var det omlag to pizzaer som ikke var spist om – men neste morgen viste det seg at restene hadde forsvunnet helt av seg selv i løpet av natten.Nattreningen startet klokken 23:30 og vi holdt på i 90 minutter og fikk gjort masse koordinasjonsøvelser i par samt lært bort fallteknikk og et par holdegrep til judovennene våre og deretter fikk alle både slåss med hverandre og prøve å bli kastet av trenerne.Etter treningen var det valg mellom å legge seg i dojo 2 og å herje videre med noe lavere lydvolum i dojo 1. De aller fleste valgte herjing og lek i dojo 1. Det var en god del barn som prøvde å døgne, men bare et fåtall som ikke duppet av litegrann mot slutten.Frokosten ble servert kl 08:00 og da ble også alle vekket slik at de fikk spist og gjort seg klar før siste treningsøkten som startet klokken 09:00.På siste treningsøkt fikk judovennene repetert instruksjon av holdegrep samt at alle sammen fikk slåss i sumo-stil mot hverandre. Ingenting å si på innsatsen her og alle så fornøyde ut selv om det kan tenkes at opptil flere kom til å legge seg tidlig på kvelden lørdag.Etter treningen hjalp alle barna med å rydde og få det fint i lokalene før de ble hentet av foreldrene.Tusen takk også til trenerne, Lars Vasaasen, Lars Moland, Mathias Hansen og Birger Aune. Takk også til Elen Røed som bidro med god hjelp til rydding og ordning.
Celebert besøk
3. sept. Ikke gå glipp av treningen da!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Aug 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Følgende trenere kommer:


Darren Warner


Yoshiaki Tsuruoka


Janine Johnson


Mike Callan.Gå ikke glipp av denne muligheten!18:00-19:30: Barne- og ungdomstrening.


19:30-21:00: Junior/Seniortrening med fokus på Trener 3 - opplegget. Alle juniorer/seniorer kan være med!

Nattrening 29. august

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Aug 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Årets første nattrening blir fredag 29. august. Da er alle barn og ungdom velkommen til å ta med en kompis som ikke går på judo og bli med på en morsom kveld, natt og morgen.Vi starter kvelden klokken 18:00 på Haugerud judosenter.Denne gangen blir det en overraskelse i stedet for bowling. Ta med joggesko og treningsklær i tillegg til judodrakt. Det blir kaptein Lars Vasaasen som er ansvarlig for denne delen.Så snart vi er ferdig med overraskelsesaktiviteten blir det pizza og drikke på Haugerud. Deretter lek, film og sikkert litt innebandy frem til midnatt da det er midnattrening! Vi lover at både judoutøverne og vennene av judoutøverne får det gøy på denne treningen.Etter treningen er det på tide å finne soveposen for de fleste, men det er alltid noen som har våkenatt på nattreningen og det blir mulighet for både innebandy, lek og film utover natten.Eneste krav er at dere er våkne til frokost klokken 08:00 og deltar på morgentreningen kl 09:00 dagen etterpå.Nattreningen avsluttes kl 10:30 lørdag morgen.Dette må du ha med:


Én ikke-judo venn/venninne (kan ha gått på judo tidligere)


Judodrakt/treningsklær og joggesko (venn venninne trenger ikke ha med judodrakt.


Sovepose – liggeunderlag er valgfritt – vi sover i dojo 2.


Godt humør og god innstillingTrenere på nattreningen blir:


Jørn Terje Krekling, Lars Vasaasen, Lars Moland og Mathias Hansen som alle ønsker dere hjertelig velkommen.

Vær med og bestem NJJKs mål, delmål og tiltak de neste 5 år!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Aug 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Sett av fredag 10. oktober kl. 18-21 og lørdag 11. oktober kl. 10.00-15:00! Er du over 15 år og utøver, forelder, styremedlem, trener eller NJJKvenn? Da er dette til deg!NJJK har startet et klubbutviklingsprosjekt. Vi har kommet frem til og vedtatt klubbens visjon, verdier og virksomhetside. Nå gjenstår det å bli ferdig med hovedmål, delmål og tiltak for å nå disse. Dette er jo det mest spennende og muligens det viktigste.For at det skal være en bra prosess trenger vi at så mange som mulig dukker opp med sine ideer. Dere trenger ikke forberede dere, bare kom som dere er. Det er best om dere kommer begge dager, men å komme en dag er bedre enn ingenting!Snakk med undertegnede hvis dere lurer på noe.
NJJK satser på utdanning av trenere

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Aug 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

NJJK vil at alle trenerne våre videreutvikler seg. Alle judotrenere i NJJK får dekket kursavgiften til relevante kurs Oslo idrettskrets og Norges Judoforbund arrangerer.Forkurs


8.juni var Jonas Morshedy, Aslan Akhmadov og Noorullah Malang på forkurs. Forkurset er en del av trenerutdanningen i Norges Judoforbund og er obligatorisk for dem som skal ta Trener 1. Instruktører var Mathias Hansen og Stine Lastein.Det var 16 deltakere på matta – ikke dårlig med tanke på at det var søndag i pinsen og strålende sol ute. Klubbene som var representert var Go dai, Hamar, Ippon, Nesodden, NJJK, Romerike, Slemdal og Stavanger.


Programmet var tettpakket og besto kun av praksis på matta. Det ble gjennomgang av grunnposisjoner og bevegelser både i tachi-waza og ne-waza, fallteknikk og ulike bevegelsesretninger for kast. Videre ble enkelte kastteknikker og holdegrepssirkelen med frigjøringer til hver enkelt teknikk gjennomgått grundig. Fokuset var hele tiden rettet mot hvordan man lærer bort judo til utøvere på nybegynnerstadiet.Trener 1


Neste helg startet Trener 1 kurs. Noorullah Malang deltok fra NJJK.Trener 3


Stephan Röhrl, Mathias Hansen og May Linn Hystad er i gang med trener 3 utdanning som tas delvis over nett og litt praksis. Det skal være et seminar på Haugerud i begynnelsen av september i forbindelse med dette. Det kommer trenere fra utlandet og de har lovt alle NJJK-trenere en ekstra økt onsdag 3.september!
Oppstart JUDO høsten 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Jul 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Nybegynnere:


26. augustViderekommende barn/ungdom (gult belte og oppover):


18. augustJunior/Senior:


Oppstart ordinær trening 18. august.Se treningstider , oversikt over trenere og Aktiviteter pr gruppe

Reisebrev fra Japan 2

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Jul 2014

Originalt skrevet av: Tamerlan, Musa, Emily og Sofia

Barn/Ungdom:


Nils Aanerud


Jonas Morshedy


Tamerlan Akhmadov


Musa Soslangireev


Sofia Chinchilla


Miguel Chinchilla


Victor Røed


Emily RøedLagledere (voksne):


Elen Røed


Aslan Akhmadov


Mathias Hansen


Alfredo Chinchilla
7. juli:


Hei. Det er meg Tamerlan. I dag er det min tur å skrive. Vi gikk til dyreparken i dag alle sammen og det var veldig morsomt. Jeg har vært i en sånn stor dyrepark før også, og da husket jeg igjen alle disse dyrene. Aller mest likte jeg lam, det var faktisk flere av dem, så jeg fikk leke med dem og klappe. Musa og jeg var sammen. Pappaen kjøpte oss is og den var deilig. Is i Japan smaker så mye bedre enn andre steder. Kommer til å savne den. Etterpå gikk vi for å spise, jeg savner mamma sin mat og det har jeg fortalt til henne også. Vi kom oss hjem og skiftet til judodrakt og var klare til å dra på trening. Det var rolig trening i dag, men vi hørte at det blir tøff trening i morgen. Her i Japan er det veldig tøff trening og den varer cirka tre timer, ikke sånn som i Norge. Jeg liker å trene og elsker Judo. Men savner også Norge!


Etter trening spiste jeg sammen med pappa og Musa, så fikk vi is etterpå. Nå legger vi oss og klare til i morgen. (Tamerlan)8. juli:


Hei. Det er meg Musa. Vi har trent så mye i det siste, så hadde ikke tid å skrive og jeg har bedt Aslan å hjelpe meg. Dagen etter vi har vært i dyreparken, så ble vi invitert av en av senseis venn og hans kona til et pizza restaurant. Så jeg har bestilt meg pizza og juice, senere fikk vi også kjempeis. Vi barn satt sammen og de voksne sammen. Vennen til sensei har også invitert oss til sitt hjem tidligere og vi spilte fotball med japanske gutter. De er kjempe hyggelige og jeg og Tamerlan får oss alltid nye venner. Vi er populære!!! Aslan har også kjøpt meg og Tamerlan kule leke biler på restaurant og meg en gang vi kom hjem vi begynte å leke. På kvelden var det trening. Her er det trening hver dag og den er veldig lang. Men jeg tenker at jeg skal reise snart og da kan jeg leke med lillesøsteren. Jeg savner henne. Jeg og Tamerlan snakker ofte om lille søsken og hjemreise til Norge! (Musa)9. juli:


Jeg og Sofia sto opp kl. syv. Vi var på shopping men ikke på samme shoppingsenter. Sofia var på Ario og Emily var på Sapporo faktory. Vi kom hjem samtidig. Sofia kjøpte en kimono som hun hadde på seg til middagen. Og så har Emily kjøpt klær, et smykke, og så en pyntehatt som hun hadde på seg til middagen. Sofia, Miguel og Alfredo gikk på mister donut. Og så så vi sånne papirlapper som man kunne skru sammen til en hund (ready to build Puppy). Og så regnet det i Sapporo. Vi skiftet til Judo, vi trente i to timer, vi kom en halvtime for sent. Etter treningen fikk vi tomater og et håndkle hver og så tok vi bilder med de andre. Så dro vi hjem til leiligheten å så skiftet til å spise men så måtte sofia gå hjem for å ta på seg jukata men Sofia trengte hjelp av sensei juji så måte Sofia gå og spise kveldsmat og så måtte vi legge oss til slutt. (Emily og Sofia)


Reisebrev fra Japan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Jul 2014

Originalt skrevet av: Jonas, Victor, Emily, Nils, Sofia, Miguel

Barn/Ungdom:


Nils Aanerud


Jonas Morshedy


Tamerlan Akhmadov


Musa Soslangireev


Sofia Chinchilla


Miguel Chinchilla


Victor Røed


Emily RøedLagledere (voksne):


Elen Røed


Aslan Akhmadov


Mathias Hansen


Alfredo Chinchilla
27. juni:


Vi ankom Sapporo med litt problemer med flyet. Vi tok banen til sentrum. Vi var i et stort senter der vi skulle spise. Vi tok taxi til der vi skulle sove, og ble henvist rom. (Jonas)28. juni:


Jonas Dag 2: Vi hadde vår første trening økt på 3 timer.. Intens trening! Rett etter trening lukta alle godt og var nydusja.. Etter 1 time gikk vi ut og spiste. (Jonas)2. juli:


Jeg var på Ario-senteret med familien Røed, med Mathias og Jonas. På Ario var det en hundreyen butikk der det var mye kult (og mye junk). Noen kjøpte klær og så spiste vi lunsj. Så var vi på judotrening i to og en halv time med hele gjengen. Litt senere dro vi på restauranten på andre siden av veien der de andre ventet på oss. De ga oss kylling og salat. Jonas fikk grillspyd fordi han ikke kunne spise kyllingen (ha ha Jonas). Og nå sitter jeg her og skriver ferdig referatet. Referat avsluttet. (Nils)3. juli:


I dag dro vi til et badeland med store vannsklier. Alle likte vannskliene, spesielt den hvor du satt i en gummidings og kjørte ned. På treningen skadet fire stykker seg, men ellers var treningen bra. Til middag fikk vi biff, og iskrem til dessert. Som vanlig kjøpte Alfredo suppe. (Victor)4. juli:


I dag så gikk på Sapparo akvarium. Vi så steinbit, kongekrabbe, sel, pingvin, elektrisk ål, oter.


Vi møte en skoleklasse som ville ta bilde med oss.


Vi dro på sånn teknisk museum. Vi tok romsimulator, hvis du stakk hodet inn i et hull så ble du til en klovn. Og masse annet kult.I dag så trente vi to timer, og det var første gang Alfredo og Mathias var på voksentrening. De var veldig røde når de kom derfra. Vi trente på toyohirazu. Vi kom litt tidlig, så det var ingen der. Nå har vi trent 8 dager på rad.Victor mista en tann. Og så har vi bestilt nye drakter. Jeg skal få med rosa skrift. Nå spiser vi middag sammen på restauranten over gata. (Emily)5. juli


I dag har jeg, Alfredo og Miguel vært på shopping. Og vi kjøpte klær, og så har Jonas kjøpt en yukata i en annen butikk. Og så har jeg spist frokost hos sensei Juji. Der spiste vi ris og så viste han oss maleriene sine og samurai tingene sine. Og så har vi gått på Judo i kåtåni High school.


Og på Judo så gjorde vi lagkonkurranse. Og i tillegg så var det 3 timer Judo!


Og nå spiser vi middag. Og i dag fikk jeg et brev fra Jukino som er en venn fra Japan. (Sofia)6. juli:


I dag sto vi opp litt sent fordi i går trente vi tre og en halv time. Det første vi gjorde var å spise en rask frokost for å rekke å se på konkurranse. Vi bestilte 4 taxier. De som gikk kamp var fra 12 til 14 og hadde hvitt og sort belte. Jeg, Musa og Tamerlan spilte ping pong. Så var vi på en grillfest som en venn av Yuji hadde planlagt til oss. Der var det bare folk vi ikke kjente, det var en lekeplass og vi fikk en pose med kjeks og godteri, også spilte alle BINGO. Så dro vi til huset hans og fikk store mengder med is. Så dro vi hjem og jeg, Musa og Nils spilte. Så dro vi til sapporo FACTORY og kjøpte flere ting. Også dro vi hjem og til restauranten foran leiligheten og gikk hjem igjen for at jeg skulle skrive rapport. (Miguel)Se også artikkel i avisa


her.
Graderinger våren 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Jul 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling og May Linn Hystad

Til gult:


Tirsdag 10. juni var det gradering for de som hadde gått på judo et halvt år. De slet litt med fallteknikk men ellers var dette en fin gradering der de viste fine teknikker. Sensorer var May Linn Hystad og Stine Lastein. Alle besto!Øvrige graderinger:


Mandag 16 juni var det klart for gradering for avansert barn og ungdom og deretter for seniorene.Sensorer var Jørn Terje Krekling, Morten Hirre og May Linn Hystad for de yngre, mens Mathias Hansen bistod Jørn Terje ved graderingen av seniorene.Av barna var det to fra nybegynnerpartiet som ikke hadde anledning til å delta på graderingen forrige tirsdag. Det var Jens Oskar og Adam. Jens Oskar klarte sin første gradering til gul stripe etter å ha trent en ganger i uken dette semesteret. Adrian hadde trent to ganger i uken og fikk med det sitt gule mon-belte.Det var en rekke utøvere som skulle opp til halvgradering – gult belte med oransje lapp. Denne gjengen har trent fint gjennom hele semesteret og vært gjennom åtte nye kastteknikker i tillegg til de seks til gult belte. Kvaliteten på de seks kjente kastene var gjennomgående høyere enn de nye, hvor ferdighetene naturlig nok varierte mer. Det tar tid å trene inn så mange teknikker, men alle utøverne hadde funnet to eller tre av de nye teknikkene som de behersket bra. Bakketeknikkene, kombinasjonene og kontringene satt bra for alle sammen. Ekstra positivt var det gode partnersamarbeidet utøverne viste. Hedvig og Emily som hadde en ekstra utfordring med stor forskjell i vekt og høyde samarbeidet stadig bedre og imponerte sensorene her. Alle så nær som Sara bestod graderingen til oransje stripe. På suveren teknisk utførelse og god judobevegelse gjorde Sara en så god gradering at hun ble belønnet med oransje kyu-belte!Gradering til oransje mon-belte skulle Johannes, Navid og Aleksander. Disse tre har trent et halvt år lengre, og viste fin judoforståelse og en god del av teknikkene holdt veldig høyt nivå. Johannes som den eldste gjennomførte en veldig solid gradering. Navid og Aleksander samarbeidet bra og fikk vist at treningen har medført fremgang både på kastingen og på fin jobbing i ne-waza. Alle tre bestod graderingen.For seniorene var det hele 9 utøvere som stilte til gradering. Mirahmad, Henry og Daniel til oransje, Zirak til grønt, Geir, Anders og Bo til blått og Nina og Nick til brunt belte. Med så mange kandidater startet vi raskt med å vise ukemi hvor det var tydelig progresjon i beltegradene på gjennomføringen noe sensorene liker godt å se. Deretter viste kandidatene ne-waza teknikkene i yako soku geiko stil. Alle viste at ne-waza jobbingen har gitt fremgang. Sensorene fikk etter hvert spurt og sett nødvendige tilleggsteknikker spesielt på kansetsu- og shimewaza – siden til at det var på tide å starte på kastteknikkene. Teknikkene til gult og oransje satt bra slik at det var ingen tvil om at graderinen var bestått for Mirahmad, Henry og Daniel. Med seg fikk de en formaning om å jobbe med å bruke mindre styrke i utførelsen av mange av teknikkene.Zirak har trent veldig jevnt over lang tid, og begynner å få bra dreis på judobevegelsene sine. Hans gradering til grønt var godt bestått. I tillegg stilte Zirak opp som uke for Nick sin gradering til brunt belte og fikk dermed ganske mange turer i matta i løpet av kvelden.Det var gått fire år siden forrige gradering til Bo og Geir, og tre år siden Anders graderte seg til grønt belte. De tre var godt foreberedt før graderingen til blått belte. Geir fikk pluss hos sensorene for å kunne svarene på hva alle uttrykkene på japansk betydde. Geir og Anders viste fine teknikker, men fikk også råd om å være noe mer avslappet og bruke mindre styrke for noen av teknikkene. Bo imponerte voldsomt på graderingen og viste både fin judobevegelse og gode teknikker. Klart bestått til alle tre.Førti teknikker + kombinasjoner, kontringer, overganger til ne-waza og fordypningsteknikker er ganske mye å komme igjennom for de to kandidatene til brunt belte. Nina og Nick gjorde begge fine graderinger. Nina hadde Bo som uke, som medførte noe utfordring på et par av teknikkene i form av en noe større og tyngre uke, men etter noen forsøk så satt også ushiro goshi og utsuri goshi bra. Nick og Zirak var litt ukjente partnere for hverandre, men utover i graderingen fungerte det stadig bedre, og Nick fikk vist mye fin judo. Gratulerer med brunt belte til begge to.De som fikk 5. mon (gul stripe) var:


Jørgen Mikkelborg


Joachim Andre Jansen Andersen


Ibrahim Ali


Music Sathon Bunyat


Isaak Alm-Kruse


Jens Oskar Anstensrud


Adam Achour5. mon (gult halvbelte) med oransje lapp:


Rohil Noor


Dennis Bjertnes


Sindre Krekling


Emily Krogh


Hedvig A. Dahlgren


Fredrik Bratberg


Maximilian Bagreev-Bergknutsen


Albert Aleksanjan


Magnus Aastad Bø


Sigurd Aastad Bø4. mon (oransje halvbelte):


Johannes Mørkrid


Navid Lahidji


Aleksander4. kyu (oransje helbelte):


Sara Utstumo


Daniel Vargas


Henry Sørensen


Mirahmad Seyed-Noori
2. kyu (blått helbelte):


Bo Nordlie Johansen


Anders Ihlen


Geir Skogsletten1. kyu (brunt helbelte):


Nina Brændhagen


Radir Jeddi (Nick)

Familiedag på Haugerud
Over 100 barn på judomatta

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Jun 2014

Originalt skrevet av: Stine Lastein

21. juni var det Familiedag på Haugerud, hvor barn og unge i nærmiljøet fikk mulighet til å prøve ut ulike idretter. I tillegg til judo, sto cricket, innebandy, badminton, dans, hennamaling, eksotisk mat og mye mer på agendaen. Jiu-Jitsu var også tilstede men det var få i deres målgruppe tilstede på Haugerud den dagen(14+).NJJK var med som i fjor og stilte mannsterke med matteareal på parkeringsplassen utenfor Haugerudhallen. Mange tok turen innom for å teste ut judoferdigheter. De fikk lynkurs i fallteknikk, holdegrep og fikk prøve seg med ne-waza randori. Til slutt måtte alle la seg kaste av en judoutøver før de fikk gå av matta og få stempel på aktivitetskortet.Mellom 100 og 150 var innom judo-posten og det gikk i ett helt fra start til slutt for alle som hjalp til.


Vi hadde et show for publikum midt på dagen hvor ulike kast ble demonstrert. I tillegg arrangerte vi også en konkurranse hvor publikum kunne vinne premier hvis de klarte å komme seg ut av et holdegrep.Vi takker alle som møtte opp og gjorde sitt til at dette ble et vellykket arrangementDisse hjalp til: Jørn Terje Krekling, Jonas Morshedy, Emily Krogh Nashat, Tamerlan Akhmadov, Mansur Akubarakov, Aslan Akhmadov, Bo Nordlie Johansen, Therese Eikum, May Linn Hystad, Stine Lastein.

Sommeravslutning lørdag 21. juni

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Jun 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

SOMMERAVSLUTNING


LØRDAG 21. JUNI 2014 PÅ HAUGERUDI år blir det en 3-delt sommeravslutning.


I forlengelsen av Åpen Dag på Haugerud, inviterer vi til Familiegrilling kl 16.30-19.30.


Det blir også go-cart hos Huysman på Alnabru for de som ønsker det. Go-cart starter kl 17:00.


Fra kl 19.30 blir avslutningen forbeholdt de voksne/18 år+.TA MED: Grillmat, drikke og godt humørGo-cart koster kr 195,- pr runde, pr. person. Betales av hver enkelt.


For de som skal være med på go-Cart er det viktig å sende påmelding tidlig da jeg har fått booket 10 plasser x 2 runder. Det er mulig å velge å kjøre bare en runde også. Aldersgrense for å kjøre go-cart er 15 år.PÅMELDING til jorn.terje.krekling@njjk.no


INNEN FREDAG 13. JUNI FOR GO-CART KJØRERNE

Juba Pool II 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Jun 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

7. juni var hele 20 barn fra NJJK klare for å slåss i årets andre juba-pool i nadderudhallen. Siden det var pinsehelg var samlet deltakelse litt lavere, men NJJK stilte med stor tropp og deltok i alle fire klassene.Klasse 1 var først ut og består av de yngste og lavest graderte utøverne. Vi hadde Sami Yahia, Magnus Bø, Sigurd Bø, Aleksander Malvik, Sindre Krekling og Rohil Noor.Først ut var Sami, som med god balanse og fin fighterinnstilling vant alle sine kamper. Magnus leverte også en fin innsats med to uavgjorte kamper og to tap. Likevel en klar forbedring fra forrige gang med mer offensiv judo og flere angrep fra Magnus sin side. Sigurd hadde sitt beste stevne til nå. Han vant alle sine kamper, klarer å gå mer oppreist og har forbedret både styrke og teknikk gjennom god treningsinnsats de siste par månedene. Sindre startet med en uavgjort kamp og vant de tre neste. Sindre jobbet veldig bra på bakken denne gangen med flere tekniske snuinger – kastene satt ikke like bra denne gangen men mange angrep og forsøk på et knippe ulike teknikker er positivt. Aleksander fikk seg en trøkk i kampen mot Rohil, hvor han fikk litt vondt i hodet, men deretter slo han godt fra seg og hadde et par nydelige kast som ga både waza-ari og direkte ippon bl.a en fin uchi mata. Rohil i samme klasse leverte igjen et solid stevne og får betalt for høyt konsentrasjonsnivå på treningene med at han scorer høyt med flere ulike teknikker. Han har i tillegg utviklet veldig god balanse og er blitt en skikkelig tøff motstander å møte på matta. Lagleder for denne gjengen var Jørn Terje Krekling og Birger Aune.Alle fikk medaljer etterpå og så var det tid for laglederbytte hvor Alfredo Chinchilla og Aslan Akhmadov hjalp til for de neste klassene og etter hvert også Jørgen Moland.I klasse 2 for de yngste med litt mer erfaring deltok Sofia Chinchilla, Anneli Berg Aune, Jonas Vollset og Emily Røed.I klasse 3, de litt eldre med noe erfaring stilte klubben med Mathilde Moland, Emily Krogh og Fredrik Bratberg.I klasse 4 for de eldste og mest erfarne stilte Musa Soslangireev, Miguel Chinchilla, Tamerlan Akhmadov, Jamal Yahia, Egilsten Pius, Mansur Abubakarov og Victor Røed.artikkelen blir utvidet med mer detaljer for klassene 2-4 i løpet av kort tid :-9
9 NJJKere på Østlandscup II

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Mai 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Lørdag 24. mai var det tid for Østlandscup II som foregikk i Sande og hvor NJJK stilte med 9 motiverte utøvere.


De som deltok var: Emily, Sindre, Mark, Mansur, Aleksander og Tamerlan i barneklassene og Johannes, Frederik og Sigrid i ungdsomsklassene.Etter registrering og felles oppvarming med over hundre barn samtidig var det Mark som først skulle gå kamper i den aller minste barneklassen. Mark var motivert og fokusert og hadde egentlig ingen problemer med å legge de tre motstanderne sine i bakken. Deretter gikk det slag i slag på flere matter slik at laglederne Aslan og Jørn Terje passet på hver vår matte. Tamerlan kastet også sine motstandere med fine teknikker. Sindre fikk to kamper, tapte den første etter å ha kjempet bra, men kom tilbake og vant den andre kampen. Aleksander gjorde også en god innsats i sine kamper og fikk på samme måte ett tap og en seier. Seieren kom i siste kamp og da på en susende O guruma rett til Ippon! Mansur gikk på et sjeldent tap, men møtte også en betydelig tyngre utøver som fikk overtaket i ne-waza etter et kastforsøk fra Mansur sin side. Emily var den sise av barna som fikk prøve seg. Hun gjorde flere gode forsøk, men denne gangen ble hun kontret bort.I ungdomsklassen var det Johannes første stevne og han var ganske spent før kampstart. Johannes leverte fine kamper mot motstandere med betydelig lengre erfaring enn seg selv. Han fikk ikke scoring, men hadde flere teknikker hvor motstander havnet på rumpa og bare mangelfull oppfølging til ne-waza manglet for å få scoringen. Frederik gikk i samme klasse som Johannes, de møttes ikke da de var på motsatt side og ikke kom videre fra puljene side. Frederik vant en kamp og tapte to og gjorde en fin innsats. Siste deltaker ut var Sigrid som var tent og klar til kamp. Hun leverte fin innsats og vant begge sine kamper overbevisende.


Til ungdomsklassen var også Emmanuel med som lagleder.Stevnet var godt organisert og var ferdig til og med litt før planlagt tid slik at deltakerne fikk komme seg ut og leke i det fine været etter endt konkurransedag. :-)
NJJKs sommerskole 23.-27. juni 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Mai 2014

Originalt skrevet av: Stine Lastein

I år vil klubben arrangere en sommerskole for barn i alderen 7-12. Dette vil være et aktivitetstilbud på dagtid mellom kl. 9 og 15 og vil foregå i dojoen på Haugerud eller området utenfor. Hovedinnholdet er judotrening og aktiviteter relatert til judo, men det vil også være innslag av ballspill, leker, konkurranser og spill hver dag. En av dagene vil vi dessuten arrangere en grillfest hvor foreldre som ønsker kan være med (hvis dårlig vær blir det pølsefest inne i dojoen).Vi har til en hver tid to trenere til stede pluss en som er ansvarlig for sommerskolen. Både judotreningen og de andre aktivitetene vil tilpasses barnas nivå og ferdigheter. Dette er en kjempefin mulighet til å bli kjent med andre i ferien. I utgangspunktet er arrangementet laget for dem som ikke allerede går på judo, men vi ønsker også eksisterende medlemmer velkommen.Høres dette gøy ut?Påmeldingsfristen går ut 10. juni og det er førstemann til mølla som gjelder. Vi har plass til max 25 deltakere så det gjelder å være tidlig ute. Sommerskolen koster 500 kr som settes inn på kontonr. 7874 05 08090 samtidig med påmeldingen.Påmelding eller eventuelt spørsmål om sommerskolen kan rettes til sommerskole@njjk.no .Husk å ta med matpakke! Vi deler ut gratis drikkeflaske til alle :-)

Jørn Terje klarte graderingen til 2. Dan!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Mai 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad og Stine Lastein

3. mai ble det avholdt nasjonal dan-gradering i dojoen på Haugerud. Det var seks oppmeldte kandidater fra hele landet, og en av dem var Jørn Terje Krekling fra NJJK som skulle opp til 2. dan. Mathias Hansen var med som dyktig uke.Eksamineringen startet med at kandidatene viste frem teknikker i ne-waza deretter fordypningsteknikker, kombinasjoner og motkast. Etter dette fulgte kata og til slutt fremføring av et utvalg av kast.Jørn Terje utførte en veldig god gradering og viste svært god teknisk innsikt. Sensorene i Dan-kommmisjonen var imponerte og NJJK gratulerer!!!Jørn Terje hadde den største heiagjengen men etter det ryktende sier skjedde det mye rart på sidelinjen etterhvert som graderingen tok litt tid. Jeg har fått høre om at det var en kongelig prinsessehest til stede som feiret bursdagen sin sammen med en prinsesse. Hesten fikk servert kongelig heste-bursdags-måltid. :-)
Klubbmesterskap 11.jun kl.17:45

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Mai 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet.


Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit og sosialt etter konkurransene!


Klubbmesterskapet er gratis.


Ta med hele familien som heiagjeng!!Etter dette er det sommerferie for barne- og ungdomspartiene.Påmelding på oppslagstavla eller til pamelding@njjk.noSlutt ca. 20:30
GRADERING 10. OG 16. JUNI!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Mai 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Mandag 16. juni kl. 18:00-19:30:


Alle som skal opp til oransje/oransje lapp, grønt, blått eller brun mon-grad (under 14 år).Snakk med Jørn terje på neste trening om du tenker at du er klar for gradering!Mandag 16. juni kl. 19:30-21:30:


Alle som skal opp til kyu-grad (Over 14 år, gult-brunt belte). Alle disse må igjennom en prøvegradering den 2. juni kl. 19:30. Spørsmål? Snakk med Jørn Terje.Tirsdag 10. juni kl. 18:30-20:00:


Alle som skal opp til gult/gul lapp monbelte. (Alle barna/ungdommene som går på tirsdager og torsdager skal gradere seg da - Nybegynnerpartiet)Husk!


- møt opp i god tid


- ta med passet ditt (gjelder ikke de som begynte vår 2014)


- spør treneren din om du er klar til å gå opp til gradering i høst.


- Graderingen koster 300kr. Ta med kontanter eller betal med kort ved oppmøte!Klubbmesterskap er på onsdagen etter graderingen. Alle får gå med klubbkompiser som er omtrent like store og det blir både noe å spise og drikke til alle sammen. Informasjon om starttid og påmelding kommer på tavla og på nettsidene veldig snart.

Ashraf tilbake til brunt belte

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Mai 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Ashraf kom til klubben med brunt belte fra Egypt og hadde hatt et langt opphold fra judo.Vi i klubben ble ikke klar over dette før han plutselig hadde vært med på gradering til gult belte(som han gjorde overordentlig bra)og jeg ble da enig med Kisha om at han skulle få det brune beltet sitt tilbake så snart vi hadde hatt en grundig gjennomgang av hele pensum til 1. kyu. Dette gjorde vi gjennom treningene på søndagene som har hatt ekstra fokus på graderingsteknikker.I dag kom vi oss gjennom siste bolk, som var kastteknikkene til 2.kyu og 1. kyu. Her er det en god del luftige teknikker som krever sitt av både uke og tori. Takk til Nick, Zirak og Mohammad for bidrag som uke på denne dagen.Ps. Siden vi uansett teller med dette som en ordentlig gradering har alle lov til å kaste Kisha på neste trening.
Klubbutvikling til helgen - MØT OPP!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Mar 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Tider:28. mars kl. 18:00-21:00


29. mars kl. 10:00-16:00Foreldre, trenere, utøvere (fra det året de fyller 15 år) ønskes velkommen 28. mars i NJJKs lokaler kl. 18:00. KICK OFF for NJJKs klubbutviklingsprosjekt!28. og 29. mars fortsetter NJJK sitt klubbutviklingsprosjekt. Her skal vi finne ut av både nåtid og fremtid i NJJK. Hvor vil vi? Hvilke mål skal vi ha? Hvem er vi? Hva kan vi gjøre bedre? Hva gjør vi bra allerede? Hva slags tiltak må vi sette i gang for å nå målene våre? Hva skal vi gjøre for at ditt barn skal trives i NJJK?Vi ønsker at så mange som mulig er med. Vi har kun et krav: Man må fylle 15 år i 2014.


For at dette skal bli bra trenger vi at foreldre, trenere, styret, utøvere, dommere. Vi må være både kvinner og menn, ha ulike bakgrunner og meninger!Var du ikke på del 1? Kom allikevel på del 2, det går helt fint.Meld deg på via e-post: info@njjk.no eller snakk med May Linn, leder av klubben. Du kan også melde deg på på facebook !
Juba-Pool 1 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Mar 2014

Originalt skrevet av: Øystein Bøe

Årets første Jubapool gikk av stabelen i Nadderudhallen lørdag 8. mars. NJJK stilte med en bred og engasjert tropp og var representert i alle fire klasser.Det var, som alltid, stort engasjement både på og utenfor mattene. Det var lett å se at mange hadde trent godt siden forrige Jubapool i november, og det ble vist klar fremgang fra den gang. Våre deltakere hevdet seg på imponerende vis, under kyndig og inspirerende lagledelse fra Jørn Terje, Jørgen Moland og Alfredo. Det ble vist gode teknikker og kombinasjoner, og, ikke minst, fantastisk pågangsmot og kampvilje, uansett hvordan stillingen i kampene var. Også denne gangen kunne NJJK dra fra Nadderud med solid poengfangst, mange kampseiere, og med vissheten om at de mange treningstimene alle legger ned uke etter uke gir resultater.Etter kampene var det, som alltid, vafler, sjokoladekake og annet godt - før deltakerne kunne motta sine vel fortjente medaljer.

Gradering 1. Dan for Aslan og Mohammad

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Mar 2014

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Etter å ha deltatt på katakurs med Rosie Evans i september 2013 har Aslan og Mohammad trent målbevisst frem mot gradering til shodan. Graderingen skjedde i Sande judoklubb sine lokaler i Sone sør, da det var første mulige gradering i rimelig nærhet.For å bli klar til graderingen har begge brukt mye tid på å få et godt nivå på nage-no-kata samt jobbet for at teknikkene, kombinasjonene og samarbeidet skal sitte ordentlig.Sensorer var Knut Harefallet 5. Dan og bisitter Michelle Harefallet 1. Dan. Med som tilskuere og heiagjeng var undertegnede, Sindre Krekling og Veronica Kristiansen.Vi kom tidlig til hallen og kandidatene fikk varmet godt opp og gjennomgått store deler av pensum før selve graderingen startet.Graderingen startet med gjennomgang av Nage-no-kata, som gikk fint for begge. Deretter var det ne-waza delen som også satt bra og til slutt tachi-waza inkludert kontringer, kombinasjoner og fordypninger hvor både Aslan og Mohammad viste fin judoforståelse og til dels slepen teknikk.Sensorene bemerket at Aslan og Mohammad kunne mye judo, at teknikkene satt veldig bra, og at det var tydelig at de var konkurransejudo-utøvere mer enn kata-fokuserte.Begge to bestod graderingen til 1. Dan, og vi gleder oss til at de går opp til 2. dan som tidligst kan skje våren 2016.Gratulerer med svart belte til Mohammad og Aslan!

Politiet kommer på siste kveld med selvforsvar for jenter

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Feb 2014

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Siste kurskveld er tirsdag 25 februar. og denne kvelden får vi besøk fra Tove som jobber for politiet på Stovner forebyggende avdeling.


Siste kveld blir det også tid til repetisjon.Vel møtt til en spennende siste kveld tirsdag 25 februar.Mvh


Ragnhild og RunePS: For dere som ikke kom med i denne omgang minner vi om nytt kurs til høsten, send beskjed til May Linn så tar vi kontakt.Er du utålmodig og vil lære selvforsvar nå, så er det mulig å bli med på vårt jiujitsu introduksjonskurs som starter 3. mars. Dette kurset vil bygge videre på mye av grunnlaget fra selvforsvarskurset og fokusere på rask læring over 12 kvelder (6 uker). Introduksjonskurset forutsetter ingen forkunnskaper, men for de som har deltatt på selvforsvarskurset blir det mer av de teknikkene dere har øvet på pluss mye annet.

Status etter 4 kvelder med selvforsvar for jenter

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Feb 2014

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Nå er det bare en kveld igjen, og siste kveld får vi besøk fra politiet på Stovner, forebyggende avdeling. Til nå har vi vært gjennom teori og teknikker mot aktuelle angrep. Siste kveld blir det repetisjon i tillegg til nyttig informasjon fra politiet.Til slutt: Vinterferie neste uke – ikke kurskveld tirsdag 18. Neste og siste kurskveld er tirsdag 25 februar.
For dere som ikke kom med i denne omgang minner vi om nytt kurs til høsten, send beskjed til May Linn så tar vi kontakt.Er du utålmodig og vil lære selvforsvar nå, så er det mulig å bli med på vårt jiujitsu introduksjonskurs som starter 3. mars. Dette kurset vil bygge videre på mye av grunnlaget fra selvforsvarskurset og fokusere på rask læring over 12 kvelder (6 uker). Introduksjonskurset forutsetter ingen forkunnskaper, men for de som har deltatt på selvforsvarskurset blir det mer av de teknikkene dere har øvet på pluss mye annet.
Status etter 3 kvelder med selvforsvar for jenter

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Feb 2014

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Det er fortsatt bra oppmøte og stort engasjement etter en kveld med Dixi/teori og to kvelder med teknikk/selvforsvarstrening. Til nå har selvforsvarstreningen hatt fokus på stående angrep. Kommende kveld vil vi ha fokus på forsvar i liggende posisjon med angriper over. Detaljert program sendes på e-post til dere som er deltagere, så dersom din e-post ikke er registrert, send melding til May Linn så kommer du på listen.For dere som ikke kom med i denne omgang minner vi om nytt kurs til høsten, send beskjed til May Linn så tar vi kontakt.Er du utålmodig og vil lære selvforsvar nå, så er det mulig å bli med på vårt jiujitsu introduksjonskurs som starter 3. mars. Dette kurset vil bygge videre på mye av grunnlaget fra selvforsvarskurset og fokusere på rask læring over 12 kvelder (6 uker). Introduksjonskurset forutsetter ingen forkunnskaper, men for de som har deltatt på selvforsvarskurset blir det mer av de teknikkene dere har øvet på pluss mye annet.

Kurs i selvforsvar for jenter fullt. Meld deg på neste kurs!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Jan 2014

Originalt skrevet av: Rune og Arne Ivar

Dette var første kveld med ren teknikk/selforsvarstrening. 24 engasjerte jenter trente forsvar mot forskjellige fastholdinger og strupetak. Nå følger to kurskvelder med teknikktrening før vi avslutter siste kveld med besøk fra en av politikvinnene på Stovner forebyggende avdeling.Kurset er nå fulltegnet, og neste mulighet for jentekurs er til høsten (2. september). Send gjerne en e-post til info@njjk.no merket "selvforsvarskurs jenter" så tar vi kontakt når det nærmer seg nytt kurs.NB! Alternativ for de som vil lære (mer) jiujitsu er vårt Introduksjonskurs til jiujitsu. Her er det god plass og mulig å starte umiddelbart, bare ta kontakt.Hilsen Jiujitsugruppa

ÅRSMØTE 28. FEBRUAR KL. 17:30

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Jan 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vi innkaller herved alle medlemmer fra 15 år og oppover til å delta på klubbens årsmøte fredag den 28. februar 2013. Foreldre må gjerne også møte da man vil få et interessant innblikk i klubbens drift.Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet.Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag er tilgjengelig for medlemmene senest en uke før årsmøtet.Se ellers NJJKs lover.

Dixi kommer til kurs i selvforsvar
21. jan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Jan 2014

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Første kurskveld, tirsdag 21. januar, får vi besøk fra dyktige Ingrid Blessom fra Dixi Ressurssenter. I tillegg skal vi gjøre mange spennende praktiske øvelser. Garantert meget utbytterikt!Vi starter kl. 19:30 og avslutter ca 21:00.Det er enda noen få plasser igjen om du ikke har meldt deg på...Velkommen til oss!