Gradering høsten 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Des 2011

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Gradering høsten 2011 - Tilsammen 41 nye beltegrader i klubbenMandag 12 desember var det gradering for de som hadde trent hardt og lenge nok til å kunne gå opp og vise sine ferdigheter i Judo.Det var seks som gikk opp til hvitt belte med gul stripe; Benjamin, Adrian, Daniel, Mathilde, Kimon og Orestis. Til gult belte for barn var det 15: Emily, Nils, Reza, Arthur, Navid, Aleksander, Tobias, Daniel, Stian Jonas, Alba, Helen Linea, Vetle som skulle forsøke. Alle her hadde jobbet bra med den viktigste delen for å kunne lære judo – fallteknikken. Både sidelengs og baklengs satt helt perfekt, mens forlengs fallteknikk var noe mer blandet. Holdegrepene i Ne-waza ble godt utført og det var flere av kastene som allerede satt godt etter bare ett semesters jobbing. Alle besto og har nå fått judopass!Til oransje var det 15 utøvere som graderte seg; Felix, Brian, Frederic, Jakob, Ida, Mathias, Benjamin, Joachim, Ulrik, Nicolas, matias, Sangawi, Alfed og Egilsten. Her hadde utøverne trent lengre og ferdighetene var på tilstrekkelig nivå for graderingen. Alle bestod graderingen også for oransje.Til grønt var det fire utøvere som skulle gradere seg inkludert Kim Oliver som graderte seg til helblete (Kyu grad) hvor det skal vises armbend og kvelinger. Til grønt er vi betydelig strengere sensorer og kravene til utførelse og judoforståelse er høyere. Ne-waza delen var her god, men vi har behov for å trene enda mer på gode overganger og realistiske situasjoner. I tachi-waza var det mange fine kast – og et mye mer velutviklet partnersamarbeid. Spesielt Kim-Oliver og Sigrid var konsentrerte og flinke til å bidra til at hverandres teknikker satt bra.God gradering og fire nye grønnbelter.Det var en kandidat til blått belte denne gangen og det var Ahmed. Ahmed viste fin teknisk judo, og hadde fin kontroll på teknikkene sine. Også kombinasjoner og kontringer satt bra slik at sensorene var ikke i tvil om at beltet var bestått.Så snart de yngste var ferdige med sin gradering var det de voksne sin tur. Vi hadde tre kandidater: Ali og Joan til gult belte og Anders til grønt. Her var igjen fallteknikke ypperlig, som gir et godt grunnlag for videre arbeid. Både kastene og ne-waza teknikkene satt bra. For Ander sin del som skulle opp til grønt var det en meget god gradering der eneste trekk måtte være shime og kansetsu waza som gjerne kan være mer realistisk og i bevegelse, selv om teknisk utførelse av teknikkene var bra.
Sensorene, Alfredo, Jørn Terje, Kim og Mathias var travle hele kvelden – uten kamera, så hvis det er noen som har bilder fra graderingen send ett eller to til may.linn.hystad@njjk.no så kommer de kanskje på nettsidene.

Referat Klubbmesterskap høst 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Des 2011

Originalt skrevet av: Andre Sunde Nilsen og Narve Bjørneseth

De 17 deltagerne i barneklassen ble delt i fire vektklasser: Sioux, Apache, Comanche, Navaho. Våre små indianere sørget for mange fine judoøyeblikk i løpet av de ca 25 kampene som ble gått i barneklassene. Kristoffer, Sigrid, Brian, Herman, Said, Ahmed, Yamal, Jakob, Egilsten (Egil), Jonas, Joakim, Victor, Eskil, Emily, Matteus (Mats), Frederic og Arvid kan alle være stolte av innsatsen. Det var full pupp hele veien, og ingen som ga noe gratis :-)


Etterpå ble det pølser og brus som de koste seg med mens de så på de 5 voksne som skulle kjempe om tittelen klubbmester julen 2011. Her ble det noe luftigere svev enn i barneklassene og med 4 seiere (hvorav 2 på hontai) ble det Qalander Malang som trakk det lengste strået denne gang.


1. Qalander, 2. Azizi, 3. Nazar, 4. Bo, 5. Anders.Takk til pappaen til jakob som filmet hele kalaset, og lovte å redigere det for oss. Nå blir det judovideoer på TV skjermen på nyåret.
Velkommen til klubb-mesterskapet i kveld 14 desember

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Des 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet.


Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit og sosialt etter konkurransene!


Klubbmesterskapet og semesteravslutningen er gratis.


Ta med hele familien som heiagjeng!!


Påmelding på oppslagstavla eller til pamelding@njjk.no
Vi skal på bowling på Metro i kveld!!!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Des 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Vi gleder oss masse til dette.Narve kan desverre ikke bli med da han fikk ei lita jente på Onsdag, men det kommer vikar, og gøy blir det uansett:)Kos dere masse i kveld.Hilsen fra Jentapappalederen:)
Husk Julebord i morgen, lørdag 3. desember!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Des 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

For de som vil kose seg litt før maten, så møtes vi på Fiasko klokken 1800 for litt godt drikke og hyggelig prat.Vi sees i morgenHilsen Therese og Narve
Stem på klubben

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Nov 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad
Bronse og 5. plass til Stig og Alfredo i Veteran EM!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Nov 2011

Originalt skrevet av: Stig Traavik og Alfredo Chinchilla

I tillegg til Stig og Alfredo fra NJJK deltok Birgitte Ursin, Thomas Engebretsen, Gunnar Heffermehl, Rune Enget og Johnny Roaldseth.AlfredoAlfredo åpnet knallhart. Han var sterk og rask, og kastet først svensken Tamminen på en nydelig ko-uchi. Deretter overkjørte han franskmannen Saint Marc med et fyrverkeri av teknikker før han endelig kastet ham på ippon på morote. Nå trodde vi Alfredo kunne gå hele veien. I kvartfinalen møtte han russeren Sikoev. Vi visste at det ville bli en hard kamp, men trodde på seier. Men Alfredo ble avventende i åpningsfasen, og russeeren klinker til med en spinning uchimata og kampen er over. Russeren gikk videre til finalen, og Alfredo gikk løs på rekval. I rask rekkefølge kastet han først franskmannen Berthelot på ippon på o-uchi, før svensken Gårdsiø ble sendt på ryggen på en seionage. I bronsefinalen møtte Alfredo franskmannen Garcia som han delte bronsen med i VM i juni. Så sviktet konsentrasjonen, franskmannen fikk inn en seiotoshi. Alfredo landet på siden, men dommeren sa ippon, og Alfredo ble nummer fem.StigStig var nestemann. I veteranmesterskap er det ingen seeding, og puljen var pakket med favoritter. I første kamp møtte han tyskeren Roman Baur, som har en lang merittliste fra EM og VM. Kampen begynte jevnt, men Stig slet med det sterke grepet til tyskeren. Etter halvgått kamp kommer muligheten. Tyskeren angriper på uchimata, og Stig svare med en uranage som løfter tyskeren, og følger på med en sasae. Tyskeren har bare en tå i bakken, men Stig mister balansen og ender opp underst, og kampen er over. Men tyskeren knuser all motstand videre og vinner EM, og Stig må ta fatt på en lang rekval. Først slår han franskmannen Fourmont på en elegant jujigatame, deretter sender han russeren Karpenko i matta med ippon seionage, før en ny russer blir ekspedert med 2*yokoetomoe. Så er det bronsefinale mot Ferenc Arts fra Nederland, som han delte VM bronsen med. Etter full tid er det likt – selv om Stig har alle angrepene. Etter en knallhard Golden Score henter dommerne flaggene frem – og alle er enige om at bronsen må bli norsk.Birgitte Ursin tok bronse og Johnny Roaldseth tok 5. plass.Før vi gikk ut for å vinne festen lørdag kveld (som vi vant med god margin) oppsummerte vi dagen. Humør og samhold var på topp, men vi begynner å bli så mange at vi trenger en lagleder – selv med heroisk hjelp fra Thomas og Mona var det ikke mulig å ha full oversikt. I løpet av dagen hadde Alfredo, Stig og Johnny flere ganger blitt ropt opp samtidig. Vi var også enige om at hele gjengen må jobbe mer med grep – og at vi skal ha med flere. Selv om Birgitte har like mye personlighet som en hel buss med gjennomsnittsjenter, ønsker vi oss spesielt å få med flere jenter.


Med to bronse og to femteplasser hadde Norge allerede markert seg – og alle som følger med nå vet at det er kjipt å trekke Norge i første kamp. Vi hadde faktisk markert oss så sterkt at Russland (!) spurte om å få rekruttere Birgitte til lagkampen.BRONSE TIL NORGE I EM FOR LAG VETERANER!På søndagen stilte Norge med fullt lag. Gunnar var for anledningen gått opp i 81 kg, og Johnny gikk i +90. Det ble en innsats å være stolt av. I innledende runde slo vi Frankrike 3-2. Alfredo slo bronsevinneren fra aldersklassen 40-44 år i første. Stig kastet sin motstander etter 20 sekunder. Gunnar fikk det tøft mot en tyngre franskmann, mens Rune tapte på hontai etter golden score. Det var opp til Johnny å avgjøre, i revensjekamp mot samme franskmann som han tapte for dagen før. Og hvilken revansj. Johnny satte opp et høyt tempo, fikk franskmannen inn i en sirkelbevegelse, og kastet ham rett på ryggen med o-uchi. Norge var i semifinale mot Tyskland! I semifinalen vant Alfredo sikkert, mens Stig etter å igjen ha vært milimetre fra å sende europamenter Roman Baur i gulvet fikk det for tøft i ne-waza. Men etter kampen satt Stig igjen med oppskriften på hvordan tyskeren skal slås. Men så slo Gunnar til, og brakte spenningen tilbake i kampen med å ekspedere sin Tysker på en luftig sasae. Rune fulgte taktikken vi hadde lagt mod bronsemedaljør Uzat, men glapp et lite øyeblikk og ble kastet. Igjen var Johnny i en avgjørende kamp – men mot en tysker på 2 meter og 10 cm, og ca 140 kg nyttet det ikke med trøndersk show. Tap 3-2 – men igjen hadde vi satt oss i respekt. I bronsefinalen møtte vi Sveits. Alfredo vant på en nydelig seionage, Stig angrep med seionage og fulgte opp med en steinhard kveling mot sin sveitser. Gunnar møtte sveitsernes eneste gullvinner – og gikk på uten respekt. Men sveitseren var både god og tøff, og vant med en god uchimata. Det sto to en før Rune gikk utpå – og nå ville han vise hva han kunne. Rune jobbet og slet i tre minutter. I golden score mente vi Sveitseren burde fått passivitet, men kampen gikk til hontai. Rune vant dommeravgjørelsen 2 – 1 – og sikret med det Norge sin første lagmedalje i et EM. Johnny kontrollerte sin kamp inn til en sikker seier over en langt tyngre Sveitser – og med det vant Norge 4-1 over Sveits og kunne slippe jubelen løs.

NJJK på 830 cup 29. oktober

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Okt 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Etter at Elias meldte forfall grunnet sykdom var det Herman, Victor, Jakob, Mats, Jonas, Ahmed og Nazardad som dro til Kongsberg lørdag morgen for å svette litt på et bra judostevne. De fem første var med i barnedelen, mens Ahmed gikk i u15 og Nazardad u20


Barnekonkurransen ble gjennomført som en miks lagkonkurranse der alle fikk 3 kamper og der man konkurrerte sammen med utøvere fra andre klubber. Som i fjor fungerte dette svært godt. Dette gjorde også min jobb mht coaching relativt overflødig, da hvert lag fikk en oppnevnt lagleder fra BK som gjorde jobbene sine med glans.


Innsatsen var det ingenting å si på denne dagen, det var sprut og glød i hvert grep og kastforsøk. Og som det ofte er i judo så var det vanskelig å få motstanderen nok ut av balanse til å få kastet de skikkelig. Jeg uttaler meg generelt her, men tendensen er som regel at vi glemmer å bevege oss i forhold til hva man egentlig vil oppnå. Alle klarer å gjøre enkelte gode judotekniske ting, men bevegelse er vi generelt dårlig på. Dette må øves!


Oppsummering fra utøverne var at de var fornøyde med dagen, og med BKs fine oppsett var man ferdige før tiden, slik at de som ville kunne dra hjem ca 1230.


Ahmed skulle i ilden ganske snart etter dette, og i hans pulje ble det satt opp 6 deltagere. Første kamp ble tap, med en litt uheldig sumi-gaeshi som endte opp i at motstanderen holdt en knallhard hon-kesa-gatame. Litt mer aktiv jobbing der så hadde du kommet ut. Neste kamp ledet han klart hele veien og plukket scoringer før den til slutt endte på en nydelig ippon med en harai-goshi. Godt jobba! Uheldigvis var dette en “død manns gruppe” der alle slo alle på Ippon, og dette medførte at Ahmed ikke kom videre til semifinale da han var tyngst. 5te plass på Ahmed, og lærdommen at man kan tape selv om man vinner. Teknikkpraten tok vi rett etter kampene og det trengs ikke gjengis her, men som alltid kan vi jobbe mer med grep og bevegelse.


Nazardad er den hittil yngste av våre Afghanske venner, og han skulle i ilden helt på slutten av dagen da han var satt opp i u20 +90kg. Som dere sikkert skjønner så var det lite påmeldinger til de tyngste klassene og Nazardads -81 klasse ble slått sammen med -90 og +90. Her vant han sine to innledende kamper, tapte puljefinalen, og kom da til semifinalen der han møtte vinner av pulje 1. Dette var en av de store gutta og det endte med tap for det som viste seg å bli vektklassens vinner. 3dje plass for Nazardad i hans første konkurranse i Norge. Gratulerer! (jeg måtte gå i en avtale tidligere på dagen og fikk ikke sett hans kamper, men han ble coachet godt av brødrene Malang, noe som og løste mitt språkproblem da Nazardad snakker litt lite engelsk ennå.)


NJJK har kjøpt inn videokamera som ble brukt under konkurransen, og disse filmene vil bli vist på TVen ved kiosken en kort stund inn i fremtiden.Judohilsen fra


Leder/Trener Narve

Tre utøvere, to gull og masse kamperfaring i høststevnet

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Okt 2011

Originalt skrevet av: Morten Hirre

Barn gutter klasse 2 (Jonas Morshedy)


I Jonas sin pulje var det fem utøvere inkl. han selv, Jonas gikk fire kamper og vant alle med følgende poengsum 3x10p og 1x5p


Som en tilleggsopplysning satt mor og besteforeldre ringside og fulgte kampene med begeistring og var med god grunn stolte av Jonas.Barn gutter klasse 4 (Herman Rustad)


I Herman sin pulje var det fem utøvere inkl. han selv, Herman gikk fire kamper og møtte sterk motstand. Han tapte de to første og gikk uavgjort på to siste kamper. Herman var skuffet over innsatsen, men trøsten var mye god kamptrening.Senior damer -63 kg (Therese Marie Fårnstrøm)


I Therese sin pulje var det tre utøvere. Dem hun møtte var Lene Borgen Halvorsen, Sande 2.kyu og Lill Merethe Tjeldvoll, Larvik 1.kyu. Begge utøverne som Svenske jenta møtte veide vesentlig mer.


I den første kampen møtte hun Lill Merethe, den kampen ble avgjort på tilleggstid etter at Therese fikk kjempet inn en O goshi som resulterte i waza ari.


Kampen mot Lene var også en slitekamp, Lene fikk en Yuko tidlig i kampen, men Therese kjempet inn en O goshi mot slutten av kampen som resulterte i en Ippon.Kort fortalt, tre utøvere og to gull er bra. Ellers mye god kamperfaring for utøverne, samt at undertegnede registrerte flere regelendringer.
Hilsen


Morten


Kretssamling nr 2 i boks!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Okt 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth


Søndag 25. September ble det avholdt en ny kretssamling. 15 unge judokas møtte opp og var klare for innsats. Denne gangen klarte til og med NJJK og Ippon å mobilisere noen tropper. Kanskje ikke så rart når Stig Traavik og Alfredo Chinchilla sto som instruktører denne dagen. Det var noen kjente fjes fra forrige samling, men mange nye og dette er en meget positiv utvikling.


Stig konsentrerte økten sin om ne-waza og det virket som mange fikk ahaopplevelser i forhold til hvordan man må jobbe i ne-waza for å beholde og eventuelt komme seg ut av osae-komi. På slutten av økten ble det gjennomført en liten duell (etter litt press fra noen svært ivirige Ippon-jenter) mellom Landslagstrener Anders Dahlin og Instruktør Stig Traavik. Begge jobbet knallhardt for å vise hvordan man holder en hon-kesa-gatame og hvordan man faktisk kan komme ut. Jeg skal ikke si hvem som kom seirende ut, men han har “blomkålørene” i orden.


I hvilepausen mellom øktene så vi gjennom noen judoteknikker på youtube, før det ble gjennomført en heftig innebandyturnering. Her fikk ingen lag inneholde mer enn 2 spillere fra samme klubb så det ble litt interaksjon klubbene i mellom. På innsatsen virket det som dette var moro, og det ble premiering til alle. Hvis jeg ikke husker feil var det et lag med Dragonslayer i navnet som stakk av med seieren. Akers Avis groruddalen var og innom og gjennomførte et lite intervju og tok bilder. Flott med litt mediedekning


Alfredo Chinchilla holdt en ren tachi-waza økt på slutten av dagen, og han fokuserte på basisteknikker i forskjellige retninger. Hans fokus er å jobbe med teknikk i bevegelse, og dette må vi jobbe mer med i fremtiden. Judo er bevegelse og utnytting av ukes reaksjon på din aksjon. Om vi klarer å ha dette i bakhodet hele tiden blir judo mye enklere å lære seg.


Vi håper at alle som var med på samlingen også kommer på den neste som nå er satt til Søndag 13. november. Denne gangen er det OJK som stiller med instruktører. Lokalene blir som sist hos NJJK på Haugerud. Invitasjon blir sendt ut denne uken.


Ippon får ros for at de sendte jenter på denne samlingen, oppfordringen blir å sende enda flere utøvere neste gang, dette gjelder samtlige klubber.


Stor takk til Stig Traavik og Alfredo Chinchilla for god instruksjon. NJJK er stolte av å ha trenere som dere i sine rekker!


Takk til Landslagstrener Anders Dahlin, fint å se at du stiller opp på arrangementer slik at våre fremtidige landslagsutøvere får et ansikt å forholde seg til.


Vi sees på neste samling!


Judohilsen


Narve Bjørneseth


Leder NJJK

Barnetrening utgår 13/10

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Okt 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth
Referat fra helgetur i Jotunheimen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Sep 2011

Originalt skrevet av: Geir Kvikne Skogsletten

Fredag den 2. september reiste Oddvar, Bo og Geir fra NJJK på fjelltur i Jotunheim. Den første natta lå vi på Beitostølen. Dagen etter kjørte vi opp til Gjendesheim.Fra Gjendesheim vandret vi via Besseggen og ned til Memurubu. Fra Besseggen hadde vi fantastisk utsikt over Gjende og Bessvatnet. Det var svært bratt ned eggen og kan oppleves som luftig av folk med høydeskrekk.På Memurubu ble det tid for en nydelig 3 retters middag, avslapping og en god natts søvn.Dagen etter vandret vi videre fra Memurubu via Bukkelægret til Gjendebu. Turen ned Bukkelægret var bratt. I tillegg var terrenget glatt og sleipt, grunnet det vekslende været.Vi rundet av turen med en frisk dukkert i Gjende, før vi returnerte til Gjendesheim med båten.Vi er klare for nye råe naturopplevelse og håper at flere fra NJJK har mulighet til å stille neste gang.Geir
Takk for innsatsen under dugnaden

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Sep 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Da var høstens store vaskedugnad unnagjort, og jeg ble fortalt om heroisk innsats av alle oppmøtte. Stor takk til alle som stilte opp. Deres innsats er uvurderlig, og det er denne innsatsen som gjør NJJK til et godt sted å være.Vi sees på trening utover, i en skinnende nyvasket dojo:)Ren og pen Hilsen


Leder NarvePS. Fraværet til sjefen skyldtes et obligatorisk pengemøte, og jeg kan meddele at det medførere ennå mer aktivitet for alle medlemmene som en følge av pengene vi får fra kommunen:)


Dugnadstid er kosetid

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Sep 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Kjære NJJKere og foreldre til slike.Vi elsker å svette i våre lokaler, men grunnen til at vi kan fortsette å gjøre dette er at det vaskes innimellom. Nå har tiden kommet for å svinge kosten skikkelig. Dette innebærer rydding, vasking støvsuging, litt løfting og tidvis noe bæring.Det gøyeste av allt? Det er gratis å være med på denne fantastiske treningsøkten! Klubben stiller med mat og drikke slik at ingen går tørst eller sulten gjennom kvelden.Vi gleder oss til å få klubben til å skinne med deres hjelp! Vel Møtt.Vaskeklar Hilsen


Leder Narve

NJJK trenger deg på lørdag!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Aug 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Det skal deles ut flyere på sentre i nærområdet, områder blir delt ut når dere ankommer.Vi regner med at dette vil ta ca 1 time å gjennomføre.Sees på Lørdag!Rekrutterende Hilsen


Ledern
Bli med på helgetur i Jotunheimen.

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Aug 2011

Originalt skrevet av: Oddvar Hellan

Bli med på den råeste naturopplevelsen i Norges villeste fjellområde.


Valdresekspressen fra Bussterminalen kl.16.00 fredag 2.september, fremme på Gjendesheim kl.21.00.


Vandring fra Gjendesheim til Memrubu lørdag og videre til Gjendebu søndag. Derfra tar vi båten tilbake til Gjendesheim som korresponderer med bussen tilbake til Oslo.


To overnattinger på hyttene, med middag, frokost og matpakke inkludert.


Hele turen med alt inkludert koster ca. kr.2500.


Turen blir gjennomført uansett, men det ville vært veldig hyggelig hvis hele onsdagsgjengen ble med.


Liste over hva dere må ha med kommer når jeg får oversikten over hvor mange som stiller.Vennlig hilsen


Oddvar Hellan


Mob.90022795


Tid for oppstart og info om endrede treningstider

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Aug 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

JIU-JITSU:


Mandag 22. august klokken 19:30.JUDO:


Junior/Senior(over 14 år): Allerede startet opp!


Barn og ungdom gult belte og oppover: Mandag 22. august eller tirsdag 23. august (Avhenger hvilket parti – se under)


Nybegynnerparti barn og ungdom: Mandag 5. september


Knøtteparti: Tirsdag 6. september – OBS Endret treningstid til 18:00-18:45
Endringer denne høsten:JUDO - Knøttejudo:


Endret treningstid til 18:00-18:45JUDO - Nybegynnerparti:


Trener kun mandager denne høsten.JUDO - Barn og ungdom:Gult belte/Gult belte med oransje stripe: Utøveren trener alltid torsdager klokken 18:00-19:00. Utover dette kan utøveren velge hvilket fokus han vil ha dette semesteret. Ønsker utøver konkurranserettet trening kan hun/han trene på mandager 18:00-19:30 og noen lørdager fra ca. 10:30-12:00 (beskjed om dette gis på mandagstreningen). Hvis utøver ikke ønsker konkurranserettet trening trener han/hun på tirsdager 19:00-20:00. Hvis treneren oppdager at utøvers fokus ikke passer med dagen utøveren har valgt kan trener henvise utøver til annen dag.Oransje – Brunt belte: Utøveren trener alltid på onsdager fra 18:00-19:30. Utover dette kan utøveren velge hvilket fokus han vil ha dette semesteret. Ønsker utøver konkurranserettet trening kan hun/han trene på mandager 18:00-19:30 og noen lørdager fra ca. 10:30-12:00 (beskjed om dette gis på mandagstreningen). Hvis utøver ikke ønsker konkurranserettet trening trener han/hun på tirsdager 19:00-20:00. Hvis treneren oppdager at utøvers fokus ikke passer med dagen utøveren har valgt kan trener henvise utøver til annen dag.Se ellers treningstider herLurer du på noe send e-post til may.linn.hystad@njjk.no
Referat fra sommer-avslutningen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 5. Jul 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Det var et lite knippe NJJKere som samlet seg på Hovedøya denne lørdag ettermiddagen. Tormod, Therese, Jørgen, Evelyn Feliks og Maarten var med i tillegg til meg selv. Pølser og kyllingbryst ble møysommelig grillet av sjefen sjøl, på medbragt grill, vi er da miljøbevisste i NJJK:)Som de forestående år ble det gjennomført en quizrunde, med lagene inndelt etter kjønn og alder. Jentene vant en overlegen seier over unguttene og den eldre garde, og medaljer ble høytidelig utdelt til alle mann.Til og med solen skinte denne nydelige dagen.Ahh, nå er det bare å vente på at nye og gamle medlemmer skal velte inn når høstsesongen starter i august.Håper vi sees.Sommerlig hilsen fra Narve
Tidenes VM suksess for Norge og NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Jun 2011

Originalt skrevet av: Birgitte, Thomas, Rune, Alfredo og Stig

De norske stormesterne i VM fikk satt flagget på kartet. En sølv, to bronse, en femte og en niendeplass betyr at alle var inne blant de ti beste, og at Norge markerte seg som en sterk nasjon. I tillegg tok Stig med seg en ekstra bronse hjem, etter å ha vært svenske for en dag i lagkampen.Birgitte Ursin startet på torsdag med å gjenta bragden fra i fjor, og brakte med seg en ny sølvmedalje hjem. Birgitte slo Sandiv fra Mongolia etter et brutalt gateslagsmål. Mongolen prøvde å dra kjeven av vår helt etter at dommeren hadd sagt mate. Lurt var det neppe, for da våknet udyret i Ursin. Hun herjet med Sandiv, kastet henne på seionage og kjørte henne passiv til keikoku. Stig ga etterpå den mongolske laglederen kontant tilsnakk, og han lovet beskjemmet bot og bedring. Men Nina Gliem fra Tyskland ble for tøff denne gangen. Birgitte styrte kampen i tachi waza, men fikk en kjapp lærepenge i hva som skjer hvis man er uoppmerksom nede. Her skal vi hjem å gjøre en liten jobb. Dr. Birgitte var skuffet i en halvtimes tid over å kanskje ikke ha fått ut mer enn ca 80% av det hun kan, men ga seg snart i kast med å støtte de andre både praktisk, medisinsk og mentalt, og var ellers opptatt med å spre ulike glade budskap. Mer om det siste litt lenger ned.Nestemann ut var Stig, på fredag. Han stilte i stevnets største klasse med over tredve deltagere, og fikk en tøff match allerede i første runde, men styrte inn en seier mot Brown fra Storbritannia. Deretter sendte han franskmannen Yann Werner i matta på yokoe tomoe. I kvartfinalen mot Chaize fra Frankrike var det lenge jevnt. Stig kontret et seionage forsøk som sendte franskmannen susende gjennom lufta, uten at dommerne reagerte. I siste halvminutt plukket Chaize i desperasjon bein direkte - hansoukomake ropte Alfredo, men dommeren sa ippon. Fra Birgitte kom en del adjektiver som ikke skal gjentas her. Så var det bare å gå løs på rekvalen. Etter en tur ned i den mentale møkkakjelleren var Stig klar for ny innsats. Stig slo på rappen to tøffe brasilianere på yuko, før bronsefinalen mot Andrews fra Storbritannia. Etter omtrent halv tid begynte briten å merke presset, og Stig sendte ham på ryggen med ko-soto gake. Etter seks kamper var bronsemedaljen i havn, og endelig hadde gutta klart å komme opp på samme nivå som jentene!Rune Enget leverte samme dag solid innsats i -90 kg. I første kamp slo han komfortabelt en tysker på kanstsuwaza, og deretter tok han greit Cataneo fra Brasil. I kvartfinalen møtte han Utzat fra Tyskland. Rune åpnet best, og hadde tyskeren ute å kjøre etter et sterkt seionageangrep og kontant oppfølging i ne-waza. Tyskeren sutret og stønnet, men kom seg på beina. Tyskeren svarte med samme mynt, og fikk Rune i holdegrep. Men Rune mobiliserte murerkreftene og kom seg ut, men da tyskeren igjen fikk ham i holdegrep var det slutt. I rekvalen var Rune på ny klar for kamp, men Ruiz fra Spania ble for tøff denne gangen. Etter å ha levert varene solid i sitt første mesterskap, og er allerede i gang med å planlegge treninga til EM i november.På lørdag var det Alfredo og Thomas sin tur. Med topplassering i tankene forsvant Alfredo inn i sin egen verden de siste tolv timene før kampstart. Alfredo hadde walkover i første, før han sendte tyskeren Grunewald i bakken på en kontant ko-uchi. I neste kamp lurte han tyskeren Gerhards før sekunder var gått. Alfredo var klar for semifinalen, men var ennå ikke varm. Da ble Stig forbanna og beordret ny oppvarming og full skjerping. Og det var en skjerpa Alfredo som møtte opp til semifinalen mot den tøffe Albaneren Anton Cena. Kampen ble en thriller. Albaneren løfter og kaster Alfredo utenfor matta. Ippon roper albanerne, mens dommerne samler seg for å bestemme seg for hva som egentlig har skjedd. Yuko kommer opp på skjermen, og kampen fortsetter. Alfredo kommer etterhvert opp i full hastighet, og ryster albaneren med sterke ko-uchi angrep. Albaneren svarer og sender Alfredo i matta på te guruma, men heldigvis har dommeren sagt mate. Med fire sekunder igjen kaster Alfredo albaneren på en rå o-uchi. Klar yuko til Norge, mener vi, og ser frem til Golden Score. Men dommerne vifter scoringa bort - og med det også den norske finaledrømmen. I bronsefinalen fikk vi endelig en 100% Alfredo oppvisning. Den sterke svensken Roine Sundberg blir presset til han kommer med et dårlig ko-uchi angrep, Alfredo svarer med sasae, og svensken lander kontant på ryggen. Vi jubler for vår tredje medalje.Samtidig har Thomas vært ute på nabomatta og markert seg. Tyskeren Avveduto blir sendt kontant hjem med en lynrask venstre seionage. I kvartfinalen ble det en tøff kamp mot Lotfi fra Frankrike. Thomas jobbet og kjempet, men slet med det høye grepet til franskmannen. Tap på wazari - men Thomas nullstilte umiddelbart og gjorde klar til rekval. Der ventet den harde mongolen Damindsuren. Thomas lot seg ikke affisere av at han lå under på straff. Han røsket og kjempet til mongolen i fortvilelse angrep med harai goshi. Thomas løfter det han er god for, og mongolen suser i matta på Ura Nage - ippon! Igjen må Thomas ut i en tøff match, nå mot Zsobrak fra Ungarn. Thomas åpner sterkt, tvinger ungareren med på i sin rytme, før det sier pang. Thomas sender ungareren i matta på kanskje en av de mest lynraske seionager han noensinne har gjort og er klar for bronsefinale. Der venter Jean Claude Cameroun fra Frankrike. Mannen er tidligere OL og VM deltaker, tidligere Afrikansk mester, og har bøttevis med medaljer fra veteran VM og EM. Men det vet ikke Thomas noe om. Han går løs på kampen slik vi har bestemt, og setter sitt tempo. franskmannen er i perioder satt ut, men blir allikevel for sterk. Men fy for en kamp - mot slutten stiger temperaturen når franskmannen får rote for lenge i newaza eksploderer Ursin i coachboksen, og stevnets hovedommer er i fullt sprang for å gi henne rødt kort før Stig foreslår for Birgitte at hun setter seg ned. Thomas reiser uansett fornøyd hjem som nr fem i verden - og er snart klar for nye eventyr.Etter dette var vi egentlig mette på inntrykk. Ursin var klar for fest, og fryktet ikke edrufanten (en fæl fyr som kommer om natta, stjeler penger, slår folk i hodet, og av og til tar fra dem undertøyet). Men svenskene hadde merket seg den norske fremgangen, og ville ha Stig med i lagkampen. Vi gjeninnførte Kalmarunionen for en dag, og stilte opp. I første kamp var det Sverige/Norge mot Nederland. For Stig ble dette et presisjeoppgjør - motstanderen Ferenc Arts sto sammen med ham på pallen på fredagen, og nå skulle det avgjøres hvem som var best i et høyadrenalinoppgjør. Stig vinner på to yuko, men laget taper 3-2. Men unionen har flaks og får en ny sjanse i bronsefinalen mot Frankrike. Her leveres varene kontant. Stig vinner på ippon, og Norge/Sverige knuser Frankrike 4-1.De individuelle prestasjonene i mesterskapet taler for seg selv. Men denne gruppa leverte mye mer enn enkeltpersonene hver for seg. Med varme og samhold, og en del grove utsagn som ikke kan gjentas ble det skapt en vinnerstemning. Her bidro også medfølgende barn, koner og venner til å skape vinnerskaller takk til Hilde, Glenn og Miguel. Og Frankfurt har antagelig aldri fått en tilsvarende dose av grovkornet humor, og mange frankfurtere trenger nok tid på å summe seg.


Som jern!


Fra Birgitte, Thomas, Rune, Alfredo og Stig


Vi gratulerer Merete Aase med sort belte (1. dan)!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Jun 2011

Originalt skrevet av: Merete Aase

DAN-GRADERING PÅ HAUGERUDVårens dan-gradering fant sted på Haugerud, og vi var rundt ti kandidater. De fleste skulle opp til shodan, men også noen til nidan og sandan. Undertegnede skulle da opp til shodan og var nervøs. Dagen ble lang.Drøye halv elleve var vi i gang, de høyest graderte først. Deretter shodan-kandidater i alfabetisk rekkefølge, noe som var heldig for meg. Først var det kata-sesjon. Alle viste sine kataer som tori før det var teoretiske stikkprøver på ukes rolle. Dette har jeg forstått er nytt av året, man skal altså ikke vise kata som uke, men må kunne forklare rollen. Jeg fikk tre greie spørsmål, og Arne fikk prøve seg som tori.Deretter var det pause før alle fikk individuell tilbakemelding på kataen, dvs. kort beskjed med kort begrunnelse for om vi var videre eller ei. En grundigere tilbakemelding var det rom for etter at det hele var over. Jeg var videre, og det verste av nervøsiteten forsvant. Nå gledet jeg meg til å vise resten av pensum. Det ble en kort affære. De ville først se generelle bevegelser i ne waza. Derpå bad de om enkelte teknikker fra gokyo no waza og spesifikke kombinasjoner fra individuelt pensum, overganger fra tachi waza til ne waza, renraku og kaeshi waza samt fordypninger.Da alle var gjennom dette, var det et kvarters pause før det skulle være line up og utlevering av pass, med eller uten signatur. Kvarteret trakk ut, og nervøsiteten steg.


Men, for de fleste gikk det bra, og jeg fikk ikke bare signatur, men også klistremerke, svart klistremerke i passet! Det var alle tiders.Dessuten vil jeg takke både Therese og Arne, mine flotte uker, som både har funnet seg i mas om ekstratrening og ikke minst kommandering denne dagen fra en tidvis heller nervøs kandidat. Med gode uker er det meste mulig, takk!

Sommeravslutning for de voksne 25. juni på Hovedøya

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Jun 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Sommerfest for NJJKere over 18 år + foreldre.


(små barn kan tas med av foreldrene på eget ansvar, da alkohol kan nytes på arrangementet)Program


13:00— Oppmøte hovedøya der vi griller og


leker. Ring Narve når du kommer frem så forteller


han hvor vi sitter. Siste ferge går 23:53, men det er lov å dra hjem før :-)Husk å ta med:


Penger til ferge/


sporveiskort


• Grillmat


• Drikke


• Godt humør


• Engangsgrill


NJJK fikser/organiserer:


Leker og premierPåmelding på oppslagstavla eller til Narve på e-post innen 22. juni.


Kontaktperson: Narve —> narve.bjorneseth@njjk.no eller på tlf 92025376Hvis været er dårlig vil Narve informere om


plan B på sms til påmeldte deltagere. Husk å


oppgi tlfnr!
Et lite, men artig og koselig klubbmesterskap

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Jun 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vektklassene:Spyd:


Jonas Morshedy


Victor Røed


Brian Gustavsen


Nils AanerudPil og Bue:


Egil Pius


Øyvind Bjørke


Karl henrik Aune


Jacob WirenFlintøks:


Herman Rustad


Arvid Skjærstad


Eskild AalerudKatapult:


Birger Aune


Geir Skogsletten


Bo Nordlie Johansen


Kim Mathiassen


Azizi ZoltegarVi fikk både se spennende og jevne kamper og fine ipponkast. Noen var så ivrige at vi til og med hørte noen kraftlyder slik som Alfredo også er kjent for :-)


Klubbmesterskapet gikk fort unna og vi kjørte derfor seniorklassen før premieutdeling for barna/ungdommene. Det ble det stemning av. Så ut til at det var foreldrene som synes det var mest stas mens barna var fokusert på kake, brus og pølser.Azizi beviste i seniorklassen at man ikke trenger å være størst for å vinne kamper. Han slo den ene kjempen etter den andre. det beviste også Kim som var nest minst og ble kun slått av råtassen Azizi. Jeg synes det alltid er moro å se de voksne bli slitne! heheKlubbmesterskapet ble avsluttet med noen gode ord fra vår nye leder, Narve Bjørneseth.Takk til alle de flinke funksjonærene. Godt å se både gamle og nye fjes som ønsker å hjelpe til.NJJK ønsker alle en god sommer og håper så mange som mulig kommer på sommeravslutningen for de voksne den 25. juni. Mer info kommer her på nett veldig snart.Oppstart til høsten vil også bli annonsert her på nettet i løpet av juni og vil være samme uken som skolen starter for de eksisterende medlemmene. Det kan bli endringer på treningsdagene så følg godt med!
Klubbmesterskap onsdag 15. juni

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Jun 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Tider:


Innveiing/registrering: kl. 17:45


Kampstart: ca. kl. 18:30Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet.


Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit og sosialt etter konkurransene!Klubbmesterskapet og semesteravslutningen er gratis.Ta med hele familien som heiagjeng!!Påmelding på oppslagstavla eller til pamelding@njjk.noDette er siste "trening" for barne og ungdomspartiene før sommeren.

31 utøvere besto vårens graderinger!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Jun 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

6. mon(hvitt halvbelte) med gul stripe:


Marius Andruchow


Nils Burri


Ahmed Faisal5. mon (gult halvbelte):


Mads Weltzien


Yoan Lacoste


Sean Bloom


Caroline Nome


Simon Sand


Lukas Quemere


Øyvind Gunnar Bjørke


Florjana Brahlmi 


Kristjan Kristmundsson


Brian Gustavsen


Skerdilajd Sheni


Jakob Wiren


Jenny Blomfeldt


Maia Blomfeldt


Said Faisal


Felix Wahlgren5. mon (gult halvbelte) med oransje stripe:


Sara Vollset


Sofie Vollset


Alfred Rangul Ryvarden


Jamal Yahia


Egilsten Pius4. mon (oransje halvbelte):


Awais Mubeen


Miguel Chinchilla


Karl Henrik Aune


Elias Vadseth


Simon Rangul Ryvardsen3. mon (grønt halvbelte):


Herman Rustad


Victor RøedSensorer:


Alfredo Chinchilla


André Sunde-Nilsen


Birger Aune


Jørn Terje Krekling (hovedsensor i kveld)


May Linn Hystad (innimellom amming, bleieskift og skriving i pass var jeg litt sensor også - hehe.. multitasking. Takk til foreldrene som passet på Tobias!)


Narve Bjørneseth


Marteen MajoorSensorene var alle enige om at alle skulle bestå graderingen.Til grønt belte begynner kravene å bli ganske høye for å kunne bestå. Herman og Victor har trent mye til denne graderingen og det har gitt gode resultater. Dere er gode forbilder for de andre!Vi gratulerer alle med de nye beltene!Til alle som var der: Kan dere sende bilder fra graderingen hit så kan jeg legge de ut her på nett.Mvh.


May Linn Hystad


Idrettslig ansvarlig NJJK
Første kretssamling i Stor-Oslo er gjennomført

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 5. Jun 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Asker Judo Club, Oslo Judo Klubb og Ski Judo og Ju-Jitsuklubb var representert. Det var i allt 7 svært lærevillige ungdommer som møtte opp klokken 0930 for å gjennomføre i allt to økter denne dagen. Temaet skulle være basisteknikk og undertegnede ledet første økt der det ble lagt fokus på bevegelse og avsluttet med grundig gjennomgang av o-soto-gari.Det var lagt inn en pause for lunsj og litt sosialt samvær midt på dagen, men da det dukket opp litt færre utøvere enn antatt ble denne tiden kortet ned. Gutta koste seg med dansk stikkball og litt akrobatikk, og ble gode og svette. Utrolig hvilken innsats man kan få av utøvere om man bare gir de en ball!Etter den planlagte pausen ankom Jon Sommervold, en av mange gode trenere som Ippon kan skilte med. Han holdt en ny teknisk økt der han lærte bort ne-waza teknikk, samt hvordan man kan gå inn i kast i tachi-waza uten å «informere» Uke om hva som kommer.Gutta var topp motiverte og det var utrolig kult å ha med en så lærevillig gjeng å gjøre. Jon ga samme tilbakemelding. Stå på gutter!


De som var med: Preben Clausen, Øyvind Klyve og Oscar Calisch fra Asker. Tormod Lang, Markus Hongset og Edwin Moe fra Oslo. Kevin flekke var med fra Ski.Til dere andre som ikke kom, det blir en ny mulighet i september, men da er treningen hos NJJK. Til neste gang er det vel en selvfølge at NJJK og Ippon klarer å stille med egne medlemmer i tillegg til gjestene fra andre klubber, det er i hvert fall Gullik og jeg enige om at vi skal jobbe med.God SommerHilsen Narve og Gullik

GIGAGØY!!!!!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Mai 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Vi møter opp på Haugerud klokken 1700.Egenandel er 0 DVS gratis for alle NJJK medlemmer under 17 år.Dette inkluderer mat og leketid på gigagøy.Gi tilbakemelding om det er spesielle matønsker (halal, allergier , vegetar etc.)Foreldre som har lyst til å være med og hjelpe til får selvfølgelig lov til det:)Send påmelding tilnarve.bjorneseth@njjk.no


eller skriv dere på liste i dojoen.Sees om 1 uke:)Gigagøy hilsenNarve, Andre, Birger og Alfredo
Historisk Jiu-Jitsu samling på NJJK 14-15. mai!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Mai 2011

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Helgen 14-15 har NJJK gjennomført en historisk Jiujitsusamling. Det er ikke ofte en klubb har anledning til å ha en kapasitet som Ganso Kurt Durewal, 10 Dan, på besøk. I tillegg hadde vi med noen av SJF’s beste instruktører: Benny Ericsson (riksinstruktør, 7 Dan), Olof Danielson (5 Dan, bitr.riksinstruktør) og Stefan Joelson (4 Dan). Søndag kunne vi også stille med en Stefan Röhl fra vår egen klubb, som hadde en flott time med Judo.Rune Sandnes, som startet opp jiujitsu-seksjonen av NJJK som Chikara jiujitsuklubb, hadde sørget for at alle gründerne var til stede. Rune startet klubben sammen med Kate Selvoll og Gunn Ingemundsen. Vi håper å se mer til Kate og Gunn fremover.Under oppstillingen Lørdag, som ble formelt åpnet av Narve, så var det faktisk over 50 på matta. Søndag var det nesten 40 deltagere og instruktører som svettet fra 0900-1400. Rundt 40 stilte på lørdagens festmiddag på Bar Bocca.En stor takk til alle som hjalp til med å gjøre dette til det svært vellykket arrangement.Mvh Arne Ivar

Oppsummering Nordisk mesterskap 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Mai 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

På lørdag var det juniorene som skulle til pers. NJJK hadde kun Magomed Eltujev med som utøver denne dagen. Han kom litt senere enn det han skulle grunnet gjenglemt drakt og litt feber, men gjorde til gjengjeld sakene sine meget bra ved å vinne sin klasse -100 kg. Meget imponerende av en mann som har matchvekt på 87 kg til vanlig.På søndagen var det seniorenes tur. Alfredo Chinchilla stilte i -66kg, og Stig Traavik i -73kg. Det var hard fighting i begge klasser. Resultatlisten endte til slutt med Alfredo som seierherre i bronsefinalen, mens Stig måtte gi tapt i sin siste rekvalifiseringsmatch og endte på en 7. de plass. Rellende resultater på våre tre utøvere er meget bra, og for Magomed sin del så lover dette godt for fremtiden.Til slutt vil jeg gi en stor takk fra NJJK til alle som har stillt opp som lagledere og hjelpepersonell denne helgen. Jørn Terje fikk en ekstremt lang kveld på lørdagen, men holdt heroisk ut sammen med Magomed, til medaljen hang rundt halsen. Alfredo og Stig coachet hverandre som vanlig med stø hånd fra sidelinjen. Bjørn Kaare Aune, Andreas karlsen, Bo Nordlie, Ihsan Atif, Maarten Majoor og Kjetil Skarstein ble spurt av meg om de ville stille opp og hjelpe til, og har fått skryt på alle fronter fra stevneledelsen for sin upåklagelige innsats. Faktisk er NJJK den klubben som bidro med flest medhjelpere til mesterskapet, TAKK TIL DERE ALLE SAMMEN!Stolt hilsen fra lederen
NJJK gratulerer Nordisk Mester Magomed Eltujev!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 21. Mai 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Magomed trosset feber og litt dårlig form før mesterskapet med å banke alle. Han brukte 40(!) sekunder på å vinne finalen i u20 -100kg. Vanligvis konkurrerer Magomed i -90 kg, men grunnet få deltagere i denne klassen valgte han å gå med de store gutta. Imponerende innsats. Gratulerer fra oss i NJJK!Og tusen takk til idrettslig ansvarlig Jørn Terje som stilte opp og var tilstede helt frem til klokken 21:30 da moroa til slutt var over!Stolt HilsenLeder Narve
Husk å møte opp på Nordisk Mesterskap i helgen!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Mai 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Her kan dere finne mer informasjon om mesterskapet.http://judo.no/index.php?id=20060411130102&news_id=201105200859Vennlig hilsen


Lederen
Tur T Trøndelag - Åpent Trøndersk Mesterskap 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Mai 2011

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Etter en del frafall fra påmeldingen var det fire deltakere(Arvid, Ahmed Kristoffer og Lars), Jørn Terje som lagleder og Vidar (pappa til Kristoffer) som dro fra Haugerud kl 13:30 fredag. Turen oppover gikk i en svett fart - i alle fall kjentes det slik ut - med underholdning fra Lars og ulike quiz - gåter fra resten. Kristoffer og Vidar bodde på hotellet og dro dit etter innveiing, men hvor Kristoffer og Lars måtte vente til dagen etterpå for å klare vektklassen de var påmeldt i. Kristoffer fikk en løpetur om morgenen for å være helt sikker på å klare det, og var et halvt kilo under kravet da han gikk på.Alle unntatt Ahmed fikk spist litt frokost - Ahmed var for nervøs til å være sulten sa han. Barneklassene var ferdig kl 10 og da var det klart for ungdom -15 hvor Ahmed og Arvid gikk i -42 kg og Kristoffer i -60 kg. Kristoffer var først på matta og hadde en rimelig tøff klasse hvor de andre deltakerne var året eldre enn han.1. kamp: Lang jevn kamp hvor begge utøverne fighter bra. Kristoffer blir liggende under i holdegrep to ganger, men klarer begge gangene å komme løs før det ble scoring til motstanderen - veldig bra jobbet Kristoffer. kampen gikk tiden ut og det var klart for golden score i to minutter. Her ble Kristoffer litt for ivrig og gikk ganske tidlig på en sasae tsuri som han hadde unngått flere gang før i kampen.


2. kamp: Kristoffer er først i gang mot en tøff motstander og har et brukbart forsøk på tani otoshi, men ingen scoring og utøverne ender i ne-waza der Kristoffer igjen blir holdt i holdegrep - han klarer igjen å komme seg ut uten at det blir scoring til motstanderen. Deretter blir Kristoffer kastet på ippon.


3. kamp: Her ble Kristoffer tidlig kontret på et ko soto gake forsøk og landet på hodet før han rullet videre til Ippon.


4. kamp: Fallet på hodet gjorde såpass vondt at han ikke klarte å fortsette, men stilte på matta og ga seieren til motstanderen, som også var klassevinneren.Positivt for Kristoffer: bra jobbing i ne-waza, villig til å prøve egne angrep, tøff matching mot erfarne utøvereI -42 kg gutter var Arvid og Ahmed i hver sin pulje med hhv 5 og 6 deltaker. De fikk dermed også mange kamper i stevnet, som er veldig positivt når en faktisk drar på en så lang tur.Arvid sine kamper:


1. kamp: Arvid forsøker en kontring med tani otoshi, men lykkes ikke med scoring og havner i holdegrep hvor han ikke klarer å komme løs mot en sterk motstander.


2. kamp: Tidlig kamp om grep og slåssing, men Arvid blir kastet på en flygende soto maki komi til Ippon - og er svært skuffet etterpå.


3. kamp: Arvid prøver å angripe direkte etter å ha tatt grep, men motstanderen er en erfaren utøver, som unngår angrepet og kaster Arvid til Ippon


4. kamp: Arvid er ganske langt nede før kampen, men gjør seg klar og går på matta med fin innstilling. Denne gangen klarer Arvid å styre kampen, er fokusert og kommer inn med en fin o soto gari som gir direkte IPPON! Fint kast og en super avslutning for Arvid.Ahmed sine kamper:


1. kamp: Første kamp gikk ganske raskt for Ahmed som tidlig fikk fint grep og angrep på en koshi guruma som ble kombinert til en o-soto-gari til IPPON.


2. kamp: Dette ble dagens lengste kamp for Ahmed, som møtte en utøver fra Ippon som rykket og slet mye i drakta for å få Ahmed ut av rytmen og inn i egen bevegelse. Dette lyktes ikke for Ahmed var stadig vekk inne med fine feiinger som ga to ganger yuko på en sasae tsuri komi ashi variant. Imidlertid fikk motstanderen inn en teknikk i siste sesong, som først ble gitt waza ari, men heldigvis nedjustert til yuko av sidedommerne og dermed var det seier til Ahmed.


3. kamp: En lang kamp som går tiden ut hvor begge utøvere har ganske få forsøk og hvor ingen klarer å få inn en scoring. Imidlertid får Ahmed straff for stive armer to ganger, og en siste sluttspurt med positive angrep og høy frekvens var ikke nok til å ta igjen forspranget.


4. kamp: Her vinner Ahmed da det er 50 sekunder igjen med en høy og luftig harai goshi til IPPON. Også her får Ahmed advarsel for stive armer, men seieren var soleklar.


5. kamp: En skikkelig slitekamp som igjen går tiden ut og hvor Ahmed vinner på yuko etter en feiing.


Ahmed vinner gruppen sin i Norgescupen og er i semifinalen mot nummer to fra Arvid sin gruppe.


6. kamp semifinale: Ahmed gjør alt selv, han tar grep, dominerer bevegelsene, kaster yuko, waza-ari og til slutt seg selv på rygg slik at motstanderen får ippon. Ahmed avslutter med kanskje sin beste kamp etter å ha vært dyktig sliten - og får bronse i Norges-cup delen av konkurransen.Etter premieutdelingen for ungdom dro Kristoffer, Arvid og Ahmed i svømmehallen og hoppet, stupte og herjet verre mens Lars Moland begynte oppvarmingen til sine kamper.Lars deltok i -73 og klarte vekta med et nødskrik. Klassen var den største i stevnet og med mange gode utøvere. Lars sine kamper:1. kamp: Lars møter Sander Berli fra Ippon. Lars kontrollerer kampen bra og kaster han ganske raskt på Ippon.


2. kamp: Denne kampen gikk mot en sterk utøver fra Namsos. Det blir en skikkelig slitekamp hvor Lars får absolutt ingen hjelp fra dommerne - han kaster Ippon tre ganger, men kun på tredje gangen fikk han uttelling etter å ha gått nesten full tid og er rimelig kjørt.


3. kamp: Semifinale mot juniorutøver Jørgen Luiz Garcia. Lars starter friskt og dominerer kampen. Kaster først yuko og så waza-ari, men kort tid etter er det slutt og Lars går på en skikkelig luftetur og er klar for bronsefinalen i stedet for finalen.


4. kamp: Bronsefinalen går mot Hussein Abbar Zade fra Hamar, som er en utøver som gikk for samme grep som Lars og det ble mye kriging og mange situasjoner som var nære på til begge sider. Lars sin rutine avgjorde til slutt, først med en kontring til yuko og til slutt med en fin uchi mata kontring som burde vært ippon, men ble waza ari.Så dusj og mat og soving - i morgen er det treningssamling og tur hjemover med jukebox Lars på full guffe!Dag 2: treningssamling og hjemreise.


Alle som har vært på stevne og slåss vet at dagen etter er det tungt å stå opp og vondt å trene. Alle kom seg likevel i gang, og med unntak av dårlige rutiner i forhold til å gå på do før treningen startet var det god innsats og mye å lære i begge øktene. Trenere var Albin Dal og Vidar Lund begge fra Ippon judoklubb. Av teknikker som ble lært bort var det killern og en biceps lås i ne-waza og kata guruma uten beingrep samt ulike teknikker med grep i en side av gien vi husker og som vi skal prøve å få trent litt på i klubben også. De to yngste var særdeles flinke til å hjelpe til med mattebæring etter treningsslutt, og vi kom oss raskt i gang med kjøringen sørover. Første del av turen var preget av behov for noe hvile, men etter påfyll av mat og drikke i Trondheim steg humør, stemning og underholdning og den holdt hele veien inn til Oslo igjen.Neste år blir vi enda flere!!!
Trener 1 kurs - helg 3

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Apr 2011

Originalt skrevet av: Merete Aase

Mars raste med stormskritt mot slutten, og det samme gjorde kurset vårt. For en knapp måned siden møttes vi til den første helgen, og nå er det hele så godt som omme. Det har vært en judo-måned med forholdsvis bratt læringskurve for flere av oss. Vi har forhåpentligvis lært noe og dermed også gjort oss fortjente til både diplom og behørige klistremerker ledsaget av signatur i passene våre. Moro har det vært.Etter at de to første helgene mye hadde dreid seg om tachi waza, stod nå ne waza for tur. Det varte ikke lenge før vi kunne konstantere at grunnbevegelser tachi waza langt fra er så fysisk krevende som grunnbevegelser ne waza. Hjelp som vi pustet og peste!


Ikke alle selvsagt, men noen av oss fikk følelsen av å være nettopp et 8 -12 år gammelt barn uten spesielt godt utviklet anaerob kapasitet.Nytt i den Norske Judoskolen fra og med vårt kurs, er en del om Judo for Funksjonshemmede. Ingen av oss var spesielt kjente med dette fra før, og vi fikk bryne oss både teoretisk og på en gruppeoppgave. Interessant var det å høre fra Maarten om hvordan judoen i Nederland integrerer funksjonshemmede. Det skal ikke være en hindring hverken å sitte i rullestol eller å være blind.Verdier er noe som har gjennomsyret hele kurset, verdier og hvordan disse igjen bør gjennomsyre alt vi gjør både på matta og i livet (og kroppen!) ellers. Nå taler vi om verdier i idrett generelt og spesielt om verdiene NJF har satt særskilt fokus på, og judoverdiene fra Kodokan. Vi har i fremste rekke vært konsentrert om NJFs verdier, respekt, ærlighet, fellesskap og mot. Diskusjonene har vært ivrige, og vi hadde alltid mer på hjertet enn tidsrammen har tillatt. Fruktbart har det vært, og jeg tror jeg snakker for mer enn meg selv når jeg sier at dette har satt i gang tanker jeg ville btukt mye lengre tid på å komme frem til på egenhånd.Selv om eksamen ikke fant sted før søndag, var vi lørdag aften ute og spiste. Da hadde vi det riktig så trivelig, sultne var vi og mette ble vi. Trivelig har vi for så vidt hatt det gjennom hele kurset.Søndag startet med en case som satte så godt som alt vi har lært i virksomhet. En alle tiders oppsummering før det så var duket for eksamen. Nervøsitet og andakt la seg over et plutselig taust lokale. Lettelsen var stor da Kim straks etter kunne meddele at vi alle hadde bestått.

NJJK på vårversjonen av JubaPool

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Mar 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Said Eltujev, Victor Røed, Arvid Skjærstad, Nils Aanerud, Eskild Aalerud, Jonas Morshedy, Simon Ryvarden, Elias Vadseth, Daniel Saminasab Aunan, Miguel Cinchilla, Nicolas Holager-Narzul, Espen Taynaud og Jason Mathisen var med fra NJJK og den franske skolen. Simon måtte desverre melde avbud tidlig om morgenen da mor Ingunn medelte at han var syk, synd og god bedring.Resten av gjengen fikk med seg et kort og intensivt stevne der alle fikk mange kamper og god motstand. Jason må ha vært stevnets minste deltager både på alder og høyde, men han bet godt fra seg og beveget seg meget fint. Miguel hadde dagens Ippon med en nydelig utført yoko-tomoe-nage, mulig han har fått litt tips av Pappa der ;) Victor kjørte høyt tempo og fikk svingt hofta si. Elias kontret så det sang i matta med O-soto-gari. Daniel klemte motstanden ut med hon-kesa-gatame. Said viste gode takter med Ura-nage variasjoner. Jonas var høyt oppe både på sidelinjen og på matta og kastet fine teknikker. Nils var meget konsentrert og jobbet intensivt med grep og ben. Nicolas gjorde en god jobb (undertegnede fikk ikke sett han da han er Alfredos elev på den franske skolen). Espen viste gode takter med o-soto-gari (fullfør med beinet og bruk armene så kommer de neste gang :))Eskild møtte noen store gutter med antydning til dunskjegg på Haka, de ble litt for sterke, men god innsats og utrettelig pågangsmot fra vårt lange alibi:) Sist men ikke minst var Arvid på matta hele 6 ganger, og det endte med 5 seiere og 1 nike-wake. Arvid var kanskje den som imponerte meg mest denne dagen, med gode kombinasjoner, finter og kontringer, fortsett sånn Arvid, dette var gøy å se på :)Jeg vil si til alle sammen at dere imponerer meg på stevner med god konsentrasjon, og fokuserte hoder. Undrer på hvorfor det ikke er slik på trening? Ta med dere de gode opplevelsene dere fikk på jubapool med til Haugerud så kommer alle til å ta syvmilssteg teknisk og taktisk.Personlig har jeg en liten bønn til foreldrene til judobarna i klubben, ta de med på stevner som jubapool! Dette er enkle fine stevner med utøvere som har liten til ingen erfaring med konkurranser og er den aller beste måten å komme inn i hvordan Judo er utenfor Haugerud. Vi driver en idrett der det er naturlig å konkurrere, og erfaringen man får ved å delta på slike stevner er gull verdt for barna deres. Pluss at man kanskje får noen nye venner???Nå skal det sies at 13 utøvere påmeldt er et godt antall, men jeg ser gjerne at vi er dobbelt så mange:)Stå på alle sammen og kos dere med de gode opplevelsene.Judohilsen fra en stolt trener


Narve.PS: Har du bilder av dine barn fra jubapool? Send de til may.linn.hystad@njjk.no så legger vi til bilder til artikkelen. DS


Trener 1 kurs - helg 2

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mar 2011

Originalt skrevet av: Kjetil Skarstein

Fredag 18. mars var det igjen tid for Trener 1 kurs i NJJK sine lokaler etter to ukers pause. Merete, Therese, Bjørn Kaare, Petter, Marteen, Birger, Oddvar og jeg stilte opp denne helgen også med samme kursleder som forrige helg, Kim Mathiassen. Klokken 18.00 hadde alle møtt opp og var klare for helg nr. 2.Vi startet helgen med å oppsummere forrige helg og litt om hva denne helgen skulle inneholde. Etter dette gikk vi ut på matta for å ha dagens praktiske del. Denne helgens praktiske deler ble kalt Grunnbevegelse II hvor vi lærte Gokyo metoden og den såkalte ”stjerna”. Når to timers trening var unnagjort, ble vi delt inn i to grupper og fikk utdelt denne helgens case. Den gikk ut på å lage en øktplan som viser øvelser fra oppvarmingens spesielle del og frem til en teknikktrening. Vi skulle også benytte forskjellige metoder som vi lærte i treningen.Lørdag møtte vi opp 09.00 og startet dagen med en to timers treningsøkt før vi begynte på denne helgens teori, kalt Treningsledelse II. Denne teoridelen består av blant annet instruksjonsmetoder, teknikktrening, hva man skal gjøre dersom en utøver blir skadet og MAKIS. To timer med dette, og det var på tide med en velfortjent pause. En time senere begynte vi på en annen teoridel kalt Koordinasjon II som gikk ut på Balanse og Rytme i Judo. Etter dette fikk vi gå sammen i gruppene våre for å jobbe med casen. En time senere presenterte vi casen for den andre gruppa, før vi takket for dagen og gikk hjem.Like tidlig som på lørdagen, måtte vi også møte på søndagen. Altså klokken 09.00 måtte alle møte opp for siste dag av denne helgen. Denne dagen besto for det meste av temaene Treningsledelse II og Grunnbevegelse II, tre timer teori og to timer trening før vi oppsummerte helgen. I motsetning til Lørdagen, som varte helt til 18.00, varte denne dagen bare til 14.00. Da denne dagen også var over, fikk alle enda et klistremerke i judopasset sitt før vi fikk gå.Da var enda en lærerik og litt slitsom helg overstått. Nå er det bare en helg igjen før vi kan se på oss selv som ekte judotrenere!

Siste gradering gjennomført

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mar 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

Der var sistemann gradert:) Øyvind Gunnar Bjørke fikk sitt judopass og gule stripe etter en vel gjennomført gradering. Endelig er alle som skulle gradere seg fra høstkullet 2010 ferdige:)Øyvind gjorde en gradering som var veldig fin, men full konsetrasjon til neste gang, da blir det vanskeligere:)Judohilsen fra Lederen
Jubileumssamling Jiu-Jitsu 14-15. mai hos NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Mar 2011

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Det Svenske Jiujitsuforbundet (SJF) feirer 40 år i år, og NJJK feirer det med en to-dagers treningssamling i mai. Treningssamlingen er åpen for alle fra 15 år som trener i NJJK, samt eksterne klubber. Benytt anledningen til å stifte bekjentskap med noen av de beste instruktørene i Durewallsystemet - inkludert Kurt Durewall selv. Durewall har nå overlatt mye av videre utviklingen til SJFs tekniske kommite, men instruerer fremdeles med et brennende engasjement.Hvor?


Norsk Judo og Jiu-Jitsu Klubb - Se veibeskrivelse her .Når?


Lørdag 14. mai, 13:00-18:00


Søndag 15. mai, 09:00-14:00Tema:


Bestemt forsvar hele veienInstruktører:


Kurt Durewall, 10 Dan, Ganso


Benny Ericsson, 7 Dan, Riksinstruktør


Olof Danielsson, 5 Dan, Bitr. Riksinstruktør


Stefan Joelson, 4 Dan, DaninstruktørPriser:


NOK 500 for to dager


NOK 300 for en dagBetales til konto: 7874 05 08090


Merkes med navn, grad, klubb og system!Internasjonalt kontonummer (IBAN) NO38 7874 0508 090.


BIC (Swift-adresse):DNBANOKKXXXSosialt:


Lørdag kveld samles vi på en italiensk


restaurant i Oslo sentrumLogi:


Vi har holdt av en del dobbeltrom (NOK 950,-) og enkeltrom (NOK 750,-)på First Hotel Millennium i Sentrum – spesialpris, begrenset antall (www.firsthotels.no). Oppgi NJJK ved bestilling.Et rimeligere alternativ


(fra NOK 245,-) er Haraldsheimen Vandrehjem ca 4km fra sentrum


(www.haraldsheim.no).NB stort idrettsarrangement i Oslo samme helg.Påmelding:


arne.ivar.hansen@njjk.noSpørsmål:


+47 90140236Påmeldingsfrist:


29. aprilLast ned invitasjonen her.

Referat Vårspretten 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Mar 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vi hadde utøvere i mange kategorier denne gang så det ble en lang dag i Bølerhallen. Vi begynner å få en god gjeng med ungdommer i klubben som deltar. Det er hyggelig.Deltagere:


Barn:


Miguel Chincilla


Jonas Morshedy – SYK, meldte avbud


Said Eltujev


Elias Vadseth


U15:


Ahmed Ibrahim, gutter -42kg


Kristoffer Stordalen Hansen, gutter -60kg


U17:


Ihsan Aatif, jenter -57kg


Bjørn Kaare Aune, gutter -73kgLagledere:


Birger Aune


Alfredo Chinchilla


May Linn Hystad
Vi startet med barna. Miguel viste hvem han var sønn av og ga alle bank med nydelige teknikker. De andre gjorde også en veldig god innsats og fikk gullmedaljer etterpå.


Første stevnet for Ahmed ble tøft. Han deltok i stevnets kanskje største vektklasse med 14 deltagere. Han tok en fin 5. plass etter 2 tap og 2 vinn – og 3 NCUP-poeng hittil i år.


Kristoffer hadde ikke helt dagen og gikk ikke videre fra sin pulje. Hvis Kristoffer trener mer målrettet innimellom stevnene vil nok flere gode resultater komme etter hvert.


Til sist var det Ihsan og Bjørn Kaare sin tur. Det tok nok på å vente så lenge som de gjorde. Bakdelen ved å bli eldre på judostevner er at ventetiden ofte blir lengre.


Bjørn Kaare møtte hard motstand og kom på 4. plass.


Ihsan gjorde det veldig bra og kom ut som nr 2 av sin pulje etter en kjempeflott Ippon-seier og et tap etter en ganske jevn kamp. I semifinalen møtte hun og tapte mot landslagsutøver Madelene Rubinstein fra Fredrikstad igjen. En flott bronse til Ihsan og 5 NCUP-poeng hittil i år.Takk for en fin dag i Bølerhallen!

Trener I kurs på Haugerud

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Mar 2011

Originalt skrevet av: Birger Aune

NJF avholdt første helg av Trener 1 kurs 4. – 6. mars i NJJKs lokaler på Haugerud. Det var en spent gjeng som møtte opp, fra NJJK stilte vi med Merete, Therese, Bjørn Kaare, Petter, Kjetil, Marteen, Birger og Oddvar (lørdag og søndag). Kursleder var Kim Mathisen, også fra NJJK.Kurshelgen var bygget opp som en blanding av teori og praksis, og begge deler krever og inviterer til aktiv dekltakelse fra kursdeltakerne. I teoridelen gikk vi gjennom hva som gjør judo til en særpreget idrett, NJFs grunnlag for barneidrett, snakket om og diskuterte forskjellige former for treningsledelse av barn og sett på en tilnærming basert på å utvikle både tori og uke med utgangspunkt i Gokyo.Praksisdelen var en god repetisjon av basis judoferdigheter, med fokus på grunnleggende bevegelsesformer og stillinger i judo. Vi repeterte også forskjellige former for tai-sabaki. Siden NJFs graderingsreglement nå også følger Gokyoen, startet vi også på repetisjon av første sett av teknikker . Vi repeterte Seoi-nage, De-ashi harai, Hiza-guruma og Sase-Tsuri-Komi-Ashi.Første del av trener 1 kurset har vært meget inspirerende og definitivt gitt mersmak. Det er interessant å få presentert bakgrunnen for de treningsoppleggene vi har mottatt fra NJF, og det gir også impulser til å tenke gjennom hvorfor vi gjør det vi gjør som trenere og hva kan vi gjøre for å bli bedre i jobben med å skape gode og trygge judoka av de barn og ungdommer som kommer til oss for å lære judo.Det gjenstår to helger av trener 1 kurset, og jeg gleder meg til dem.

Treningssamling med Aserbajdsjansk landslag

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Mar 2011

Originalt skrevet av: Birger Aune

Helgen 11-13 februar var det Aserbajdsjanske landslaget på besøk i Norge og den sammenheng ble det invitert til treningssamling på Nadderud. Det ble også arrangert en barnesamling i løpet av helgen. Fra NJJK stilte vi med 13 voksne/ungdom og 8 barn.


Med unntak av en økt så trente ungdom/voksne sammen hele helgen, og det ble også tid til en demonstrasjon med både det norske og aserbajdsjanske landslaget. Vi fikk også et foredrag av Elnur Mammadli (Olympisk mester i -73kg i 2008) om hans vei frem til OL-gullet.


Det var en lærerik samling med mange nye øvelser og de aserbajdsjanske utøverne viste frem sine favoritteknikker. Vi fikk se forskjellige varianter av Eri-seoi.nage, Sode-tsuri-komi-goshi, Kata-guruma og O-goshi.
Les mer om samlingen her
NJJKs årsmøte var i kveld

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 28. Feb 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vi gikk igjennom årsberetningen. Ingen store innsigelser mot denne kun en del innspill.Årsberetningen vår er fyldig fordi vi i tillegg bruker den som et historisk dokument for ettertiden.Stian Bakken fikk utdelt årets junior 2008 og Simen Aas fikk utdelt årets junior 2009.Følgende nytt styre ble valgt(ingen avvik fra valgkomiteens forslag):Leder: Narve BjørnesethNestleder: Arne Ivar HansenMedlemmer:


Jørn Terje Krekling


Ingunn Rangul Askeland


Lars Moland


Therese Eikum


Martin Anders Dahl


Bjørn Kaare AuneVaramedlemmer:


1. vara: Johan Van Quist


2. vara: May Linn HystadUndertegnede takker for alle de fine ord, gave og blomster jeg fikk under årsmøtet. Det er rart å ikke være leder lenger :-)
Årsmøtet 28. februar klokken 18:00 - Ingen ordinær trening

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 21. Feb 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vi går gjennom hva som er skjedd i klubben i 2010 og litt om hva som kommer til å skje i 2011.Det vil ikke bli noen trening når årsmøtet foregår.Her kan dere se årsberetningen.Ved spørsmål ta kontakt med May Linn Hystad - tlf 41440311

Reisebrev fra Ole i Afrika

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Feb 2011

Originalt skrevet av: Ole Moland

Hei NjjkJeg heter Ole, og jeg har vært medlem av NJJK i 12 år. Det siste halvåret har jeg bodd i Lusaka i Zambia som judofrivillig ansatt av NIF. Her nede er jeg formelt ansatt av det Zambiske Judoforbundet og har presidenten i forbundet som overordnet. Nå tenkte jeg å skrive litt om det jeg har drivd med det siste halvåret.Til daglig jobber jeg fra the Olympic Youth Development Centre (OYDC) som judokoordinator. Det er et helt nytt senter, så da jeg kom etablerte vi et nybegynnerparti med meg som trener. Utfordringene med nybegynnrerpartier i Zambia er ganske forskjellige fra i Norge. For det første er det ikke mangel på barn. En kan gå til en hvilken som helst barneskole og si antall barn en vil ha, så kommer de på trening neste mandag. 100 barn er ikkeno problem. Barna er villige og disiplinerte. Det er ikke dårlig, for spesielt disiplinerte utenom judomatta er de ikke. Kanskje det har med det svarte beltet og den hvite drakta å gjøre.


Heller enn disiplin og rekrutering er det ressurser som er det virkelige problemet. Ingen av barna kan betale for seg. Drakter og matter må skaffes fra ekstærne donorer. Det Norske Judoforbundet har donert ca 30 drakter, det er de vi bruker nå. Det vil si at vi har 30 utøvere på trening hver dag, men det sitter alltid ytterligere 30 på siden og har lyst til å begynne. De får vente til neste donasjon kommer.Nivået på judo i Zambia er ikke så aller værst til tross for omfattende ressursmangel. Judo er en av få idretter som har klart å etablere en frivillighetskultur og det er veldig mye som skjer i zambisk judo om dagen. Det virker som om det er flere som har fått øya opp for at det er stort vekstpotensiale.Judostevner arrangeres nesten en gang i måneden for både barn og seniorer . Jeg har initierte trenerkurs forige semester. Neste halvår skal det være både dommer og enda et trenerkurs som bygger videre på det forige. Ingen av delene har vært arrangert de siste ti årene. Under vm i Tokyo var det en Zambier som vant to kamper, det er vel bedre noen nordmann på ganske lenge.


Utenom arbeidet er det jo litt spessielt å bo i et av verdens fattigste land, og et land som på de fleste måter er annerledes enn Norge. Det er artig å oppleve gjestfriheten her. Hvordan alle skal drive å hilse hele tida og hvor sinnsykt mye de går rundt og gliser. For ikke å si hvor villt sakte en er nødt til å gå når en er afrikaner. Zambia er et av landene med høyest andel HIV positive i verden. Det er en problematikk jeg er veldig uvant med. En kan aldri se det på en person, så det synes ikke. Men det er folk som dør rund en hele tiden. Det går nesten ikke en uke uten at en tante eller en fetter av noen en kjenner har dødd . Likevel setter ikke det en nevneverdig demper på stemninga, for den er stort sett god hvor enn en går. Og har en lyst på en pils er veien alltid kort, uansett hvor en befinner seg, og det er alltid noen karer på hjørnet som villig slår av en prat over ei cola eller no.Mens du likevel sitter her og leser kan jeg informere om at det er en åpen plass for en judofrivillig i Zambia for neste år også. Det kan anbefales, det er et år en vokser veldig på. Søknadsfristen er 15.februar og søknaden er ikke bindende, GÅ FOR DET! Eventuelt anbefal det videre.Mer info kan finnes her .Hilsen Ole

Klubbtrener Andreas Strand tildelt honorært 3. dan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Jan 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Forbundsstyret tildelte Andreas Strand honorær grad 3. dan for sin innsats for norsk judo over mange år. Utdelingen ble gjort på Norgescupstevnet i Mjøndalen 22. januar.


For de som ikke er kjent i graderingssystemet betyr dette den tredje graden av sort belte.Andreas begynte som dommer som 15 åring og holdt på med dette i 7 år før han ble dypt engasjert på judotrenersiden.


Han var landslagstrener for ungdom i perioden 2002-2007 og fikk frem noen av dagens største talenter. Uten han ville NJJK sannsynligvis mistet flere av NJJKs store talenter som Mette og Simen på et tidlig tidspunkt da vi ikke hadde et lignende tilbud som Andreas kunne gi dem.


Han har gjennomført en trenerutdanning tilsvarende trener 4 i England, noe kun han og Stig Atle Frey i Norge har gjort.Andreas har vært klubbtrener for avansert barn/ungdom i NJJK tidligere og har nå NJJKs eliteparti for unge lovende ungdoms- og juniorutøvere som satser og legger ned myyye trening for å bli gode.


Andreas er en ekte Judonerd som sitter mange timer foran PC, judovideoer og judobøker på fritiden for å lage det beste individuelle opplegget for de som er på hans treningsparti.Forbundsstyret behandlet saken 14. desember 2010. De støttet HKs innstilling og tildelte Andreas Strand 3. dan.NJJK gratulerer Andreas med graden!


Sølv og bronse til NJJK i kretsmesterskapet 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Jan 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Deltakere fra NJJK:


Barn:


Victor Røed


Arne Aune


Elias Vadseth


Jonas Morshedy


U15:


Arvid Skjærstad -42kg


Kristoffer Stordalen Hansen -60kg


U17:


Ihsan Aatif -57kg


Bjørn Kaare Aune -73kg


Senior


Azizi Zolteqar - Åpen klasse (egentlig -73kg men alle vektklasser for senior herrer ble slått sammen)Lagledere: Birger Aune og May Linn Hystad
Det er så utrolig gøy å være trener når man ser så gode judotakter hos deltakerene fra NJJK. Fighterinnstinktet ser ut til å ha kommet for å bli, nå gjenstår det kun masse trening for å få inn mer styrke og teknikk.


De fleste av barna både vant og tapte kamper, de lærte mye og fikk gullmedalje for strevet i etterkant.I ungdomsklassen imponerte Arvid som første gang deltok i U15 med en variasjon av teknikker, blant annet med en feiing som vi har trent mye på i det siste. Det ble 4. plass til Arvid.Kristoffer imponerte med å ta sølv i kretsmesterskapet. Han viser at han nå begynner å bli mer erfaren etter å ha vært med på en del konkurranser. Det er også første året Kristoffer deltar som ungdom så dette lover bra.I U17 fikk som vanlig Ihsan tøff motstand men denne gangen var hun veldig nær til å vinne en kamp. Hun fikk inn scoring på motstanderen og det er bra.


U17 er veldig tøft og det merket nok Bjørn Kaare også. Det er en stund siden Bjørn Kaare har deltatt på konkurranse så dette var en fin trening for han. Veldig bra innsats fra alle ungdommene!Azizi er et lite surrehode og kampstart kom nok noe overraskende på han... Det resulterte i tap i første kamp mot klassevinner Vidar Lund. Azizi skjerpet seg i neste kamp og vant overbevisende. Siste kamp ble desverre tap men alt i alt holdt dette til en bronse på Azizi. Gratulerer!


Innkalling til NJJKs årsmøte 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Jan 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Vi går gjennom hva som er skjedd i klubben i 2010 og om som kommer til å skje i 2011.


Det vil ikke bli noen trening når årsmøtet foregår.Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet.


Årsberetning vil bli lagt ut snart, senest en uke før årsmøtetVed spørsmål ta kontakt med May Linn Hystad - tlf 41440311
Utdrag fra NJJKs lover angående årsmøtet:


§ 10 ÅrsmøteIdrettslagets øverste organ er årsmøtet som holdes hvert år i februar måned.Årsmøtet innkalles av styret med minst en måneds varsel, direkte til medlemmene og/eller ved kunngjøring i pressen, eventuelt på idrettslagets internettside. Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet.Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag må være tilgjengelig for medlemmene senest en uke før årsmøtet.Alle idrettslagets medlemmer har adgang til årsmøtet. Årsmøtet kan invitere andre personer og/eller media til å være tilstede, eventuelt vedta at årsmøtet kun er åpent for medlemmer.Lovlig innkalt årsmøte er vedtaksført dersom det møter et antall medlemmer som minst tilsvarer antallet styremedlemmer. Dersom årsmøtet ikke er vedtaksført kan det innkalles til årsmøte på nytt uten krav om minimumsdeltakelse.På årsmøtet kan ikke behandles forslag om lovendring som ikke er oppført på utsendt/kunngjort sakliste. Andre saker kan behandles når 2/3 av de stemmeberettigede på årsmøtet vedtar det, ved godkjenning av saklisten.§ 11 Ledelse av årsmøtetÅrsmøtet ledes av valgt(e) dirigent(er). Dirigenten(e) behøver ikke å være medlem av idrettslaget.§ 12 Årsmøtets oppgaverÅrsmøtet skal:Godkjenne de stemmeberettigede.


Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden.


Velge dirigent(er), sekretær(er), samt 2 representanter til å underskrive protokollen.


Behandle idrettslagets årsmelding, herunder eventuelle gruppeårsmeldinger.


Behandle idrettslagets regnskap i revidert stand.


Behandle innkomne forslag og saker.


Fastsette medlemskontingent.


Vedta idrettslagets budsjett.


Behandle idrettslagets organisasjonsplan.


Foreta følgende valg:


a) Leder og nestlederb) 6 styremedlemmer, og 2 varamedlemmerc) Øvrige valg i henhold til årsmøtevedtatt organisasjonsplan, jfr. § 11 pkt. 9.d) 2 revisorere) Representanter til ting og møter i de organisasjoner laget er tilsluttetf) Valgkomité med leder og 2 medlemmer og 1 varamedlem for neste årsmøte.Leder og nestleder velges enkeltvis. De øvrige medlemmer til styret velges samlet.Deretter velges varamedlemmene samlet, og ved skriftlig valg avgjøres rekkefølgen i forhold til stemmetall.Valgene skjer etter bestemmelsene i NIFs lov § 2-11.Arbeidstaker innen et organisasjonsledd er ikke valgbar til verv i eget eller overordnede organisasjonsledd. En arbeidstaker i et allianseidrettslag eller lag organisert av allianseidrettslaget er ikke valgbar til verv i allianseidrettslag eller i lag organisert av samme allianseidrettslag. Tillitsvalgt som får relevant ansettelse i perioden plikter å fratre tillitsvervet. Idrettsstyret kan gi dispensasjon.Person som selv har samarbeidsavtale med organisasjonsledd, eller er styremedlem, ansatt i ledende stilling eller er aksjonær med vesentlig innflytelse i en juridisk person som organisasjonsleddet samarbeider med, er ikke valgbar til verv innen organisasjonsleddet. Begrensningen gjelder dog ikke for styremedlem oppnevnt av organisasjonsledd. Tillitsvalgt som får en slik samarbeidsavtale, styreverv, ansettelse eller eierandel i juridisk person, plikter å fratre tillitsvervet. Idrettsstyret kan gi dispensasjon.
§ 13 Stemmegivning på årsmøtetMed mindre annet er lovfestet skal et vedtak for å være gyldig være truffet med alminnelig flertall av de avgitte stemmene.Valg foregår skriftlig hvis det foreligger mer enn ett forslag eller det fremmes krav om det.Hvis det skal være skriftlige valg, kan bare foreslåtte kandidater føres opp på stemmeseddelen. Stemmesedler som er blanke, eller som inneholder ikke foreslåtte kandidater, eller ikke inneholder det antall det skal stemmes over, teller ikke, og stemmene anses som ikke avgitt.Når et valg foregår enkeltvis og en kandidat ikke oppnår mer enn halvparten av de avgitte stemmer, foretas omvalg mellom de to kandidater som har oppnådd flest stemmer. Er det ved omvalg stemmelikhet, avgjøres valget ved loddtrekning.Når et valg foregår enkeltvis og en kandidat ikke oppnår mer enn halvparten av de avgitte stemmer, foretas omvalg mellom de to kandidater som har oppnådd flest stemmer. Er det ved omvalg stemmelikhet, avgjøres valget ved loddtrekning.For å være gyldig må valg være gjennomført i henhold til NIFs lov §§ 2-4 og 2-5.Når det ved valg skal velges flere ved en avstemming, må alle, for å anses valgt ha mer enn halvparten av de avgitte stemmer. Dette gjelder ikke ved valg av varamedlemmer. Hvis ikke tilstrekkelig mange kandidater har oppnådd dette i første omgang, anses de valgt som har fått mer enn halvparten av stemmene. Det foretas så bundet omvalg mellom de øvrige kandidater, og etter denne avstemmingen anses de valgt som har fått flest stemmer. Er det ved omvalg stemmelikhet, avgjøres valget ved loddtrekning.


Referat Nyttårsstevnet 22. januar

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Jan 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Disse var påmeldt fra NJJK:


Ihsan Aatif U17 -57kg


Kristoffer Stordalen Hansen U15 -50kg


Igor Rafienko - Senior -73kg


Uzirak Abdulranman - senior -73kg


Vitaly Yurchenko - Senior -81kg


Mathias Hansen - Senior -81kg


Birger Aune - Senior -90kgLagledere: Odvar Hellan og May Linn HystadSeniorene er så heldig på Nyttårsstevnet at de får lov til å gå først. Dette liker vi godt!Uzirak måtte desverre trekke seg pga skade men vi ser frem til at han deltar senere.Det er lenge siden Igor har gått kamp men vi ser at Igor har talent og er god med litt mer konkurransetrening. Igor kom som nr 2 ut av sin pulje men tapte desverre semifinalen.


Vi gratulerer Igor med en bronse!Mathias kjempet en hard og jevn kamp mot Truls Aaserud. Mathias måtte hente krefter i kjelleren og måtte desverre til slutt gi seg pga helsa.


Mathias gikk ikke til rekvalifisering da aserud tapte sin neste kamp mot den gode gullvinneren Vidar Skretting.Både Vitaly og Birger kjempet hardt men trenger noen flere konkurranser for å kunne hevde seg i toppen. Det var alikevel veldig gøy å se de i kamp, jeg tror de synes det var gøy selv også å få prøvet ut teknikkene i mer reell motstand.Jeg håper vi får se alle i flere stevner. Det er jo så gøy!Så var det ungdommenes sin tur:


Ihsan Aatif er første års U17 i år og dette var det første stevnet i U17 for henne. I U17 er stranguleringer lov.


Ihsan Aatif gjorde en veldig bra innsats da hun møtte Madelene Rubinstein fra Fredrikstad og Cecilie Bolander fra Ippon Judoklubb. Madelene er sammenlagtvinner av norgescupen 2010 for Junior Damer og Cecilie er sammenlagtvinner for norgescupen 2010 for U15 Damer så det var tøff motstand!


Ihsan viser et veldig bra fighterinnstinkt som kommer til å få henne til å bli veldig god etterhvert. Hun trenger å trene med flere større jenter fremover slik at hun får erfaring, men dette lover veldig godt.Kristoffer er første års ungdom og fightet veldig bra første kampen sin. Noen blemmer og usikkerhet i sin første ungsomskamp gjorde at det ikke ble seier denne gangen. Nå skal det sies at han kjempet mot en Hystad.. og det kan vel ikke være lett.. hehe..


Det var mange deltakere i denne klassen og derfor cupsystem. Hystad vant ikke neste kamp mot sterke Elimhhkanov som tok sølv til slutt, Kristoffer fikk derfor ikke rekvalifisering denne gangen og det ble kun med denne ene kampen.Laglederne synes det var virkelig gøy å være på nyttårsstevnet og håper vi stiller med en enda større gjeng neste gang!
Referat fra populær nattrening 7-8. januar

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Jan 2011

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Følgende var med på arrangementet:


Kristoffer


Lars


Petter


Victor


Arvid


Brage


Konrad


Tuva


Maud


Herman


Eskild


Osman


Sofie


OttoAnsvarlige for arrangementet: Lars Moland, Mette Johansen, Birger Aune og May Linn Hystad7-8. januar var den første nattreningen i 2011.


Det startet med at alle dro og bowlet. Deretter var det god mat, kake og drikke. Utover kvelden ble det arrangert konkurranser, leker og quizer. Alle fikk premier og stemningen var høy.Kl. 24:00 var det tid for den tøffe nattreningen – en spesiell og gøyal judotrening med noen av våre mest sprudlende trenere: Lars Moland, Mette Johansen og Birger Aune.


Noen prøvde å ”døgne” etterpå men som vanlig sovnet de til slutt på de merkeligste steder. Det er selvfølgelig alltid flere voksne med som passer på at alle har det bra til enhver tid på slike arrangementer. To voksne er våkne hele tiden.


Undertegnede fikk også prøvd ut hvordan det er å sove på judomatter som gravid - noe som gikk overraskende bra - man må jo venne ungen til judomatter tidlig?Klokken 08:00 morgenen etterpå var det frokost og alle ble vekket med god latter fra de voksne. Det var mange trøtte og morsomme fjes å se! Klokken 09:00 var det trening igjen (med Mette Johansen og Birger Aune) og de som forsøkte å ”døgne” angret nok litt. Men er man tøff om natten må man også være tøff på morgenen deretter.


Etter treningen bar det hjemover. Alle var veldig fornøyde og litt trøtte :-)
Siste graderinger for Høstkullet 2010

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Jan 2011

Originalt skrevet av: Narve Bjørneseth

To graderinger ble gjennomført i kveld.5 mon: Alfred Ryvarden


5 mon m/orange stripe: Simon RyvardenTrenerne og klubben gratulerer så masse.God innsats og fine teknikker ble vist, fortsett sånn gutter.Judohilsen fra


Sensor Narve
Kjetil og Simen på dommerkurs 7-8. Januar 2011

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Jan 2011

Originalt skrevet av: Kjetil Skarstein og Simen Aas

Denne helgen har jeg og Simen vært på dommerkurs i Ippon sine lokaler i Nadderudhallen. Kurset startet fredag 7. Januar klokka 18.00, med teori om alt fra matteareal og nødvendig utstyr til draktstørrelse og dommertegn. Etter det satte de på en DVD med judokamper hvor dommeravgjørelsene var tvilsomme. Alle fikk hver sin kamp hvor du skulle si hva du mente dommeren burde dømme. Klokka 21.00 var kurset ferdig for kvelden og vi fikk dra hjem.Som de morgenfuglene vi er, var vi på plass igjen 09.00 på lørdagen. Dette var en liten åpenbaring for de fleste av oss. Vi visste ikke at det var så vanskelig å reagere og bestemme seg hvor hva man skal dømme når slike situasjoner oppstår. Etter en drøy time med dette, tok alle på seg judodrakten og det var tid for å prøve seg som dommer.Det første vi gikk igjennom, var godkjenning av drakter. Senere viste trenerne oss hva man fikk poeng for og ikke i en kamp. De viste oss også hvilke situasjoner man skal gi shido og i hvilke situasjoner man skal gi utvisning. Etter dette fikk vi en pause på 45 min, før vi begynte på dommerpraksisen. Da skulle to personer sitte i sekreteriatet, tre skulle dømme kampen og to skulle gå randori. Vi byttet på å være dommere og øvde på bukkesekvensen når vi gikk på og av matta. Til tross for all den erfaringen man får gjennom å konkurere og delta på større stevner, er det faktisk utfordrende å dømme en kamp korrekt. Det er ufattelig mye man ikke legger merke til og å unngå og stå i veien for kantdommerne er en utfordring i seg selv.Når klokka ble 15.00, var det tid for den avsluttende teori eksamen. Den besto av 25 ”multiple choice” spørsmål om dømmesituasjoner og 10 straffesituasjoner hvor du skulle bestemme om utøveren skulle få shido eller utviselse. Denne ble gjort i grupper på 3-4 og man trengte mildt sagt ikke å være rakettforsker for å få opp i mot full score.Etter at prøvene ble rettet tok vi et gruppebilde og fikk vi vite at alle hadde bestått. Vi fikk diplom, klistremerke i passet og et dommermerke før vi kunne dra hjem igjen som godkjente C – dommere :)Dette kurset har vist at det å være dommer er mye vanskeligere enn det ser ut som og at det er mye man må passe på under en judokamp.Hilsen Kjetil og Simen