Oppstart våren 2014

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Des 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

De største endringene er å finne for barn og ungdom som graderte seg til gult belte til jul. De vil nå trene på viderekommende barn og ungdom og kan trene opp til tre dager i uken. Se treningstider her.Treningsstart allerede eksisterende medlemmer:Judo


•Barn og ungdom: 13. januar


•Junior/Senior: 6. januar


•Knøtter: 14. januar


•Nybegynnere fra det året de fyller 7 år til ca. 14: 28. januar


•Nybegynnere fra ca. 14 år og oppover: 6. januar.Jiu-Jitsu


•Junior/Senior(alle nivåer): 6. januar


•Selvforsvarskurs: 21. januar 2013

Bli med og bestem fremtiden til NJJK!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Des 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

17. og 18. januar starter NJJK et klubbutviklingsprosjekt. Her skal vi finne ut av både nåtid og fremtid i NJJK. Hvor vil vi? Hvilke mål skal vi ha? Hvem er vi? Hva kan vi gjøre bedre? Hva gjør vi bra allerede? Hva slags tiltak må vi sette i gang for å nå målene våre? Hva skal vi gjøre for at ditt barn skal trives i NJJK?Vi ønsker at så mange som mulig er med. Vi har kun et krav: Man må fylle 15 år i 2014.


For at dette skal bli bra trenger vi at foreldre, trenere, styret, utøvere, dommere. Vi må være både kvinner og menn, ha ulike bakgrunner og meninger!Meld deg på via e-post: info@njjk.no eller snakk med May Linn, leder av klubben.
Klubb-mesterskap høst 2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Des 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Alle ble først veid og registrert av May Linn og deretter delt inn i klasser hvor nærhet til egen vektklasse samt et minimum med kamper var kriteriene – klassenavnene hadde nær tilknytning til solsystemet vårt.May Linn hadde sørget for super organisering inkludert både erfarne og mindre erfarne til scoringstavler, tidtaking og listeføring. De erfarne (Jørn Terje og Victor) fikk lært opp de mindre erfarne (Elen og pappa til Kristine og Johannes) og mot slutten av stevnet hendte det rett som det var at de uerfarne korrigerte de erfarne. Birger sørget for at alle som ble ropt opp fikk på seg korrekt kampbelte. Sigrid og senere Oddvar gjorde en solid innsats som dommere, mens Therese sørget for at alle deltakere og funksjonærer fikk både noe å spise og noe å drikke.Første klasse var Merkur, hvor Anneli, Magnus og Frida hadde durabelige oppgjør, men hvor noe stive armer begrenset scoringene som kom.Neste klasse bestod av Tamerlan, Jonas, Kristine og Sindre. Her møtte Sindre som den ferskeste av utøverne ganske tøff motstand mot spesielt Tamerlan som har fått mye erfaring til tross for sin unge alder. Jonas og Kristine sloss også bra og gjorde fine kamper.I klassen Jupiter var det seks utøver og dermed så mange som 15 kamper. Musa, Sami, Navid, Alberts, Sigurd og Mansur deltok her. Mansur var her den mest erfarne utøveren og fikk bare mindre utfordringer, men bak ham var det flere utøvere som leverte bra fighting og fine teknikker.Klasse Saturn var neste, og her deltok Jamal, Pavel, Nils, Emily, Fredrik og Dawid. Igjen stort spenn i erfaringsgrunnlag, men Fredrik viste mye fightervilje og gikk bra mot alle utøverne til tross for bare å ha trent et halvt år. I denne klassen leverte alle utøverne minst en poenggivende kasteteknikk.I den siste barneklassen Uranus var det opprinnelig bare to utøvere – Herman og Frederic, men Fredrik og Nils fra klassen under stilte sporty opp mot 15-16kg tyngre utøver for å bidra til utfordringen og få litt flere kamper. Som ventet ble det Herman og Frederic som dominerte klassen, men all honnør (og mye applaus) også til de to minste.Da alle barna var ferdige og premiene var delt ut var det tid for den spontane seniorklassen. Her stilte Ahmed, Mohammad, Noorullah, Azzizi, og Mehdi opp. Mange tøffe kamper – og for første gang møtte Ahmed knallhard motstand i klubbmesterskapet. Han var både lettest og yngst i klassen, men viste solid innsats i kampene sine. Mohammad viste seg som den sterkeste til slutt og ble fulgt av Noorullah og Mehdi på sølv og bronseplass.Takk igjen til alle som bidro til å hjelpe til både med forberedelser, gjennomføring og opprydding :-)
Gradering høsten 2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Des 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Først ut var videregående barn som skulle gradere seg til oransje og grønt belte. Barna viste fin ukemi og mye bra judo, og det var tydelig at de som hadde trent mest også var de med mest judobevegelse og –forståelse i kroppen. Fine graderinger var det og alle bestod til ny grad. Sensorer var Alfredo Chinchilla og Jørn Terje Krekling.Her er de nye gradene:


5. mon(gult halvbelte) med oransje lapp:


Aleksander Malvik


Navid Lahidji4. mon(oransje halvbelte):


Anneli Berg


Jonas Vollset


Sofia Chinchilla3. mon (grønt halvbelte)


Nils Aanerud


Mansur Abubakarov


Musa SoslangireevSamme kveld og litt senere på kvelden gikk fire seniorer opp til nye grader hhv gult, oransje, grønt og brunt belte. Her var Morten Hirre og Alfredo Chinchilla kompetente sensorer. Alle som gikk opp bestod en grundig evaluering og kan stolt møte opp med nye belter neste mandag!5. kyu (Gult helbelte):


Daniel Vargas


Ashraf El Burgi4. kyu (Oransje helbelte):


Zirak Abdulrahman3. kyu(Grønt helbelte):


Joan Borja1. kyu (Brunt helbelte):


Kim BrynhildsenSiste runde bestod av gruppen som graderte seg til gult belte blant barna. Det var om 18 som graderte seg denne gangen. Fin fallteknikk spesielt yoko og ushiro ukemi, mens det fortsatt gjenstår noe terping på mae-mawari ukemi. Sensorene Jørn Terje, May Linn og Mehdi var godt fornøyd med både kasting og jobbing i ne-waza og gleder oss til å følge gjengen videre til neste år da de kommer på matta med sitt nye gule belte – alle bestod med god margin!5. mon (Gult halvbelte):


Sindre Krekling


Alberts Aleksanjans


Rohil Noor


Pavel Ahmed


Frida Lepperød


Sigurd Aastad Bø


Magnus Aastad Bø


Dawid Labadz


Ida Marie Gretsgård Mannsverk


Jenny Rognstad


Hedvig Aurora Dahlgren


Fredrik Bøttger Bratberg


Emily Krogh Nashat


Sofie Bøttger Bratberg


Sara Svendsen Utstumo


Milena Demeke


Dennis Alexander Bjertnes


Sami Yahia


Klubb-mesterskap/ avslutning for barn/ungd 11.des kl.17:45

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Nov 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet.


Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit og sosialt etter konkurransene!


Klubbmesterskapet og semesteravslutningen er gratis.


Ta med hele familien som heiagjeng!!


Påmelding på oppslagstavla eller til pamelding@njjk.noSlutt ca. 20:30
Gradering høsten 2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Nov 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling og May Linn Hystad

Mandag 9. desember kl. 18:00-19:30: Alle som skal opp til oransje, grønt, blått eller brun mon-grad (under 14 år).For barn på videregående parti vil det bli prøvegradering på onsdag 4. desember. Alle barn som skal graderes 9. desember kl.18-19:30 må være med på prøvegraderingen først. Hvis du ikke får dette til må du snakke med treneren din for eventuell alternativ løsning.Mandag 9. desember kl. 19:30-21:30: Alle som skal opp til kyu-grad (Over 14 år, gult-brunt belte)Tirsdag 10. desember kl. 18:30-20:00: Alle som skal opp til gult/gul lapp monbelte. (Alle barna/ungdommene som går på tirsdager og torsdager skal gradere seg da)Husk!


- møt opp i god tid


- ta med passet ditt (gjelder ikke de som begynte høst 2013)


- spør treneren din om du er klar til å gå opp til gradering i høst.Klubbmesterskap er på onsdagen etter graderingen. Alle får gå med klubbkompiser som er omtrent like store og det blir både noe å spise og drikke til alle sammen. Informasjon om starttid og påmelding kommer på tavla og på nettsidene veldig snart.

Juba Pool nr 4 2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Nov 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Stevnet i Bærum følger en inndeling etter tre akser: Alder, grad og tyngde - slik at flest mulig skal kunne møte motstandere på sitt eget nivå og størrelse og i tillegg legges det vekt på at alle utøverne skal få mange kamper. De fleste som var med fikk fire eller flere kamper.Her er en fin oppsummering fra Mor til Magnus og Sigurd:Flott innsats fra NJJKs lag på Jubapool i Nadderudhallen lørdag 23. november! NJJK var representert i flere klasser.Alle våre deltakere, uansett kamperfaring, viste stor entusiasme, kampvilje og pågangsmot. De imponerte med gode holdegrep, kast og fallteknikk, og NJJK kunne dra fra Nadderud med god poengfangst - og til og med flere ippon. Høstens treningsøkter har så absolutt gitt resultater.Etter kampene vanket vafler, sjokoladekake og annet godt - før høydepunktet for mange: premieutdeling.


NJJK på Oktober-lekene i Sande

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Nov 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

NJJK på oktoberlekene i SandeOktoberlekene er et nytt barnestevne som har kommet etter at Norges Judoforbund valgte å legge Norgescup-stevnene til ungdom, junior og senior. På oktoberlekene i Sande var det rundt 120 barn som deltok og NJJK hadde møtt med en ganske stor gjeng på 14 påmeldte og en dommer. Det er veldig lenge siden NJJK hadde aktive dommere med så det var ekstra hyggelig at Sigrid Sotaert deltok og gjorde en solid innsats som dommer – og fikk fortjent ros av dommerkommisjonen!I NJJK troppen var det både helt ferske og mer erfarne utøvere med. Først i ilden var de aller ferskeste, som var gradert til hvitt belte med gul lapp i sommer, men var fulle av innsats, fighting spirit og med masse judo i kroppen. Stevnet ble avviklet effektivt med få pauser. Mest positivt var det at alle
Sindre var først ut, lyktes med flere kast og holdegrep og hadde en fin debut. Neste NJJK utøver var Albert, som var utrolig konsentrert og fokusert på matta, både med kast og holdegrep. Sigurd var nestemann og han gikk til verks med positiv innstilling og flere gode forsøk, men fikk ikke scoring. Pavel fikk scoring med sin kontring av et o-soto-gari angrep i første kamp og i tredje kamp møtte Pavel klubbkompis Dawid. Deb ble en jevn kamp, men til slutt får Pavel Dawid i bakken og kommer inn i hon-kesa gatame denne gangen. Dawid jobbet bra også i de andre kampene og lyktes bl.a med frigjøring fra samme holdegrep i en av sine andre kamper.Tamerlan og Mansur var vel stevnets mest erfarne utøvere, og de feide som vanlig all motstand til side. Mansur avsluttet sin siste kamp med en vakker uchi-mata til ippon. Tamerlan fikk scoringer med ulike teknikker i hver av kampene sine.Mark, som gikk i den aller minste klassen klarte seg bra og kastet både o-uchi-gari og de-ashi-barai i sine kamper.Mathilde fikk to kamper, hvor hun etter litt for nonchalant inngang ble kastet i den første, mens hun mer skjerpet i den andre kampen kastet en fin tai-otoshi og avsluttet med hon-kesa-gatame.Frederic var siste mann ut, i den største barneklassen. Frederic imponerte med en fin hinke-uchi mata med overgang til hon kesa gatame i en av sine kamper og viste ellers god innsats.Stevnet var over omtrent på annonsert tid og hele gjengen var særdeles fornøyd med en godt gjennomført dag på judomatta!
Ganso Kurt Durewall 10. Dan har gått bort (1924 – 2013)

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Nov 2013

Originalt skrevet av: Magnhart Johannesen

I forbindelse med Kurt Durewalls begravelse vil vi minnes og ære han. Det er med stor sorg vi forteller at Ganso Kurt Durewall døde mandag 28 oktober kl. 21:00, etter et kort sykdomsleie. Savnet er stort og våre tanker går til hans nærmeste Marja Durewall-Nilson, Kurts barn, hans nærmeste familie.Kurt Durewall var en av de høyest graderte i Norden med 10 dan i Jiujitsu. Denne graden får man ikke om en ikke tilfører jiujitsu noe spesielt, og det har han så til de grader gjort. Han ble født i Stockholm i 1924 og hans far var pressefotograf og hans mor drev egen butikk. Dessverre døde begge foreldrene tidlig og hans besteforeldre ble hans foresatte til de også døde og han ble satt på barnehjem. I 1937 viste hans lærer ham Viking Cronholms bok Jiu Jitsu tricks og sa at de heller skulle lære seg dette i stedet for svingslag osv. Han lærte seg triksene etter å ha fått låne boken. Utenom jiu jitsu har Kurt Durewall vært amatørbokser og gått rundt et 60 talls kamper og i 1957 fikk han interessen for judo gjennom Bruno Adler.


I løpet av sitt liv har Kurt hatt mange jobber der i blant skogsarbeider, mekanikker, sjømann for å nevne noen, men han skulle også gå i sin fars fotspor og bli pressefotograf og forfatter. Han fulgte tett Ingemar Johansson som førte han til New York og Ingemars sensasjonelle VM seier i tungvektboxing over Floyd Patterson i 1959. Det var under denne turen han møtte Kiyose Nakae, som ble avgjørende for Durewall. Durewall ble som en av få utvalgte elever tatt med på det som siden har blitt kalt high standard trening. Han ble tatt med i et kjellerlokale uten vinduer hvor de trente i fem døgn uten å vite om det var dag eller natt og med lite mat. Det ble fem døgn med lite søvn og mye trening .Dette førte til at han som første svenske fikk svart belte i jiujitsu. Fra Nakae hadde han fått et knippe prinsipper som siden skulle bli viktige for dannelsen og videreutviklingen av Durewall-systemet. I 1965 startet han klubben SHIAI sammen med to av sine elever Fritz Schubert og Marja Nilsson. Få år senere ble også Svenska Jiujutsuførbundet stiftet.På våren hadde vi nok en gang gleden av å få besøk av Durewall i vår dojo, der han holdt treningspass, veiledning og samlinger til tross for sin høye alder. Selv på slutten av sitt liv var han brennende opptatt av jiu jitsu og hans utøvere? Det har vært en stor ære å ha hatt Kurt som vår Ganso, men selv om han er borte vil hans Jiu Jitsu og minne leve videre.Se også Arne Ivar sine minneord på kampsportsforbundets nettsider her

Nattrening på Haugerud for alle barn og ungdom i NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Bli med på nattrening den 15. november. Maks antall er 25, så meld dere på så fort som mulig.Oppmøte kl.18:00 i dojoen. Vi drar på bowling på Lørenskog. Der blir vi til ca. klokken 20.00. Det er derfor lurt å spise litt før dere kommer. Vi spiser kl.21:00.Denne kvelden og natten skal vi ha mye lek og moro. Tradisjonen tro starter trening kl.00:00 og en ny trening kl.09:00 morgenen den 16. november. Da etter en god frokost.Nattreningen er over kl.11:00. Overnattingen skjer i dojo 2, men denne gang som tidligere er det nok noen som skal døgne.Huskeliste:


• Liggeunderlag


• Sovepose


• Toalettsaker


• Skift


• Drakt


• HåndkleVi ønsker hjelp av foreldre som kan være foreldrekontakter både til kjøring fra og til bowling og som nattevakter. På grunn av brannforskrifter, må det være minimum 2 personer våkne til en hver tid.Har dere spørsmål, ønsker å delta eller være foreldrekontakt, ta kontakt med Jørn Terje på tlf: 918 31 715, eller per e-post: jorn.terje.krekling@njjk.noPåmelding skjer på epost eller oppslagtavla.

Vis respekt for hverandre

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2013

Originalt skrevet av: Styret

På barne og ungdomspartiene har det i høst vært en utvikling med tiltakende uro og mangel på respekt for sin treningspartner. Trenerne vil fremover legge enda mer vekt på dojoreglene, å utvikle respekten for partneren og for treneren og utvikle kameratskap og godt miljø hos oss i NJJK.Vi tror også at det er viktig at foreldre er mer tilstedeværende under treningsøktene. Vi ønsker at foreldrene observerer aktiviteten på matta, men uten å blande seg inn i selve treningen fysisk eller verbalt. Vi kommer derfor i en periode, til å koble ut det trådløse internettet under treningene, slik at barna blir sentrum for oppmerksomheten hos de voksne. 

Vi ønsker også å innføre foreldrevakt i garderoben før og etter hver barne- og ungdomstrening for å forebygge og ta tak i uønsket oppførsel.Vi kommer til å ha dette opplegget i en periode, for deretter å vurdere treningsmiljøet på nytt. Samtidig vil vi nå ha en tettere dialog med trenerne på partiene, slik at man har en enighet om reaksjoner ved uønsket oppførsel, får dokumentert evt. situasjoner og kan følge opp dette nærmere i etterkant
Vi trenger deres hjelp

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2013

Originalt skrevet av: Per Wiren

Vask av klubbens lånedrakter er et tilbakevendende problem. Vi trenger hjelp av foreldre som kan fylle og starte en vaskemaskin med 2-3 drakter/vask, samt ta ut og henge de opp på kjøkkenet når vasken er ferdig. Ta kontakt med info@njjk.no hvis du har noen spørsmål.
Foreldrekaffe

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2013

Originalt skrevet av: Per Wirén

Fremover vil det bli mulighet til å nyte en kopp kaffe i NJJK’s sine lokaler. Pris vil bli satt til 5,- per kopp. Tanken er ikke at dette skal gi en fortjeneste, men bidra til økt trivsel mens våre barn er opptatt med trening.
Julebord og vinteravsluttning 2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2013

Originalt skrevet av: Therese Eikum

I år gjør vi en vri, og bestiller julemat fra et cateringfirma til NJJKs "selskapslokaler" på Haugerud. Vi håper så mange som mulig har lyst til å bli med på dette. Dette koster kr 310,- pr person, betales ved oppmøte lørdag 14.12. Ta med egen drikke. På grunn av matbestilling er det bindende påmelding. Påmelding skjer på oppslag i dojoen, eller på mail til therese.eikum@njjk.no innen 4.12! En siste ting: oppmøte kl 19, og ta med godt humør! Velkommen!
Nå kan dere endelig få betale for høsten 2013!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Okt 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

NJJK har tatt i bruk Norges Idrettsforbunds nye løsning for medlemsadministrasjon f.o.m. høsten 2013.Vi gir her en kort beskrivelse om hva dette betyr for deg som medlem og/eller foresatt.


Den nye løsningen innebærer at medlemmer skal bruke Min idrett - www.minidrett.no . (Påloggingsboks til Min idrett vil også bli lagt ut på NJJKs hjemmeside).Gjennom Min idrett kan du som medlem etter hvert administrere alle medlemskap i norsk idrett (innmeldinger og utmeldinger), se informasjonen som er registrert om deg, samt kunne oppdatere registrert informasjon.Du får automatisk tilsendt brukernavn og passord når e-postadresse lagres i medlemsregisteret. Dersom du har glemt brukernavn/passord kan du bruke funksjonaliteten for utsendelse av brukernavn og passord som finnes i tilknytningen til pålogging til Min idrett. Hvis din e-postadresse er registrert vil du få tilsendt brukernavn og passord som er registrert på denne adressen. Har du ikke tilgang til e-posten og du ønsker du å endre den registrerte adressen, sender du en e-post til support@idrettsforbundet.no .Løsningen innebærer at betaling av kontingenter, treningsavgifter mv. vil bli gjennomført i idrettens løsning for Online betaling. Hver gang det etableres et betalingskrav vil det bli varslet pr. e-post for å gjøre oppmerksom på kravet som ligger i Min idrett. Løsningen er laget slik at det kreves at kontingenten til Idrettslaget må være betalt før eller samtidig med at treningsavgift betales.Før første betaling må medlemmet (eller foresatte) gjøre en engangsregistrering for å bli betaler i Online betaling. Når du er blitt betaler er det enkelt å betale i nettløsningen, eller enda enklere om du vil laste ned Buypass til Android eller Iphone.Informasjon om Online betaling med instruksjoner for registrering og hvordan betale finner du her: https://itinfo.nif.no/For_medlem/ut%C3%B8ver/forelderDersom du får problemer eller trenger hjelp finnes det flere muligheter!Informasjon om Min idrett: https://itinfo.nif.no/Min_idrettTekniske spørsmål skal rettes til Idrettens support på telefon 03615 (kl. 08.00-20.00) eller e-post til support@idrettsforbundet.noTa kontakt med NJJK ( info@njjk.no ) dersom du;


• har fått et feilaktig betalingskrav


• om du mener at du allerede er utmeldt som medlem


• om det er andre spørsmål som er relatert til ditt forhold med oss.Linker:


http://www.idrett.no/it/Documents/KlubbAdmin%20produktark.pdf


http://www.idrett.no/it/Nyheter/Sider/KlubbAdminpilot.aspx


https://itinfo.nif.no/Min_idrett
Enjoy Bonusguide

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Okt 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Kjære medlem!


Norsk Judo og Jiu-jitsuklubb har inngått en samarbeidsavtale med Enjoy Bonusguiden.Hva er Enjoy Bonusguiden?


Enjoy er en fordelsguide som gir rabatter på shopping, kulturtilbud, tjenester og restauranter i vårt nærområde. For å benytte deg av rabattene, trenger du kun vise frem Enjoy-kortet.Hvorfor har vi valgt denne dugnadsformen?


Ved å bruke guiden sparer du inn betraktelig mer enn hva guiden koster. Samtidig kan dugnaden gi en god inntekt som gir idrettslaget trengte midler for å profesjonalisere seg mer. Dette er noe både klubben og medlemmene er tjent med.Hvordan gjennomfører vi dugnaden?


Alle skal selge 2 stk. guider, det er flott hvis du kan selge flere. Vi oppfordrer alle foreldre å hjelpe til med salget. Guidene er enkle å selge til venner, familie, kollegaer eller gi bort i gave. Guiden kommer i oktober, og vi ønsker at alle selger sine så fort de kan.


Når guiden er solgt kan man enten sette de inn på klubbens konto 7874 05 08090 eller betale til meg(May Linn) kontant eller med kort. Jeg kommer til å være i NJJKs lokaler på torsdager.KONKURRANSE


Vi vil gjerne oppfordre til salg av flere guider enn 2 stk hver og har satt opp premier til de som selger flest guider over 2 stk -Se facebook for antallet som leder til enhver tid.


1. Plass: Gavekort hos XXL på 1000kr


2. Plass: Klubbgenser eller judobag


3. Plass: Valgfri T-skjorte i shopen.
Gjennom klubben koster guiden 250 kr og er gyldig fra 1.oktober 2013 til 1.oktober 2014.Vi håper på god oppslutning om dugnaden og på forhånd takk for innsatsen!Siste frist for oppgjør: 01.12.2013


Ved spørsmål; ta kontakt med May Linn Hystad, gjerne på e-post: info@njjk.noHvordan bruke Enjoy? Trykk herStyret i NJJK takker for ditt bidrag

Juba Pool 3 x hurra

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Sep 2013

Originalt skrevet av: Jørgen Moland

Lørdag 14. september stilte 13 unge lovende Judokas fra Haugerud til uhøytidelig kamp i Nadderudhallen. Vi røper det like godt med en gang, alle vant!For en nylig hjemvendt judopensjonist var det stort å se hvor mye judo som befinner seg i de små kroppene. Dette lover godt både for den enkelte utøver og klubbens fremtid.Takk til lagerlederne Birger Aune og Alfredo "Ippon! Soremade" Chinchilla for kyndig lagledelse. Som far til debutanten Mathilde – som sammen med Emily valgte å delta i hver sin gutteklasse, var det godt at andre tok seg av kommandoene (til utøvere – og dommere) fra mattekanten.Gratulerer til alle vinnerne: Anneli, Fredric, Emily, Tamerian, Mansur, Mark, Musa, Mathilde, Sofia, Miguel, Murad, Jonas og Nils.Neste Juba Pool arrangeres lørdag 8.desember – da tar vi dem igjen!

Katakurs med Rosalie Evans 13.-15. september

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Sep 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

NJJK arrangerte kurs i nage no kata og katame no kata og vi hadde fått Rosalie Evans til å være instruktør for oss. Rosalie har lang erfaring som instruktør, hun har vært leder for teknisk komite og er internasjonal dommer i katakonkurranser slik at vi var i de best tenkelige hender.De som deltok var:


Mohammad Reza Sedaghati


Aslan Akhmadov


Lars Moland


Therese Eikum


Joan Borja


Richard Heierstad


Bo Nordlie Johansen


Anders Ihlen


Jørn Terje Krekling


I tillegg deltok Veronica, Pål og Ellen fra Slemdal judoklubb.Ingen av deltakerne hadde mye erfaring fra kata på forhånd, men alle gledet seg til å lære masse i løpet av helgen. For å komme gjennom to hele kataer på var det lagt opp til mye trening - to timer fredag, hele åtte timer på lørdag og fem timer på søndag.Vi startet med mye basistrening på fredag, med øvelser for uke i katame no kata og avanserte ukemi øvelser som forberedelse til noen av de luftigere kastene i nage no kata. Joan fikk seg dessverre en muskelstrekk i ryggen og måtte avbryte, mens Pål slo opp en ribbeinsskade i løpet av fredagen. De øvrige kom fint igjennom økten og var klare igjen på lørdag klokken 09:00.Lørdagen ble både lærerrik og ganske slitsom med så mange timer trening. Alle utøverne sto imidlertid på helt til siste slutt slik at vi kom gjennom alt Rosalie hadde planlagt i programmet.På søndagen fikk vi satt sammen og gått gjennom begge kataene fra start til slutt, og den siste økten fikk spesielt Mohammad sammen med sin uke Aslan ekstra mulighet til å få råd og vink frem til graderingen til 1. dan senere i høst.Vi vil si tusen takk for slitsom og morsom trening med Rosalie, en del øvelser vil nok dukke opp på trening på Haugerud fremover. Vi skal også prøve å få litt kontinuitet i katatreningen fremover slik at vi kan både vedlikeholde og videreutvikle katakompetansen i klubben. Vi tar sikte på å invitere Rosalie tilbake for å lære enda mer senere en gang...
Selvforsvarskurs for jenter starter 3. september kl. 19:30

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Aug 2013

Originalt skrevet av: Magnhart Johannesen

Vi starter opp med et nytt selvforsvarskurs den 3. september klokken 19.30. Dessverre står det 2. september i reklamematerielle for kurset. Kurset går over 6 tirsdager og skal hjelpe dere med å bli tryggere dersom dere skulle bli utsatt for en kriminell handlig som en voldtekt.Vi vil gå igjennom noen punkter i forhold til å forhindre at overfall skjer. Vi vil også vise og trene på teknikker som gjør at dere kan komme dere løs fra situasjonen. Vi bygger på japanske tradisjoner for jiu jitsu, men vår stilart er modernisert av Kurt Durewall slik at den samsvarer med norsk og svensk lovgivning. Det er viktig at de teknikkene vi bruker er skånsomme overfor angriper, men like fullt effektive. Vår jiu jitsu er basert på å utnytte motstanderens kraft mot han selv. Derfor er formen veldig godt egnet for kvinner/jenter da vi har som mål å få mest mulig effekt med minst mulig kraft.For å melde seg på kurset sender dere en e-post til info@njjk.no . Dere vil da få en bekreftelse fra oss med litt mer informasjon.Pris: Gratis (sponses av Oslo idrettskrets)Med vennlig hilsenMagnhart Johannesen


Nestleder i Norsk Judo og Jiu-jitsu klubb
Lær deg kata hos oss 13-15. september!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Aug 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Dato: 13-15. september 2013Sted: NJJKs lokaler på Haugerud, OsloInstruktør: Rosie Evans, 5. Dan.Deltakerkrav: Minimum 3. kyu, Må være 13 år eller eldre.Pris: Kr 250 for hele helgen, evt. Kr 100 for hver dag en deltar – betales ved oppmøte. Medlemmer av NJJK får dekket samlingen.Påmelding til info@njjk.no snarest og senest innen 10. september.Treningen fokuserer på Nage-no -kata og katame-no-kata. Treningen forutsetter ikke at du har trent kata tidligere, men det er viktig at du klarer å trene konsentrert over relativt mange økter i løpet av helgen.Invitasjon og program finner du her

Meld deg på Juba Pool!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Aug 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Deltagerkrav:


Klasse 1: Barn født fom. 2003 tom. 2006 med gult belte.


Klasse 2: Barn født fom. 2003 tom. 2006 med orange belte.


Klasse 3: Barn født fom. 2001 tom. 2002 med gult eller orange belte.


Klasse 4: Barn født fom. 2001 tom. 2005 med med grønt eller blått belteStevnet er laget for utøvere med lite stevneerfaring!Vektklasser: For alle påmeldinger skal det i tillegg til navn angis riktig vekt. På basis av påmeldingene vil det bli satt opp kampskjemaer slik at alle deltagende barn kan få minst 2-3 kamper. Deltagende barn fordeles i grupper innenfor en grense på 3-5 kg.Innsjekking


Klasse 1: 09:00-09:30


Klasse 2: 11:45-12:15


Klasse 3 og 4: 13:45-14:15Kampstart


Klasse 1: 10:00


Klasse 2: 12:30


Klasse 3 og 4: 14:30Premieutdeling


Klasse 1: 12:15


Klasse 2: 14:15


Klasse 3 og 4: 16:00Premiering: Alle får medaljer. Det er ekstra premiering til de som deltar på alle 4 JubaPool ila. året.Påmelding: Påmelding gjennom pamelding@njjk.no eller på liste i dojo innen 9.september 2013Betaling: Stevnet koster 150 kr men NJJK dekker denne kostnaden for NJJKmedlemmer.Kapasitet: Det er satt tak på 110 deltagere så meld deg gjerne på så fort som mulig!Dommere: Ferske dommer kan få prøve seg her, ta kontakt med undertegnede om du vil være dommer !Andre spørsmål? Ta kontakt med treneren din eller send e-post til pamelding@njjk.no
Ny løsning for medlems-administrasjon!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Aug 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

NJJK tar i bruk Norges Idrettsforbunds nye løsning for medlemsadministrasjon f.o.m. høsten 2013. Vi er en av pilotklubbene og vi ber om at dere gir oss tilbakemeldinger til info@njjk.no hvis dere har noen tilbakemeldinger.Dette blir spennende!Sannsynligvis er vi ikke klar for å sende ut betalingskrav før i september da vi venter på noe funksjonalitet. Håper dette er greit for alle.Vi gir her en kort beskrivelse om hva dette betyr for deg som medlem og/eller foresatt.


Den nye løsningen innebærer at medlemmer skal bruke Min idrett - www.minidrett.no . (Påloggingsboks til Min idrett vil også bli lagt ut på NJJKs hjemmeside).Gjennom Min idrett kan du som medlem etter hvert administrere alle medlemskap i norsk idrett (innmeldinger og utmeldinger), se informasjonen som er registrert om deg, samt kunne oppdatere registrert informasjon.Du får automatisk tilsendt brukernavn og passord når e-postadresse lagres i medlemsregisteret. Dersom du har glemt brukernavn/passord kan du bruke funksjonaliteten for utsendelse av brukernavn og passord som finnes i tilknytningen til pålogging til Min idrett. Hvis din e-postadresse er registrert vil du få tilsendt brukernavn og passord som er registrert på denne adressen. Har du ikke tilgang til e-posten og du ønsker du å endre den registrerte adressen, sender du en e-post til support@idrettsforbundet.no .Løsningen innebærer at betaling av kontingenter, treningsavgifter mv. vil bli gjennomført i idrettens løsning for Online betaling. Hver gang det etableres et betalingskrav vil det bli varslet pr. e-post for å gjøre oppmerksom på kravet som ligger i Min idrett. Løsningen er laget slik at det kreves at kontingenten til Idrettslaget må være betalt før eller samtidig med at treningsavgift betales.Før første betaling må medlemmet (eller foresatte) gjøre en engangsregistrering for å bli betaler i Online betaling. Når du er blitt betaler er det enkelt å betale i nettløsningen, eller enda enklere om du vil laste ned Buypass til Android eller Iphone.Informasjon om Online betaling med instruksjoner for registrering og hvordan betale finner du her: https://itinfo.nif.no/For_medlem/ut%C3%B8ver/forelderDersom du får problemer eller trenger hjelp finnes det flere muligheter!Informasjon om Min idrett: https://itinfo.nif.no/Min_idrettTekniske spørsmål skal rettes til Idrettens support på telefon 03615 (kl. 08.00-20.00) eller e-post til support@idrettsforbundet.noTa kontakt med NJJK ( info@njjk.no ) dersom du;


• har fått et feilaktig betalingskrav


• om du mener at du allerede er utmeldt som medlem


• om det er andre spørsmål som er relatert til ditt forhold med oss.Linker:


http://www.idrett.no/it/Documents/KlubbAdmin%20produktark.pdf


http://www.idrett.no/it/Nyheter/Sider/KlubbAdminpilot.aspx


https://itinfo.nif.no/Min_idrett
Gradering til 2. Kyu våren 2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 1. Aug 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Gradering våren 2013


Aller siste graderingsrunde for våren 2013 var onsdag 19. juni. Fire kandidater var meldt opp til 2. Kyu: Therese Eikum, Kim Brynhildsen, Zolteqar Assisi og Qalander MalangSensorer var Morten Hirre, May Linn Hystad og Jørn Terje Krekling.Alle kandidatene stilte med egen uke, slik at det var fire par på matta – Ukene var Mohammad Sedhagati for Qalander, Mathias Hanssen for Therese, "Katta" for Kim og Nazar Ali for Assisi. Det er som kjent mye god graderingsteknikk i en god uke!Graderingen gikk gjennom ukemi, ne-waza, nage-waza, kaeshi-waza, renraku-waza og tokui-waza.Therese briljerte med å ha stålkontroll på ord, uttrykk og navn på teknikker. Therese viste fin ne-waza, og kunne alle teknikkene i pensum på rams. I tachi-waza viste Therese at hun har god kontroll på pensum og kom seg fint igjennom alle teknikkene. Størst forbedringspotensial for Therese ligger i dynamikken og bevegelsene i forkant av teknikkene.Kim leverte en god gradering spesielt i tachi-waza med god dynamikk og bevegelse i teknikkene. I ne-waza viste Kim god bevegelse og fin jobbing med gatame waza. Kim kan bli bedre på realismen og inngangene til kansetsu- og shimewaza samt i navnene på ne-waza teknikkeneQalander viste gode teknikker både i tachi-waza og ne-waza, med fin dynamikk og bevegelse spesielt i tachi-waza. Qalander kan forbedre seg mye på navn på teknikker og uttrykk i judo. Fine kombinasjoner og kontringerAssisi viste den mest dynamiske judoen i tachi-waza, med god bevegelse og fine teknikker. Spesielt en improvisert kombinasjon etter en uventet reaksjon på førsteangrepet til Assisi imponerte sensorene. Assisi har imidlertid mye utestående arbeid å gjøre med å lære seg navn på teknikker og uttrykk i judo. Ne-waza teknikkene led under manglende kunnskap om navnene på teknikkene, selv om utførelsen var ok.Sensorene var enige i at alle kandidatene bestod graderingen til 2. Kyu og gratulerer med nytt blått belte. Vi påpeker at det for gradering til 1. Kyu vil bli individuell gradering og at det dermed er nødvendig å ha full kontroll på navn på teknikker. I tillegg oppfordrer vi til å jobbe med mer realisme og dynamikk i teknikkene i ne-waza.

Klubb-mesterskapet sommeren 2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Jun 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Etter en god oppvarming med Noorullah og Mohammad begynte kampene.


Mye fighterinnstinkt å se og mange fikk god kamperfaring.


Det ble servert smoothies, kake, pølse, kaffe, frukt og vafler. Ingen sultet :-)
Deltagere:GULOSTKLASSEN


Anneli Aune


Kristine Mørkrid


Sami Yahia


Erik Bergwall


Mattis EkeliBRUNOSTKLASSEN


Jonas Vollset


Musa Soslangirev


Dawid Labadz


Albert Aleksanjans


Lea BergwallPULTOSTKLASSEN


Jakob Wiren


Jamal Yahia


Zakaria Amassad


Johannes MørkridGAMMELOSTKLASSEN


Johannes Mørkrid


Herman Rustad


Frederic SoeaaertMUGGOSTKLASSEN


Ahmed Yahia


Sigrid Soetaert

Flere graderinger gjennomført!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Jun 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Det er godt å se at de fleste av våre utøvere tar gradering til de høyere gradene seriøst. Etter mye ekstra trening hele semesteret klarte Sigrid, Herman og Victor velfortjent blått belte.
Til 5. mon(gult halvbelte) med orange lapp:


Zakaria Amasaad


Jonas Vollset


Anneli Berg Aune


Johannes Mørkrid


Kristine Mørkrid


Daniel Berntzen


Adrian Berntzen


Nathaniel NarcisoTil 4.mon (orange halvbelte):


Jenny Blomfeldt


Musa SoslangirevTil 2. mon (blått halvbelte):


Sigrid Soetaert


Victor Røed


Herman RustadTil 4. kyu (orange helbelte):


Cem Camur
NJJK på åpen dag på Haugerud

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Jun 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

NJJK var med på en aktivitetsrunde for barn og unge i nærmiljøet på Haugerud.


Man fikk et aktivitetskort. Hvis man prøvde alle idrettene som var på Haugerud var man med i trekningen av mange fine premier: Judo t-skjorte, bag, sykler etc..Det var over 100 stk som var på mattene hos oss og prøvde judokast. Det gikk i ett helt fra start til slutt for alle som hjalp til.I tillegg var det store happenings på de ulike postene på ulike tider.NJJK hadde en flott oppvisning kl. 13:30. Vår flinke speaker Stian Jespersen førte oss igjennom en bra presentasjon av klubben der både stor og liten fikk svingt seg. Spesiell takk til Frida Lepperød og Anneli Aune som var veldig flinke og søte.Kl. 14:30 var det selvforsvarskurs for jenter. Arne Ivar Hansen og Espen Meidell var veldig flinke der. Selv om de var litt få så klarte Arne Ivar og Espen å engasjere de slik at de nesten ikke ville hjem :-)Disse hjalp til på arrangementet:


Stian Jespersen


Musafir Malang


Noorullah Malang - Tusen takk for at du tok deg fri fra jobb!


Qalander Malang


Jakob Berg


Birger Aune


Unn Christel Berg Aune


Anneli Aune


Frida Lepperød


Petter Sundh


Nazar Ali Nazardad


Espen Meidell


Arne Ivar Hansen


Kaisa H. Vasaasen


May Linn HystadVi beklager til judoforbundet om vi forstyrret littegranne under trener 2 kurset som pågikk i lokalene våre.
Første gradering på Haugerud

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Jun 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Onsdag 5. juni vardet gradering for nybegynnerne med hvitt belte. 13 stk møtte opp for gradering til hvitt belte med gul lapp.Sensorer var Jørn Terje Krekling, Oddvar Hellan og meg May Linn Hystad.


Det var en fin gjeng og jeg la spesielt merke til at jentene gjorde det bra, det varmer mitt jentehjerte. Det er en del å jobbe med for alle til neste gradering så vi håper å kunne tilby trening 2 ganger i uken for denne gruppen fra høsten av.De som besto graderingen var:


Sindre Krekling


Lea Bergwall


Erik Bergwall


Alberts Aleksanjans


Rohil Noor


Mattis Ekeli


Pavel Ahmed


Josef Tumuk


Cecilie Rød


Frida Lepperød


Sigurd Aastad Bø


Magnus Aastad Bø
Hvis det er noen som har bilder fra graderingen - send meg gjerne det så kan jeg legge de ut her :-)
NJJK på Lunden festivalen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Jun 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Lunden festivalen er et årlig arrangement som holder til på et sted kalt Youngslunden. Dette er rett bak Bryn skole.NJJK ble tipset om dette fra Stordalen Hansen familien. Tusen takk :-)Med partytelt, noen matter og njjkere stilte vi opp for å vise oss litt frem. Etter hvert ble vi veldig populære... Det som slo an var å la ungdommene/barna sloss mot hverandre. Vi fulgte godt med og ingen ble skadet ;-)Vi hadde dessuten med oss noen tøffe gutter til å lede kampene, lære barna/ungdommene litt teknikker og innimellom vise litt luftige kast.


Undertegnede fikk vist noen kast også for å vise at vi jenter kan få det til vi også ;-)Magnhart gikk rundt og pratet med folk, Agnar lurte ungdommene til å komme og prøve, Maia pratet med jentene, Kaisa lå der i sin hjemmelagde judodrakt og så søt ut og jeg passet på at alt gikk bra.Bjørn Kaare var en engel og fikset all bæring av judomatter, bord og judofigur hjem til NJJK med god hjelp fra Vidar "Transport" Hansen :-)Det var en koselig festival som vi håper å komme til også neste år.Tusen takk til alle som hjalp til for at NJJK på en god måte fikk vist seg frem på Lundenfestivalen. Disse hjalp til: Kristoffer Stordalen Hansen, Vidar Hansen, Lars Vasaasen, Marianne Stordalen Hansen, Noor Malang, Musafir Malang, Nazar Nazari, Bjørn Kaare Aune, Azizi Zolteqar, Maia Blomfeldt, Magnhart Johannesen, Agnar Bjørnseth, Kaisa Hystad Vasaasen og May Linn Hystad
Full treff i Mjøndalen!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Jun 2013

Originalt skrevet av: Emmanuel Soetaert

På Kristi himmelfarts dag var det Judokonkuranse på Mjøndalen opp til U13. Det var omtrent 90 judoka som hadde stilt opp og NJJK var representert med 3 veldig konkurranseinnstilte utøvere: Tamerlan, Mansur og Frédéric. NJJK kunne utmerke seg denne dagen ved at dere 3 utøvere vant alle sine kamper med Ippon eller Waza-ari!Mansur måtte gå 3 kamper. Den første kampen endte relativt fort med en utmerket utført drop seo-nage som ga ham en Ippon. Kamp nr. 2 varte litt lengre og en o-uchi-gari ga Mansur en fin waza-ari umiddelbart etterfulgt av en osae-komi som endte med Ippon. Den tredje kampen varte ikke lenge og Mansur utførte samme teknikk som i første kamp som ga ham en utvilsom Ippon.Tamerlan ekspederte sine kamper veldig fort. Den første kampen varte omtrent 10 sekunder med en uki-goshi som førte til Ippon. Kamp nr. 2 ble avgjort etter et halvt minutt med en drop seo-nage som også ga Ippon. Tredje kampen var litt mer aktiv med gode bevegelser fra begge sider, men en bra utført o-uchi-gari første motstanderen på gulvet uten poeng og Tamerlan fulgte etter og fikk en osae-komi med Ippon. Siste kamp var også ganske balansert, men en god tai-otoshi ga Tamerlan en waza-ari etterfulgt av en osae-komi som var umulig å komme seg ut av og til slutt Ippon.Frédéric var i den «store gutter» klassen med 2 andre utøvere. Den første kampen var ganske balansert med mye ashi-waza og hurtige bevegelser. Frédéric klarte å få en god kumi-kata til slutt for å kunne utføre sin favoritt koshi-guruma som endte i en seier med waza-ari. Det var også mye bevegelser i den andre kampen og Frédéric jobbet mye med å sette sin motstander i ubalanse som endte i Ne-waza, osae-komi og Ippon.Kjempeinnsats fra våre gutter som kunne komme hjem med en velfortjent medalje.I tillegg kan det nevnes at Sigrid fikk anledning til å dømme ordentlig for første gang. Det var bare 2 dommere på tatami nr. 1 og Sigrid fikk da anledning til å dømme ca. 30 kamper…

Sommeravslutning flyttet til NJJKs lokaler pga vær!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Mai 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Rettelse: Vi grillerpå plenen ute eller bestiller mat i NJJKs lokaler.


Det blir aktiviteter og hygge!
Dato: SØNDAG 2. JUNI


Klokkeslett: 13:00


Møtested: NJJKs lokaler


(Du finner oss eller ring oss)
Kontaktpersoner:


May Linn Hystad


Tlf 41440311


info@njjk.noTherese Eikum


Tlf: 99535904


therese.eikum@njjk.noVi gjør som før og finner oss et fint sted på hovedøya der vi koser oss med grilling og aktiviteter .


Ta med egen grillmat og drikke.


NJJK tar med engangsgriller .Vi har en plan B som vi informerer om på facebook og sender sms til de som er påmeldt - tilfelle dårlig vær.PÅMELDING TIL INFO@NJJK.NO, PÅ


FACEBOOK ELLER PÅ LISTA PÅ OPPSLAGSTAVLA


INNEN 31 MAI 2013


Klubb-mesterskap/ avslutning for barn/ungd 12.juni kl.17:45

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Mai 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet.


Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit og sosialt etter konkurransene!Klubbmesterskapet og semesteravslutningen er gratis.
Ta med hele familien som heiagjeng!!Påmelding på oppslagstavla eller til pamelding@njjk.no

GRADERINGER - SE INFO HER

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Mai 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Barn/ungdom:Hvitbelter (til gul lapp):


Onsdag 5. jun kl. 18-19.Gulbelter (til orange lapp/stripe):


Man. 10. jun kl.18-19Orange (til grønt) og oppover:


Man 10. jun kl. 19-20Junior/Senior alle grader:


man 10. jun kl. 20-ca. 21:30Generell info:Graderingen koster 300,-


Inkluderer: Sensorer, nytt belte eller stripe, graderingsmerke, judopass (til de som ikke har fått det før)Husk judopass om du har dette!Hvem skal gradere seg?


Det er treneren som melder på utøvere til gradering. Hør med treneren din eller idrettslig ansvarlig(Jørn Terje/May Linn) om du er aktuell for gradering.

Ny sjanse for å være med på Jubapool.

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 21. Mai 2013

Originalt skrevet av: Birger Aune

Dette er et lavterskel arrangement for barn til og med det året de fyller tolv år.


Deltagerkrav:


Klasse 1: Barn født fom. 2003 tom. 2006 med gult belte.


Klasse 2: Barn født fom. 2003 tom. 2006 med orange belte.


Klasse 3: Barn født fom. 2001 tom. 2002 med gult eller orange belte.


Klasse 4: Barn født fom. 2001 tom. 2006 med med grønt eller blått belteVektklasser: For alle påmeldinger skal det i tillegg til navn angis riktig vekt. På basis av påmeldingene vil det bli satt opp kampskjemaer slik at alle deltagende barn kan få minst 2-3 kamper. Vi fordeler deltagende barn i grupper innenfor en grense på 3-5 kg.Kampsystem: PoolKamptid: 2 min løpende tidMatteareal: 2 matterKlasse: Innsjekking Kampstart PremieutdelingKlasse 1: 09:00-09:30 10:00 11:45


Klasse 2: 11:00-11:30 12:00 13:45


Klasse 3 og 4: 13:00-13:30 14:00 15:00Premiering: Alle får medaljer. Det er ekstra premiering til de som deltar på alle 4 JubaPool ila. året.Påmelding: På oppslag i Dojo eller til pamelding@njjk.no


Påmeldingsfrist: 27.mai.2013Betaling: Dekkes av NJJKKapasitet: Det er satt tak på 110 deltagere.Dommere: Vi vil at klubbene benytter anledningen til å la ferske dommer få prøve seg her. Vi er avhengige at klubbene stiller med dommere. Gi oss beskjed om hvor mange som stiller opp.Vennligst før opp navn på dommere på påmeldingsskjemaet.Førstehjelp: Det vil ikke være førstehjelp tilstede, klubbene bringer med seg sitt eget førstehjelpsutstyr.Mat: Mat og drikke kan kjøpes i hallen.Kontaktperson NJJK: Birger Aune


Mob: 950 21 811 Epost: pamelding@njjk.no

Gratis selvforsvarskurs for jenter over 15 år

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Apr 2013

Originalt skrevet av: Magnhart Johannesen

Start: tirsdag 7.mai kl 19.00


Varighet: hver tirsdag i 6 ukerSted:


i NJJKs lokaler på baksiden av Haugerud Skole, Tvetenveien 183.


• Påmelding: Send e-post til: info@njjk.noSe flyer herSponset av storbymidler, Oslo idrettskrets.
Jentekvelder for alle NJJK-jenter og deres venninner!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Apr 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad og Therese Färnström

Fredag 24. mai 2013 arrangerer vi gratis jentekveld for NJJKs jenter med venninner! Kl. 17:30-21:00.


Det blir enkel innføring i judo etterfulgt av mat, drikke og kos.


Påmelding til therese.farnstrom@njjk.no eller på oppslagstavla innen 16. mai.Kontaktperson:


Therese Färnström Tlf: 41393156
Vi skal ha jentekveld også disse datoene:


20. september


11. oktober


22. november

NJJK gratulerer Mathias Hansen med en velfortjent 1. Dan!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Apr 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Mathias var meldt opp til forbundsgradering søndag 14. april. Det var første gradering hvor den nye dan-kommisjonen oppnevnt av Norges Judoforbund stod for graderingen.De fem sensorene var


Harefallet, Helliesen, Guttormsen, Ruiken og Rostad.Mathias som kom direkte fra trener 1 kurs på lørdagen hvor han var instruktør var sånn akkurat passe nervøs før start. Uke var Jørn Terje Krekling - som fremstod betydelig mindre nervøs på Mathias sine vegne. I tillegg hadde pappa Gunnar, treningskompis Therese Eikum og storebror John dukket opp som heiagjeng.Mathias leverte en solid gradering og fikk fortjent gode tilbakemeldinger fra sensorene etter endt gradering. Både ne-waza, go-kyo og kata delene satt bra, og spesielt i Go-kyo teknikkene kom det en del susere av noen teknikker fra Mathias. Eminent fallteknikk fra uke gjorde at graderingen til tross for "gjennom-matta" kastinnstillingen til Mathias kunne fullføres :-)Gratulerer så mye med 1. Dan Mathias. Jeg er enig med sensorene også som indikerte at det ikke bør gå mye over de nødvendige to år før neste gradering.
To sølv og to bronse til NJJK i NM i Larvik.

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Apr 2013

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

På lørdag som er NM for ungdom og Junior (U15, U18 og U21)


Her var vår eneste deltaker Nazardad, som leverte gode kamper - vant de fleste kampene på gode teknikker, men fikk en tøff oppgave mot Reitan fra Levanger judoklubb som han møtte både i innledende og i finalen. Fin innsats av Nazardad, som fikk en vel fortjent sølvmedalje i U21 -81 kg.på søndag var alle fire i aksjon. Alfredo og Noorullah i -66kg , Azizi i -73kg og Nazar i -81.i -66kg ble det mye dramatikk. I innledende gikk både Alfredo og Noorullah på tap i innledende på grunn av tabber i forhold til de nye reglene (grep i bein). Begge to klarte imidlertid å komme seg ut av puljen på hver sin side, og siden begge også kom ut som nummer to ble det semifinaler uten at de møtte hverandre. Alfredo møtte Herman Hermansen i første semifinale og dominerte den klart i nesten fire minutter hvor Hermansen hadde pådratt seg tre shido for passivitet. Han våknet imidlertid og gikk såpas godt til slutt at vår veteran ikke klarte å holde unna. Bronse for Alfredo.På motsatt side gjorde Noorullah kort prosess med sin semifinalemotstander. Han var dermed klar for finale mot Hermansen. Dette ble den klart mest spennende finalen under hele NM. Noorullah gjør en veldig fin kamp. Kontrollerer Hermansen med grepet og Hemansen får etterhvert shido for pasivitet. Et halvt minutt senere leverer Noorullah en super kontring på Hermansens Ko soto gake angrep. Et steg tilbake - skifte av retning og Hermansen ligger klask, bom, plask på ryggen og alle tilskuerne i hallen regner med at kampen er over og vunnet. Dommeren gir imidlertid ingen scoring. I dette stevnet er det imidlertid det nye systemet med videosjekk av situasjoner så vi avventer at dommerne får sett på teknikken og scoring blir utdelt. Det skjer imidlertid ikke - dommerne mener at Noorullah ikke hadde kontroll og ga ikke scoring. Kampen går videre uten scoringer fra noen av utøverne. Langt ut i golden score kommer imidlertid Noorullah under i Ne-waza - taper på et holdegrep. Dette var et svært bittert tap og uforståelig for oss som så det igjen på video etterpå. Uansett endte det med sølvmedalje til Noorullah som naturligvis var svært skuffet over avgjørelsen.I -73kg var det Azizi som sloss, men han hadde ikke helt dagen i sin vanlige klasse i dag og endte med en 5. Plass. I åpen klasse -73kg gikk det imidlertid bedre og han fikk en flott bronsemedalje.I -81 kg herrer senior som var stevnets største klasse ble motstanden litt tøff for Nazardad som er siste års junior og kommer sterkere tilbake her neste år.Lagleder/Coachbenken som ga god støtte og bidrag fra sidelinjen bestod av:


Musafir Malang,


Mohamad Reza Sedhagati,


May Linn Hystad og


Jørn Terje Krekling

Referat fra Jiu-Jitsu samlingen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Apr 2013

Originalt skrevet av: Frederik Samuelsen

9-10 mars 2013 var det treningssamling i Oslo, i Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubbs lokaler. Tema for samlingen var forsvar mot flere angripere. Samlingen var åpen for alle med tilknytning til Jiu-jitsu og vi fikk også besøk fra Norges kampsportforbund ved generalsekretær Trond Søvik.Instruktører var:Ganso Kurt Durewall 10.Dan


Riksinstruktør Benny Ericsson 7.Dan


Daninstruktør Johan Flakberg 4.Dan


Daninstruktør Erik Lorinder 4.Dan


Rune Sandnes 3.Dan


Arne Ivar Hansen 2.DanLeder for NJJK May Linn Hystad åpnet treningssamlingen ved å ønske alle fremmøtte hjertelig velkommen. Rune Sandnes presenterte instruktørene samt temaet for samlingen, og Arne Ivar Hansen orienterte om det praktiske.Lørdagstreningen startet friskt med oppvarmingsøvelser, ledet av Johan Flakberg, også de bar preg av temaet treningssamlingen skulle dreie seg om. Undertegnede la merke til flere som ble gode og varme, kanskje spesielt under ”zombie angrepet” som var en enkel men genial oppvarmingsøvelse.Kurt Durewall underviste den første timen med mykhetsprinsippet som tema (Ju-No-Ri). Deretter trente vi forsvar mot distanseangrep ledet av Johan Flakberg, og bakkeforsvar med Erik Lorinder.


En trivelig lunsj ble fortært før vi samlet oss for å trene forsvar mot flere angripere og holdegrep. Benny Ericsson og Johan Flakberg ledet treningen. Lærerikt, nyttig og utfordrene!Søndagen startet også med en god porsjon oppvarming før Kurt Durewall underviste den første timen med kombinasjonsteknikker som tema (Renzoku-waza).


Så var det kontaktangrep, halvdistanseangrep, våpenangrep og kombinasjoner som sto på treningsplanen. NJJK`s to instruktører ledet også treningstimer denne dagen.Mye kunnskap ble formidlet under treningssamlingen og utøverne virket meget godt fornøyd med vel gjennomført samling. Undertegnede fikk mange beundrende kommentarer om hvor fine treningslokaler vi disponerte og hvor godt utøverne fra både Sverige og Norge trivdes hos oss. Tusen takk til alle instruktører og frivillige som bidro til at denne samlingen ble så vellykket :-)
Ekstra teknikktreninger på søndager, spesielt for ungdom!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Mar 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Trening 1: Emmanuel Soetaert kommer til å gå igjennom teknikker til blått belte på enkelte søndager fra klokken 17:00-18:30, se treningstider for hvilke søndager det gjelder. Avtal med han på tlf 99267378 at du kommer.Trening 2: Trening for ungdom fra og med 13 år til og med 21 samt for voksne (+21) som ønsker å trene teknikk - hver søndag kl. 18:30-20:00. Et samarbeid med Romerike judoklubb. Hovedsakelig med Mathias og John Hansen som hovedtrenere, Kim Brynhildsen som hjelpetrener. Noen ganger vikarer. Imorgen (17/3) er det Jørn Terje Krekling som er vikar. På denne treningen er ungdommer, juniorer og seniorer fra andre klubber også velkomne!
Spørsmål? Send e-post til undertegnede! Eventuelt sms til 41440311
Jiu-jitsu treningshelg 9-10. mars 2013 i NJJKs lokaler

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Feb 2013

Originalt skrevet av: Arne Ivar Hansen

Når:


Lørdag 2013-03-09 13:00-17:30


Søndag 2013-03-10 09:00-14:00Tema: Avslutning mot flere angripereInstruktörer:


Ganso Kurt Durewall 10. Dan


Riksinstruktør Benny Ericsson 7.Dan


Daninstruktør Johan Flakberg 4. Dan


Daninstruktør Erik Lorinder 4.Dan


NJJK Rune Sandnes 3.Dan


NJJK Arne Ivar Hansen 2.DanInfo: NJJK’s jiujitsuseksjon trener Durewalls jiujitsu og er tilknyttet NKF og SJF. Treningen er åpen for alle med interesse for jiujitsu, uavhengig av system/tilknytning. Benytt anledningen til å få innsikt i Durevalls fine tekniske metodikk fra Ganso.


Se: www.jiujitsu.nuPris: Treningsavgift kr 500,- for to dager, kr 250,- for en dag


Betales til konto 7874.05.08090, merkes med navn, grad, klubbPåmelding innen 1 mars til arne.ivar.hansen@njjk.noLast ned invitasjonen her: Jiu-Jitsu treningshelg 9-10. mars 2013.
Referat fra KM, Holmen Fjellhall i Asker, Lørdag 9.2-2013

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Feb 2013

Originalt skrevet av: Therese Eikum, med bidrag fra Alfredo Chinchilla, Therese Färnström og Magnhart Johannesen.

Lørdag morgen var iskald, og fjellhallen var slett ikke enkel å finne for en som aldri hadde vært der før, inngangen lå godt gjemt bak en annen hall…. Og det var heller ingen skilting som viste til judostevne.Men vi fant da fram, både undertegnede, 16 deltagere fra NJJK, og flere foreldre/coacher/styremedlemmer.Våre flinke deltagere var:


Sofia, Jenny, Sigrid, Miguel, Tamerlan, Musa, Mansur, Jamal, Victor, Jakob, Frederic, Egilsten, Kristoffer, Ahmed, Herman og Nazardad.
Det virket som at Njjk stilte med flest deltagere, noe som resulterte i at det var flere fra klubben som gikk mot hverandre, det ble nesten et klubbmesterskap.Den første kampen gikk mellom Sofia og Musa, hvor Sofia endte med å tape på en Koshi-guruma.


Sofia hadde to tøffe kamper til, som ikke helt gikk hennes vei. Da var det veldig godt å få trøst av pappa Alfredo!Victor fikk inn en Ko-uchi-gari etter 5 sekunder, som gjorde at han vant sin første kamp denne dagen. Victor gikk fire kamper, to vinn og to uavgjort. Her var det mye bra judo!Mange av kampene var veldig tøffe, og gikk tida ut. Flere av deltagerne våre vant sine kamper på holdeteknikker og fine kast.Jeg vil spesielt trekke fram jentene våre, Sofia, Jenny og Sigrid.


De gjorde en kjempe innsats!Det var veldig få jenter på stevnet, og veldig ujevnt i vektklasser, så Sofia og Jenny endte opp med å kjempe mot gutter. Kan nesten si at de er kretsmestere blant jentene, p.g.a dette.


Sigrid ble til og med flytta opp ett par klasser, og gikk mot to jenter på 15 og 17 år. Sigrid vant en av sine kamper med en flott utført Tomoe-nage, som var perfekt timet.Jennys første kamp var mot Miguel, og den endte uavgjort. Begge viste fine teknikker. Miguel prøvde seg på en Tomoe-nage, men den gikk ikke Jenny på!


Jenny slo seg litt i tredje kamp, som var mot Mansur, og da var det godt med pappa Magnhart på sidelinja.


Hun kjempet også hardt mot Egilsten, men han fikk inn en Hon-kesa-gatame som hun ikke kom seg ut av.Jakob er en ivrig fyr, jobber bra og beveger seg kjapt rundt på matta. Dessverre fikk han en lårhøne i en av kampene sine, som ødela litt. Den kampen endte uavgjort.Jeg hadde litt småproblemer med oversikt på tap og seire siden flere av våre kjempet på to matter samtidig. Men jeg har i hvertfall registrert 12 seire til NJJK i barneklassen! Veldig bra!!Ungdommene våre var Sigrid, Kristoffer, Herman, Ahmed og Nazardad. Sigrids kamper er alt nevnt, men de andre viste gode takter de også.


Kristoffer ble også flyttet opp, og gikk mot to brunbelter. Han hadde en god fighting spirit, og viste gode teknikker, som gjorde at han fortjente bronsen sin.


Herman og Ahmed kjørte jevne og tøffe kamper i sine klasser. Ahmed fikk bronse i sin klasse.


Nazardad vant sin første kamp, men grunnet misforståelser ble det bare en kamp på ham.Alt i alt, en fin lørdag.


Det var mye fin dømming, utført av voksne dommere.


Litt synd at de andre klubbene ikke hadde med så mange deltagere, men men…


Og selv om jeg ble litt forvirret over at forskjellige klasser gikk kamper om hverandre, opplevde de litt mer erfarne, les Alfredo, mesterskapet som fint gjennomført. Asker JK var vennlige og imøtekommende.


Og ingen er glemt, selv om kanskje ikke alle er nevnt!!! :-)Rekordraskt årsmøte og ny leder i NJJK!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Feb 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Årsmøtet denne gang ble lagt på en fredag, den 1. februar. Grunnen til dette var dels at vi har fått tilbakemelding på at medlemmene ikke ønsker å miste en trening pga årsmøte men mest fordi kandidaten til ny leder, undertegnede, snart skal føde.Det var kun 9 stemmeberettigede som møtte opp og ingen spesielt kontroversielle saker. De fleste hadde dessuten lest hele årsmeldingen slik at vi ikke behøvde å gå så nøye igjennom denne.Det at det var så få som møtte opp synes vi var litt trist men vi håper at det er et signal på at medlemmene våre er rimelig fornøyd med styrets arbeid den siste tiden.Klikk her for å laste ned oppdaterte årsmøtedokumenter 2013 og protokoll.Jeg er veldig spent på hvordan det vil bli som leder i NJJK i året som kommer og håper at alle hjelper NJJK og meg fremover, da som de fleste vet: Dette skal kombineres med familieforøkelse :-)
Oppdaterte dokumenter til Årsmøtet 1. februar 2013 Kl. 18:00

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Jan 2013

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Her kan dere se dokumentene til årsmøtet 2013. Det er mulig det kommer små endringer.


Oppdaterte dokumenter vil bli utdelt på årsmøtet.


Meld i fra til undertegnede om du finner feil så fort som mulig slik at vi får rettet det.Årsmøtet med vedlegg 2013

Dan-instruktør på besøk hos Jiu-Jitsu gruppa torsdag 10. jan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Jan 2013

Originalt skrevet av: Thomas Myhre

Stefan Joelsson fra Sverige var i annet ærend over grensen og tok av sin tid til å trene oss denne dagen. Stefan er en gammel venn av Rune og Arne Ivar og har nærmere 40 år erfaring med jiu-jitsu. Stefan innehar 4. dan i Durewalls Jiu-Jitsu og er i tillegg godkjent Dan-instruktør i det Svenske Jiujitsuforbundet (SJF).Stefan har også fulgt godt med på Norge og våres utøvere siden den spede starten og har flere ganger villig stilt opp som instruktør og ved andre spørsmål.Treningen i går, som varte over noen timer, gikk hovedsakelig ut på forflytning ved bruk av kroppsvending = Tai-Sabaki. I tillegg til selve forflytningen trente vi på å ubalansere motstanderen, få han/henne i grep, foreta avvæpning og en og annen god felling - alt ved bruk av minst mulig kraft.Forflytningen, Tai-Sabaki, kan brukes i åpne områder, men også på trangere plasser (i leiligheter, ganger, små rom og så videre) som inntil vegg og i hjørner. Det var teknikker for forsvar mot halsgrep, holding i håndledd foran og bak, klestak for skalling og strupetak mot vegg. Det ble også en og annen knivteknikk - noe som både er vanskelig, småskummelt men også veldig gøy å forsøke og mestre.Alle på gruppen virket meget fornøyd og vi er veldig takknemlig for at Stefan tok av sin tid og kom til oss. Vi håper selvfølgelig han kommer tilbake - han var ikke helt uvillig til å gjøre det.Det skjer et og annet hos jiu-jitsu nå og da - alle medlemmer i NJJK oppfordres til å være med enkelte ganger, i disse tider er det alltid lurt å kunne ha muligheten til å kunne forsvare seg.Benytter sjansen til å ønske alle et godt nytt år - sees i dojoen.