Gradering og klubbmesterskap 2004

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Des 2004

Gradering mandag 6. desember


Det var endel som skulle i aksjon denne dagen. Sensorene var Dag Hodne (5. dan), Albert Davis (3. dan), Jørn Terje Krekling (1. dan), Andre Sunde Nilsen (1. dan) og May Linn Hystad (1. kyu).Først ut var gulbeltene. De viste frem fine teknikker, og godt humør. De virket veldig godt forberedt, og det så virkelig ut som de koste seg. Hvem er det som har sagt at gradering skal være skummelt?


Alle barna klarte seg fint, og fikk alle 10 bestått graderingen til gult belte.


De litt større klarte seg også utmerket, og på slutten av graderingen var det bare to igjen; Stian Bakken som skulle til 2. mon og Ole Moland som skulle til 1. kyu. Begge fikk bestått sine graderinger.I romjulen graderte dessuten Aleksander Bakken og Mette Johansen seg til 1. kyu i regi av ungdoms-landslaget.Totalt hadde vi følgende graderinger;


10 til 5. mon


6 til 5. kyu


2 til 4. mon


3 til 3. mon


1 til 2. mon


3 til 1. kyuGratulerer til alle med nye beltegrader!Klubbmesterskap 8. desember


Årets klubbmesterskap hadde klasseinndeling etter geologiske tidsperioderTertiær-klassen besto av Tobias Rystad og Lars-Iver Johansen.Kritt-klassen besto av Knut Eikum, Kjetil Skarstein og Mina Fosse Kristoffersen.Jura-klassen besto av Stian Bakken, Simen Aas, Simen Bjørseth, Øystein Synstad, Jon Petter Harwiss og Nicklas Bakken.Trias-klassen besto av Ole-Jørgen Walmestad, Håvard Kaasen, Fredrik Bevreng, Christian Rystad og Aleksander Bakken.Perm-klassen besto av Patrick Mauseth, Anders Fossum, Andre Five, Hauk Jacobsson-Røsten og Joachim Bakken.


Anders viste seg som en skikkelig tøffing da han stilte opp i denne klassen med bare grønnbelter når han selv bare har gult belte.Devon-klassen ble en åpen klasse med alt fra barne-utøvere (Ja, Kjetil er faktisk bare 12 år) til senior-utøvere.


Deltagere her var Ole Moland, Kjetil Stiansen, Lars Moland, Kim Massey, Christer Ruud og Øyvind Stiansen.


Den største bomben kom da Kjetil klarte å slå storebror Øyvind. Kjetil fortsatte med å vinne alle sine kamper helt frem til finalen mot Lars.Lars var vel storfavoritt på forhånd i denne klassen, i og med at han var den eldste og mest rutinerte av dem alle, men han skulle få litt problemer.


Finalen mot Kjetil gikk tiden ut og golden-score ventet. Kjetil kastet, og var litt nølende dømming fra å få en koka.


Lars klarte etterhvert å få inn en scoring, og ble med det klubbmester.Alle deltagerne fikk flotte medaljer for innsatsen.God Jul og Godt Nytt År til alle!


Semesteret starter igjen 10. januar, se foreløpig terminliste for 2005
Knøttejudo - en suksess!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Des 2004

Stian Jespersen


Stian er utdannet barnevernpedagog


og har trener-1 utdanning.


Han har selv trent judo i 20 år.

Kurset har hatt hele 17 deltagere, og en varighet på 10 uker. Leksjonene har vart i 45 minutter.NJJK har gjennomført kurset som et pilot-prosjekt, men har etter evaluering sett at det var så vellykket at man har bestemt seg for å la dette være et permanent tilbud for barn i denne aldersgruppen.Kurset har hatt fokus på å utvikle barnas grovmotorikk, deres evne til å konsentrere seg, samhandling med jevnaldrende samt evne til å ta korte instruksjoner fra voksne.Dette har vi gjort gjennom å legge til rette for aktiviteter som barna, innenfor nevnte aldersgruppe, vil mestre. Når dette er sagt, så er det viktig at man har en grunnlegende kompetanse om barns utvikling og fungering i denne aldersgruppen. Deres utviklingspsykologiske ståsted, deres motoriske fungering, evne til samhandling etc.Gymnastikk, enkle turnøvelser, lek, sang og innslag av helt ufarlige og enkle judoøvelser har vært hovedinnholdet i kurset. Det har blitt lagt stor vekt på sosialisering, samhandling, trivsel og hygge for alle som har deltatt. Både foreldre og søsken har blitt invitert med ut på matta. Ved nye og vanskelige øvelser har instruktør veiledet foreldrene i hvordan de kan vise barna øvelsen, på den måten blir det tryggere for barna og bli instruert, og man oppnår en fin samhandlingssetting for mor/far og barnet. Dette er en viktig faktor for mestringsfølelse, som igjen bidrar til en trygghet som må til for å oppleve trivsel.Foruten om fallteknikk har det ikke blitt instruert i tachi-waza.NJJK har ved dette prosjektet erfart at det er fult mulig å rekruttere barn i denne aldergruppen, så lenge leksjonsopplegget står i stil til pris og innhold så er det mulig å nå en aldersgruppe vi tidligere ikke har kunnet gi et tilbud. Det som er viktig å nevne er at det settes tilstrekkelig trenerkrefter inn i opplegget, og at dette er trenere med kompetanse og erfaring mot denne aldersgruppen.Hvis det er spørsmål knyttet til dette prosjektet, ikke nøl med å ta kontakt med NJJK.
...og lillebror følger etter

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Des 2004

TRENINGSPARTNERE:Stian Bakken (10) har som mål å slå storebror Aleksander en gang. Men foreløpig er det greit å koble grepet på storebror på trening.
Tekst og Foto: Anne-Karine MidtsjøOgså bak Aleksander gror det godt. Lillebror Stian Bakken (10) er også bitt av judobasillen - og har et helt klart mål om å slå storebror en gang.-Klart jeg skal slå ham. Men foreløpig er det ikke så gøy å lekeslåss med ham - for han vinner bestandig, innrømmer Stian.


10-åringen har drevet med judo nesten like lenge som storebror Aleksander.


- Jeg begynte før jeg var 5 år. Judo er kjempekult, og jeg har ikke hatt lyst til å gjøre noe annet, sier Stian.- Lekslåss dere ofte hjemme, da?


- Njaaa, det hender. Men vi er som regel her (treningslokalet, red. anm.), så vi er ikke så mye hjemme, forteller 10-årige Stian, som går i femte klasse ved Åsenhagen skole, og trener 3 ganger i uka.Foreløpig konkurrerer ikke Stian på samme måte som Aleksander. Frem til utøverne er 13 år blir det ikke kåret vinnere, og alle premieres likt.
Griper tak i en judoframtid

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Nov 2004

FESTER GREPET: Aleksander Bakken Øvrebø (13) vil herje på judomatta i årene framover. Her er det lillebror Stian (10) som får seg en luftetur.
Tekst og Foto: Anne-Karine MidtsjøAleksander Bakken Øvrebø (13) har framtidsplanene klare: Skedsmokorset-karen vil vinne VM og OL i judo.Sist helg gikk han helt til topps i sin klasse i Finnish Open. Stevnet i Finland er blant de mest prestisjetunge i ungdomsklassen, og hadde 480 deltakere fra Ukraina, Estland, Litauen, Latvia, Russland, Sverige og Finland i tillegg til Norge.På landslaget


– Jeg har drevet med judo i seks år. Det aller morsomste er å konkurrere, og å reise på stevner, forteller Aleksander.Det har han fått gjøre mye av det siste året, etter at han ble tatt opp i ungdomslandslaget. Han har mange solide prestasjoner å se tilbake på, og trener for ungdomslandslaget, Andreas Strand, er ikke i tvil om at Aleksander har en lys framtid som judoutøver.– Aleksander ble mer eller mindre født med judodrakta på, og er et kjempetalent, forteller landslagstrener Andreas Strand.– Resultatene han har oppnådd taler egentlig for seg selv. Jeg er ikke i tvil om at han har en stor judoframtid foran seg – hvis han selv har lyst. I Europa finnes det ikke mange utøvere som holder et høyere nivå enn Aleksander i hans klasse, fortsetter Strand.Kamper mest gøy


Det var pappa og onkels judodeltakelse som førte 13-åringen inn i judoens rekker. Faktisk var han to måneder da han "debuterte" på et judostevnet. Det var pappas siste NM, og Aleksander lå i barnevogna.Men han måtte altså vente noen år før han kunne ta fatt på ordentlig. I mellomtiden har han også forsøkt både fotball og turning. Men de siste seks årene har det vært judo for alle pengene hjemme på Skedsmokorset – når han ikke er i klubbens treningslokaler på Haugerud, da.– Og der er jeg jo nesten hele tida, ler 13-årige Aleksander.Ikke fordi han egentlig synes at trening er det store høydepunktet.– Kamper er mye morsommere enn trening. Men jeg må jo trene for å bli skikkelig god, forklarer Aleksander Bakken Øvrebø.OL-planer


– Hvor god skal du bli, da?– Best mulig. Vinne VM og OL, svarer 13-åringen bestemt.For å bli god i judo kreves det mye. Ikke minst tar det tid å utvikle en god teknikk. Men nesten like viktig er styrke, hurtighet, bevegelighet og kondisjon. Dermed blir det ganske mye trening i løpet av en uke.– Jeg trener sju ganger i uka – 8,5 time. I tillegg har jeg vanlig gym på skolen, idrett som valgfag – trener litt på egen hånd, forteller han.Landslagstrener Strand forteller at det foreløpig er teknikken som er Aleksanders styrke.– Han har mye å gå på når det gjelder styrke, og utholdende. Men teknikken og judoforståelsen hans er strålende, skryter Strand.Dessuten:


– ... er han veldig treningsvillig, har en god innstilling og er en sosial kar som bidrar til miljøet. Han passer utrolig godt på et lag.Kilde: Romerikes Blad
Info: Semester-avslutning høst 2004

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Nov 2004

Vi nærmer oss slutten på Høstemesteret 2004,


men med noen store begivenheter igjen;Gradering mandag 6. desember


Alle som skal gradere seg må melde seg på liste


i dojoen, eller sende en mail til: judo@njjk.noGraderingen koster 300,- kr.Nybegynnere barn og ungdom 17.30 – 19.00


Alle andre graderinger 19:00-20:30Klubbmesterskap onsdag 8. desember


(og semester avsluttning)Innveiing/registrering fra : 17:30


Kampstart: ca 18:15Alle klubbens utøvere kan delta i klubbmesterskapet. Det blir fine premier til alle, samt en liten matbit etter konkurransene!Klubbmesterskapet og avsluttning er gratis.Ta med hele familien som heiagjeng !!Vel møtt


Hilsen


Styret og alle trenerne
Alek feide alle av matta i Finnish Open

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Nov 2004

Hele ungdomslandslaget var på tur til Finland denne helgen, og Aleksander var så heldig å få en real omgangssjuke dagen før stevnet.På konkurranse-dagen var han allikevel sterk nok til å stille opp på stevnet som hadde 480 deltakere fordelt på 8 land: Norge, Sverige, Finland, Russland, Ukraina, Estland, Litauen og Latvia.Alle de norske deltagerne gjorde en fin innsats, men ingen andre kunne måle seg med Aleksander som gikk helt til topps!


Katrine Hofsted var den eneste andre norske med medalje; bronse.Gratulerer med seieren Alek!Resultatliste Pojkar -38 kg:


1) Aleksander BAKKEN Norway NJJK


2) Matias MOBERG Finland Kouvolan Judoseura


3) Henri ARIVA Estonia Tartu Do


4) Vladislav KOSTROV Estonia Aitado, Tallinna


5) Jan ISAJEV Russia Svetogorsk
Sølv i senior lag-NM

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Nov 2004

Siste helg i Oktober var det NM for lag i Levanger. I år stilte NJJK uten damelag da primus organisator May Linn hadde påtatt seg laglederoppgave med ungdomslandslaget i en turnering i Nederland der NJJKs Aleksander Bakken fikk sølv. På herresiden stilte NJJK igjen et godt lag med Alfredo Chinchilla i -66, Jørn Terje Krekling i -73, Morten Schiøtz i -81, Agnar Bjørnset i -90 og Albert Davis i +90. Vi dro med fly oppover på fredag og fikk spist middag etter at alle hadde lyktes med å produsere gyldig judopass og klart vekta. Vi var relativt optimistiske da vår antatt vanskeligste konkurrent Ippon hadde et noe svakere lag enn først fryktet. På lørdag gikk Juniorene individuelt og Junior lag først, og NJJK hadde for første gang på mange år ikke med noen juniorer. Regner med at det endrer seg til neste år. Første kamp ble derfor først i halv to tiden. Vi hadde fått en hyggelig trekning syntes vi selv med Ippon, Asker, Trondheim og Nesodden på motsatt side og BK som antatt hardest på vår side. Ni lag deltok og vi var i pool med fem lag og fikk dermed masse kamper.Kampene


Første kamp var mot Levanger. Alfredo gikk på matta for å varme opp, men denne gangen ble oppvarmingen tøffere enn tenkt og Alfredo tapte kampen på en kontring som ga Levanger Waza-ari (kunne fort vært ippon). De resterende kampene gikk greit og alle vant sine kamper greit. Agnar denne gangen på walk-over. Albert hadde nok den mest elegante seieren da han gikk rundt store Egil Kvåle og lot han legge seg pent ned på ryggen.Andre kamp mot Kongsberg fikk Alfredo som ventet tøff motstand av Thomas Engebretsen. Tapet var imidlertid uventet siden Alfredo alltid har slått ham tidligere og var en hårsbredd unna å vinne på armbend – men dommerne ville ikke gi Alfredo noen få ekstra sekunder. Jeg (Jørn Terje) hadde deretter en enkel kamp mot en urutinert ungdom før Morten Schiøtz valset opp med Torbjørn Engebretsen. Agnar tapte for Rune Enget, mens Albert måtte slite for å slå Bue Horgen. Slitet var mest mot dommerne som presterte ikke å følge reglene men frata Albert muligheten til å fortsette en osae-komi han hadde holdt og fått brutt et kort sekund. I det hele tatt var dommerne svært variable i kvalitet – å kunne reglene og følge de, burde være et minimum synes vi.Seier ble det uansett og vi hadde deretter to greie kamper mot NTNUI og Nordland judokrets der eneste tap ble for en bjørn fra NTNUI i 90 kg som senere slo Rune Enget i NTNUIs kamp


mot BK. Vi var klare for semifinale mot Asker.Alfredo hadde her igjen tøff motstand mot årets norgesmester i -73, Magnus Ross som hadde pint seg ned til -66. Magnus ledet lenge etter å ha fått waza-ari på en ippon seoi nage ganske tidlig, men Alfredo fikk inn et kast hvor Magnus landet i bro, dermed Ippon til NJJK. Jeg hadde også tøff motstand her med Anders Lie på motsatt side. Det gikk imidlertid veldig bra, jeg dominerte grepet og fikk han såpass frustrert at han gjorde en feil som jeg utnyttet og fikk inn et ippon kast. Morten fikk her walk-over i -81 og vi hadde allerede vunnet kampen da Agnar gikk utpå og serverte en nydelig seoi-nage mot Trond Flesche for å spikre igjen lokket i Asker kista ekstra godt. Albert møtte til slutt Geir Aage Jacobsen i + klassen. Det ble tap her, men igjen presterte dommerne ikke å kunne reglene og var i ferd med å utvise Albert – direkte Han soku make, da det korrekte ville være seier til Geir Aage på sogo gaeshi som er waza ari + kei koku til motstander. Som sagt det var mye merkelig dømming. På motsatt side var det som ventet Ippon som hadde vunnet puljen og de var dermed våre finalemotstandere.MEDALJESEREMONI: Sølv til NJJKs herrer.


FOTO: Levanger Judoklubb

Finalen


Ny tøff kamp for Alfredo, som møtte Albin Dal som er i bra form. Albin ble for sterk denne gangen. Jeg møtte så Martin Thiblin – noe som er omtrent like vanskelig. Jeg klarte å få grepet mitt, men lite annet og det endte med at min mangel på evne til å få til noe annet førte


til fire shido – som til sammen blir han soku make. Deretter var det Morten Schiøtz som viste at han fortsatt er rimelig sjef og brukte sin uchi mata til å få en meget habil Per Marius i matta – ippon. Agnar møtte for tøff motstand i Hosni Tlili og fløy høyt før han landet. Spenningen var derfor over ifht. Medaljer da Albert gikk ut for å ta rotta på Olav Aase i siste kamp. Olav er kjent for en _sterk_ seoi nage, og Albert unngikk lett det første forsøket fra Olav. Imidlertid var neste ippon seoi nage forsøk noen hakk sterkere og Albert måtte bare bli med rundt.Vi var rimelig fornøyd med sølv, og tror vi skal kunne gi Bærumsfolket enda hardere kamp til neste år. Etter en dusj på hotellet satte vi oss ned og spiste en bedre middag – Albert spiste to. Deretter mer hygge og drikke sammen med judokas fra resten av Norge.
Finnish Open 2004

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Nov 2004

I helga gikk det årlige internasjonale stevnet "Finnish Open" for seniorer. Med 260 deltakere fra ca. 25 nasjoner ble dette B-stevnet et bra og stort stevne.NJJK stilte med to utøvere: Gøril Johansen og May Linn Hystad. Etter en liten nedtur i Swedish Open (forrige helg) gjorde vi begge en bedre innsats i dette stevnet. Vi møtte harde motstandere."Finnish Judo Association" (FJA) har 135 medlemsklubber med totalt 11.000 medlemmer. Organisasjonen er en del av den finske olympiske komite og den finske idrettsføderasjonen, og har vært medlem av European Judo Union (EJU) og International Judo Federation (IJF) siden 1958.


Presidenten i FJA er Tapio Mäki.


Les mer på


finske judoforbundets nettsider

Jeg (May Linn) var først ut i ilden. Etter bare 3 sekunder viste feiebeinet mitt seg igjen etter et halvt års fravær.. Ippon! Neste match var finlands beste utøver i -57, Eveliina KALLIONIEMI... gru og grøss! Etter bare 7 sekunder svingte feiebeinet mitt seg igjen som resulterte i en Ippongivende de-ashi-barai. Utrolig moro!!


I semifinalen møtte jeg en sterk canadier.. etter kort tid kom vi i newasa.. uffamei... Ikke min sterke side. Hun fikk løs armen min og jeg tapte på armbend. I bronsefinalen møtte jeg Ane fra Oslo Judoklubb...... Hun er ennå litt bedre enn meg.. og kastet meg på en fin ippon-seoi-nage etter å ha stresset meg med tempoet og styrken sin. 5. plass. Et bra resultat som jeg er ganske så fornøyd med.Nestemann og sistemann fra NJJK var Gøril. Gøril hadde vært syk i en uke men var godt motivert. Første kamp dominerte hun. Først yoku og deretter et Ippon-kast. Neste kamp var mot ei Brite. Gøril dominerte også denne kampen men ble allikevel kastet på Ippon i et svakt øyeblikk... Veldig synd! Så var det mot ei sterk og høy sveitser. Kampen var veldig jevn men Gøril måtte trekke den korteste strået. Med litt mer kamperfaring vil nok Gøril slå henne senere. Sveitseren fikk til slutt en 3.plass og Gøril en fin 7.plass.Forøvrig stilte Norge med 5 deltakere til der Ane (OJK) fikk bronse og Martin (Ippon) fikk 7.plass. De andre ble uplassert.Gøril og jeg håper at flere NJJK-ere deltar neste år, både på Swedish Open og Finnish Open. Kjempefine men også tøffe stevner for de som trener en del!Utenom konkurransen koste vi oss meg god mat på hotellets spanske restaurant.. Nam, Nam.. og rocka litt på danskegulvet på hotellets diskotek! Moro!


Landslagstrener Kristian sang Elvismelodi på hotellets karaokebar og imponerte oss alle med sin fine stemme. Alltid moro på judotur!
Ung-gutta som løfter NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Nov 2004

Tekst og foto: Kyrre MergUNG OG BRA: Ole Moland løfter Aleksander Bakken - og sammen er de med på å løfte NJJK på Huagerud til topps både i Norge og i utlandet.
Aleksander Bakken og Ole Moland er to av flere unge utøvere som holder Norsk Judo og Jiu-Jitsu Klubb (NJJK) på Haugerud på kampkartet.Over 600 deltagere fra sju nasjoner var sist helg på matta i den nederlandske byen Alkmaer. Blant dem 13-åringen Aleksander Bakken, som slåss med det norske flagget på brystet.NJJK-utøveren gikk ni kamper på én dag mot motstandere som ligger langt over nivået han er vant med fra Norge.


Resultatet?


Sølv. Som nesten føles som gull.- Det var ganske hardt. Nivået er mye høyere i andre land enn Norge, sier 13-åringen, som tilhører -38 kilo.


Ekstra belastende ble det når motstanderne brukte knep han ennå ikke har lov til å lære seg i Norge.


Her hjemme er det 16-årsgrense på armbend og kveling. Utenfor Norge er det standard-grep fra 13-års stadiet.- Jeg holdt på å bli kvalt et par ganger, og tapte finalen på armbend-Surt med sølv?


- Jeg er fornøyd med det. Sist gang jeg var i Nederland fikk jeg grisejuling.Bedre gikk det derimot i NM. Som 13-åring var Aleksander først-reis men det hindret ham ikke i å gå helt til topps. Få deltagere i klassen satte ingen sperre for motivasjonen da han tok sitt første norgesmesterskap - også det i klassen -38 kilo.- Det var min første mulighet til å ta gull. Fornøyd med det, gliser unge Bakken, og leker med tanken om å følge opp "en av en" med "to av to", "tre av tre" og så videre.


- Det hadde vært moro det...Bittert nederlag for klubbkamerat Ole Moland i samme NM. Etter å ha seiret i alle innledende kamper tapte han semifinalen for treningskamerat Karl André Reicheldt.


Etter kampen var det først og fremst måten det skjedde på som plaget 17-år gamle Moland. Kastet som ble brukt har han nemlig hjulpet til med å øve inn.- Vi trener sammen på åpne landslagstreninger. Det er det kastet han øver på, på hver eneste trening, sukker Moland.Med et ippon-seoi-nage var kampen over for hans del, og han var degradert til bronse.


- Jeg burde nok ha sett den komme, ja.Revansjen lot imidlertid ikke vente på seg. I et Norgescup-stevne i Kongsberg forrige sto han igjen som vinner etter full tid mot samme Reicheldt.


- Det var meget godt!- Og hvis du kunne velge mellom å vinne NM semien eller Norgescup-kampen?


- Ville nok valgt semifinalen i NM, men jeg tror nok ikke jeg hadde vunnet finalen. Erik spæren som vant er veldig god, sier Moland.
Sølv til Aleksander i Nederland!!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2004

FOTO: Andreas Strand
Ungdomslandslaget deltok på en stor internasjonal konkurranse i Alkmaer, Nederland i helgen.


Det var 7 nasjoner som deltok og godt over 600 deltakere.Aleksander møtte tøff motstand og kjempet seg gjennom 8 kamper før han vel fortjent kunne få sølvmedaljen sin. Gratulerer Aleksander!!Mette var ikke med pga av kneskaden sin, men kommer sterkt tilbake om kort tid.I tillegg til ungdomslandslagstrener Andreas Strand var Lars Moland og jeg med på turen som hjelpecoacher. Det var en utfordrende oppgave da det var hele 10 mattearealer og kampskjemaene var ganske så annerledes enn de vi er vant til. Vi fikk ikke utdelt kampskjemaer men måtte henge over de som førte listene (-:Det var en veldig fin tur med mange nye opplevelser for oss alle.


Hele ungdomslandslaget gjorde en strålende innsats og tok til sammen tre sølv og en bronse.
Jentesamling II på NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Nov 2004

32 unge jenter deltok på jentesamlingen hos NJJK den 8-9. oktober.


Først var det en trening på fredagen. Cecilie, Therese og May Linn var trenere. Vi gikk igjennom en morsom og slitsom oppvarming, deretter litt teknikk(ko-uchi-gari), yaku-soku-geiko og til slutt randori, både newasa og tachiwasa. Det var artig å se så mange små jenter samlet på en trening. Vi fikk også besøk av Jorunn som fikk oss alle til å fnise litt ekstra.


Etter trening var det Pizza og brus. Nam nam! Etter ballonglek og en liten quiz var det premier til alle.Vi avsluttet kvelden med å se den rørende filmen Istid. Det ble nok ikke mest søvn på jentene denne natten .. Mye hvisking og fnising i hjørnene til tider. Men det er jo ikke så ofte det er jentesamling så da er det vel kanskje greit.Kl. 08.00 lørdag var det mange trøtte fjes å se (-:


Etter å endelig ha fått soveposen i sovepose trekket krabbet alle til frokostbordet og spiste en god frokost.En opplagt Ane holdt en kjempefin treningsøkt på søndag morgen med hjelp av May Linn, Therese og Jorunn. Vi gjennomgikk noen kjekke triks i newasa og en av Anes spesialiteter i taschiwasa: sode-tsuri-komi-goshi.Det var en veldig morsom og lærerik helg for alle som deltok.NJJK lover å holde et lignende arrangement i nær fremtid. De fleste helgene i november og desember er opptatt så vi satser på en jentesamling i begynnelsen av vårsemesteret.


830-cup i Kongsberg

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Okt 2004

Fire utøvere fra NJJK deltok i 830-cup; Stian Bakken, Aleksander Bakken, Ole MOland og Joachim Bakken.Stian startet opp i barneklassen, og viste frem mange gode teknikker.Aleksander gikk 3 kamper til sammen. I den første kastet han en o-soto-gari til ippon! Neste kamp avgjorde han med en ippon-seoi-nage, og i den siste kastet han te-guruma. 3 kamper, og 3 ippon! Liten tvil om seieren i -42 kgs klassen.Ole gikk veldig gode kamper, og var sterk i ne-waza. Han kastet en fin o-uchi-gari. Han møtte Karl Andre igjen, som er landslagsutøver og som han tapte mot i NM, men slo han denne gangen! Det ble tap i finalen, men endte med sølv i -60 kgs klassen.Joachim gikk veldig gode kamper og hadde mange fine kast. Det ble tilsammen 6 kamper, men også han tapte finalen, og fikk da sølv i -55 kg. Strålende fremgang av Joachim!Lagledere var Terje og Rune Bakken.
NM for ungdom 2004

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Okt 2004

Det var tre utøvere fra NJJK som deltok i NM; Øyvind Stiansen, Ole Moland og Aleksander Bakken.Fredagen var det innveiing, mens selve stevnet var på lørdag. Sammen med mange andre hadde vi tatt veien til Sandnes for å delta i det første offisielle Norgesmesterskap for ungdom.Vi begynte med Øyvind i -66 kg. Han hadde fine ippon- seoi-nager og o-soto-gari sideveis. Strålende innsats gjennom hele stavnet. Knall hard finale som han vant på golden score. Med det hadde han vunnet alle kampene sine på ippon, og ble Norgesmester i -66 kgs klassen.Ole moland var nestemann i -60kg. Gikk noen veldig gode kamper helt til han møtte Karl Andre som han tapte for. Ole var sterk i ne-waza og hadde også noen fine kast. Han endte med bronsje i -60 kg. Veldig bra innsats!Aleksander bakken var sistemann. Han gikk bare to kamper i stevnet. Han avgjorde begge kampene på o-soto-gari og ble Norgesmester i -38 kgs klassen.Så ble det preime-utdeling som hvertfall Aleksander og Øynvind møtte opp på.


Vi gikk for tre gull, men fikk 2 gull og 1 bronse. Vi er allikevel kjempefornøyd med det!
Høststevne i Sandefjord

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 28. Sep 2004

NJJK stilte med en fin gjeng utøvere på høststevnet i Sandefjord i helgen.


Litt tidlig å stå opp for barna og lagledere, men etter en vaffel våknet de fleste til.


Disse var med:


Barn: Robin, Patrick, Mina, Linn, Stian og Vegard.


Ungdom: Ole, Øyvind, Aleksander, Kenneth, Marius, Joachim og Haakon.


Senior: May Linn (som alltid).Først ut var barna. Alle gjorde en strålende innsats! Mange fine og forskjellige kast --> alt fra Minas fine tomoe-nage til Patrick sin venstre o-soto-gari. Alle fikk en fin medalje og diplom!Så var det ungdommene. Mange av klassene var store og tøffe. Ungdommene våre kjempet hardt! Veldig bra. Litt mer konkurranseerfaring så blir det flere medaljer. Aleksander som følger et tett treningsopplegg i og med at han er på landslaget fikk uttelling for dette og viste at han var god for gull, selv om hans vektklasse ble slått sammen den over. Han kastet en nydelig ko-uchi-gari i finalen som imponerte hele hallen. Deilig å se at man ved timing og god teknikk ikke trenger å være sterk som en okse.. selv om Aleksander jo er det også.


Ole gikk bedre enn han har gjort på en stund og fikk sølv. Neste gang, med litt mer trening, kan det bli gull! Haakon fikk stevnets raskeste ippon og fikk en gedigen pokal som alle var misunnelige på!En sliten lagleder skulle gå kamp litt over fem! Dessverre var det bare 3 stykker i vektklassen. Første motstander gikk greit, men andre var verre.. Ane.. igjen. Denne gangen var det uavgjort til siste sekund da May Linn skulle gjøre en siste innspurt for å unngå golden score.. og ops! Der fikk Ane en koka! Sølv til May Linn!I tillegg til lagleder May Linn stilte Lasse, Terje og Rune som lagledere. Takker og neier for god innsats!
Nytt nøkkelsystem

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Sep 2004

Bakgrunnen for byttet er at det er lenge siden sist vi byttet, og at det er lite eller ingen oversikt over hvem som har nøkkel.Med de nye låsene kommer også strengere regler for hvem som skal få tildelt nøkkel. Tildelingen vil være knyttet til vedkommedes funksjon i klubben, slik at hvis det blir en endring i stuasjonen vil man måtte levere nøkkelen tilbake.Nøkkelinnehaverne er i første omgang styrets medlemmer og alle hovedtrenere. Alle andre som ønsker nøkkel må begrunne det i en søknad:


soknadsskjema-nokkel.doc (30 kb)Søknaden behandles av styret på neste styremøte etter at søknaden er levert inn.Nøkkelinnehavere må godta følgende regler:


- Nøkkelen skal ikke, hvis ikke spesielle situasjoner tilsier det, lånes ut til andre.


- Nøkkelinnehaver har et spesielt ansvar for å sjekke om han er sistemann med nøkkel, og eventuelt låse dojoen før han drar.


- Hvis forutsetningene for tildelingen av nøkkel endres, kan nøkkelen inndras.Misbruk av noen av disse reglene kan føre til inndragelse av nøkkel.


Hvis nøkkelen mistes må innehaver betale kr 200,- som erstatning for tapt nøkkel.
Stor Logokonkurranse!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Sep 2004

Judo for fred er et fritt prosjekt under Norges Judoforbund. Prosjektet ble startet opp av Stig Traavik høsten 2002 med den hensikt å skape et treningstilbud innefor judo for barn og unge i Afghanistan, samt å utdanne trenere for disse utøverne. Tiltaket har blitt godt mottatt og flere norske trenere har allerede vært i Kabul som instruktører. Norske judoklubber har vært med på å gjøre prosjektet mulig, både gjennom økonomisk støtte til judomatter og ved innsamlinger av judodrakter, judomatter og annet treningsutstyr.


For mer informasjon, se: www.judoforfred.orgJudo for fred er et unikt prosjekt som vi i judo-Norge kan være stolte av!


For lettere å kunne profilere oss ønsker vi nå å få utarbeidet en logo. Vi utlyser derfor en stor logokonkurranse hvor alle som har lyst kan delta. Vi oppfordrer også barn til å delta med tegninger o.l.Bidrag sendes elektronisk til: birgit@judoforfred.org


Eller i papirformat til: Birgit Ryningen, Vindalsringen 39, 3728 SkienPremie:


Den som lager vinner-logoen vil få tilsendt bøkene:"Bokhandleren i Kabul" og "Hundre og én dag"


Begge bøkene er innbundet og signert av Åsne Seierstad. Åsne Seierstad har selv gitt oss bøkene som støtte til prosjektet.Svarfrist: 1.November 2004Mvh


Birgit Ryningen


www.judoforfred.org
Jentesamling

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Sep 2004

Last ned invitasjon (doc-format)NJJK arrangerer årets andre samling for jenter under 15 år!


Trenere og foreldre må gjerne bli med (helst da kvinnelige trenere og foreldre)!Målsetningen er å holde minst 3 slike treningssamlinger i året.Denne gangen er det med overnatting! Husk å ta med liggeunderlag og sovepose. Vi sover i dojoen.Vi har denne gangen fått med oss flere av de mest aktive og flinke kvinnelige utøverne i landet til å være trenere!Tid: Fredag 8. oktober til lørdag 9. oktober.


Sted: NJJK’s lokaler på Haugerud, Oslo. Se veibeskrivelse


Pris: 250,- per deltakerProgram:


 • Fredag kveld: trening + pizza og brus/juice.


 • Overnatting fredag til lørdag.


 • Lørdag morgen: Frokost + trening.  Pris lagleder/trener: 100,-  Inkluderer:


  - Kaffe under treningene.


  - Fredag kveld: Pizza og brus/juice.


  - Overnatting fredag til lørdag.


  - Lørdag morgen: Frokost.  Avgiftene betales til May Linn Hystad, Konto nr: 0540 30 60420.


  Merkes med: Jentesamling + navn på deltaker(e) innen Mandag 4. oktober.  Påmeldingsfrist: 4. oktober  Påmelding til May Linn Hystad


  Tlf: 41440311


  E-mail: may.linn.hystad@njjk.no
 • Knøttejudo

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Sep 2004

  Ansvarlig for kurset:


  Stian Jespersen


  Stian er utdannet


  barnevernpedagog


  og har trener 1


  utdanning.


  Han har selv trent


  judo i 20 år.

  Kurset vil ha en varighet på 10 uker, en gang i uken à 45 minutter.
  Første trening for påmeldte deltagere er 5. oktober kl 18:00-18:45.  Det vil bli lagt vekt på å utvikle barnas:


  - grovmotorikk


  - evne til å konsentrere seg


  - samhandling med jevnaldrende


  - evne til å ta korte instruksjoner fra voksne  Dette vil vi gjøre gjennom å legge til rette for aktiviteter som barna, innenfor nevnte aldersgruppe, vil mestre.


  Gymnastikk, enkle turn øvelser, lek, sang og innslag av helt ufarlige og enkle judo øvelser vil være hovedinnholdet i kurset.  NJJK vil under dette kurset legge stor vekt på sosialisering, samhandling, trivsel og hygge.  Det settes en øvre grense på 10 barn pr. kurs. Grunnen til at det settes en øvre grense er at barna skal alle få sin andel oppmerksomhet i løpet av de 45 minuttene.


  Ved stor pågang kan det holdes to kurs etter hverandre samme dag.  Les mer om kurset, og påmelding.
  Doping i NJJK?

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 30. Aug 2004

  "Stiftelsen Antidoping Norge (ADN) arbeider for en ren idrett. Vi vil at konkurranser skal være rettferdige. Vi vil at ærlighet skal vare lengst. Vi vil gi alle en mulighet til å konkurrere på like vilkår. Derfor må idretten være dopingfri."


  www.antidoping.no


  Dette funnet har fått oss i styret til å reagere.


  La det være helt klart;


  NJJK som klubb tar fullstendig avstand fra doping!  Vi ønsker med dette å starte en antidoping-kampanje.


  Plakater og informasjonsmateriell blir å finne i klubblokalene, samtidig har vi invitert Antidoping Norge til å komme på en trening for å snakke litt om doping med våre utøvere.  Vi håper med disse tiltakene at den/de utøverne som er ansvarlig for dette skjønner at i NJJK finner vi oss ikke i doping.


  For å spesifisere; Alle medlemmer i NJJK og andre som trener i våre lokaler driver organisert idrett og er underlagt NIFs reglement.  Ved dopingmistanke blir den aktuelle utøveren ekskludert fra klubben umiddelbart.  Dette får være en vekker for alle i klubben. Vi har ikke hatt lignende opplevelser tidligere, og vi ønsker det heller ikke i fremtiden!  Hilsen styret i NJJK
  Utøverstipend 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 23. Aug 2004

  Dette er et nytt tilbud fra høstsemesteret 2004. Alle judoutøvere i NJJK kan i forkant av hvert semester søke om støtte for deltagelse i stevner og andre arrangementer.  Årsaken for denne ordningen er utøveres ønske om mer oversikt over støtte fra klubben tidlig i semesteret. Dessuten vil det gi Idrettslig ansvarlig en enklere oppgave å balansere budsjettet sitt.  Fristen for å lever søknaden settes til 14 dager etter semesterstart (dersom ikke annet er opplyst). Alle som ønsker støtte må levere skriftlig søknad til Idrettslig ansvarlig eller hovedtrener innen fristen. Søknaden kan også sendes elektronisk til judo@njjk.no.  I menyen (til venstre) er det laget et eget punkt om denne saken: Utøverstipend. Der kan man laste ned mer info, og et skjema som kan benyttes som mal for søknaden.  Søknad om økonomisk støtte vil bli vurdert i hvert enkelt tilfelle basert på (i prioritert rekkefølge):


  - Planlagte aktiviteter inneværende semester (utøvere med mange deltagelser og høye totale kostnader prioriteres*)


  - Treningsinnsats forrige semester (80% treningsdeltagelse må dokumenteres)


  - Innsats for klubben (trener, arrangør, styreverv etc.)


  - Deltagelse (antall stevner/arrangementer) og resultater forrige semester.  *Utøvere som bare skal delta på lokale stevner (innenfor Sone Øst) vil mest sannsynlig ikke få noe støtte.  Merk følgende kriterier:


  - Aldersgrense: Fyller 13 inneværende kalenderår.


  - Søknaden MÅ leveres innen fristen (14 dager etter semesterstart)


  - Medlemsavgift, forsikring og treningsavgift MÅ være betalt


  - Utøveren må ha vært på 80 % prosent av treningene


  - Fravær må dokumenteres (Søknaden vurderes særskilt, utøvere under 16 år må legge ved skriftlig melding fra forldre/foresatte, eldre utøvere må ha meldt fra til sin trener ved fravær)  Ved spørsmål, kontakt:


  Andre Sunde Nilsen, Idrettslig ansvarlig


  Telefon: 917 69 235


  Email: judo@njjk.no
  Semesterstart høst 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 31. Jul 2004

  Ordinær treningsstart er mandag 23. august.


  For JUDO nybegynnerparti barn/ungdom er det mandag 30. august. Jiu-jitsu og Ju-jutsu har løpende opptak av nybegynnere (15 års aldersgrense).  Linker:


  - Treningspriser


  - Treningstider høst
  Semesteravslutning vår 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Jun 2004

  Gradering mandag 7/6


  Først ut var de som skulle til mon grader.


  Det var nok endel nerver på noen av utøverne. Noen gjorde det dårligere denne dagen enn de pleier å gjøre på trening, mens andre igjen gjorde det enda bedre enn hva vi hadde forventet.  Sensorene var Andre Sunde Nilsen, May Linn Hystad, Eivind Skjollby, Nils Valen og Kristoffer Halmøy.  Det mest gledelige var at alle klarte å få nytt belte!


  3 til 5. mon (gult belte)


  12 til 4. mon (oransje belte)


  8 til 3. mon (grønt belte)  I tillegg trakk hovedsensor André spesielt frem Håvard Kaasen, Simen Aas, Embla Holten og Linn Nygaard (alle til 3. mon) som eksempler på meget gode graderinger.  Etter dette var det ungdommene sin tur. Fire skulle fra 4. mon til 3. kyu, mens en skulle fra 3. mon til 3. kyu. Alle var fra partiet "Viderekommede ungdom" hvor trener Lasse Kristiansen har hatt kveling/armbend som noen av hovedteknikkene dette semesteret. Dette merket også sensorene, og etter graderingen fikk de alle skryt av hovedsensor som sa at det var høyt nivå på ne-waza teknikkene de viste.


  Alle 5 besto graderingen til 3. kyu.  Klubbmesterskap onsdag 9/6  Årets klubbmesterskap hadde klasseinndeling med navn etter eksotisk norsk ferskvannsfisk.  Gullbust- og Krøkleklassen besto av Lars Iver Johansen, Fredrik Øvrebø, Linn Nygaard og Hauk Holten.  Ulkene besto av Nicklas Bakken, Simen Aas, Øystein Synstad og Stian Bakken.  Horker for en dag var Haavard Kaasen, Jon Petter Harwiss og Leon Jacobsson Røsten.  Sørvene Robert Johansson, Mads Harwiss, Fredrik Hoel Bevreng og Vegard Kristiansen.  Abbor-klassen besto av Patrick Mauseth, Joachim Bakken, Hauk Jacobsson Røsten, Robin Mauseth.  De første klassene var nesten rene barne-klasser (Noen ble litt fornærmet av det. Beklager, men vi måtte få dette til å gå opp!). Mye bra judo var det uansett, og flotte medaljer til alle sammen. Etter det fikk de valget mellom videofilm i dojo II eller å se på ungdommene gå kamper.  Kveldens røyer var Mette Johansen, André Five, Ole Moland, Kenneth Nygaard, Magnus Norum, Marius Sandem og Kjetil Stiansen.


  Dette ble en spennende gruppe. I første innledende pulje vant Mette alle kampene sine. Hun slo til og med Ole i ne-waza. Sterkt av Mette. I den andre puljen gikk Magnus og Kjetil videre til semifinale. Ole vant sin semifinale mot Kjetil (som var ganske misfornøyd), og møtte Mette (som slo ut Magnus i den andre semifinalen) i finalen. Der fikk Ole revansje. Han kastet til slutt et fint kast, og ble offisiell klubbmester. Gratulerer Ole.  Gjeddene (ikke bare for én kveld?) var Lars Moland, Øyvind Stiansen og Martin Hemmer.


  Lars hadde ikke altfor store problemer med å vinne disse kampene, selv om Martin hadde han på gyngende grunn et par ganger. Lars fullførte Moland-dominansen og sikret Moland-klanen to klubbmester-titler til Moland-premieskapet. Grattis.  Ordinær trening er da over for dette semesteret, og vi sees igjen etter sommeren.  God sommer til alle!

  Mette Johansen

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 2. Jun 2004


  Mette Johansen er tatt ut til landslaget for ungdom


  Mette vant Norgescupen for Ungdom Jenter i 2003


  Mette og May Linn
  Bare se på dette:


  16/1-2004 - Mette får premie som vinner av Norgescupen 2003  16/1-2004 - Mette tas ut på landslaget for ungdom  5/2-2004 - Mette blir kretsmester  15/4-2004 - Mette graderer seg til 2. kyu, blått belte  23/4-2004 - Mette deltar på internasjonal A-turnering i Tsjekkia  2/5-2004 - Mette tar to gull i Modul1-cup i Sverige  11/5-2004 - Mette er en av fire utøvere som skal delta i EM i Nederland 3-4 juli.  19/5-2004 - Sølv i BUDO NORD CUP  22/5-2004 - Mette får bronsemedalje i Nordisk Mesterskap i Lahti
  Her er hun intervjuet av landslagstrener Andreas Strand i forbindelse med uttaket på landslaget:  Hvor bor du/hvilken klubb kommer du fra?


  -Jeg kommer fra Groruddalen og trener i klubben NJJK.  Hvor lenge har du drevet med judo?


  - Ca 3 år.  Hvor mange ganger i uken trener du?


  - Jeg trener 7 ganger i uken.  Hva er målene dine for de årene du er på Landslaget?


  - Vinne alt.. hehe.  Hva gjør du når du ikke driver med judo?


  - Da er jeg nok å finne på fotballbanen, ellers henger jeg med gærne folk (mine venner). Like barn leker best..;)  Hva er det beste du kan spise?


  - Pannekaker, rislapper.  Favorittfilm?


  - Ringenes Herre.  Personlig helt?


  - Will Smith.  Hva har du lyst til å bli når du blir stor?


  - Stuntwoman.

  Nordisk Mesterskap i Lahti

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mai 2004


  Mette og jeg var de eneste deltakerne fra NJJK som deltok i det nordiske mesterskapet i helgen. Vi kom direkte fra BUDO NORD CUP i Sverige med tog, fly og buss.  Først ut i ilden var undertegnede. Det begynte veldig bra og jeg kom til semifinalen. Der tapte jeg bittert i newasa – holdegrep – etter kort tid. Neste kamp var bronsefinalen… og uflaks som jeg hadde måtte det være Ane (også fra Norge) som jeg møtte. Jeg takler ikke helt Anes judo enda, men holdt i hvert fall ut lenger enn i de siste gangene vi har møtt hverandre. Med litt mer trening, særlig styrke og kondisjon, vil det være en større mulighet for å ta revansj.. Ane tok bronsen og jeg falt ned på en litt skuffende 5. plass.  Søndagen var det Mettes tur. Mette var ganske så frisk og rask selv om halve landsslaget var blitt syke, spesielt LL-trener Andreas.  Mette tapte dessverre første kamp på armbend – i stevner utenfor Norge er det nå lov med armbend for de eldste ungdommene. Det var overraskende hvor gode de finske ungdommene var på både stranguleringer og armbend. Neste kamp gikk veldig bra for Mette. Mette styrte hele kampen, kastet en fin uchi mata som nesten ble ippon... fulgte deretter opp med armbend. Som nummer 2 ut av pulja møtte Mette nummer 1 i den andre pulja i semifinalen. Etter lang ventetid var det nok vanskelig å være like tent som i forrige kamp. Mette gikk bra men hadde ikke det lille ekstra som hun hadde i forrige kamp og havnet plutselig på ryggen. Det ble en fin bronse til Mette. Jeg tror nok Mette var like god som hun som vant.. så hvis hun hadde hatt dagen kunne hun ha vunnet… Mette begynner å bli farlig flink.. ikke bare i judo men i apekattgangen også..  I tillegg til stevnet fikk vi kost oss med masse god mat og litt shopping. Hotellet var veldig fint.  Mer info om stevnet med resultatliste (+ bl.a. kampskjemaer og oversikt over scoringer i hver enkelt kamp) er å finne på www.judokisa.cjb.net


  Neste år er nordisk på Island.
  BUDO NORD CUP 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Mai 2004

  Det var få deltakere fra NJJK med til Lund i år.


  Deltakere: Aleksander, Stian, Mette og May Linn.


  Coach og pappa: Rune  Ikke fullt så samlet som tidligere år var vi 4 deltakere fra NJJK. Stian og Rune sov i bil og Alek, Mette og jeg på hotell. Vanligvis ville vi sovet i hallen men siden Mette og jeg skulle reise videre til nordisk på fredagen var det viktig for oss å få mest og best mulig søvn.


  Dagen før stevnet spiste vi på en kinesisk restaurant i Lund. Her skal vi ikke spise igjen… Både Aleksander og jeg ble urolige i magen på stevnedagen.  Det var veldig tøff motstand denne gangen. Aleksander var ikke helt frisk og hadde ikke dagen. Han vant en kamp på seoi nage og tapte deretter to kamper.  Mette derimot kjempet seg til en fin sølvmedalje etter å ha vunnet tre kamper (ved hjelp av bl.a. o-uchi-gari og uchi-mata) og tapt finalen.  Stian kom i en spesialklasse for barn med nye svenske regler der te-gurumaen til Stian ikke ga uttelling. Stian kjempet bra og fikk 2. plass.  Undertegnede møtte veldig hard motstand og sleit seg til en 5. plass.  Stian, Aleksander og Rune ble igjen på treningsleiren, Mette og jeg dro til finland for å delta i nordisk.

  Semesteravslutning vår 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Mai 2004

  Gradering og klubbmesterskap arrangeres i uke 24.


  Gradering, mandag 7. juni


  Klubbmesterskap, onsdag 9. juni
  MODUL1 CUP II - 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Mai 2004

  Etter en lang busstur var vi fremme til hotellet i Farsta. Vi prøvde å lure lagleder Andreas med både fjernstyrt prompemaskin og drops man ble blå på tunga av, men det viste seg at vi må finne på noe mer utspekulert for å lure den karen... Eneste som fikk han til å bli satt ut er å bestille rar og eksotisk mat...  Etter en god middag på senteret like ved var det rett i seng for å få en god natt søvn før stevnet.  Først ut i ilden var Aleksander. I denne vektklassen var det 11 deltakere. Aleksander jobbet veldig bra i sine 4 kamper og hadde god kontroll over motstanderne og kastet blant annet noen fine ippon-seoi-nager. Finalen var veldig spennende. Aleksander vant fortjent på Golden Score da motstanderen fikk straff for pistolgrep. GULL til Aleksander!  Våre svenske venner sendte oss denne flotte uchi-mataen av Mette.


  Besøk: suginoharyu.com

  Deretter var det Mettes tur. Mette imponerte stort og kastet mange fine kast , blant annet o-uchi-gari, uchi-mata og koshi-guruma. Mette vant både klassen sin og Junior Damer. I Juniorklassen møtte hun Lill Merethe som nettopp hadde tatt en fin 7. plass i A-turneringen i Portugal. En svært jevn og spennende kamp. Tøffe Mette sto på og ga aldri Lill Merethe noen sjanse til å kaste henne. Mette klarte i siste sekund å få inn et kast som hun fikk Yuko på. 2 GULL til Mette!!  Etter store forsinkelser var det endelig Ole og Øyvind sin tur. Det er ikke lenge siden Ole gikk opp en vektklasse og det er alltid vanskelig den første tiden å venne seg til de store gutta. Ole tapte dessverre to kamper men lover å komme sterkere tilbake.


  Ippon-seoi-nage-Øyvind jobbet veldig bra og viste fremgang siden sist helg. I tillegg til ippon-seoi-nage kastet Øyvind også en fin o-uchi-gari. En av de hardeste kampene var mot Sondre Jelstad fra Drammen Judoklubb som er for tiden på Norges U-landslag. Øyvind viste sin styrke og vant denne! Øyvind tapte mot Lassi Lehto-Oksa fra Finland. SØLV til Øyvind!  Sist ut var undertegnede. Sliten etter forrige ukers konkurranser og treningsleirer gikk jeg ikke så bra som jeg tror jeg kan. Det gikk dog en smule bedre enn i Levanger forrige helg... De tre innledende kampene i puljen gikk for så vidt greit, men fikk verken til noen særlige fine og luftige kast eller noen feiinger (: Vant en kamp på san gaku da.. så det var jo bra. I semifinalen sa kroppen stopp og jeg sleit meg igjennom kampen.. Fikk aldri kastet ippon.. Bare yuko, yuko, yuko, yuko...... En utslitt May Linn med melkesyre i armene skulle møte sterke og flinke Ane fra OJK i finalen.. Jeg gikk ganske bra (i ca 30 sekunder eller noe..hehe) helt til hun kastet meg på Ippon.. igjen... SØLV til May Linn!  Etter stevnet spiste vi oss gode og mette. Etterpå koste vi oss i spillhallen med bowling, biljard og andre morsomme spill.  Mens noen var trøtte og bare ville sove var andre litt for aktive når vi kom hjem til hotellet.  Igjen takker vi Morten og Andreas for en fin tur!
  Jentesamling hos NJJK

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Mai 2004

  Fredag 30. april arrangerte NJJK en jentesamling for jenter under 15 år. Invitasjonen ble sendt ut til klubber i nærmiljøet.  Det viste seg å være stor interesse for slike jentesamlinger da hele 16 jenter dukket opp til tross for at det bare ble sendt ut en mail til de nærliggende klubbene og ikke ble annonsert på nett.  Disse klubbene var representert:


  OJK


  Slemdal


  Romerrike


  Asker


  NJJK  Samlingen varte bare en kveld og startet med en treningsøkt med Mette og undertegnede som trenere. Etter en god og lang oppvarming med lek og judorelaterte øvelser gikk vi i gjennom o-uchi-gari. Deretter kastet vi litt og gikk en del randori. Til slutt var det uttøyning.


  Etter litt dusjing og hvile kom de rykende ferske pizzaene og de kalde brusene/Juicene inn på bordet. Nam nam.


  Det var mange som skaffet seg nye venninner og det virket som om de fleste hadde det veldig gøy.  Vi rundet det hele av med en spørrekonkurranse etterfulgt av en premieutdeling. Det var svært jevnt og det var to lag som delte førsteplassen. 8 jenter var heldige å få en liten premie hjem.  Siden samlingen viste seg å være en suksess kommer vi til å prøve å holde minst 3 slike samlinger i året (neste gang vil vi forsøke å nå alle klubber i Norge, ikke bare i nærmiljøet). Send mail til may.linn.hystad@njjk.no om du vil være med på en mailliste som får informasjon om slike samlinger.

  NM senior 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 29. Mar 2004

  Damer -57 kg


  May Linn startet innledende pulje med kamp mot den verste motstanderen Ane Presterud fra Oslo JK. Tøff kamp, men May Linn tapte. Neste kamp i innledende pulje gikk greit. Semifinalen var mot Katrine Ruud fra Larvik JK. Hun fryktet den kampen litt på forhånd, men det viste seg uten grunn. May Linn kastet en nydelig tai-otoshi (igjen) og var i finalen... mot Ane. Finalen mot Ane gikk ikke bra. Litt misfornøyd May Linn etter to tap mot Ane.  Damer Åpen


  May Linn hadde enkel vei til semifinalen, og møtte der Birgitte Ursin fra BK-Judo. Lang kamp, og avgjørelsen kom ikke før etter 6 min når May Linn fikk inn en tai-otoshi. Finalen var mot Ane, og det gikk ikke bedre nå heller. Ane hadde en liten benplukk, May Linn datt på rompa... ippon. Litt billig, men ok. To sølv på May Linn, og vi syns egentlig Ane kunne ventet litt med comebacket sitt etter skaden.  Alfredo vant igjen!
  Tøff idrett: Albert med en blåklokke.
  Dag Hodne menger seg med stjernene.


  Albert Davis fikk 2 bronsemedaljer.


  NJJK-venn Yoad Salgado fikk 2 sølv.


  Suverene Geir Åge Jacobsen fikk 2 gull!

  Herrer -66kg


  Lars fikk 4 kamper i innledende pulje, men vant ikke en eneste kamp. Lars har vært syk den siste uka, så det er vel forklaringen. Kjedelig NM for Lars sin del.  Alfredo vant alle sine innledende kamper lekende lett. Utrolig judo av en mann som er over 40 år. Han møtte Thomas Engebrethsen fra BK-Judo i finalen, men hadde full kontroll, og vant nok en gang gull i NM.  Herrer -73kg


  Stian møtte Anders Lie i sin første kamp. Han fikk aldri hindret det ekle kragegrepet til Anders, og kom aldri med i kampen. Rekval var mot Rajabi fra Levanger JK. En ungfole Stian vanligvis hadde kasta rundt lett, men ikke i dag. Trene litt mer før neste gang, da.  Jørn Terje hadde strak vei til finalen hvor han møtte sin tidligere elev Magnus Ross fra Steinkjer JK. Ross hadde slått ut Anders Lie på veien, og var i form. Jørn Terje tapte finalen, noe ufortjent. Han følte selv at han var bedre enn Ross, så litt bittert.  Herrer -81kg


  "Grønnbelten fra hælvete" Lars Vasaasen møtte Torbjørn Engebretsen fra BK-Judo i første kamp. Det ble en tøff kamp, men Torbjørn avgjorde i ne-waza. 1. rekval for Lars mot Helmeriksen fra Oslo JK. Det ble en enkel kamp for Lars, og han avgjorde med holdegrep. I neste rekval møtte han Olav Åse som ble slått ut av Kristian Norheim, og han ble for sterk. Åse avgjorde kampen med en drop-seoi-nage.  Herrer -90kg


  Stig Atle tapte første kamp mot en han absolutt burde slått. Mente han hadde et o-uchi-gari angrep, men dommerne mente han ble kontret. I rekval-kampen gikk det ikke stort bedre. To strake tap, og ikke helt som planlagt av Stig Atle.  Herrer +100kg og Tung Åpen


  Albert kom videre fra innledene pulje i +100, men måtte gi tapt i semifinalen. Dermed endte han på en 3. plass. Samme gjentok seg i åpen klasse, og Albert fikk 3. plass her og. To medaljer på Albert!  Herrer Lett Åpen


  Jørn Terje kjempet seg hele veien til finalen her også. Alfredo startet bra, men måtte gi tapt mot Albin Dal. Et kastforsøk fra Alfredo endte med at dommeren ga ippon, og Albin fortvilte... men det var Albin som hadde vunnet. Litt merkelig for oss som så på. Albin og Jørn Terje møttes i finalen, og det ble en klar seier til Albin. Endel billige høye scoringer, men han var nok best. 2 sølv på Jørn Terje, mens Alfredo også kjempet seg til sin andre medalje for dagen, bronse.
  Vårspretten 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Mar 2004

  BARNA VAR FØRST UT


  Våre deltagere i barne-klassene var Linn Nygaard, Stian Bakken, Patrick Mauseth, Robert Johansson, Robin Mauseth, Vegard Kristiansen, Øystein Synstad, Fredrik Øvrebø, Ole Jørgen Walmestad og Armend Gashi.

  Robin og Patrick viste begge virkelig vinnervilje, og kjempet med alle krefter de hadde. Begge gikk 3 kamper hver, og Robin overbeviste i den siste kampen med å slå en god blå-belte. Vegard, Robert, Øystein og Ole Jørgen kjempet fint i alle sine kamper. Ole Jørgen kastet blant annet en fin de-ashi-barai, og Vegard viste styrke med å komme seg fint ut av et holdegrep.  Linn lot igjen nervene få spille inn litt for mye, men gikk en kamp og klarte uavgjort i den. Stian lekte seg gjennom sin gruppe med å kaste noen fine te-gurumaer. Armend og Fredrik var på sitt første stevne utenfor klubben, og gjorde det bra. Fredrik, stevnets minste deltager, kjempet veldig bra og kom seg blant annet fint ut av et holdegrep.  UNGDOMSKLASSENE


  I -55 kg deltok Ole Moland, Kenneth Nygaard og André Five. Det var en stor klasse med hele 19 deltagere.


  Kenneth jobbet bra i sin kamp, men ble desverre kastet. Selv med dobbel rekvalifisering holdt det ikke til flere kamper for Kenneth denne gangen.


  Ole staret friskt i sin kamp, og kastet en fin ko-uchi-gari til ippon. Neste kamp var mot den sterke svensken Charles Haddad, og det gikk ikke like bra. Ole fikk ikke taket på kampen og ble kastet på en Sasae-tsuri-komi-ashi.


  André kastet en fin tani-otoshi i sin kamp, og vant den. I neste kamp ble det tap på holdegrep.


  Både Ole og André fikk rekvalifisering, og Ole startet med å vinne sin første rekval-kamp enkelt. André møtte sterke Henrik Bjørnstad i første rekval-kamp, og forsøkte en tomoe-nage. Hoveddommeren mente det var seier til Bjørnstad for at han startet angrepet, men etter å ha konferert med sidedommerne ble de enige om at det var André som hadde startet det, og ga han seieren. Det de glemte i farten var at Bjørnstad aldri landet på ryggen etter Andrés forsøk på tomoe-nage. Laglederne fra begge sider protesterte; rett vinner må kåres, men dommerne hadde bestemt seg.


  For vår del endte det med at Ole og André møttes i neste rekval-kamp. Ole trakk det lengste strået her, og kom til bronsefinalen. Her ble det en tøff kamp mot Reicheldt fra Oslo JK, og en dårlig uchi-mata inngang fra Ole ble kontret, og Ole tapte. Et litt unødvendig tap, og litt skuffende for Ole med 5. plass. André derimot var strålende forøyd med sin 7. plass, og med rette!  Marius Sandem deltok i -60, og tapte første kamp mot en god blåbelte. Han fikk rekvalifisering, og ledet den første rekval-kampen med flere scoringer, men fikk seg en liten smell i en tann, ble uoppmerksom, og lå plutselig under i et holdegrep. Det var en sterk hon-kesa-gatame, og Marius kom seg ikke ut av den.  Øyvind Stiansen deltok i -66, og møtte landslagets Sondre Jelstad i første kamp. Øyvind kjempet heroisk, og tvang Jelstad til to straffer på passivitet. Jelstad fikk desverre inn to yoko-scoringer, og vant kampen med det. Øyvind var ikke fornøyd med at kampen tilfeldigvis vippet den veien...


  Det ble rekvalifisering på Øyvind, og i første kamp kastet han en sterk seoi-otoshi. Samme kastet i neste rekval-kamp etterfulgt av holdegrep. Dermed var det bronsefinale mot en brun-belte fra Nesodden JK. Han ble for sterk for Øyvind i ne-waza, og da ble det med en 5. plass på Øyvind.  Aleksander Bakken deltok i -38. Aleksander startet med en enkel seier på en ippon-seoi-nage i første kamp, og møtte en god svenske i andre kamp. Han tok et litt langt steg ut på ko-soto-gari, og ble kontret på uchi-mata. Han fikk rekvalifisering, og vant innledende kamp der raskt med en flott ippon-seoi-nage. Bronsefinalen var neste, og Aleksander styrte kampen. Han kastet to ganger ko-uchi-gari, og det ble seier. 3. plass til Aleksander.


  "Han kan være fornøyd med det", sa landslagstrener Morten Jacobsen.  Mette Johansen deltok i -57kg. Hun imponerte stort med mange ulike teknikker; feiinger, koshi-guruma, o-soto-gari, og holdegrep. Mette vant alle kampene sine på ippon, og kastet også en flott feiing i finalen. GULL TIL METTE!  - Bilder fra stevnet


  - Videosnutter fra stevnet
  Modul1 cup, februar 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Feb 2004

  Som sist arrangerte Norges judoforbund tur til Modul 1 cup i Sverige for ungdommer, juniorer og seniorer.  Etter en lang, men til tider morsom busstur, kom vi endelig frem til Farsta. Denne gangen bodde vi på hotell, litt mer behagelig enn vandrerhjemmet vi var på sist! Beliggenheten var dessuten mye bedre. Et stort stilig senter med restauranter, spillehall og butikker lå like ved.


  Etter å ha spist litt mat, som var billig men ikke særlig god, moret vi oss i spillehallen.  SØNDAG, STEVNEDAGEN


  NJJK stilte med 5 deltagere: Ole, Øyvind, Mette, Aleksander og undertegnede.


  Størst motstand hadde ungdommene. De svenske utøverne var både gode og sterke.  Først ut i ilden var Aleksander. Aleksander gikk bra og kjempet seg til en fin andreplass.


  Hadde det ikke vært for at motstanderne var en del større og sterkere så hadde nok Aleksander vunnet hele klassen.  Våre svenske venner sendte oss dette kastet av May Linn.


  Besøk: suginoharyu.com

  Ole, Øyvind, Mette og undertegnede gikk nesten på samme tid på tre ulike matter.


  Litt synd da vi ikke fikk sjansen til heie så mye på hverandre som vi ønsket.  Ole møtte hard motstand i tillegg til at han ikke hadde helt dagen og tapte to kamper.  Øyvind måtte ha en "oppvarmingskamp" før han kom skikkelig i gang og kjempet seg til slutt til en bronse. Øyvind vant tre kamper. Veldig bra innsats Øyvind!  Mette fikk veldig hard motstand. Etter litt uflaks i første kamp kom hun sterkt tilbake i andre kamp! Dette var mot en svensk landslagsutøver som kan vise til flere gode plasseringer. Mette kjempet som hun aldri har gjort før og vant kampen!


  På grunn av at alle hadde vunnet over en og tapt mot en annen gikk det på poeng hvem som skulle gå videre. Mette tok det korteste strået dessverre.  Jeg deltok i både -57 og åpen vektklasse. Jeg er veldig fornøyd med de kampene jeg gikk i -57 der jeg fikk prøvd ut mange fine teknikker! Det ble gull! Var også heldig å få en fin sekk i premie. I åpen vektklasse gikk det også bra utenom et tap mot Gøril Johansen fra Bodø. Sølv.  Jeg måtte dessverre dra hjem til Oslo med fly etter stevnet for å rekke jobb på mandagen. Aleksander, Mette, Øyvind og Ole ble igjen sammen de andre norske utøverne og dro tilbake med bussen mandagen.  Takk til Morten Jacobsen og Andreas Strand som nok en gang har fått til en vellykket tur til Sverige!  Videosnutter:


  - 13 videosnutter fra stevnet
  KM 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 5. Feb 2004

  KRETSSTEVNE FOR BARN


  Utøverne våre her var Vegard Kristiansen, Stian Bakken, Ole Jørgen Walmestad, Martin Gagnum, Simen Aas, Øystein SYnstad og Håvard Kaasen.  Vegard gikk noen tøffe kamper, men kjempet bra, og vant alle kampene sine 4 kamper. 3 av dem på O-goshi. Stian vant også alle sine, og slo også gode Mads fra Ippon med en ko-uchi-gari.  Martin og Ole Jørgen gikk i samme gruppe. De vant alle sine kamper før de møtte hverandre. Der var Martin hakket vassere, og vant.  Simen og Øystein var i samme gruppe, og Øystein ble kastet hardt i sitt første stevne av lagkamerat Simen. Øystein fikk med seg god erfaring, og Simen vant alle kampene sine! Håvard vant den første kampen sin, men i den andre ble han kvalt av motstanderen. Han syntes ikke noe om det, og valgte å trekke seg fra resten av kampene.  Flott innsats av alle våre barneutøvere! Alle fikk medaljer og diplom for innsatsen.  KRETSMESTERSKAP 2004


  Våre deltagere var Karl Brage Fredriksen, Mette Johansen, Aleksander Bakken, Ole Moland, Øyvind Stiansen, Kjetil Stiansen, May Linn Hystad og Lars Moland.  Aleksander, en av våre nye landslagsutøvere, gikk 4 kamper idag, og vant alle greit. Han kastet to ganger ippon-seoi-nage og en flott kata-guruma. Enkel match for Aleksander, som med det ble dagens første kretsmester.  Kjetil Stiansen skulle prøve seg i ungdom for første gang, i -60 kg. Han vant den første kampen lett med en fin koshi-guruma, og osae-komi. Tapte den neste kampen på en tvilsom ne-waza avgjørelse av dommeren, og også den siste kampen mot Traverso fra Ippon. Bronse til Kjetil. Ikke verst i det første ungdomsstevnet.  Karl Brage gikk også sitt første stevne som ungdom. Bra start, men kom ikke ut av angrepene fort nok, og han ble kontret. Gikk sin beste kamp mot Grytting som er på ungdomslandslaget, så med mer erfaring på Brage kjemper han jevnt med disse gutta.  Mette, den andre av våre landslagsutøvere, møtte ikke stor motstand i jenteklassen. Hun herjet, og vant som hun ville. 4 strake seire, og kretsmesterskap på Mette.  Øyvind var i en av de tyngste klassene, og gjorde sine saker bra. Han vant alle kampene sine, to av dem med ne-waza, og viste også en fin o-guruma. Han kan også smykke seg med tittelen: Kretsmester 2004.  Ole var i den største klassen for ungdommene. Han vant innledende pulje med flotte ippon-kast, overbeviste i semifinalen, og vant med ne-waza i finalen, og tittelen var hans.  May Linn var storfavoritt på forhånd, og infridde. Kastet en flott tai-otoshi (med god coaching fra undertegnede) i den første kampen. Den neste hadde hun planer om uchi-mata, men gikk tilbake til den tryggere tai-otoshi etterhvert. Ippon der og, May Linn er kretsmester.  Lars deltok i den store samlesekken med senior-utøvere, og skulle få det tøft. Første kamp var mot Helmeriksen fra Oslo JK. Det ble en lang kamp. Første etter 7 minutter kom avgjørelsen, en sumi-gaeshi som ga Lars seieren. I neste kamp ble det tap mot en stor og sterk oransjebelte, mens Lars kastet en flott kontring, ko-uchi-gari, i kampen deretter. Siste ble tap mot en ny sterk kar. Bronse til Lars.

  Totalt endte vi med 5 gull og 2 bronse på våre 8 utøvere. Ikke verst!  Bilder og video:


  - 11 bilder fra stevnet


  - 7 videosnutter fra stevnet
  Saksliste til årsmøtet

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 5. Feb 2004


  1. Konstituering


 • Registrering av de fremmøtte


 • Godkjenning av innkallingen


 • Godkjenning av sakslisten


 • Godkjenning av forretningsorden


 • Valg av dirigent – Styrets innstilling: Stian Jespersen


 • Valg av referent – Styrets innstilling: Arne Ivar Hansen og May Linn Hystad


 • Valg av 2 medlemmer til å til å undertegne protokollen


 • Valg av tellekorps  2. Behandle styrets årsberetning


 • Komiteenes arbeide og resultater


 • Medlemsstatistikk


 • Graderinger og resultater


 • Styrets og komiteenes sammensetning  3. Behandle regnskap


 • Resultatregnskap for 2003


 • Balanse pr. 31.12.03


 • Revisors rapport  4. Innkomne forslag – Ikke lovsaker


  Ingen forslag.  5. Innkomne forslag – Lovsaker


  Styret foreslår å endre: §7, pkt. c til: "1 revisor" og §7, pkt. e til: "Valgkomité med leder, 2 medlemmer"  6. Fastsette kontingent


  Styret foreslår å opprettholde gjeldende kontigent.  7. Vedta budsjett for 2004  8. Valg


  Leder


  Nestleder


  Styremedlemmer


  Revisor


  Valgkomite


  Henrik Lundhs Minnefondskomite (ett nytt medlem)  9. Eventuelt  10. Avslutning
 • Nybegynnerstart

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Jan 2004

  Ta med treningstøy til første trening  Mer informasjon:


 • Nybegynner Jiu-jitsu: nybegynnerkurs


 • Nybegynner Judo: Mer informasjon


 • Oppdatert: Treningstider


 • Informasjon: Priser


 • Informasjon: Kart over Haugerud
 • Norgescup 2003

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Jan 2004  Alle vinnerne av Norges Cupen 2003 fikk pokaler. NJJKs utøvere fikk fem pokaler.  Våre Norges Cup vinnere er:  Mette Johansen, -52 kg ungdom jenter


  May Linn, -57 kg kvinner


  Lars Moland, -60 kg junior


  Lars Moland, -60 kg herrer


  Stig Atle, -81 kg herrer  I tillegg ble det delt ut seks stipender på 2000,- kr til de som hadde utmerket seg blant Norges cup vinnerne. Vi er stolte av å kunne si at to av disse gikk til NJJKere. Mette og May Linn stakk av med hver sin sjekk på 2000,- kr, GRATULERER!

  Nyttårsstevnet 2004

  Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Jan 2004

  Følgende utøvere deltok for NJJK:


  May Linn Hystad, Kvinner -57 kg


  Sam Jeddi, Menn -66 kg


  Stig Atle Frey, Menn -81 kg og åpen klasse.


  Mette Johansen, Ungdom jenter -52 kg


  Aleksander Bakken, Ungdom gutter -38 kg


  Ole Moland, Ungdom gutter -55 Kg


  Kenneth Nygaard, Undgdom gutter -55 kg


  Øyvind Stiansen, Ungdom gutter -60 kg  Først ut i ilden var May Linn. Det kom ikke som noen overraskelse at May Linn vant begge sine kamper på Ippon og dermed tok gull i sin klasse. Selv var hun noe skuffet over at seirene satt lenger inne enn de har gjort tidligere mot de samme motstanderne.  I herrenes -66 kg deltok Sam for første gang på judostevne i Norge. I sin pulje vant han alle sine tre kamper på en svært overbevisende måte (tre Ippon). I semifinalen var det Vidar Lund fra Levanger som trakk det lengste strået, og Sam fikk bronse medalje på sitt første stevne som NJJKer.  I jentenes klasse -52 kg var det fem deltagere, Mette fikk dermed fire kamper. Mette vant tre av de på Ippon, men måtte gi tapt for en svensk jente. Svensken var ikke merkverdig bedre enn Mette, men kanskje noe mer rutinert. Neste gang vinner Mette.  Ole og Kenneth gikk begge i -55 kg for ungdom gutter, som var en av de største klassene med 11 deltagere. Først ut var Ole som noe overraskende tapte sin første kamp, dermed måtte Ole vente og se om hans første motstander vant sin neste kamp slik at Ole fikk rekval. Det gjorde han og Ole vant sine neste to kamper greit og var dermed klar for bronsefinale. Samtidig hadde Kenneth vunnet sine to første kamper og var klar for semifinale. Der ble det tap og Kenneth var dermed også i bronsefinale.  I bronsefinalen møttes de to NJJKerne, Ole trakk det lengste strået, og dermed ble det bronse til Ole og femteplass til Kenneth.  Øyvind gikk fire kamper, vant to og tapte to, dette ga syvende plass i ungdom gutter -60 kg. Selv var Øyvind bare passe fornøyd og kommer sterkere tilbake neste gang.  Stig Atle gikk utrolig mange kamper i både åpen klasse og i -81kg for herrer at det ble til slutt umulig å holde rede på når han konkurrerte i de forskjellige klassene. Stig Atle gikk minst åtte kamper og endte opp med bronse i -81 kg for herrer.  Aleksander som veier 32 kg gikk i ungdom gutter -38kg som er den minste vektklassen for ungdom. I første kamp tapte Aleksander mot Thomas fra Alta og endte dermed som nummer to i sin pulje. I semifinalen møtte Aleksander en av sine argeste konkurrenter, Nicolay fra Oslo Judo Klubb, her vant Aleksander på en nydelig o-soto-gari. I finalen ventet Thomas fra Alta som slo Aleksander i første kamp. Aleksander jobbet bra, var konsentrert og veldig bra med grepet. Aleksander hadde full kontroll i finalen og tok til slutt gull i -38 kg klassen.  Nok en gang var det en fornøyelse å være på tur med en gjeng som oppfører seg bra og viser mye bra judo.  Resultatene for denne gang ble altså:  Gull


  May Linn - 57 kg kvinner


  Aleksander - 38 ungdom gutter  Sølv


  Mette -52 ungdom jenter  Bronse


  Ole Moland - 50 kg ungdom gutter


  Stig Atle -81 kg herrer


  Sam Jeddi -66 kg herrer  5 plass til Kenneth - 50 kg ungdom gutter


  7 plass til Øyvind -60 kg ungdom gutter.