Flere bilder i arkivene

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Des 2002

Det er lagt til 29 nye bilder, og det samlede antall er nå 197. Sjekk ut de nye arkivene:


Bilder fra dugnad våren 2002


Bilder fra Norgesmesterskapet for seniorer 2002



Er det noen som sitter på digitale judobilder er det fint hvis dere sender dem inn, så vi kan legge dem ut her på nettsiden vår. Send bilder til: webmaster@njjk.no




Treningsleir i Trysil 29/11 - 1/12

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Des 2002

Treningsleieren ble arrangert av Elverum Judoklubb og var for landslag, NTG, trenere og alle andre judointeresserte.


Med Neil Adams 7. dan (Flere ganger Verdens- og Europamester) og Niki Jenkins 4. dan (Bl.a. Pan Amerikansk mester) som trenere var det nå duket for en lærerik judohelg.



Fra NJJK deltok følgende deltagere: Martin Hemmer, Lars Moland, Lars Vasaasen, Ole Moland, Aleksander Bakken, Håkon Kristiansen, Arheesan Saravanapavan, Mette Johansen, Jørgen Bergquist og Aleksander Olsen.


Lagledere: Rune Bakken, Lasse Kristiansen, Andre Sunde Nilsen


Foreldre: Helge Johansen



Overnevnte judoentusiaster reiste fredag 29.11.02 til Trysil for å trene litt med resten av Norgeseliten. Hele 150 stk hadde tatt turen til Trysil for å bli instruert av Neil og Niki. Fredag kveld startet med en to timers økt for alle sammen. Etter trening fikk vi innlosjert oss på en av de store hyttene like ved bakken. Hyttene rommet 40 personer, så vi måtte finne oss i å dele fasilitetene med utøvere fra andre klubber. Hyttene var utstyrt med boblebad, noe som var meget populært blant både store og små utøvere, samt tv-stue og kjøkken.



På lørdag fikk vi en god frokost klokken 08.00 før morgenøkten fra 09.30 - 12.30 skulle gjennomføres under ledelse av Neil Adams. Denne gangen var økten delt i to, slik at de eldre og tyngre herrene fikk matta for seg selv fram til klokken 11.00, deretter var det fritt fram for kvinnene og barna fra 11.00 til 12.30.



Etter morgentreningen var det klart for lunsj, som ble servert på hver enkelt hytte, og litt avslapning før neste økt med Niki som instruktør.



Morgentreningene med Neil bestod hovedsakelig av tachi waza. Her jobbet vi en del med bevegelse av overkroppen og hvordan bruke armene for å kunne variere mellom O-soto-gari, O-uchi-gari, Ko-soto-gake og Tai-o-toshi. Vi fikk også med oss noen nye elementer som kan brukes i oppvarmingen.



Ettermiddagstreningen med Niki fokuserte mer på Ne-waza. Her jobbet vi med det å alltid ha en plan A - B - C. Niki viste oss en fin serie som startet med en snuing til holdegrep, mislykkes denne gikk vi rett på en kvelning, ble denne blokkert var plan C et armbend.



Lørdag kveld ble middagen etterfulgt av Dødelig Våpen på tv, før noen av oss fant det for godt å se hva som skjer i Trysil etter at solen har gått ned.



Søndag var programmet det samme som lørdagen, men noe tettere tidsmessig. På morgenen jobbet vi litt videre med teknikkene fra lørdagen, men Neil ville også vise at han duger i Ne-waza. Etter dagens første trening ble det ganske travelt, da hadde vi 1 time og 30 min. på oss til å dra tilbake til hytta, spise lunsj, rydde og pakke, før vi skulle trene igjen klokken 14. Denne økten var for alle, og her jobbet Niki litt med de tre fasene i et kast.



Alt i alt en veldig fin tur, både sosialt og judomessig. De voksne som deltok har alle gjort sitt for å få med seg mye av dette tilbake til klubben for videre trening. Rune har filmet det hele, Lasse og Helge tok bilder med digitale kameraer, og undertegnede tok en del notater samt deltok på to av treningene.




Norges Cup 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Des 2002

Her er årets beste utøvere i NJJK i følge NorgesCup statistikken.



Mette Johansen, 3. mon - 2. plass i -48kg


Har konkurrert i både -44 og -48 dette året. Hun sikret seg annenplassen i gruppen gjennom seier i Vårspretten og 830-cup. Hadde hun sikret seg en bra plassering i landsstevnet kunne hun kanskje gått helt til topps, men en skade rett før kampstart forhindret det.



Ole Moland, 2. mon - 1. plass i -46kg


Ole har konkurrert i både -42 og -46 dette året. Med seier i nyttårsstevnet og 830-cup, og sølv i Vårspretten og bronse i landsstevnet sikret Ole seg sammenlagtseieren. Vår eneste klassevinner i år. Gratulerer Ole !



Øyvind Stiansen, 2. mon - 3. plass i -50kg


Øyvind har konkurrert i både -46 og -50 dette året. Seier i nyttårsstevnet, sølv i 830-cup og bronse i høststevnet holdt til 3. plass sammenlagt i -50kg.


Lars Moland, 1. kyu - 2. plass i -60kg


Lars har 3 gode resultater i år som ga han en 2. plass: Seier i nyttårsstevnet, og 2. plass i 830-cup og junior-NM.



Mathias Hansen, 1. kyu - 3. plass i -81kg


Mathias har bare ett tellende resultat i Norgescupen i år, men 2. plassen i NM sikret han 3. plass i Norgescupen.



May Linn Hansen, 1. kyu - 2. plass -57kg


May Linn sikret seg med sin 2. plass i NM også 2. plassen på Norgescup statistikken for 2002.



Alfredo Chinchilla, 3. dan - 2. plass i -66kg


Med seieren i NM havnet Alfredo på 2. plass på lista i årets Norgescup.



Thomas Kristiansen, 1. dan - 2. plass i -90kg


Thomas fikk sølv i NM, og endte med det på en 2. plass i Norgescup også.



Albert Davis, 2. dan - 2. plass i -100kg


Med 2. plass i NM fikk Albert delt 2. plass på lista i årets Norgescup statistikk.



Gratulerer alle sammen, og spesielt Ole Moland med seieren. Håper vi kan få flere vinnere til neste år !




Klubbmesterskap, høst 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 12. Des 2002

Klubbmesterskapet i år var inspirert av den vidunderlige verden av kontorutstyr når de forskjellige vektklassene ble satt opp. Det ble kjempet i klassene Binders, Tegnestift, Tusj, Blyant, Kalkulator, Ringperm, Hullemaskin, Skrivemaskin, og de tyngste av alle, nemlig kopimaskinene.



I de minste vektklassene ble det kjempet tappert og godt. Noen av de som skilte seg ut var Kaisa Celius i klassen Blyant der hun hamlet opp med alle gutta. Kjempebra av Kaisa. Og i klassen Ringperm kjempet Marius Sandem seg til seier i alle kampene. Marius har trent judo i et halvt år, og har gult belte.



I barneklassene blir det ikke samlet poeng (iht. NIFs reglement for barneidrett), og det ble delt ut medaljer og diplomer til alle deltagerne.



For ungdommene er det annerledes. det var bare to rene ungdomsklasser i dette stevnet, Skrivemaskin og Hullemaskin.



I Hullemaskin skilte Aleksander Bakken (3. mon) seg spesielt ut, og slo til og med Ole Moland (2. mon) som veide over 10 kg mer enn Aleksander. Til slutt var det Ole som vant hele klassen, Aleksander kom på andre plass, mens Mette Johansen endte på tredje plass.



I Skrivemaskin klassen var det Øyvind Stiansen som gikk av med seieren. Martin Hemmer endte på andre plass, mens Jørgen Bergquist kom på tredje.



De aller største juniorene/seniorene var i den siste Kopimaskin klassen. Etter beinharde innledende kamper var det Stian Jespersen og Mathias Hansen som møttes i den første semifinalen. Stian gikk seirende ut av den kampen og var klar for finale. I den andre semifinalen møttes de to kjempene Kristoffer Halmøy og Kjetil Ellingsdalen. Det ble en tøff kamp som gikk tiden ut, med en scoring helt på slutten for Kristoffer.



Finalen ble kjempet på ekte hardbark-vis. Stian fikk første scoring, men Kristoffer kom tilbake og kastet Stian på en flott feiing av noe slag. Vinner av seniorklassen ble altså undertegnede, Kristoffer Halmøy.



Etter stevnets premieutdeling ble det delt ut medaljer for årets Norgesmesterskap i Sandnes. Mathias Hansen fikk sin sølvmedalje for 2. plassen i -81 kg. Lars Vasaasen fikk bronse i klassen -66 kg. Mens Lars Moland fikk sølv i -60kg, sølv for sin deltagelse i Oslo og Akershus laget i lagkonkurransen i junior NM, og sølv for sin deltagelse i NJJKs lag i senior NM. 3 sølvmedlajer altså til Lars Moland.



Det hele ble avsluttet med boller og brus til alle deltagerne.



God jul til alle, og vi ses igjen over nyttår.




Stor gradering

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Des 2002

Hovedsensorer for denne graderingen var Dag Hodne (5. Dan) og Andre Sunde Nilsen (1. Dan). De andre sensorene var Nils Valen, May Linn Hystad, Kristoffer Halmøy, Eivind Skjollby og Kjetil Ellingsdalen.



Det hele startet med graderinger til gult og oransje belte. Nybegynnerne fra i sommer skulle prøve seg på 5. mon (gult belte). De gjorde en fin innsats alle sammen, og hele partiet på 23 utøvere fikk sine nye gule belter. Det var ytterligere fem som skulle opp til 4. mon (oransje belte), og de sto også alle mann. Kjempebra!



Neste gruppe ut var de til høyere grader. Noen skulle også opp til kyu grader, som er seniorgrad og inneholder i tillegg til kast og kontrollteknikker, kveling og armbend. Det hele endte med:


2 opp til 4. kyu (oransje)


2 opp til 3. mon (grønt)


3 opp til 3. kyu (grønt)


2 opp til 2. mon (blått)


1 opp til 1. kyu (brunt)


Strålende innsats. Hovedsensor Dag Hodne trakk også frem Mette Johansen (til 3. mon), Lars Vasaasen (til 3. kyu) og Lars Moland (til 1. kyu) som eksempler på eksepsjonelt bra graderinger.



Gratulerer alle sammen med nye beltegrader.




Akers Avis møter medaljevinnerne

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Nov 2002

Sølv ikke nederlag




FORNØYDE:God innsats i NM av Lars Moland


og Lars Vasaasen


- Fornøyd med å få medalje, mener Lars Vasaasen etter NM i judo. NJJK-utøveren gikk rett fra sykesenga til medaljebordet.



av Kyrre Merg



Et tilfelle av kyssesyken sendte Vasaasen ned i vektklassene. Til daglig er 18-åringen å finne i 73-kilos klassen, men da oppkjøringen til NM foregikk i sjukesenga måtte Vasaasen ned til 66 kilo.


- Jeg var veldig spent på hvor jeg sto og var usikker på om formen ville holde, sier ung-gutten til lokalavisen.


Før mesterskapet hadde han ingen spesielle mål, men avanserte likevel til semifinalen. Der ble det tap - og ny sjanse til medalje i bronsefinalen.


- Det var en veldig nerve i forhold til den, og det ble ganske spennende. Men utover i kampen merket jeg at jeg hadde en del å gi, sier Vasaasen, som avgjorde bronsefinalen da han fikk sin motstander i osae-komi, som er et holdegrep. Vasaasen holdt dette i 25 sekunder og var med det seierherre.


- Da var jeg fornøyd, sier NJJK-utøveren.



EVIG TOER


I klassen - 60 kilo sikret navnebror og klubbkamerat Lars Moland sølv til klubben da han måtte gi tapt i finalen. Dermed tok han sin tredje sølvmedalje i NM.


- Forsåvidt fornøyd med det. Litt kjipt at det aldri blir gull, men tre sølv er bra, sier Moland selv.


I finalen hadde han lite å stille opp med mot Albin Dahl, som til daglig går på NTG og som også har flere gode resultater internasjonalt.


- Vanligvis går han en vektklasse høyere, men hadde slanket seg før turneringen.


Etter å ha konkurrert for NJJK både indiviuelt og i lag var det en sliten Lars Moland som stilte opp i finalen.


- Jeg hadde gått tilsammen 15 kamper i tre forskjellige konkurranser, og begynte å merke det. Ble ganske sliten mot slutten, sier 18-åringen. I finalen tok han det første poenget.


- Men så tapte jeg på kveling.


- Det hørtes fryktelig dramatisk ut?


- Nei, det er ikke så dramatisk. Han kvelte meg til jeg måtte slå av og gi opp.


Totalt gikk NJJK på Haugerud ut med tre medaljer. I tillegg til de to individuelle ble det også sølv i lagkonkurransen for seniorlaget.



Denne saken er hentet fra Akers Avis.





Strålende innsats i junior-NM

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Nov 2002

De tre deltagende i junior-NM kom hjem med tre medaljer. Lars Moland fikk sølv i -60 kg, Mathias Hansen fikk sølv i -81kg, mens Lars Vasaasen klarte en meget sterk bronsemedalje i -66 kg. Klubbens seniorlag fikk i år 2. plass. Mer om det senere.




Stor suksess i 830-CUP

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Okt 2002

12 deltakere, 3 trenere og en del foreldre tok turen ned til Kongsberg.


Av disse var det 4 barn, 7 ungdommer og en juniorutøver.



Barna vant alle kampeme utenom én som ble uavgjort. Ikke bare vant de,


men de vant også med god stil, og med gode teknikker både i tachi-waza og ne-waza.



Dette smittet tydeligvis over på ungdommene som også gjorde en strålende innsats. Etter mange spennende kamper fikk vi følgende medaljer i ungdomsklassene:



-48kg jenter, 1. plass til Mette Johansen


-42kg gutter, 1. plass til Ole Moland


-46kg gutter, 2. plass til Kenneth Nygaard


-50kg gutter, 2. plass til Øyvind Stiansen


-50kg gutter, 3. plass til Axel Dalberg



Lars Moland, klubbens eneste juniordeltaker fortjente å få gull, men dommerne var tydeligvis ikke enige med oss. Det endte med sølv etter en hard kamp med tap på golden score (første poeng vinner).



Det var en fin dag i Kongsberg, og vi er kjempefornøyde med resultatet.




Vaskemaskin til klubben

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Okt 2002

Klubben trenger en vaskemaskin til vasking av mopper m.m.


Har du en gratis/svært billig vaskemaskin til oss??


Ta kontakt med Bente Ulvund, tlf: 951 42 691,


eller mail: njjk@njjk.no




Høstsemester 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Aug 2002

Nybegynnerpartiet har startet


med 25 nye medlemmer



Oppdaterte sider for høstsemesteret:


[Treningstider] - [Priser] - [Trenere]


[Nybegynner judo] - [Nybegynner jiujitsu]



For eksisterende medlemmer: [Terminliste Judo]




Judohjelp til Afghanistan

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Aug 2002

I Afghanistan prøver befolkningen å etablere et vanlig liv etter en problematisk periode. Dette er jo noe alle kjenner til. De har ikke mye ressurser, og heller ikke utstyr.



Judonorge vil hjelpe til ved å gjøre det vi kan best, nemlig å hjelpe dem i gang med judo.


Det er særlig barn og ungdom vi vil hjelpe i gang med litt judo for å bedre en ellers vanskelig hverdag.


Det finnes i dag tre judoklubber i Kabul som gjerne vil trene judo på skikkelig vis.



Stig Traavik og Jon Brattlid har vært initiativtagere til dette prosjektet.



Vår egen Stig Traavik er i Afghanistan nå som nestleder på den norske ambassaden.


Stig Traavik har deltatt både i EM, VM og OL i Barcelona i 1992.


Stig hjelper nå afghanerne med trening tre ganger i uka i Kabul. Han skal koordinere dette prosjektet mot afghanerne og utad.



Jon Brattlid er Visepresident i Norges Judoforbund, leder og trener i BK-Judo på Kongsberg, han skal koordinere prosjektet i Norge i samarbeid med bl.a. Fredskorpset, Olympic Aid, Forsvaret og UDI for å få sendt trenere og utstyr fra Norge til Afghanistan for å trene barn og ungdom i judo.



De trenger særlig judomatter da det ikke finnes judomatter i Afghanistan i dag.



Utfordring: La din klubb gi minst en judomatte til Afghanistan.



Målet er å skaffe to mattearealer. (En judomatte koster ca. NOK 500,-.)



Send pengene til prosjektkonto: 1638.06.63361 - Judo in Afghanistan



Vi ønsker også å sende nye og brukte judodrakter og judobelter. Målet er ca. 100 judodrakter og belter til barn og ungdom, og også noen til voksne.



De trenger også mye annet utstyr, så hvis du eller din klubb har baller, T-skjorter, joggesko, fotballsko, refleksvester, hoppetau, innebandyutstyr el.a. så er det bare å sende, men utstyret bør fremstå som nytt eller lett brukt. Det er kun fantasien som hindrer oss. Send materiell til:


Andreas Strand,


Lyngveien 21,


1182 Oslo



Andreas vil ta imot alt utstyret i Norge og sende det til Afghanistan når tiden er inne.



NJJK har bidratt med 10 kvm. matter, og vår egen Alfredo Chinchilla skal også til Afghanistan for å hjelpe til med treningene.




Gunnar Foss er gått bort

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Jun 2002

Gunnar Foss - 30-11-1921/06-06-2002


En av Norsk Judo’s Grand Old Men er gått bort, drøyt 80 år gammel.

Gunnar Foss har over 30 år i norsk judo satt spor etter seg og vil bli savnet av gammel og ung. Han meldte seg inn i Norsk Judo og Jui-jitsu Klubb i 1969, samtidig med sine to sønner; Ørn Terje og Kai. Gunnar var aktiv i klubben - både på matta, som dommer og i administrasjonen. Han har innehatt en rekke tillitsverv; som president i Norges Judoforbund i Tingperioden 1974/1976, leder av dommerkomiteen og formann i Norsk Judo og Jui-jitsu Klubb. Han ble tildelt æresmedlemsskap i NJJK 11. mars 1975.

Gunnar er Vårsprettens far. Hans sterke engasjement og pågangsmot dannet grunnlaget for Norges største judostevne. De 10 siste årene var Gunnar medlem av Oslo Judo Klubb, som vil fortsette å arrangere Vårpretten i Gunnars ånd i mange år fremover.

Norsk Judo takker for alt du har gjort for sporten vår.




Sesongavslutning vår 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Jun 2002

Gradering onsdag 12/6
Det ble vist masse god judo, og sensorene var godt fornøyd med det som ble vist. Alle som gikk opp til gradering sto, og fikk sine nye belter. Det var:
- 8 utøvvere til gult belte (5. mon)
- 24 utøvere til oransje belte (4. mon)
- 4 utøvere til grønt (3. mon)
Vi gratulerer alle så mye med de nye beltene !

Klubbmesterskap 17/6
Det var i år 35 deltagere i klubbmesterskapet. Det startet med barneklasserne Elefant, Elg, Bever og Struts. De viste god judo, og innsatsvilje. Spesielt moro var det å se nybegynnerne som nettopp hadde fått gult belte. Masse bra judo.
I Barneklassene blir det ikke delt ut seier etter kampene, men det fokuseres på at alle skal ha det moro, og få gå noen kamper. Alle blir derfor premiert etter at de har gått sine kamper.

Det året utøverne fyller 13 år kan de være med å konkurrere om seire, medaljer, heder og ære. Det var to ungdomsklasser i år.
I Hauk-klassen møttes de to favorittene Tore og Erik Rudlang allerede i første kamp. Det skulle vise seg å bli en liten finale ettersom de begge skulle vinne sine resterende kamper. Det ble som alltid jevnt når disse møtes, men Tore som forøvrig veier 2 kg mer enn broren fikk satt inn et fint kast, og fikk ippon. De andre kjempet tappert om plassen etter Rudlangerne, og Martin Hemmer kapret bronsen. Klubbmesterskap til Tore Rudlang.
1. Tore Rudlang, 2. mon
2. Erik Rudlang, 2. mon
3. Martin Hemmer, 3. mon

I Ugle-klassen skulle det igjen bli oppgjør mellom Håkon, Ole og Øyvind med Kim Andre som outsider. Disse gutta har møttes utallige ganger de siste årene, og resultatene er som alltid umulige å spå. Øyvind trakk det lengste strået denne gangen, og sikret seg Klubbmester-tittelen med seier i alle kampene. Håkon Kristiansen kom på andre, Ole deretter, og så Kim Andre som ikke hevdet seg i toppen denne gangen. Kim Andre viste tæl idag, så han kommer nok sterkere tilbake.
1. Øyvind Stiansen, 2. mon
2. Håkon Kritiansen, 2. mon
3. Ole Moland, 2. mon

Så var det nissene sin tur...
Den siste klassen med de store gutta, eller "Nissene" som vi også kaller dem kom etter at de små hadde fått seg en pølse, og benket seg klar til action.
Lars mot Lars i første kamp ville nok gi oss en pekepinn på om om den 4 ganger tidligere klubbmester Lars Moland skulle klare det for 5. gang på rad, eller om det kanskje skulle bli Lars Vasaasen som tok over hegemoniet. Moland ble for passiv, og ble tappet for de kreftene han hadde. Vasaasen fikk 3 kokaer, og sikret med det en fortjent, men ikke overlegen seier. Meget bra av Vasaasen.

Mathias vant sine to første kamper enkelt mot en gjest fra Førde; Sergei Kirienko, og Moland. Det ble dermed en ren mesterskapsfinale når Vasaasen og Mathias møttes i den siste kampen. Lars scoret først, go fikk yoko, men Mathias kom tilbake og kastet Lars flott. Ledet med Waza-ari når han begynte å bli sliten... Han gikk rolig og behersket rundt og sparte på kreftene før han kastet en skikkelig Harai-goshi så Lars ikke skjønte hva som hadde skjedd før han tenkte; "dette var flaut". Overlegen seier til Mathias, og igjen Klubbmester etter at han de siste årene har måttet se Lars Moland foran seg.
1. Mathias Hansen, 1. kyu
2. Lars Vasaasen, 4. kyu
3. Lars Moland, 2. kyu

Vi sees til høsten igjen alle sammen.
Treningen starter opp like etter skolen har begynt.




Vårspretten 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Mar 2002

Det var svært imponerende innsats fra samtlige av våre utøvere, og spesielt gulbeltene som ikke hadde deltatt på et stevne utenfor klubben før.

Først ut var barneklassene...

Vi stilte med 14 deltagere i barneklassene under årets Vårsprett. Aleksander J, Robert, Savas, Andreas, Mathias, Kaisa og Håkon var alle debutanter. Det er alltid vanskelig å delta i de første konkurransene hvor man ikke bare møter klubbvenner. Noe nervøsitet og usikkerhet må man regne med, men det viser seg ofte å gå bra. Alle våre utøvere gjorde en kjempeinnsats, og kan være veldig stolte av innsatsen sin.

Kaisa var en av de første debutantene som skulle i ilden. Hun gjorde en kjempeinnsats! Hun hadde flere bra innganger til
tai-otoshi og seoi-toshi, og fikk i siste kamp inn en o-uchi-gari som hun burde fått scoring på. Robert var en de få gulbeltene som husket å følge opp i ne-waza rett etter å ha kastet. Dette må vi øve mer på! Robert vant 2 kamper, den ene ved å kaste en kjempefin O-goshi.

Det var mange fine kast å se i dag av NJJK-erne, men et av de fineste var sannsynligvis Stian sin de-ashi-barai. Den var så og si perfekt! -og det av en gutt på 24kg og 8 år. Stian vant forøvrig alle sine kamper helt overlegent slik som også bror Alexander gjorde. Alexander viste oss en veldig fin kombinasjon: Ippon-seoi-nage/Ko-uchi-gake.

Litt rutine er det som skal til. Etter at den første usikkerheten er borte går alt lettere. Sverre deltok i sitt andre stevne, og begynner å bli god til dette. I den andre kampen sin kastet han en kjempefin seoi-otoshi, og vant. Kim Andre hadde tydelig bestemt seg for å vinne alt idag. Han hadde ingen respekt for motstanderne, og gikk av matta
ubeseiret. Det er alltid skikkelig Eye of the tiger når Kim Andre går kamp. Han har en innsatsvilje som få andre.

Det var mye bra judo å se, så dette blir moro fremover.

Ungdommene skulle få bra motstand

Våre 14 ungdoms-utøvere (de over 13 år) skulle få sterk motstand idag. Her var det også noen debutanter. Siri, Ida Helene, Hege og Kenneth var alle med på sitt første stevne.

Alle jentene viste enorm fighting-spirit (GIRLPOWER). Mette er jo blitt skikkelig CHAMP, og er ubeseiret i alle konkurransene hittil i år. Mette tok gull i Ungdom Jenter -40/44, mens Hege tok sølv i samme klasse! Fine kast viste de begge,
og nå kan ikke Hege lenger si at hun ikke kan noe... Vi har sett det motsatte!

Siri og Ida fikk det veldig tøft. Motstanderne var rutinerte og kraftige. Siri fikk en bronsemedalje for sin innsats. Ida var veldig jevn motstanderne i klassen, og det skal ikke mye til for at hun kan slå disse i fremtiden.

Vektklassen -42 kg gutter, hadde hele 13 deltagere. Erik og Kenneth tapte sine kamper, og klarte heller ikke å rekvalifisere seg. Ole derimot vant alle sine innledende kamper med bravur, og kom helt til finalen. Der var det stopp. En noe ukonsentrert Ole tapte på holdegrep, og var ganske skuffet etterpå. Sølv i Vårspretten, som er det største stevnet for barn og ungdom er ikke dårlig Ole. Du kan være fornøyd med den plasseringen.

Den største vektklassen i stevnet var -46kg for gutter som samlet hele 17 deltagere. Vi hadde 3 utøvere i den klassen, og hadde store håp for våre rutinerte karer Axel, Håkon og Øyvind. Men det ville seg ikke i dag. Alle 3 tapte sine første kamper, og da er eneste sjanse rekvalifisering med mulighet for å ta en 3. plass. Øyvind vant sine rekval-kamper, og kom helt til bronsefinalen. Der ble han kontret leit, og tapte kampen. Det ble 5. plass på Øyvind, som vår beste i denne klassen.

Martin var vår sistemann idag i klassen -60 kg. Han startet med fullt kjør i første kamp, og vant den på en forrykende tai-otoshi. Han tapte den neste kampen, men sikret seg semifinaleplass med å vinne den siste kampen i den innledende puljen. I semifinalen møtte han en sterk brun-belte fra Levanger, og måtte gi tapt der. Men en kjempefin og oppløftende bronsemedalje til Martin var moro.

Jeg har ikke klart å nevne alle fra NJJK. Vi var 32 utøvere, og da er det vanskelig å få med seg alle. Hele stevnet hadde 350 deltagere, og nesten 10% av disse var fra NJJK. Det var en kjempefin dag.




Kretsmesterskap 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Jan 2002

17 deltagere fra NJJK fant veien til Holmenhallen i Asker lørdag 26. januar. Vi hadde med oss 4 debutanter idag. Hvaara-klanen (Erland, Sverre og Olav) og Muazam Al Ashraf.

Det var litt synd at arrangørene valgte å holde stevnet i den lille dojoen deres istedenfor den store hallen. Med 170 deltagere kunne de unnet tilskuerne det...

Bakken-brødrene gjorde det bra

Først ut var Stian Bakken. Han fyller 8 i år, så dette var offisielt hans debut. Faktum er at Stian faktisk er en ganske så rutinert 7 åring. Stian selv var ganske gira på å få vise seg frem. Første kamp avsluttet Stian med en fin o-soto-gari. Neste kamp tapte han mot en ganske mye større motstander, men Stian ville ikke gi seg og vant den neste også. Den siste kampen avgjorde Stian på en flott ko-soto-gari (!!). Det er det ikke så mange 7-åringe som gjør etter ham...

Aleksander skulle ut etter broren sin for å gi oss en real oppvisning. Etter total judo-tid på 1 minutt hadde Aleksander vist oss en seoi-otoshi, en ippon-seoi-nage, en ko-uchi-gari og en tai-otoshi som alle ble kåret med seier. Hvorpå far, Rune Bakken, proklamerte; "Han har jo større reportoar enn meg, jo..." Strålende judo av Aleksander.

Debut for Hvaara-klanen

Mor i Hvaara-klanen, og sannsynligvis den i klubben som er gladest for familierabatten, hadde tatt med de 3 sønnene sine på stevne for første gang. Førstemann ut var Erland som som møtte tøff motstand. Alle utøverne hadde høyere beltegrader, og han tapte kampene sine på holdetak. De ble litt for sterke til at han kom seg ut. Deretter var det duket for Sverre og Olav på hver sin matte. Olav tapte to kamper, men fikk inn en fin hon-kesa-gatame, og klarte å holde til seier i den siste kampen. Sverre tapte også to kamper, men fikk inn en flott o-soto-gari i den siste og vant. Kjempebra debut, og 3. plass i pulja til de to eldste i Hvaara-klanen.

Kjetil Stiansen møtte hard motstand idag, og tapte sine to første kamper. Han kom bra tilbake og vant den siste, og endte på 3. plass idag. Jørgen Bergquist i -55 og Martin Hemmer i -66 hadde en tøff dag idag. Begge møtte større motstandere, og hadde ublide møter med matta. De kommer sterkere tilbake senere.

Neste ut var debutant i ungdom, Mette Johansen. Hun var kjempenervøs før start, men roet seg når hun så motstanderne; "Dette skal gå..." Mettes første kamp var en skikkelig thriller. Mette lå under med 7 poeng lenge, men klarte å komme tilbake. Hun kastet en o-goshi til 5 poeng, og en ko-uchi-gari til 7 poeng, som ga seieren. Neste kamp vant Mette lett på et flott kast, og vant hele gruppa. Kretsmester!

Durabelige klubboppgjør

Debutant Muazam og Vegard Kristiansen gikk i samme pulje. Muazam vant den første kampen etter en fin o-goshi. Neste kamp kastet han to ganger o-soto-gari til 5 og 7 poeng, og holdt motstanderen ned til 5 poeng; en lett seier. Vegard startet med en fin seoi-nage i den første kampen, og fulgte opp med en kjempebra flyvende te-guruma i den neste. Dermed var det duket for finale mellom de to klubbkameratene. De kjenner hverandre godt, så det ble som ventet en jevn kamp. Vegard trakk det lengste strået mot slutten av kampen. Han fikk en koka på en o-soto-gari. Førsteplass til Vegard, og andreplass til debutant Muazam var kjempebra.

Det ble klubbfight også i -46kg for ungdommer. Haakon Kristiansen og Øyvind Stiansen var også denne gangen i samme gruppe. I Nyttårsstevnet endte det med seier til Øyvind, mens Haakon havnet utenfor pallen. Haakon startet med å vinne alle sine innledende kamper. Han gikk strålende judo, og ga aldri opp. Øyvind vant sin første, men måtte gi etter for kreftene til Traverso fra Ippon i den andre kampen, og ble kastet på morote-gari. Begge gikk videre fra de innledende kampene, og som vinner av den første puljen (Haakon) og andremann i den andre puljen (Øyvind) møttes de i semifinalen. Det ble, som alltid når klubbkamerater møtes, en tøff kamp. Kampen gikk tiden ut, men Haakon fikk kranglet inn en o-soto-gari til koka-scoring mot slutten, og var klar for finalen. Øyvind endte dermed på 3.plass, mens den andre semifinalen viste at Haakon skulle møte Øyvinds banemann, nevnte Traverso, i finalen. Haakon viste fra start at dette ville han vinne, og tvang motstanderen til passivitet og straff. Han kastet en fin o-uchi-gari til waza-ari som skulle vise seg å gi seieren. Han ble dyktig sliten mot slutten, men holdt unna. Kretsmester!

Moland-brothers klarte ikke å følge opp...

Både Lars og Ole vant sine vektkklasser for to uker siden i Nyttårsstevnet. Ole var først ut, men måtte gi tapt i den første kampen etter kort tid. Han tok seg sammen, og vant på et sterkt holdegrep i den andre kampen. En fin de-ashi-barai og nytt holdegrep i den siste kampen ga seier også der, og det endte med sølv til Ole. Ikke like bra som sist, men fortsatt en fin plassering for Ole.

Lars og Atheesan skulle ut i den sammensatte gruppen for -60 og -66kg. Lars møtte Andreas Wiger i den første kampen, som han har slått før. Han klarte ikke å få inn en tellende scoring etter å ha dominert hele kampen, selv om han var nære på. Hoveddommer ga scoring på et av kastene, men den ble feilaktig annulert av de to sidedommerne. Dermed var det klart for sudden-death. Kondisen sviktet Lars, og han snublet inn i en tai-otoshi etter rundt 6 minutter med kamp. Det ødela mye for andrekampen, som også endte med tap for Lars. Atheesan startet i den andre puljen. Han tapte den første kampen fort, men gikk en mye bedre andrekamp. Han ble kastet på 3 yokoer, men fikk selv en yoko på en fin kontring. Motstanderen fikk til slutt en ippon, så da ble det heller ikke avansement på Atheesan. To uplasserte resultater for våre to deltagere i -66kg.

Sistemann idag var Lars Vasaasen som debuterte i Nyttårsstevnet med en flott 5. plass. Lars, som var litt misfornøyd med å ikke få en ippon i forrige stevne, startet Kretsmesterskapet med å holde motstanderen sin nede til seier, og IPPON! Neste kamp var mot en sterk plugg som Lars klarte å kontre fint til waza-ari, og deretter holde han nede til seier også i den kampen. Da gjensto bare finalen i -73kg mot Hallum fra Nesodden. Lars måtte desverre, som i Nyttårsstevnet, gi tapt for en fin drop-seoi-nage. Men sølv i Kretsmesterskapet var en strålende prestasjon av Lars. Virkelig bra.

Stevnet endte rundt 16:00, noen som antyder en fin avvikling; og det var det. Eneste aber er at det blir litt trangt i dojoen deres. NJJK endte som sagt med 12 medaljer av 17 mulige, og 4 Kretsmestere.




NJJK online fyller 1 år

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Jan 2002

Undertegnede, Kristoffer Halmøy, er redaktør for internettsidene til NJJK. Jeg skal ta for meg noe av det vi har oppnådd med sidene våre i løpet av dette første året, og også hvor vi håper å være til neste år igjen.

Klubben har fått mange fine tilbakemeldinger på denne siden, og det er vi stolte av. Den kanskje største utmerkelsen vi har mottatt var av sjefen for JudoMania Online, som kåret oss til "Norges beste side for en judoklubb". Det var moro.

Hva har vi fått til med sidene våre?
I løpet av året har vi fått nytt design. Vi er kjempefornøyde, og det er et design som passer oss bedre føler vi selv.
Av alt innhold er vi mest stolte av graderingspensumet for beltene 5.-1. mon/kyu. Det ble utarbeidet av Jørgen Moland, og tilrettelagt for internett av undertegnede. Det har vist seg å være en nyttig ressurs for medlemmene våre, og er en av de sidene med flest treff. Spesielt moro var det å få godkjennelse av "The Judo Information Site" til å bruke bilder fra deres arkiv for å illustrere kastene.
Nyhetsarkivet vårt begynner å bli respektabelt. Vi har referert fra stevner og turer, samt intervjuet aktuelle personer i miljøet vårt, med god hjelp fra medlemmene. Klubbnyhetene har en egen kategori hvor man finner info fra klubben til medlemmene. I tillegg har vi en egen kategori for nyheter funnet andre steder på nettet. Mye henvist til Norges Judoforbund og det Internasjonale Judo Forbund, men med noen godsaker fra annen presse med javne mellomrom.
Løsningen for å presentere nyhetene er utviklet av Astra Design og spesiallaget til NJJK. Med autorisasjon gitt av redaktør kan trenere og styremdlemmer selv skrive inn nyheter gjennom en ren webapplikasjon. Gjør mye av arbeidet enklere. Samtidig genereres det automatisk en "nyhets-ticker" som vises på forsiden, som faktisk andre enkelt kan implementere på sine egne sider. Akkurat som VG og andre store nettaviser tilbyr!
Samtidig har vi et nyhetsbrev som sendes ut omtrent annenhver måned, har det vist seg å bli, med aktuelle nyheter og ny info på siden.
Bildearkivet vårt teller nå etter 1 år 170 bilder! Vi takker alle bidragsytere så mye. Det finnes også et lite utvalg av små videosnutter av kast fra konkurranser. Dette liver opp siden vår.

Hva er status?

  • Nyhetsbrevet vårt har 76 mottakere.
  • Over 8800 besøkende på siden dette året. Det betyr nesten 25 besøkende hver dag!
  • Vi har fått sponsorer som betaler rundt halvparten av utgiftene vi har hatt med siden.
  • Stor del av rekrutteringen til nybegynnerpartiet har kommet gjennom internettsiden.

    Hva er neste skritt?

  • Vi har planer om å lage et online medlemsregister for enkel registrering og oppdatering av info.
  • Vår egen lille butikk på nett med aktuelle produkter for våre medlemmer.

    Til slutt vil jeg bare takke alle som har bidratt til å utvikle sidene våre. Håper at sidene våre vil fortsette å brukes, og at enda flere vil bidra!




  • 3 gull i nyttårsstevnet

    Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Jan 2002

    Stevnet samlet 120 deltagere til NorgesCup denne andre uken i det nye året. NJJK stilte med 6 deltagere; Ole Moland, Håkon Kristiansen, Øyvind Stiansen, Atheesan Saravanapavan, Lars Moland og debutant Lars Vasaasen.

    Etter en tur innom posten for sikre at forsikringen var betalt, og deltagelsen i orden, var vi klare til kamp! Men... det drøyde. Etter første kikk på tidtabellen var vår første kamp satt til klokken 16.00. Altså om rundt 6 timer. Det viste seg at dette var vel pessimistisk fra arrangørene, så vi kom vel igang med vår førstemann rundt kl. 15.00.

    Først ut var Ole Moland i -42 kg. Han fikk en lett start, og vant enkelt med en fin o-soto-gari etter 20 sekunder. Neste kamp bød heller ikke på store problemer, og det var duket for finale mot en sterk finnmarking. Kampen gikk tida ut, men Ole kontrollerte fra start. Han kastet en fin o-uchi-gari som ga yoko, og fikk en yoko til før tiden var ute. Sesongens første NorgesCup-seier til Ole.

    Neste klasse var -46, hvor vi stilte med Håkon Kristiansen og Øyvind Stiansen. Håkon fikk en vanskelig start, og måtte se seg slått i de to første kampene. Den siste kampen gikk tida ut, men Håkon kjempet bra hele kampen og var nær på å få inn ippon-kastet vi ventet på. Han vant kampen, men endte som nummer 4 i pulja, og gikk ikke videre fra den innledende gruppa. 7. plass til Håkon. Øyvind startet i den andre pulja og vant den første, men måtte se seg slått i den andre kampen. Den tredje ble også vunnet, og han var klar for semifinale som nummer to i pulja. Der møtte han vinneren fra den andre puljen, og etter et flott ippon-kast var han i finalen. Det ble en spennende finale, men Øyvind viste seg som den største - og vant på ippon!

    Atheesan Saravanapavan debuterte som junior i -60 kg. Han vant den første kampen på en fin kontring, men måtte slite resten av kampene. Det ble tøft, og Atheesan endte uten flere seire, men på 3. plass i puljen. Det ble til slutt 5. plass til Atheesan.

    NC POKAL: Lars Moland vant pokalen i klassen -66kg
    Lars Moland veide seg inn på 59,7 kg. Ikke noe spesielt med det, bortsett fra at han ikke var påmeldt i -60. Lars tok det som en utfordring, han har jo uansett tenkt til å gå opp en vektklassen snart... Første kamp endte med tap på en uchi-mata som han ikke maktet å unngå. En liten overvurdering av egne gymnastiske ferdigheter. Lars, fast bestemt på å ikke være dårligere enn sin bror, kastet en høy te-guruma i neste kamp. Han vant også den neste der igjen, og det var duket for "finale" mot Magnus Johannesen fra Ippon. Hvis han vant denne på 10 poeng villa han vinne, selv om han hadde et tap i førtse kamp. Lars kastet et flott kast på en kontring, og vant! Til alt hell var også den store NorgesCup-pokalen satt opp i -66kg, så han angret nok på at han gikk opp en klasse.

    Sist ut var debutant Lars Vasaasen i -81kg. Lars gikk respektløst ut fra første kamp, scoret det første poenget, men måtte se seg slått etter en drop seoi-nage. Dermed ble det rekvalifisering mot en NTG-student med brunt belte. Lars kjørte hele kampen, og scoret 4 yoko og 1 waza-ari før tiden gikk ut. Neste kamp, også mot en NTG-student med brunt belte, styrte Lars og vant også her på waza-ari! "Dette skal ikke gå an..", sa trener på NTG Trond Gubberud. Lars Vasaasen med gult belte hadde banket to av hans elever med brunt belte. Bronsefinalen kom rett etter den siste kampen, og Lars var sliten. Det ble tap etter holdegrep. 5. plass i hans første stevne er allikevel kjempebra! Å ha trent judo i 6 måneder, og så banke brunbelter såpass enkelt er ganske utrolig. Stå på Lars!

    6 deltagere og 3 gull er ganske bra uttelling med tanke på at treningen ikke har startet opp etter juleferien enda.
    Vi var ikke hjemme før klokken 19, men det var et bra gjennomført stevne.

    Desverre ingen bilder fra stevnet




    Kontakt oss


    E-post: info@njjk.no

    Telefon: 41440311.

    Postadresse:
    Norsk Judo og jiu-jitsu Klubb, c/o May Linn Hystad, Krokstien 8D, 0672 Oslo


    Treningslokale:
    Haugerud Skole, Tvetenveien 183, 0673 Oslo

    Organisajonsnr:  983245536