To gull og en bronse til NJJK i Lag NM 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 9. Des 2007

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Se 12 bilder i arkivet.



Årets NM for lag ble arrangert av Sandefjord Judoklubb 1. desember.


NJJK stilte i år bare med lag i seniorklassene siden vi hadde en del skader og våre yngste lovende utøvere er noe lette for de letteste U-15 klassene.



Lagene var:


Senior damer :


-63 kg May Linn Hystad


-70 kg Mette Johansen


-78 kg Jessica Wåhlstedt


+78 kg Esther Myrebøe



Senior mix-klassen:


-63 kg May Linn Hystad


+78 kg Esther Myrebøe


-73 kg Stig Traavik


-90 kg Jørn Terje Krekling (inn som reserve fra en småskadet Stephan Røhrl)


+90 kg Morten Kompen



Senior herrer: Old boys


-66 kg Alfredo Chinchilla


-73 kg Stig Traavik


-81 kg Jørn Terje Krekling


-90 kg Stephan Røhrl


+90 kg Morten Kompen



Senior herrer: Young guns


-66 kg Lars G. Moland


-73 kg Musafir Malang


-81 kg Igor V. Raffienko


-90 kg Mark Fischer


Reserver var Mathias og Uzeyr for både det unge og det gamle herrelaget.



Innveiingen var på fredag kveld og vi valgte denne gangen ikke å overnatte i Sandefjord. Dermed ble det en litt lang tur og retur Sandefjord fredag før stevnet. Dette fungerte imidlertid utrolig bra, og alle deltakere og reserver møtte opp til innveiing da de skulle. Der fikk vi utdelt et tidsskjema som tilsa at seniorklassene skulle starte ca 14:30 på lørdag. Vi ble enige om å være tilstede to timer før det siden slike estimater er notorisk upålitelige og skulle kampene gå raskere er det greit å ha litt tid til å varme opp også. Tidlig lørdag morgen ble det klart at arrangørene hadde beregnet for mye tid til ungdom og juniorklassene – som nå betegnes U17 og U20. Så mye ble tidsplanen forskjøvet at arrangørene måtte vente med oppstart av senior inntil NJJK hadde alle utøverne på plass. Grunnet dårlig organisering/informasjon fra NJJKs lagleder sin side ble det noe kluss og Stig ble sist ankomne etter å ha besøkt et par andre idrettshaller i Sandefjord området på leting etter riktig lokale.



Damelaget var først i gang og overbeviste stort mot både Oslo judoklubb og Vestfold judokrets. Vi manglet jente i den letteste dameklassen, men de øvrige kampene ble vunnet av våre utøvere. Jessica Wåhlstedt fra Ippon judoklubb var som i fjor med på damelaget og hjalp oss til å vinne gullet med sin seier over bl.a NJJK-trenende Stine Lastein fra Vestfold judokrets. Seirene kom fra alle utøverne, og eneste tap var Esthers siste kamp der hun ga seg i starten av kampen for å spare en vond ankel til kampene i mix-klassen senere på dagen.



I senior herrer ble det en del omrokkeringer, bl.a ny trekking og en del endringer på lagene før vi var i gang. De unge fremadstormende var først ut. De møtte Nesodden i første kamp. Lars Moland gikk tøft ut, men ungdomslandslagsutøveren Geir Danielsson som var lånt fra Asker ble et hakk hvassere denne gangen. I andre kamp var det Musafir Malang som skulle ut mot Stian Hallum. Det ble en tøff kamp som Musafir dessverre tapte. Også Igor Rafienko gikk på et tap mot Marius Hallum. Heller ikke Igor fikk ut sitt beste denne gangen og trakk det korteste strået. Mark Fischer fikk en tøff oppgave mot Eirik Aaserød. En god innsats av Mark som var på konkurransematta for første gang på mange år. De unge på Young Guns laget vårt fikk den tøffeste trekningen av de to herrelagene og tapte dessverre også mot Ippon judoklubb og mot Buskerud judokrets. Flere av kampene var imidlertid jevne, og med noe mer tur og flere som har dagen vil nok våre unge utøvere vinne flere av disse kampene.



De eldste gutta i klubben dannet NJJK Old Boys laget. Her var eldstemann Alfredo 45 år og yngstemann Morten 32 år gammel. En god trekning for oss da de to antatt svakeste lagene var i vår pulje sammen med BK Judo. Vi møtte BK Judo i første kamp og tapte den 3-2. Stig og Alfredo vant sine kamper, mens Jørn Terje, Stephan og Morten alle tre tapte sine. De neste kampene mot Kinsa og NTNUI Judo ble vunnet 5-0 og med spektakulære kast fra bl.a Stephan (nydelig feiing) og Alfredo og Stig (yoko tomoe nage).


I semifinalen møtte vi Ippon Judoklubb som var noe redusert – de manglet en mann i den største klassen og hadde leid inn Richard Rud i -90 kg klassen. Alfredo var uheldig etter et øyeblikks uoppmerksomhet mot Henrik Bjørnstad havnet han i bro etter en Sumi Gaeshi. Deretter Gjorde Stig en solid jobb mot Vidar Lund. Jørn Terje gjorde sin beste kamp mot Albin Dal, gikk nesten kampen ut, men tapte på et kast der begge forsøkte å kaste samtidig og Albin fikk scoringen etter lengre tids dommerdiskusjon. Dermed var det opp til Stephan å sikre finaleplass. Han møtte Richard Rud, som har en særdeles lei kata-guruma og dessverre gikk også Stephan på denne. Dermed glapp finaleplassen for oss og vi måtte nøye oss med bronse i herreklassen.



Den siste klassen for dagen var Senior mix hvor vi stilte med et solid mannskap. I den innledende kampene mot Ippon vant først May Linn overbevisende sin kamp mot Mona Jacobsen og Esther sin kamp mot Jessica, dessverre fikk Jessica hjernerystelse etter å ha falt og slått seg i hodet. Siden Ippon ikke hadde noen i den tyngste klassen var lagseieren allerede da sikret. Stig leverte en solid kamp mot Albin og tapte bare på yuko. Jørn Terje som kom inn som reserve for Stephan i -90 kg fikk det for tøft i sin kamp mot Richard Rud og gikk på et tap her. Neste kamp mot Kinsa ble vunnet uten tap for våre utøvere, og det samme skjedde i semifinalen mot Vestfold Judokrets. Igjen var det spesielt jentene og de eldste som viste solid judo. Esther sine overganger fra tachi-waza til ne-waza denne dagen er noe av det mes t solide vi har sett. I finalen møtte vi BK judo som hadde feid all motstand unna så langt. May Linn kastet seg over Rina Næss og vant sin kamp på ippon. Esther kastet og Linn Mikalsen og koblet juji-gatame såpass raskt at hun måtte være forsiktig slik at dommerne skulle rekke å se hva som foregikk. I tredje kamp hadde både vi og BK gjort et taktisk grep og satt inn en innbytter. Stig var noe sliten etter mange harde kamper og vi valgte å la Alfredo gå finalen i -73. Han møtte her Morten Andersen, som kom inn for Thomas Engebretsen. Kampen startet i relativt høyt tempo og det var vanskelig å se hvem som hadde kontrollen. Så viste Stig tegn til Alfredo om at han skulle gå for ko-uchi-gari. Så gjort og et av stevnets vakreste kast – ippon og seier i senior mix var et faktum. Da gjorde det ikke så mye at både Jørn Terje og Morten tapte de to siste kampene på Ippon mot hhv Thorbjørn Engebretsen og Rune Enget.



Med to gull og en bronse til våre fire lag var vi godt fornøyd med resultatene. Også veldig morsomt at så mange NJJKere hadde tatt turen nedover for å se på og heie på våre utøvere. Tusen takk til alle sammen. Seieren ble feiret av noen av deltakerne på Haugerud Judosenter litt senere på kvelden.



Se flere bilder.



Alfredo kaster ippon-seoi-nage;




Mette kaster kata-guruma;



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.