Referat fra
Østlandscup 3

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 4. Okt 2014

Originalt skrevet av: Birger og Emmanuel

Østlandscupen er en serie på fire judostevner som arrangeres årlig for utøvere i alderen 10-17 år. Disse konkurransene er spesielt beregnet på dem som ønsker mer kamperfaring før de vil delta i Norgescup-stevner. Lørdag 20. september ble Østlandscup 3 arrangert i Nadderudhallen og NJJK var godt representert.



I barneklassen stilte Emily Røed, Karl Henrik Berg Aune, Victor Røed og Mansur Abubakarov. På barnestevner deles deltagerne opp i såkalte flytende vektklasser for å sikre at alle får gå flere kamper. NJJK’erne ble plassert i hver sin gruppe slik at vi fikk ingen interne oppgjør denne gangen.



Emily gikk på med stor energi, men tapte dessverre de to første kampene. I siste kamp fikk hun til to o-soto-gari med waza-ari på begge kast og dermed vant hun kampen på ippon. Karl Henrik stilte i konkurranse igjen etter å ha hatt en pause, og startet friskt med å vinne første kamp på ippon med en koshi-guruma. Dessverre tapte han de to neste kampene, den ene på en rask koshi-guruma og den siste på holdegrep. Victor og Mansur kom i hver sin gruppe på seks og fikk dermed fem kamper hver. Begge viste god variasjon i tachiwaza og med god oppfølging i ne-waza, og vant alle sine kamper enten direkte etter kast eller som en kombinasjon av kast og holdegrep.



I ungdomsklassene U15 og U18 stilte tre NJJK’ere: Jan-Einar, Frédéric Soetaert og Sara Utstumo. Her ble det en del omgruppering av vektklassene for at alle skulle få flere kamper. Dette førte til at noen av utøverne møtte motstandere fra en tyngre vektklasse. Litt utfordrende, men det er god jo trening!



Jan-Einar møtte motstandere som var noe større enn ham. Likevel fikk han prøve seg på mye ashi-waza og det var ordentlig fine forsøk fra hans side, særlig med o-uchi-gari og o-soto-gari. Motstanderne klarte ikke å score på kast, men i newaza fikk de inn holdegrep og vant. Frédérics første kamp varte lenge uten scoringer men endte i newaza hvor Frédéric mistet kontroll og tapte på holdegrep. Andre kampen var kort da Frédéric mistet balansen, noe som ble utnyttet fort mot ham. Sara gjorde første kamp unna fort med Ippon. Andre kamp hadde et høyt tempo, hvor motstanderen fikk en waza-ari og så seier. Siste kamp vant Sara på Ippon gjennom holdegrep. Som følge av innbyrdes oppgjør tok Sara gull! Ikke verst for hennes første stevne.



Vi er svært fornøyde med innsatsen til utøverne. Det er alltid en glede for trenere å se at utøverne går til kamp med en god innstilling og prøver å sette i praksis alle teknikkene de har lærte på trening. Det var fine bevegelser og god judo å se i alle kampene, og dessuten motivasjon og riktig konkurranseånd. Vi gleder oss til neste stevne.



Hilsen Birger og Emmanuel



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.