Egilsten og Miguel kjempet i Venray

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Jun 2016

Originalt skrevet av: Alfredo Chinchilla

Kort rapport Venray deltagelse 2016



Fredag 3. juni tok av Egilsten Pius, Miguel Chinchilla og undertegnede fra Gardemoen retning Amsterdam og den største ungdomsturnering i Europa. Det er vår sesongavslutning etter en vår fullt av konkurranser: Edinburghs Sportif International, Trollhättan, BudoNord der vi klarte oss fint. Venray turnering er vår målestokk for å se vår fremgang og hvordan vi står mot ungdom fra resten av Europa. I denne omgang var Victor skadet etter Skottland og Mansur skadet etter BudoNor, og ingen andre var aktuelle etter våre interne uttakskriterier.



Gutta klarte fint vekten på fredag og vi koste oss som i fjor med Chicos Kebab, dagen derpå skulle vi gå kamp kl. 15:00, klassen fordelt i 4 mater, siden det var 52 deltagere i denne klasse.


Heldigvis gikk Egilsten første ute og var litt tilbakeholdne mon den lille tette Belgieren som vant kun med to shido mot en. Egilsten var bedre men våknet litt for sent. Han kjempet bra i rekval mot en tysker og en fra Israel og tilslutt etter å ha ledet kampen mot Belgia til siste 10 sekunder ble hans ogoshi kontret og landet på en tvilsomt Ippon og ikke en sjanse til å rette på.



Noe senere var det Miguels sin tur som tok Belgia først, deretter en Nederlender og falt for en sterk tysker og til slutt mot en belgier etter en 4 minutter Golden score (8 total) og mange nesten scoringer fra uchimataer, kosoto gaker, kontringer mm pådro han seg en shido som endte kampen og videre sjansen til en medalje.



Begge gutta kjempet for livet og var ivrige for seier, og både publikum og dommerne syntes det var «interessante» kamper å dømme.



Som trener hadde vi satt to seiere som minimum for å kalle turen verdt men det var hårfint vi klarte å rykke inn i medalje kamper. Det gjenstår nå å se hva vi får til i 2017 der de er deres siste U15 sjanse i Venray og deretter begynnelsen på Europa Cuper og Cadet perioden.



Egilsten og Miguel var de eneste to Nordmenn i Holland, stor kontrast mot de 40 ungdom fra Sverige og 42 fra Latvia, mange Slovakere og andre små judo nasjoner som land som kan sammenlignes med Norge, men et jevnt deltagelse fra øst og vest Europa, USA, UAE, Afrika og Asia.



Det er ikke rart at svenskene har 4 med i OL i Rio, og ikke er rart at de har som hoved mål å ha minst like med mange i Tokyo 2020, når de satser slik på topp ungdomsstevner i Europa, og hele veien i Europa Cup, Grand Prix og Grand Slam.



Se video fra Venray på vår facebookside



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.