Vårspretten 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Mar 2002

Det var svært imponerende innsats fra samtlige av våre utøvere, og spesielt gulbeltene som ikke hadde deltatt på et stevne utenfor klubben før.

Først ut var barneklassene...

Vi stilte med 14 deltagere i barneklassene under årets Vårsprett. Aleksander J, Robert, Savas, Andreas, Mathias, Kaisa og Håkon var alle debutanter. Det er alltid vanskelig å delta i de første konkurransene hvor man ikke bare møter klubbvenner. Noe nervøsitet og usikkerhet må man regne med, men det viser seg ofte å gå bra. Alle våre utøvere gjorde en kjempeinnsats, og kan være veldig stolte av innsatsen sin.

Kaisa var en av de første debutantene som skulle i ilden. Hun gjorde en kjempeinnsats! Hun hadde flere bra innganger til
tai-otoshi og seoi-toshi, og fikk i siste kamp inn en o-uchi-gari som hun burde fått scoring på. Robert var en de få gulbeltene som husket å følge opp i ne-waza rett etter å ha kastet. Dette må vi øve mer på! Robert vant 2 kamper, den ene ved å kaste en kjempefin O-goshi.

Det var mange fine kast å se i dag av NJJK-erne, men et av de fineste var sannsynligvis Stian sin de-ashi-barai. Den var så og si perfekt! -og det av en gutt på 24kg og 8 år. Stian vant forøvrig alle sine kamper helt overlegent slik som også bror Alexander gjorde. Alexander viste oss en veldig fin kombinasjon: Ippon-seoi-nage/Ko-uchi-gake.

Litt rutine er det som skal til. Etter at den første usikkerheten er borte går alt lettere. Sverre deltok i sitt andre stevne, og begynner å bli god til dette. I den andre kampen sin kastet han en kjempefin seoi-otoshi, og vant. Kim Andre hadde tydelig bestemt seg for å vinne alt idag. Han hadde ingen respekt for motstanderne, og gikk av matta
ubeseiret. Det er alltid skikkelig Eye of the tiger når Kim Andre går kamp. Han har en innsatsvilje som få andre.

Det var mye bra judo å se, så dette blir moro fremover.

Ungdommene skulle få bra motstand

Våre 14 ungdoms-utøvere (de over 13 år) skulle få sterk motstand idag. Her var det også noen debutanter. Siri, Ida Helene, Hege og Kenneth var alle med på sitt første stevne.

Alle jentene viste enorm fighting-spirit (GIRLPOWER). Mette er jo blitt skikkelig CHAMP, og er ubeseiret i alle konkurransene hittil i år. Mette tok gull i Ungdom Jenter -40/44, mens Hege tok sølv i samme klasse! Fine kast viste de begge,
og nå kan ikke Hege lenger si at hun ikke kan noe... Vi har sett det motsatte!

Siri og Ida fikk det veldig tøft. Motstanderne var rutinerte og kraftige. Siri fikk en bronsemedalje for sin innsats. Ida var veldig jevn motstanderne i klassen, og det skal ikke mye til for at hun kan slå disse i fremtiden.

Vektklassen -42 kg gutter, hadde hele 13 deltagere. Erik og Kenneth tapte sine kamper, og klarte heller ikke å rekvalifisere seg. Ole derimot vant alle sine innledende kamper med bravur, og kom helt til finalen. Der var det stopp. En noe ukonsentrert Ole tapte på holdegrep, og var ganske skuffet etterpå. Sølv i Vårspretten, som er det største stevnet for barn og ungdom er ikke dårlig Ole. Du kan være fornøyd med den plasseringen.

Den største vektklassen i stevnet var -46kg for gutter som samlet hele 17 deltagere. Vi hadde 3 utøvere i den klassen, og hadde store håp for våre rutinerte karer Axel, Håkon og Øyvind. Men det ville seg ikke i dag. Alle 3 tapte sine første kamper, og da er eneste sjanse rekvalifisering med mulighet for å ta en 3. plass. Øyvind vant sine rekval-kamper, og kom helt til bronsefinalen. Der ble han kontret leit, og tapte kampen. Det ble 5. plass på Øyvind, som vår beste i denne klassen.

Martin var vår sistemann idag i klassen -60 kg. Han startet med fullt kjør i første kamp, og vant den på en forrykende tai-otoshi. Han tapte den neste kampen, men sikret seg semifinaleplass med å vinne den siste kampen i den innledende puljen. I semifinalen møtte han en sterk brun-belte fra Levanger, og måtte gi tapt der. Men en kjempefin og oppløftende bronsemedalje til Martin var moro.

Jeg har ikke klart å nevne alle fra NJJK. Vi var 32 utøvere, og da er det vanskelig å få med seg alle. Hele stevnet hadde 350 deltagere, og nesten 10% av disse var fra NJJK. Det var en kjempefin dag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.