Blått belte - gjeve medaljer

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Jun 2003

Tekst og foto: Hege TollerudBLÅTT BELTE: Aleksander Bakken


graderte seg dagen etter treningsleiren,


og bærer nå blått belte i judo.


Lillebror Stian stilte opp


som partner under graderingen.

- Du har en judoforståelse som er helt unik, var skussmålet fra en stolt trener da Aleksander Bakken Øverbø (12) hadde bestått graderingen til blått belte med glans.Aleksander inrømmet at han var nervøs før han gikk i ringen på Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb i kjelleren på Haugerud Skole, og han påpekte under selve graderingen at han ikke hadde øvd. Det kunne han ifølge trener Stian Jespersen ha droppet, for graderingen som ble gjennomført med lillebror Stian (9) som partner, gikk som en lek.LITT SURT


Årsaken til at Aleksander ikke hadde trent noe særlig til graderingen var at all fokus de foregående fem dagene hadde vært på et internasjonalt stevne og treningsleir i Lund i Sverige.Konsentrasjonen her ga uttelling, både for Aleksander og Stian, som kom hjem med henholdsvis sølv- og bronsemedalje. De to brødrene møttes i semifinalen, og da var det Aleksander som trakk det lengste strået. I finalen ble det desverre tap for en svenske som han slo i første kamp, og selv om den verste skuffelsen har lagt seg var det bittert for 12-åringen.


- Det var litt surt å tape for en du har vunnet over tidligere, mente Aleksander.TRE MEDALJER


I alt åtte deltagere reiste fra haugerud til Lund for å være med på Budo Nord Cup og treningsleir.

Den første kvelden gikk med til innveiing, og dag to var det turnering hele dagen. I tillegg til Aleksander og Stians medaljer gjorde også May Linn Hystad det bra i dameklassen, og endte med 3. plass og bronse.


- Du plukker medaljer, du, May Linn, kommenterte hennes trener, Oddvar Hellan i forbifarten.


- Det er bra.DEMONSTRASJON


- Etter at konkurransen var over var det hard trening, med to økter hver dag. I alt var sju nasjoner representert, og dette arrangementet er kjent for å tiltrekke seg de beste fra de ulike landene. Brødrene Bakken Øvrebø har vunnet det meste her hjemme, og det er derfor bra for dem å komme til litt større forhold og møte mer motstand.Stian Bakken Øvrebø har drevet med judo i tre og et halvt år, og var med til Lund for første gang. Han kunne fortelle at det var moro og lærerikt. Og utslitt var han langt fra dagen etter returen. Da var det høyt og lavt på hjemmebane i lokalene på Haugerud, hvor nye kunster ble demonstrert på dem som var i nærheten - ler pappa Rune Bakken.EN VEI


Aleksander Bakken Øvrebø begynte med judo for fire år siden, og var med til Lund for fjerde gang.


- Det var en veldig bra treningsleir med mye kamptrening, fortalte han.Aleksander kan skilte med bronsemedalje fra i fjor og sølvmedalje fra årets stevne. Med nytt blått belte rundt magen peker det nå bare en vei for neste års konkurranse.


- Ja, jeg håper på gull neste år, avslører judotalentet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.