hola, como estas?

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Nov 2003


URUGUAY: Mathias og vertsfamilien.
Mathias bor hos en vertsfamilie i Uruguay. Han kunne ikke spansk på forhånd, men mener selv at han allerede nå kan forstå og gjøre seg brukbart forstått. Ved siden av skole har begynt å trene judo i en lokal klubb. Han har fått kontakt ed "judopresidenten" der og får all mulig service og hjelp av ham. Han vil også at Mathias prøver å gradere seg til 1.dan der nede. Vi spurte Mathias litt om forholdene for judo i Uruguay/Montevideo.Hei, alle hjemme!
Trener Marcelo Ehrlich.
Har kommet i kontakt med en lokal judoklubb. Marcelo Ehrlich (bildet) har 5. dan i judo og 1. dan i jiu jitsu, han er ogsaa teknisk president eller sjef(noe sånt) for uruguay, og trener i klubben min. Klubben min heter Gumha. Gumha er omtrent som SATS i norge bare mindre, de har alt mulig av vekter, aerobic, jiu jitsu og judo.Mye er likt som i Norge, ca samme antall medlemmer i klubbene, og ganske likt nivå. I Uruguay er det vanlig å melde seg inn i den klubben du bor nærmest og så trener du hvor du vil. I Montevideo er det ca 6-7 klubber med ca 30 min reise mellom hver. Du kan trene hvor du vil, når du vil. Gjerne hver dag hvis du er interessert. Alle er velkomne overalt. I klubben min starter vi 19.30 og holder paa til Marcelo ikke gidder mer, vanligvis rundt 2 timer.Alt foregår så klart på japansk-spansk men det går helt fint.
Utøvere i Gumha, klubben til Mathias.Lokalene er ikke helt samme standard som i Norge. For et par uker siden skjedde det noe med strømmen, så da ble det trening med stearinlys. Strømmen var heldighvis bare borte i 20-30 min. Uka etter forsvant varmtvannet. I en annen klubb tar det ofte et kvarter for å finne fram til hvilken dojo vi skal bruke. Det er en enorm rund bygning med svømmebasseng, mer enn 6 dojoer og basketballbane på taket. Litt vanskelig å si helt sikkert, men jeg tror de velger dojo etter været, hvis det er varmt ute holder vi til i kjelleren, er det sol, men litt kjølig, holder vi til på øst-siden eller på taket. Man får ofte sollys i øynene, men det går greit på høsten og på vinteren. Nå nærmer temperaturen seg 30-35 grader så nå blir det nok en del trening i kjelleren.Omtrent en gang per måned drar de eldre (over 16-17) i klubben til en pub i nærheten av klubben og tar noe å drikke og koser oss. Det er mye internasjonal aktivitet her også, treningsamlinger og stevner i argentina og brasil. Dit kommer trenere fra hele sor-amerika og noen fra japan, korea osv... så nivået er bra.hasta luego!!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.