Vårspretten 2004

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 13. Mar 2004

BARNA VAR FØRST UT


Våre deltagere i barne-klassene var Linn Nygaard, Stian Bakken, Patrick Mauseth, Robert Johansson, Robin Mauseth, Vegard Kristiansen, Øystein Synstad, Fredrik Øvrebø, Ole Jørgen Walmestad og Armend Gashi.

Robin og Patrick viste begge virkelig vinnervilje, og kjempet med alle krefter de hadde. Begge gikk 3 kamper hver, og Robin overbeviste i den siste kampen med å slå en god blå-belte. Vegard, Robert, Øystein og Ole Jørgen kjempet fint i alle sine kamper. Ole Jørgen kastet blant annet en fin de-ashi-barai, og Vegard viste styrke med å komme seg fint ut av et holdegrep.Linn lot igjen nervene få spille inn litt for mye, men gikk en kamp og klarte uavgjort i den. Stian lekte seg gjennom sin gruppe med å kaste noen fine te-gurumaer. Armend og Fredrik var på sitt første stevne utenfor klubben, og gjorde det bra. Fredrik, stevnets minste deltager, kjempet veldig bra og kom seg blant annet fint ut av et holdegrep.UNGDOMSKLASSENE


I -55 kg deltok Ole Moland, Kenneth Nygaard og André Five. Det var en stor klasse med hele 19 deltagere.


Kenneth jobbet bra i sin kamp, men ble desverre kastet. Selv med dobbel rekvalifisering holdt det ikke til flere kamper for Kenneth denne gangen.


Ole staret friskt i sin kamp, og kastet en fin ko-uchi-gari til ippon. Neste kamp var mot den sterke svensken Charles Haddad, og det gikk ikke like bra. Ole fikk ikke taket på kampen og ble kastet på en Sasae-tsuri-komi-ashi.


André kastet en fin tani-otoshi i sin kamp, og vant den. I neste kamp ble det tap på holdegrep.


Både Ole og André fikk rekvalifisering, og Ole startet med å vinne sin første rekval-kamp enkelt. André møtte sterke Henrik Bjørnstad i første rekval-kamp, og forsøkte en tomoe-nage. Hoveddommeren mente det var seier til Bjørnstad for at han startet angrepet, men etter å ha konferert med sidedommerne ble de enige om at det var André som hadde startet det, og ga han seieren. Det de glemte i farten var at Bjørnstad aldri landet på ryggen etter Andrés forsøk på tomoe-nage. Laglederne fra begge sider protesterte; rett vinner må kåres, men dommerne hadde bestemt seg.


For vår del endte det med at Ole og André møttes i neste rekval-kamp. Ole trakk det lengste strået her, og kom til bronsefinalen. Her ble det en tøff kamp mot Reicheldt fra Oslo JK, og en dårlig uchi-mata inngang fra Ole ble kontret, og Ole tapte. Et litt unødvendig tap, og litt skuffende for Ole med 5. plass. André derimot var strålende forøyd med sin 7. plass, og med rette!Marius Sandem deltok i -60, og tapte første kamp mot en god blåbelte. Han fikk rekvalifisering, og ledet den første rekval-kampen med flere scoringer, men fikk seg en liten smell i en tann, ble uoppmerksom, og lå plutselig under i et holdegrep. Det var en sterk hon-kesa-gatame, og Marius kom seg ikke ut av den.Øyvind Stiansen deltok i -66, og møtte landslagets Sondre Jelstad i første kamp. Øyvind kjempet heroisk, og tvang Jelstad til to straffer på passivitet. Jelstad fikk desverre inn to yoko-scoringer, og vant kampen med det. Øyvind var ikke fornøyd med at kampen tilfeldigvis vippet den veien...


Det ble rekvalifisering på Øyvind, og i første kamp kastet han en sterk seoi-otoshi. Samme kastet i neste rekval-kamp etterfulgt av holdegrep. Dermed var det bronsefinale mot en brun-belte fra Nesodden JK. Han ble for sterk for Øyvind i ne-waza, og da ble det med en 5. plass på Øyvind.Aleksander Bakken deltok i -38. Aleksander startet med en enkel seier på en ippon-seoi-nage i første kamp, og møtte en god svenske i andre kamp. Han tok et litt langt steg ut på ko-soto-gari, og ble kontret på uchi-mata. Han fikk rekvalifisering, og vant innledende kamp der raskt med en flott ippon-seoi-nage. Bronsefinalen var neste, og Aleksander styrte kampen. Han kastet to ganger ko-uchi-gari, og det ble seier. 3. plass til Aleksander.


"Han kan være fornøyd med det", sa landslagstrener Morten Jacobsen.Mette Johansen deltok i -57kg. Hun imponerte stort med mange ulike teknikker; feiinger, koshi-guruma, o-soto-gari, og holdegrep. Mette vant alle kampene sine på ippon, og kastet også en flott feiing i finalen. GULL TIL METTE!- Bilder fra stevnet


- Videosnutter fra stevnet


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.