Finnish Open 2004

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 15. Nov 2004

I helga gikk det årlige internasjonale stevnet "Finnish Open" for seniorer. Med 260 deltakere fra ca. 25 nasjoner ble dette B-stevnet et bra og stort stevne.NJJK stilte med to utøvere: Gøril Johansen og May Linn Hystad. Etter en liten nedtur i Swedish Open (forrige helg) gjorde vi begge en bedre innsats i dette stevnet. Vi møtte harde motstandere."Finnish Judo Association" (FJA) har 135 medlemsklubber med totalt 11.000 medlemmer. Organisasjonen er en del av den finske olympiske komite og den finske idrettsføderasjonen, og har vært medlem av European Judo Union (EJU) og International Judo Federation (IJF) siden 1958.


Presidenten i FJA er Tapio Mäki.


Les mer på


finske judoforbundets nettsider

Jeg (May Linn) var først ut i ilden. Etter bare 3 sekunder viste feiebeinet mitt seg igjen etter et halvt års fravær.. Ippon! Neste match var finlands beste utøver i -57, Eveliina KALLIONIEMI... gru og grøss! Etter bare 7 sekunder svingte feiebeinet mitt seg igjen som resulterte i en Ippongivende de-ashi-barai. Utrolig moro!!


I semifinalen møtte jeg en sterk canadier.. etter kort tid kom vi i newasa.. uffamei... Ikke min sterke side. Hun fikk løs armen min og jeg tapte på armbend. I bronsefinalen møtte jeg Ane fra Oslo Judoklubb...... Hun er ennå litt bedre enn meg.. og kastet meg på en fin ippon-seoi-nage etter å ha stresset meg med tempoet og styrken sin. 5. plass. Et bra resultat som jeg er ganske så fornøyd med.Nestemann og sistemann fra NJJK var Gøril. Gøril hadde vært syk i en uke men var godt motivert. Første kamp dominerte hun. Først yoku og deretter et Ippon-kast. Neste kamp var mot ei Brite. Gøril dominerte også denne kampen men ble allikevel kastet på Ippon i et svakt øyeblikk... Veldig synd! Så var det mot ei sterk og høy sveitser. Kampen var veldig jevn men Gøril måtte trekke den korteste strået. Med litt mer kamperfaring vil nok Gøril slå henne senere. Sveitseren fikk til slutt en 3.plass og Gøril en fin 7.plass.Forøvrig stilte Norge med 5 deltakere til der Ane (OJK) fikk bronse og Martin (Ippon) fikk 7.plass. De andre ble uplassert.Gøril og jeg håper at flere NJJK-ere deltar neste år, både på Swedish Open og Finnish Open. Kjempefine men også tøffe stevner for de som trener en del!Utenom konkurransen koste vi oss meg god mat på hotellets spanske restaurant.. Nam, Nam.. og rocka litt på danskegulvet på hotellets diskotek! Moro!


Landslagstrener Kristian sang Elvismelodi på hotellets karaokebar og imponerte oss alle med sin fine stemme. Alltid moro på judotur!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.