NJJK beste klubb i Høststevnet i Sandefjord 2005

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Okt 2005

Se totalt 21 bilder fra stevnet!



I år var det en ganske stor gjeng som dro nedover til Sandefjord for å konkurrere i sesongens første stevne. Det var rekordstor deltagelse, flust med dommere på grunn av dommerseminaret kvelden før, men til tross for det bare to mattearealer slik at stevneavviklingen tok laaaaaaaaaaaaaaang tid.



Barneklassene startet som vanlig først, og i henhold til tidsskjemaet. Tidsskjemaets hele og fulle innhold var forøvrig: ”kl 10:00 Kampstart”


Det gikk svært bra for småjentene våre, Mina og Linn. De imponerte stort med fin timing og teknikk. På motsatt matte gjorde Stian omtrent som han ville med motstanderne sine og viste frem et helt knippe teknikker. Stian deltok også i ungdom og vant like greit der også og fikk en flott pokal.



Deretter var det ungdommenes tur og innsatsen fra Niklas og Kenneth var bra, men litt manglende kontroll i ne-waza kostet Kenneth seieren. Mette hadde fått utdelt ordrer for hva hun skulle gjøre på forhånd, og gjorde som hun hadde blitt fortalt. Noen ganger måtte det litt jobbing til før venstre uchi-mata – o-uchi-gari-ene lot seg gjennomføre, men landet med ryggen i matta gjorde alle konkurrentene. I siste kampen fikk hun frie tøyler. Da gikk det ikke lenge før hun fikk inn en nydelig kata-guruma. Aleksander hadde heller ikke noen særlig problemer med sine motstandere og vant og kastet omtrent som han ville. Han viste igjen hvor flink han er til å time sin ko-uchi-gari og det er en fryd å se på. Islam var også med og løftet de fleste motstanderne sine på te-guruma og var knusende overlegen. I juniorklassene hadde ikke Joakim og Ole marginene helt på sin side. Joakim var i tillegg noe lett i forhold til konkurrentene. Islam hadde litt hodepine mot slutten av stevnet, men det hindret ham ikke i å ekspedere også konkurrentene i junior-klassen rett på ryggen.



Etter å ha ventet i det vide og det lange, tynne og det brede var det endelig seniorene sin tur. Her var deltakerne så få at det endte opp med å bli bare to klasser for damer og to for herrer. I dame -57 kg vant May Linn begge kampene raskt i newasa (san gaku) og hadde egentlig lyst å gå flere kamper. I +57 kg klassen vant en jente fra BK judo. For herrer var Morten Kompen knusende overlegen i -81 kg klassen og kastet alle motstanderne samtidig som han hoppet opp og landet på dem i tillegg – stakkars folk. Lars skulle egentlig gå i -66 kg klassen, men den ble dessverre slått sammen med -73 kg siden tredjemann i klassen veide for mye. Etter at et par utøvere trakk seg sto vi igjen med en serie av fem utøvere. Lars var først ut mot en av de antatt hardeste motstanderne – Vidar Lund fra Levanger. Vidar har tidligere slått Alfredo Chinchilla i lag-NM, men fikk juling av Lars sist de møttes i Senior NM. Lars var ute etter å vise at det ikke var noen tilfeldighet og dominerte med grep, angrep og i ne-waza før han smelte ham i bakken med et av stevnets flotteste kast og kanskje beste prestasjon – en perfekt utført uchi-mata. Lars vant også neste kamp, men hadde dessverre med seg en ryggsekk med respekt da han skulle gå mot Jørn Terje og ble dermed offer for en feiing. Jørn Terje vant klassen etter å ha fanget Vidar Lund i et solid holdegrep i siste kamp.



Så godt som hele seniorklassen måtte til dopingkontroll etter premieutdelingen. Etter å ha avlevert de nødvendige dråpene dro vi til en kinarestaurant i Sandefjord sentrum og spiste oss gode og mette hele hurven.



Alt i alt en vellykket tur for NJJK og med bra deltakelse i barne og ungdomsklassene. For seniorklassene – og da spesielt for herrer – gjør vi best i å huske ordtaket: I et land av bare blinde er den enøyde konge. Antallet og nivået på deltakerne fra andre klubber var ikke det beste.



Se totalt 21 bilder fra stevnet!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.