Referat fra Swedish Open og Finnish Open med leire

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 17. Nov 2005

NJJK har pr dags dato to utøvere på seniorlandslaget (Vi håper vi blir flere snart..) De av landslaget som ikke var skadet eller av andre gode grunner ikke kunne stille dro av sted til Swedish Open fredag 28. oktober i Tron sin NTG-bussbil. Stevnet var åpent for alle andre også.. så neste år: Bli med!Fra NJJK dro altså Gøril Johansen og May Linn Hystad(meg). Utenom oss dro Esther, Albin og Tron.Gøril, Esther og Albin skulle gå søndag, mens jeg skulle allerede ut i ilden tidlig lørdag morgen. Altfor tidlig for min del.. allerede før 10.


Første kampen var mot en lang tysker med laange armer som søkte sterkt mot min nakke. Ekle greier. Ikke spesielt teknisk men sterk. Viljen min var stor og jeg klarte å fikse scoringer selv.. også de imot meg.. Hun holdt meg i san-kaku i noen sekunder men jeg synes det var litt for dumt å tape i newasa igjen, så jeg kom meg heldigvis ut. Når tiden var ute hadde jeg fått en koka og en shido, så det var likt. Har heldigvis kommet i såpass form at en golden score ikke er så avskrekkende som før. Jeg klarte å lure inn en kontring og vant. Neste kamp var mot ei ung lovende svenske, som tydeligvis hadde lært seg en kontring som funket strålende på meg... Dessverre tapte hun neste og jeg gikk derfor ut.Søndagen var det de andre sin tur.


Først ute var Gøril. Gøril var enda en gang plaget av å være syk på tur men fikk samlet kreftene. Gøril var tøff og vant overlegent mot en finsk jente på en harai-goshi.


Neste kamp, etter lang venting, var mot ei kanadier. Hun fikk kastet Gøril på wazari og kom rett i holdegrep. Gøril fikk ikke rekval etterpå dessverre. Bra innsats av Gøril.Esther var forkjøla og stilte i -70 (vanligvis -63), men gjorde det bra allikevel. Bra bevegelse, teknikk og vinnervilje førte henne helt frem til bronsefinalen. I finalerunden hadde svenskene ordnet med intromusikk og tøffe lys. Østerrikeren Esther møtte var nok litt i det sterkeste laget og Esther tapte etter hun måtte gi seg etter et neseplask. 5. plass til Esther. Gratulerer!Albin stilte også opp i ny vektklasse denne helgen, -66. Albin tapte første kamp og fikk dessverre ikke rekval.SWOP Treningsleir 31/10-3/11:


Gøril kunne dessverre ikke være med på leiren, men jeg med min trener Andreas i tillegg til Esther og Albin ble igjen. Første økt synes vi alle var hard, men i andre økt kom vi mer i gang og fikk kastet og beveget oss mer. Esther var ennå ikke klar etter neseplasket sitt, så hun fikk bare se på. Albin og jeg sloss bra.


Treningsleiren var veldig bra. Alle hadde mange passende partnere å gå med. Gøy å få gå med nye folk med ulike stiler! Kan anbefales alle aktive NJJK-ere! Ja, det er slitsomt.. men man velger selv om man går alle randoriene! Og det er veldig gøy!Torsdagen dro vi videre til Finland med buss og ferje. På ferja var det mye liv og vi ble godt kjent med både britiske fnisejenter og sveitsiske hyggelige danseløver. Det var godt å få svingt på rockefoten etter en 5 timers busstur.Finnish Open 5-6 nov.


Finnish Open er et mildere stevne enn Swedish Open. Her er det også godt over 20 nasjoner, nivået er bra men av varierende karakter. Dessuten er det veldig gode muligheter for å sosialisere seg (-; Det er både karaokebar og disko på det mest offisielle hotellet. (hvis man bor på det andre er det bare gåavstand)


Dette er med andre ord et bra stevne for aktive NJJK-seniorer! Denne gangen var det bare jeg fra NJJK som stilte.Etter mye siesta på fredagen var det tid for konkurranse på lørdagen.


Esther og jeg skulle ut i ilden.


Jeg startet. Møtte en lang russer i første kamp. Hun begynte veldig passivt og jeg forsøkte å komme innpå henne for å kaste.. ikke så lett da jeg tydelig kjente at armene ikke helt funket. Men så fort hun angrep fikk jeg kontret henne og hun falt rett på ryggen (-;


Neste kamp var Eveliina Kallionemi fra Finland. Jeg visste hun ville ta revansj fra i fjor og tenkte å kjøre hardt fra starten av. Kanskje litt vel gira… og vips så ble jeg kastet på en uchimata (yoko) og havnet nesten rett i holdegrep.. Kom meg dessverre ikke ut av holdegrepet… så det ble tap. Fikk rekval og møtte en polakk som jeg burde muligens ha tatt men kroppen var ikke i form (som vi i ettertid merket var en begynnende forkjølelse).. Etter noen kamikazeredninger… tapte jeg på en shido..det er kjedelig det! Allikevel fikk jeg gå 3 kamper.. det er ikke verst (-;Esther måtte trekke seg pga sykdom.Lørdag kveld var det veldig mange judofolk og rare finner som samlet seg på diskoen på Sokos Hotel Vantaa der de fleste utenom oss og armenerne bodde. Utenom litt pågående finner med skjevt flir var det hele veldig underholdende og vi ble bedre kjent med flere hyggelige judofolk fra andre nasjoner.Albin skulle gå søndagen. Albin kjempet bra. Han vant en kamp og tapte to.Etter konkurransen dro vi på Sokos Hotel Vantaas karaokebar men ingen var tøffe nok til å synge. Vi utfordrer de som drar neste år til å være tøffere enn oss!Treningsleir finland 7-9. nov:


Hele gjengen var plaget av sykdom så vi fikk ikke utnyttet maksimalt denne leiren. Mange nasjoner hadde reist hjem etter konkurransen men det var allikevel en del å gå med. Under treningsleiren ble det mye sudoku, tyske musikkvideoer og nyhetssendinger (-; og litt shopping.


Onsdagen dro vi slitne hjem igjen til Norge.Hilsen May Linn
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.