Flott innsats i Nederland!

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Jun 2008

Originalt skrevet av: Andreas Strand

Tekst hentet fra artikkel på judo.no:Venray er en av verdens største judoturneringer. Den arrangeres i Nederland, og i år deltok 1650 utøvere fra 26 nasjoner.Stian Bakken (u15 – 46)


Som nevnt er stevnet stort. Klassen til Stian var stevnets i særklasse største klasse med 86 utøvere spredt over 20 nasjoner.Det er egentlig ikke så mye mer å si at Stian kom, så og vant hele 7 ganger på rad denne dagen. Og det var nok til gull i denne særdeles tøffe klassen. Dette er en prestasjon jeg sjelden har sett maken til, og det er bare å gratulere. Stian hadde 24 positive scoringer fordelt på 7 forskjellige kast og ingen klarte å få inn noen scoringer på han. Rett og slett fantastisk!!Resultat: 7 seire, 0 tap = GULLSimen Aas (u17 – 50)


Den nordiske mesteren fra forrige uke var igjen på matta i en tøff klasse.Første kamp var mot en nederlender fra den meget gode klubben Kenamju. Simen var sterk fra start, og kastet uchi mata til ippon etter kort tid.Andre kamp var mot en svenske som nok ikke gledet seg veldig til oppgjøret med Simen. Simen starter med en te-guruma til yuko, før han setter et raskt punktum med en sumi gaeshi til ippon.Tredje kamp møter Simen en dyktig fransk utøver. Den første halvparten av kampen består av en intens grepsfight mellom de to. Franskmannen går veldig franskt og scorer med en over-ryggen-uchi mata til koka. Simen tar så igjen med en kata guruma kontring. Til min store skrekk, ble det ikke gitt poeng til Simen for dette, men til franskmannen. Høylydte og voldsomme protester til tross, ingenting blir endret. Simen taper et tett oppgjør etter en skandaløs dommerfeil.Fjerde kamp er mot en tysker, og det smaker fortsatt litt vondt av det forrige tapet. Før kampen er skikkelig i gang, overrasker tyskeren Simen med en kvelerulle. Simen så ut til å kunne komme seg ut, men besvimte før han kom så langt …Simen er neppe helt fornøyd med denne dagen, men han viser som vanlig svært gode takter mot mange av de beste i Europa.Resultat: 2 seire 2 tap = 7.plass


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.