Rapport fra NM senior 2019

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 25. Aug 2019

Originalt skrevet av: Stephan M. Røhrl

NJJK reiste med en stor gruppe av 15 utøvere til NM i Judo til Stavanger idrettshall. Arrangemented var en del av NM uken og delte hallen med vektløfting og turngrenen gymnastikkhjul. Alle kamper foregikk på 2 matter. Laget ble i år forsterket med den nye unge generasjonen av NJJK Judoka som for første gang var med seniorlaget på NM. Etter at alle hadde klart vekten kvelden før, noen med mer svette enn andre, så var alle klar til kamp.- 60kg


Leon Suratin Wangen, Egilsten Pius Amarasekara, Jamal Ibrahim Yahia


I denne vektklassen hadde vi 3 unge utøvere som skulle bevise seg for første gang mot seniorkonkurrentene. Leon Suratin hadde en tung motstander første kamp mot Brovold fra Trondheim. De gikk lenge jevnt men Brovold ble til slut for dominerende og overrasket Leon med et fint kast. Egilsten Pius Amarasekara gikk mot klubbkameraten Jamal Ibrahim Yahia i første innledende kamp. Egilsten fikk en waza-ari og gikk videre. Han tapte semifinalen men sikret seg dermed bronsemedaljen. Jamal og Leon lærte mye og kommer sterkere tilbake neste år.
- 66kgRamyar Izadi, Rohil Noor, Alfredo Chinchilla, Brice Kyung Min Fournier


I denne vektklassen stilte vi med 4 utøvere. Stevnes første kamp var Rohil mot Kraft fra Stavanger. Han var en tøff og sterk utøver men Rohil kastet han 2 ganger for Waza-ari med sine spesialteknikker Tai Otoshi og Uchi Mata. Dessverre blev Dudorkanov i neste match for stark. Rohil fant ikke den rette taktikk mot den spesielle stilen.


Første matchen til Alfredo kunne like godt ha vært finalen. Han møtte fjorårets vinner Johan Heffermehl. Matchen var jevnt gjennom den ordinære kamptiden. En kritisk situasjon kunne ha gitt Wazari til begge, men ble til slutt ikke til fordel for noen. I golden score klarte Heffermehl å få inn en kvelning og Alfredo måtte se seg slått. Alfredo vant deretter sine resterende matcher og tok seg til bronsefinalen mot Simen Brunvatne. Alfredo viste sin erfaring og kastet den unge Brunvatne med sin spesialteknikk og sikret seg dermed bronse!


Brice åpnet konsentrert mot Dudorkanov og vant kampen med to fine seoi nage. I semifinalen blev Heffermehl for sterk og han tapte med en waza-ari på en kontring og en fotfeiing. Dermed var han klar for bronsefinale som gikk mot klubbkameraten Rohil som enda ikke har fylt 15 år. Begge kjente hverandre godt fra mange treningstimer sammen slik at kampen gikk til golden score. Først etter ca 8 minutter i Golden score klarte Brice å få en Wazaari for en Seoi nage og tog sin første medalje.


Ramyar tapte første matchen mot Simen Brunvatne og andre matchen mot Rohil.-73kg


Felipe Mesquita do Valle, Marius Cirvinskas


Her hadde vi to sterke utøvere. Felipe var veldig konsentrert i sine to første matcher og vant begge klart med Ippon med nydelige fotteknikker og et perfekt hoftekast mot Stokke. Dermed var han klar for finalen mot den like suverene Tutunarov i andre enden av trekningen. I finalen ble det en ny jevn kamp, hvor Felipe kom til flere gode angrep som nesten ga scoring. Dessverre klarte Tutunarov å avgjøre til sin fordel et stykke ut i golden score.Marius åpnet bevegelig mot den fysisk ekstremt sterke Andersen og kastet 2 fine Waza-ari med flotte hoftekast. Neste matchen tapte han og gikk hermed bronsefinalen mot Stokke fra Bodø JK. En spennende match der Marius til slut fant sin overmann der han havnet i en armlås. Marius er en ung utøver med flotte ferdigheter og mye potensial. Ingen annen klarer å vri seg ut i luften som han. En skikkelig akrobat som blir å regne med i fremtiden.
-90kg


Mohammad Reza Sedaghati


Mohammad hadde forberedt seg intensivt til denne konkurransen. Han var klar for å vise det på matten. Første matchen mot Lubys varte knapp et minutt. Med hans dominerende grep kastet han Lubys på ippon med et fint hoftekast. Neste matchen skulle bli en reprise av fjorårets finale mot Vidar Skretting. Som i fjorårets match startet den jevnt. Mohammad hadde dog kontroll slik at Skretting ikke fant den rette måten å bryte hans grep. Mohammad avsluttet et hoftekast med en fin ne-waza teknikk til ippon. Mohammad profiterte på mange timer bakkekamptrening og overrasket med skikkelig kontroll og mot til å angripe også i bakkekamp. Didriksen måtte også se seg beseiret i første minuttet og Geirmung Glendrange kunne heller ikke stå imot Mohammad. Begge ble kastet med fine ippon kast. Mohammad vant sin vektklasse på en svært overbevisende måte.
+100kg


Dainius Jasinskas


Dainius møtte den fysisk veldig starke Biela fra Sande. Begge angrep med 100% risiko allerede i det første minuttet. Denne gangen gikk det dessverre ikke i favør av Dainius og han tapte den første kampen.


I den neste kampen var han mer fokusert fra starten. Dette betalte seg med en klar ippon-seier. Dermed hadde han sikret seg sølvmedaljen!
-63kg


Veronica Kristensen


Veronica stilte etter et to års avbrekk fra konkurranser på judomatta. Der møtte hun sterk motstand i Helene Gerhardsen fra Sande SK judo. Det ble en lang og utmattende kamp som gikk til golden score. Veronica ble dessverre kontret til slutt. Neste kamp var mot fjorårets kongepokalvinner Rosa Alsgård. Veronika førsøkte tappert, men tapte kampen. Siste kampen var mot Birgitte Ursin som viste god fysisk form. Igjen blev det en tett kamp der til slutt Birgitte beholdt kontrollen og vant til slutt.-70kg


Beatriz Garcia Moreno


Beatriz gikk en kamp mot den erfarene Cecilie Maria Bolander. Hun angrep tappert og modig og viste i bakkekampen at hun kunne finne noen gode muligheter men klarte ikke å lure sin erfarne motstander.+ 73 kg


Mohammad Reza Sedaghati


Mohammad hadde bestemt seg å gjøre alt for å få kongepokalen i år. Nå møtte han enda tyngre motstandere. Men ingen var sterkere enn Mohammad denne dagen. Han vant alle kamper med Ippon. Bibla, Skretting, Didriksen og Khan ble beseiret etter tur med ippon lenge før full tid! Mohammad hadde dermed an vunnet Kongepokalen for aller første gang – vi gratulerer.
Rapport NM lagVi hadde trent fokusert i flere måneder for å kunne kjempe om gull i år. Mange timer med svette sammen på matta bidro til at lagånden var på topp når vi stilte med kamprop på matten.Ippon 2


Første kamp gikk mot Ippon 2. Vi startet på verst tenkelige visda Brice skadet ankelen i første kamp. Marius måtte se seg beseiret i sin første. Felipe fikk oss tilbake på vinnersporet med en klar ippon seier. Vidar Skretting som vi hadde fått lånt av Oslo Judoklubb hadde walkover og derfor ble Dainius’ sin kamp avgjørende. Han åpnet med et sterkt grep og allerede i første minuttet klarte han å kontre. Dainius sikret seieren dermed lagseieren mot Ippon 2.Region Vest


Dette var en sterk motstander som stilte fullt lag. Rohil, den yngste av alle deltakerne, fikk sjansen for den skadede Brice. Han møtte tvillingbroren til sølvmedaljevinneren fra dagen før i sin klasse. Rohil låt seg ikke skremme og gav han en hard kamp. Hans kloke bevegelser og kroppsholdning gav han en klar fordel. Med en rask Tai otoshi kastet Rohil og fikk Waza ari. Den nå aangripende motstanderen satte stor press på rohil, men Rohil holdt hodet kaldt og kastet han en gang til med en klokkeren Uchi mata for Ippon. Dagens overraskelse og første poeng var sikret. Marius tapte i 73 klassen men Felipe og Vidar sikret de nødvendige poengene for lagseieren.Semifinale mot Ippon I


Alfredo startet mot Heffermehl. Dette ble en jevn og lang kamp. Alfredo fikk in en Yuko tomoe nage som så ut som scoring, men dommerne valgte etter nøye vurdering å annulere. Golden score gikk lenge og man så at Alfredo stolte mer og mer på sin teknisk avanserte og lekne judo. Han hadde bra kontroll men til slutt tok kreftene slut og den unge Heffermehl vant på at Alfredo fikk sin tredje shido.Neste matchen var Marius mot norgemesteren Tutunarov . Han startet klokt men hadde ikke nok stamina til å stå i mot den rutinerte motstanderen. Han tapte etter noen minuter.


Så var det opp til Felipe å starte poengjakten for NJJK mot den nybakte norgesmesteren i 81 kg klassen Sander Berli. Felipe startet veldig konsentrert og gav Berli en tung grepkamp. I andre minuttet fikk Felipe inn sitt spesial- hoftekast og vant kampen på ippon. Mohammad Reza Sedaghati traff på Khan i + 90 kg klassen. Den unge Khan hadde heller ikke denne dagen noe å stille opp med mot det sterke nakkegrepet til Mohammad som tvang han i bakken. Mohammad avsluttet kampen med et fint holdegrep.


Dermed var NJJK I finale mot Region SørFinale mot Region Sør


Alfredo gikk igjen åpningskampen. Dessverre var han fortsatt preget av den lange kampen mot Heffermehl og fikk en waza-ari mot seg. Første poeng gikk til Region Sør.


Felipe slo tilbake mot Andersen. Felipe etterlot ingen tvil og vant overlegent med fine fotkast (De ashi barai). Marius Cirvinskas gikk i en tyngre klasse (-81kg) enn vanlig og kjempet mot den teknisk varierte og sterke Geir Bjerknes der det ble et tap denne gangen. Stillingen var da 2:1 til Region Sør. Vidar Skretting gikk en tung match i 90 kg klassen mot Geirmund Glendrange. Kun i det første minuttet klarte Geirmund å stå imot Vidars gode angrep. Ett strekk i lårmukulaturen tvang Glendrange til å gi opp slik at det sto 2:2. Den siste kampen ble dermed avgjørende for gullkampen. Mohammad gikk mot den fysisk tyngre og starkere Mariusz Miruslaw fra Polen. Men I dag var Mohammad sterkest. Han dominerte de første minuttene i kampen klart på grep og gode bevegelser. Miruslaw endte dessverre med å gi opp etter pådro seg en vridning i kneet. Dermed ble sluttresultatet 3:2 i kampseire og NJJK var norgesmester igjen.Mixed lagTotalt var det 3 lag meldt opp i denne klassen.Første matchen gikk mot Region Sør der Felipe vant sin match klart mot Geir Andersen. Veronica gikk til golden score mot den unge Helene Gerhardsen, men tapte til slutt. Marius tapte mot den tyngre Bjerknes men både Vidar og Mohammad vant klar mot sine motstandere fra Sør. Det betydde til at NJJK vant med 3:2.Den andre matchen gikk mot Ippon. Der startet Felipe igjen mot Tutunarov. Han var revansjesugen. Han angrep og klarte å få inn flere kast som var hårfint fra å gi uttelling med wazaari. Tutunarov forsvarte seg smart. Golden score igjen. En lang og jevn match. Til slutt var det alt eller ingenting og Felipe gikk in med ett hoftekast og ble dessverre kontret. Begge damene tapte sine matcher etterpå. Men Hanne Mårds stilte modig og med brasiliansk Ju-Jiutsu stil mot den erfarne Rosa Alsgård. Også Beatriz Moreno gav den kjente internasjonal erfarene Cecilie Bolander en tøff match men tapte den til slut. Dermed hadde Ippon 3 poeng og seirene av Mohammad og Vidar kunne ikke gjøre mer enn å pynte på sluttresultatet.Dette betydde sølv for NJJKNJJK var veldig fornøyed med resultatene på NM i år. Klubben ble mer sammensveiset og vi heiet alle på hverandre med full hjerte. Til og med andre klubber var imponert og inspirert av samholdet NJJK-utøverne viste. Dette hadde ikke vært mulig uten engasjementet også støtteapparatet rundt utøverne viste med Roger Wangen, Jørn Terje Krekling og Stephan M. Röhrl.Av Stephan M. Røhrl, redigert av Jørn Terje Krekling
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.