Reportasje fra Akers Avis

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 20. Aug 2001

Rundkast på Haugerud
FORNØYDE:May Linn Hystad, avtroppende leder Stian
Jespersen, og hovedtrener Kristoffer Halmøy

May-Linn Hystad er frontfiguren i Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb (NJJK). Klubben holder til på Haugerud skole og har vel 200 medlemmer.

av Pål Marius Tingve

May-Linn er tidligere blitt kåret til "Årets idrettsutøver" i Groruddalen av lokalavisen.

Hun har fem strake NM-gull å se tilbake på, før årets sølvmedalje. Hun har brunt belte i judo, som hun til høsten skal oppgradere til svart.

- Jeg skal trene viderekomne-gruppen til høsten, derfor må jeg ha svart belte.

May Linn har vunnet flere kongepokaler i sin vektklasse, og forklarer årets "skuffende" resultat i NM med økt satsing på studier fremfor judoen.
SLÅSS: May Linn Hystad og Kristoffer Halmøy i uformell dyst til ære for lokalavisen

- May Linn er et naturtalent. Hun har aldri trent spesielt mye, men har en egen evne til å ta ut det beste i konkurranser, sier avtroppende leder i klubben, Stian Jespersen.

EN KLUBB FOR ALLE
Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb har som nevnt cirka 200 medlemmer. 170 som driver med judo, og 30 med jiu-jitsu. Klubben ble startet av Henrik Lund i 1960 og er Norges eldste kampsport-klubb. Den har hatt flest deltakere i VM og OL og har flest NM-titler.

Klubben er åpen for alle og tar imot utøvere helt ned til syv år. Nybegynnere, viderekomne og senior er klassene som drives i judo. Jiu-jitsu utøverne konkurrerer ikke, men trener regelmessig.

- Judo er verdens syvende største idrett og var den største under OL i Barcelona, kan Stian Jespersen fortelle.

Judo er en gammel japansk kampsport som ble utviklet av Jigaro Kano i 1885. Ordet judo betyr "myk vei" som også forklarer en del av idretten. Den foregår på myke matter, og det første man lærer er riktig fallteknikk. Det er først og fremst "kast" og "holdegrep" som kjenneteger judo.

Kilde: Akers Avis, groruddalen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.