Finnish Open 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 10. Nov 2003

Finnish Open er sammen med Swedish Open et av de største internasjonale stevnene som arrangeres i norden. Finnish Open er et E.J.U B-stevne. I år var det nesten 300 deltakere fra ca 20 ulike land som deltok. 5 norske utøvere deltok på stevnet: Ester Myrebøe (-63), Cecilie Lille (-57), Yoad Salgado (-73), Martin Thiblin (-73) og undertegnede May Linn Hystad(-57). Trine Lise Eknes var lagleder for de norske utøverne.



"Finnish Judo Association" (FJA) har 135 medlemsklubber med totalt 11.000 medlemmer. Organisasjonen er en del av den finske olympiske komite og den finske idrettsføderasjonen, og har vært medlem av European Judo Union (EJU) og International Judo Federation (IJF) siden 1958.


Presidenten i FJA er Tapio Mäki.


Les mer på


finske judoforbundets nettsider

Arrangementet var veldig bra: I tillegg til at arrangøren spanderte hotellopphold (inkl. frokost) ble vi fraktet både fra og til flyplassen. Hotellet var kjempefint og hadde fasiliteter som sauna, trimrom, disko, restaurant og karaoke. Finnene var kjempehyggelige! Noen av de nasjonene som deltok: Australia, Canada, england, Estland, Finland, Moldova, Russland, Skottland, Sverige, Danmark, Tyskland, Irland, Latvia, Pakistan, Sveits, USA, Nigeria, Finland og Island.



Nå var det virkelig lenge siden sist jeg hadde vært med på et så stort stevne (ca. 3 år)! Jeg fikk en ganske så god trekning, og en plassering var absolutt innen rekkevidde. Min første kamp var mot ei jente fra Estland. Jeg slet mye med grepet og fikk derfor ikke helt inn mine teknikker. Jeg fikk derfor en shido for passivitet. Hadde henne nesten på en feiing, men hun snudde seg fort i lufta og det ble ingen scoring dessverre. Klokka tikket og det var bare et minutt av kampen. Jeg tenkte jeg måtte finne på noe lurt... men det viste seg å ikke være så veldig, veldig lurt... og jeg ble kontret. Dette ble dessverre min eneste kamp.



Rutinerte Ester fikk bronse. Gratulerer! Yoao vant to kamper og tapte to kamper (9.plass), Cecilie vant en kamp og tapte to (7.plass), Martin vant en og tapte en kamp. Av dommere var Arild Maka og Sven Ove Johansen på plass som for øvrig dømte bra og rettferdig.



Denne gangen var det bare meg fra NJJK som deltok. Jeg håper at flere har anledning til å delta neste år fordi dette er et bra stevne og et kjempefint arrangement.



Neste helg er det Swedish Open; Albert og jeg er de som deltar fra NJJK. Håper vi får vist litt mer og bedre judo der!



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.