Styret og trenerne utdanner seg i NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 6. Des 2009

Originalt skrevet av: May Linn Hystad

Norsk grunnkurs i førstehjelp – 10.09.2009 Osloidrettens Hus, EkebergFra NJJK stilte Trener André Sunde Nilsen på dette kurset:Kurset var på 3 timer og dekket grunnleggende kunnskaper i førstehjelp. Vi gikk gjennom teori og gjorde praktiske øvelser og rollespill i grupper.Vi tok for oss følgende emner/tema:


• Kjeden som redder liv


• Medisinsk nødtelefon 1-1-3


• Sykdom, rus eller skade (finner man en person i hjelpeløs tilstand, må man finne ut hva tilstanden skyldes)


• Hjerte-lungeredning


• Fjerning av fremmedlegeme i halsen


• Akutt hjertesykdom


• Skader og ulykkerFor hjerte-lungeredning gjorde vi praktiske øvelser både på hverandre og på Anna (førstehjelpsdukke).For andre skader og ulykker hadde vi rollespill i grupper; her skulle noen fra en gruppe spille skadet og den andre gruppen skulle gi korrekt førstehjelp. Her tok ble det gjort øvelser for forskjellige senario som: bilulykke, fall (trapp, sykkel etc), brannskader m,m. Oppgavene gikk ut på hvordan man opptrer og best mulig behandler når mulig / eller gir midlertidig hjelp til medisinsk personell kan hjelpe. Vi tok for oss: sår, brannskader, indre og ytre blødninger, brudd og fjerning av fremmedlegeme i halsen.Mvh.


André


Trener NJJK
Regnskap for idrettslag


Dette er et kurs som settes opp av Oslo idrettskrets hvert år. Kurset er en gjennomgang av regnskaps- og revisjonsbestemmelsene for idretten, virkeområde, bokføring og


ansvar. Kurset egner seg for kasserer, valgte revisorer, styremedlemmer og leder i idrettslag. Det kan også være nyttig for andre som har verv i IL. Varighet 3 timer.Denne gangen sendte vi Vibeke Vinje på kurset, referat fra henne her:


Alle som hadde meldt seg på kom, så det ble litt trangt om plassen, men alle fikk et bord og en stol.


Foredragsholder var Vidar Waaden. Han har vært med i idretten i flere tiår, sittet i flere kubber som regnskapsfører og hadde bred kunnskap om hvordan dette skulle føres.


Kunnskapen om dette delte han med oss på en enkel og grei måte, det var ikke vanskelig å følge med på hvordan et regnskap burde føres, selv uten alt for mye mattekunnskap som bakgrunn. For som han sa at i dag finnes det mange regnskapsprogrammer for bedrifter som også kan brukes i klubber og foreninger om de store eller små.


Jeg vil absolutt anbefale alle som sitter i styret om å gå på dette kurset.Vennlig hilsen


Vibeke Vinje.


Styremedlem NJJKKurs om Klubbdrift.


Dette er også et kurs Oslo idrettskrets arrangerer hvert år. Vi sendte Vibeke Vinje og Lasse Kristiansen, les referat her:Vi fikk en enkel og grei innføring i hvordan man bør styre en klubb eller et idrettslag.


Hvilke lover som vi må forholde oss, og regler som Idrettskretsen har kommet med både av gamle og nye regler som gjelder i dag.


Hvordan vi skal Få inn penger i klubben var også et av temaene vi var innom. Det var mange som kom med innspill om hvordan de håndterte sine utfordringer i hvordan klubben best bør drives. Mange hadde også tips til hvordan man får penger inn fra medlemmene, ved at man har oppdaterte medlemslister, og at man måtte sørge for at alle utøverne følte at de ble tatt godt hånd om i klubben.Vi fikk også vite at skal man få gode utøvere så må man sende trenere og utøvere på treningskurs, med jevne mellomrom.Slik at man ikke sitter igjen med trenere som ikke følger utviklingen og man igjen mister utøvere. Vi fikk også vite hvilke kommunale midler vi bør og må søke på for å kunne få inn ekstra inntekter som sikrer driften i klubben.Vi må få flere på kursene som idrettskretsen holder, pluss at vi må følge med på trenerkurs innen vår egen særgren.Vennlig hilsenVibeke og Lasse


Styremedlemmer i NJJK
Referat fra Den store Kurs helgen


Dagen startet med å finne ut hvilke temaer vi ville være med på, alle foredragene gikk i store aulaer slik at mange kunne få med seg de foredragene med kjendisene som skulle komme.


Foredraget med Fredrik Skavland handlet om ”Deg på ditt beste”. Han fortalte hvordan han selv la opp dagen sin før han skulle på tv. Og hvordan de jobbet for å finne bakgrunnsstoff om gjestene som skulle være med. Hvordan de la opp de forskjellige temaene etter gjestene. Noen av gjestene hadde spesielle behov og hvordan de skulle behandle alle gjestene etter deres behov, og hvordan dette passet inn for hans måte å styre programmet på. Veldig artig å høre på han en hel time.


Et fordrag av Carsten O.Five handlet om bedriftsidrettslaget som en Gullgruve. Her hadde jeg ikke så mye å hente, men for de som driver med bedriftsidrett er dette virkelig vært å få med seg. Noen tips kunne jeg få med likevel, om hvordan man bør drive en klubb eller et lag i forhold til det økonomiske. Han hadde mange sammenligninger til hvordan tjene penger fra et lite eller stort lag/idrettslag. Definitivt verdt å få med seg dette også.Det var litt vanskelig å velge mellom noen av temaene, siden her er det mange gode foredragsholdere som har mye å komme med. Man bør nok være med på dette flere år, for noen av temaene går igjen. Og noen er nye hvert år.


Neste del som jeg var med på handlet om å sette musikk til ett arrangement. Det gikk på hva som ble gjort, og hvem som er speaker. Hvordan sette sammen et godt opplegg som gjør at publikum ønsker å komme tilbake til samme arrangement neste gang. Kanskje fordi de husker det var en veldig god stemning under pausene og selve det som ble utøvet under arrangementet. Her ble det laget en liten smakebit på hvordan man kunne gjøre det. Mange tips kom om hva man burde si, og hvor lenge man bør snakke mellom hver gang noe skjedde. Vi fikk komme med spørsmål og gi mulige forslag til forskjellige arrangementer. Absolutt noen å ta med seg dette også.


Siste del av dagen var jeg på et fordrag av Else-Marthe Sørlie Lybekk (Håndballspiller) Handlet om sunn jenteidrett. Her ble det snakket om idrett og spiseforstyrrelser, hvordan bør man håndtere dette, og hva kan man som trener gjøre for om mulig forebygge dette. Her hadde Else-Marthe mange gode innspill som hun selv hadde sett innen håndball, men som også kan relateres til mange andre idretter. Og særlig turn, ble nevnt. Her er det trenere som bør være gode rollemodeller, og være flinke til ikke å favorisere enkelte tynne utøvere, men også motivere de som er tykkere. Og få gjerne inn eksperter som kan komme til klubben og fortelle om hvordan man kan håndtere dette, og fortelle utøvere hvor viktig det er med et sunt kosthold. Slik at de kan prøve å unngå slanking og slankepress blant utøverne. Kan anbefale å høre på dette foredraget også.


Vibeke Vinje

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.