Treningsleir i Trysil 29/11 - 1/12

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Des 2002

Treningsleieren ble arrangert av Elverum Judoklubb og var for landslag, NTG, trenere og alle andre judointeresserte.


Med Neil Adams 7. dan (Flere ganger Verdens- og Europamester) og Niki Jenkins 4. dan (Bl.a. Pan Amerikansk mester) som trenere var det nå duket for en lærerik judohelg.



Fra NJJK deltok følgende deltagere: Martin Hemmer, Lars Moland, Lars Vasaasen, Ole Moland, Aleksander Bakken, Håkon Kristiansen, Arheesan Saravanapavan, Mette Johansen, Jørgen Bergquist og Aleksander Olsen.


Lagledere: Rune Bakken, Lasse Kristiansen, Andre Sunde Nilsen


Foreldre: Helge Johansen



Overnevnte judoentusiaster reiste fredag 29.11.02 til Trysil for å trene litt med resten av Norgeseliten. Hele 150 stk hadde tatt turen til Trysil for å bli instruert av Neil og Niki. Fredag kveld startet med en to timers økt for alle sammen. Etter trening fikk vi innlosjert oss på en av de store hyttene like ved bakken. Hyttene rommet 40 personer, så vi måtte finne oss i å dele fasilitetene med utøvere fra andre klubber. Hyttene var utstyrt med boblebad, noe som var meget populært blant både store og små utøvere, samt tv-stue og kjøkken.



På lørdag fikk vi en god frokost klokken 08.00 før morgenøkten fra 09.30 - 12.30 skulle gjennomføres under ledelse av Neil Adams. Denne gangen var økten delt i to, slik at de eldre og tyngre herrene fikk matta for seg selv fram til klokken 11.00, deretter var det fritt fram for kvinnene og barna fra 11.00 til 12.30.



Etter morgentreningen var det klart for lunsj, som ble servert på hver enkelt hytte, og litt avslapning før neste økt med Niki som instruktør.



Morgentreningene med Neil bestod hovedsakelig av tachi waza. Her jobbet vi en del med bevegelse av overkroppen og hvordan bruke armene for å kunne variere mellom O-soto-gari, O-uchi-gari, Ko-soto-gake og Tai-o-toshi. Vi fikk også med oss noen nye elementer som kan brukes i oppvarmingen.



Ettermiddagstreningen med Niki fokuserte mer på Ne-waza. Her jobbet vi med det å alltid ha en plan A - B - C. Niki viste oss en fin serie som startet med en snuing til holdegrep, mislykkes denne gikk vi rett på en kvelning, ble denne blokkert var plan C et armbend.



Lørdag kveld ble middagen etterfulgt av Dødelig Våpen på tv, før noen av oss fant det for godt å se hva som skjer i Trysil etter at solen har gått ned.



Søndag var programmet det samme som lørdagen, men noe tettere tidsmessig. På morgenen jobbet vi litt videre med teknikkene fra lørdagen, men Neil ville også vise at han duger i Ne-waza. Etter dagens første trening ble det ganske travelt, da hadde vi 1 time og 30 min. på oss til å dra tilbake til hytta, spise lunsj, rydde og pakke, før vi skulle trene igjen klokken 14. Denne økten var for alle, og her jobbet Niki litt med de tre fasene i et kast.



Alt i alt en veldig fin tur, både sosialt og judomessig. De voksne som deltok har alle gjort sitt for å få med seg mye av dette tilbake til klubben for videre trening. Rune har filmet det hele, Lasse og Helge tok bilder med digitale kameraer, og undertegnede tok en del notater samt deltok på to av treningene.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.