830-cup i Kongsberg

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 27. Okt 2003

Kongsberg er vanskelig å finne! Etter at laglederne hadde kjørt om Holmestrand og Hvittingfoss (!!) for så endelig å komme til Kongsberg, fikk vi registrert alle barna i tide. Barna var først ut i dag, og det var endel nerver for noen. Kanskje spesielt de som skulle gå sitt første stevne.

Se Linn kaste morote-gari
Linn var først ut i dag. Med nervene utenpå drakten i første kamp ble det vanskelig å få til noe. Det gjorde heller ikke motstanderen, så da ble det hiki-wake (uavgjort). Den neste kampen gikk bedre, og Linn vant den. Flott innsats av Linn. De andre jentene var begge større, så dette var bra!

Se et flott kast av Stian
Neste ut for oss var Stian. Han har en sedvanlig (litt arrogant) stil. Vant enkelt alle kampene sine, og hadde kanskje dagens flotteste kast (forøvrig i konkurranse med andre klubbmedlemmer), en o-soto-gari som vred over i en harai-goshi. Mesterlig!

Ole-Jørgen viste igjen at han er god. Han tapte en kamp, men vant sine 3 andre, og gjorde en flott oppfølging fra forrige stevne hvor han vant alle kampene. Meget bra!

Martin og Emil stilte i sitt første stevne utenom klubbmesterskapet i våres, og gjorde inntrykk. Begge vant to kamper, og viste flott judo! Martin hadde en nydelig harai-goshi det lukta fugl av, og Emil viste oss en flott tomoe-nage (!), som er ganske imnponerende med tanke på at det er et kast han aldri har lært!!

- Jeg så en annen som gjorde det i sta, og det så litt stilig ut.

Helt enig, Emil.

Alle barna fikk medaljer for innsatsen før det var ungdommenes tur.

Mette var først ut. Hun var klart best i sin klasse, og vant lett sine to kamper. Den første på holdegrep, og den andre på en flott te-guruma til waza-ari, og deretter nytt holdegrep. Nydelig judo, og Norgescup-seier til Mette. Gratulerer!

Marius gikk i klassen -55 kg, en av dagens største klasser med 13 deltagere. Han tapte første kampen, men vant den første rekval-kampen på en flott o-soto-gari. Ippon. Neste var kamp om plass i bronsefinalen, men den endte med tap på holdegrep. 7. plass på Marius.

Kenneth vant to kamper, og tapte 2. Han viste en fin kombinasjon seoi-nage -> ko-uchi-gari. Han endte med det på 3. plass i sin gruppe. Bra. Øyvind kjempet bra i sin innledende pulje,

Øyvind kaster tai-otoshi
og vant alle 4 kampene. Viste blant annet en fin ko-uchi-gari. I semifinalen ble det tap (mot han som vant hele klassen), men en 3. plass er bra Øyvind.

Siste ut var Aleksander. Han stiller i klassen -38 kg selv om han selv bare veier 32 kg. Det fins nemlig ingen mindre klasser en -38. Men Aleksander er en tøffing! I den første kampen ble han kontret på et eget kast, og det endte med tap. Aleksander var skuffet! Neste kamp endte også med tap, men begge disse karene er store og veier som sagt rundt 6 kg mer enn Aleksander. Neste kamp vant Aleksander enkelt. En fin uchi-mata ga ippon. Neste kamp måtte han vinne for å klare bronsen, og det mot en han har tapt to ganger for før. Men Aleksander viste rå vilje, og knuste nærmest motstanderen i ne-waza. Han måtte slå av for å komme unna Aleksanders grep. Bra fighta, og flott bronse til Aleksander!

- Bilder fra stevnet.

- Videosnutter av kast.

Siden vi ikke hadde noen juniorer med idag var stevnet over kl 16 for vår del, som egentlig ikke gjorde oss noe. Det er slitsomt å være i en idrettshall en hel dag! Men vi hadde en flott dag i Kongsberg, og fikk se masse bra judo!