Neil Adams samlingen 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Nov 2003

Trykk her for bilder fra samlingen.



Årets NJJK kontingent på samlingen i Trysil var: Håkon Kristiansen, Ole Moland, Øyvind Kristiansen, Alexander og Stian Bakken, Mette Johansen, Jørn Terje Krekling og Stig Atle Frey. Rune Bakken var i tillegg med som lagleder/sjåfør/videofilmer.



Turen oppover forløp uten store hendelser, og vi var fremme i god tid slik at vi fikk tildelt rom og pakket ut før vi dro nedover til hallen for den første økta med Neil Adams som trener. Hallen var litt småkald, men ble fort varmere med 100+ utøvere løpende rundt en fredag kveld. Det var ca 130 påmeldte i år, noe som var en svak nedgang i forhold til året før. Oppvarmingen og første delen gikk ut på basisøvelser for bevegelser i forhold til partner med riktig retning, posisjon og kraft på kroppen. Neil kjørte samlingen slik at han for hver økt bygde videre på teknikker og posisjoner som han gikk gjennom på foregående økt. Etter denne tachi-waza delen viste Neil, som er ne-waza ekspert bort hvordan vi kontrollerer uke fra benk, og startet på de teknikkene han viste videre på resten av helgen. Snuinger, holdegrep, kvelinger og armbend. Omtrent alle teknikkene startet fra samme posisjon: tori bak uke i benk. Denne måten å bygge opp teknikkene på gjorde at de fleste klarte å henge med og sannsynligvis også husker de etterpå. I hvert fall hvis vi får trent på de fremover. Mot slutten av treningen fikk vi også gått litt randori, men bare tre runder slik at starten ble forholdsvis myk.



Trening lørdag og søndag


På lørdag kjørte Neil en trening som bygget videre i stor grad på det han startet på på fredag. Etter første økta med Neil delte gruppa seg i to der kvinnene ble instruert av kona til Neil Adams, Niki og ungdommene ble undervist av Kristian Norheim. Kristian viste oss hvordan en kan trene akrobatikk og kroppsbeherskelse og med det lettere lære mer judo samt unngå å bli kastet på ryggen skulle en være så uheldig å bli løftet opp i været. Kristian gikk også ganske grundig gjennom San kaku jime. Jentene fikk undervisning i bruk av kroppsposisjonering og retning på kuzushi for mer effektivitet på en rekke teknikker. Søndag bygget videre på lørdag og ble kjørt på samme måte med Neil Adams i første del på formiddagsøkta, todeling deretter og med en siste trening etter en velsmakende lønsj igjen med Neil Adams som trener.



Maten og overnattingen i Trysil var av høy standard. Vi bodde på noe som heter sjumilsskogen og NJJK’erne delte seg mellom gaupe- og revehiet som var navnene på rommene. Vi fikk servert gryterett til middag på fredag, ordentlig god norsk frokost med alt mulig pålegg på lørdag morgen og til lønsjen etter første økta på lørdag var det spaghetti og kjøttboller, salat, lasagne og mer til. Lørdag kveld var det ungdomsdiskotek som tok av noe helt sinnsykt!!! DJ’en som var innleid rocka skikkelig og dansegolvet var overfylt av danseglade technofrikete gutter og stæsja jenter. Det var i alle fall ingen som satt i andre etasjen og spilte playstation 2!!!! ;)



Coaching seminar


Stig Atle Frey (fra NJJK) kjørte lørdag etter ettermiddagsøkta et timelangt seminar der han først orienterte om arbeidet med den nye trenerutdannelsen i regi av Norges Judo Forbund og brukte så tid på å undervise interesserte klubbtrenere i hvordan benytte ulike former for konsentrasjon hos en utøver i trenergjerningen. Stig Atle fortalte om ulike former for konsentrasjon og hvordan en trener kan benytte ulike teknikker for å stimulere en utøver og til å få frem ønsket mental tilstand i utøverne sine.



Morsomt i år for min og Runes del som lagledere var det at de som var med på samlingen var fokusert på å få så mye ut av treningen som mulig og viste stor innsats og lærevilje både under teknikktreningen og randorien – utrolig inspirerende for oss gamle at de vi har med rundt omkring viser at de har tæl!!



Undertegnede måtte delta på et annet kurs på søndag (skal snart ha barn) og måtte dermed forlate gjengen i løpet av siste økt på lørdag. Det som skjedde etterpå har jeg imidlertid fra svært pålitelige kilder som jeg nekter å oppgi navn på.



Samlingen ga oss som var med mye nyttig judoteknisk, og med en kapasitet som Neil Adams som trener er det klart at denne samlingen er aktuell for en god del flere enn oss som var med i år. Prisen er ikke veldig høy når en tar hensyn til at mat og underholdning er inkludert, noe som en ellers ville ha brukt en del penger på hadde en vært hjemme samme helg.



Fra Trysil med et vilt "kiai"



Jørn Terje



Trykk her for bilder fra samlingen.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.