Lag NM 2008: 2 bronse og mye ”ære og respekt” til NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 7. Des 2008

Originalt skrevet av: Morten Kompen

Sandefjord Judoklubb var igjen arrangør av lag-NM, og NJJK samlet denne gangen kreftene rundt et senior herre-lag, og et senior mix-lag. I forhold til førstelaget i fjor ble det store endringer på herre siden, men vi stilte likevel optimistisk til start med et lag bestående av Zoltaqar Azizi (-66), Lars Moland (-73), Jørn Terje Krekling (-81), Morten Kompen (-90) og ”innleide” Geirmund Glendrange (+90), som normalt representerer Elverum Judoklubb.



Laget var plassert i pulje med Ippon, Bodø og Levanger, og en semifinaleplass var vårt første mål. Kampen mot Ippon startet med noe som i utgangspunktet skulle være rått parti - Azizi, som nettopp har gradert seg til gult belte, møtte world cup deltager Albin Dal. Azizi kjempet imidlertid hardt og hadde flere gode angrep. Han motsto også et par angrep fra Albin og fikk muligheten ovenfra i ne-waza. Overmakten ble likevel for stor til slutt, og det ble med forsøket. Azizi viste likevel klart at han ikke er noen ”vanlig gulbelte”, og med sin sterke idrettsbakgrunn blir det spennende å se hvordan utviklingen fortsetter på judomatta. Halmstrået, i forhold til å slå Ippon, var det Lars Moland som holdt i. Hans kamp mot Vidar Lund var tøff, og preget av at dette er utøvere som kjenner hverandre rimelig godt. Kondisjonen og styrken sviktet Lars ettersom kampen dro ut på tid, og Ippon fikk med seg seier nummer 2. Jørn hadde så den noe utakknemlige oppgaven å gå mot Norges beste judoka, Martin Thiblin i -81 kg. Et bra taktisk løp holdt imidlertid Jørn inne i kampen en lang periode, og med litt mer ”medvind” kunne det blitt en kontring ut av kastet som Martin avgjorde kampen med (undertegnedes raske analyse tilsier at problemet er at Jørn tar for lite i benk, og bør prioritere dette fremover). Med tre tap på de tre første kampene spilte det liten rolle at Morten kastet Ippons mann på 30 sek, og at Geirmund bukket høflig for en walk-over - vi tapte 3-2.



Neste kamp mot Bodø gikk bedre. Jørn sto for dagens kast med å feie motstanderen sin gjennom matta. Morten har fått sans for ne-waza på sine gamle dager og vant på juji-gatame. Geirmund (fortsatt høflig) takket for walk over, og det ble 3-2 til NJJK.



Kampen med Levanger ble derfor avgjørende for hvorvidt vi kom ut av puljen. Lars jobbet veldig bra i sin kamp, og avgjorde med ko-uchi til ippon etter halv tid. Jørn kastet igjen motstanderen sin gjennom matta og var i ferd med å rekruttere store deler av hallen til trening på NJJK. Morten vant nok en gang i ne-waza, mens Geirmund elegant håndterte den sterke Kvåle. 4-1 til NJJK og semifinale neste.



Semifinalen gikk mot fjorårsvinneren og forhåndsfavoritten BK-judo. Azizi startet igjen bra, og var veldig nære å skape en sensasjon i det han lenge ledet sin kamp. Et ”bananskall” hadde imidlertid forvillet seg ut på matta, og Azizi forsvant ut på det. Lars skal i utgangspunktet ha en bra mulighet mot BKs Morten Andersen, men en fysisk hard kamp endte med det Dag Hodne (Norges og NJJKs første med 5.dan) kalte en ”utrolig morsom måte å slå av på” (Lars trampet som en gal for å ikke å bli dratt i biter). Det hele så nå rimelig dårlig ut, men Jørn bestemte seg for å ta ansvar. ”We’ll make you fly”, står det på BKs klubbgensere, men Jørn må ha tenkt at – vel, da kan de i hvert fall fallteknikk – og det var det behov for! Ansvarsfølelsen ble imidlertid ikke med videre, og Morten var lite fornøyd med å bli kvelt ut av Geir Åge Jacobsen etter en situasjon i overgangen fra tachi-waza til ne-waza. Ettersom kampen da var tapt, var det bare for Geirmund å gå innpå for å redde ”respekten og æren”. Rune ble rullet greit rundt på en fin Kata Guruma variant.



Herreklassen ble til slutt vunnet at nettopp BK-judo som slo Ippon i en dramatisk (og litt overraskende) finale. Vi fikk med oss bronsemedaljer sammen med Oslo JK.



Mix laget besto i år av Lars Moland (-73), Nina Brændhagen (-63), Morten Kompen (-90), May Linn Hystad (+57), og Geirmund Glendrange (+90). Klassen så i utgangspunktet veldig spennende og åpen ut, med 5 – på papiret - rimelig jevne lag med sterke og erfarne utøvere.



Første kamp gikk mot Oslo JK, som stilte med et ungt, men godt lag. Lars tapte litt uventet i ne-waza, mens Nina mer som ventet møtte overmakten i den dyktige Ane Presthus. Morten måtte gå langt ned i kjelleren for å hale ut en golden score seier mot talentet Karl Andre Reichelt, mens May Linn - i NJJK øyne – dessverre ble dømt bort i en kamp hun styrte bra. Geirmund var som tidligere ustoppelig, men kunne ikke forhindre et 3-2 tap.



NJJK slo siden vestfold judokrets uten noen stor dramatikk, og halte i land en jevn kamp mot BK-judo. Nøkkelmannen her ble igjen Geirmund, som hadde fullstendig kontroll på sin mann. Et høyt løft viste at også Rune Enget ”can fly”.



Ippon skulle imidlertid igjen viste seg å bli for vanskelige i den siste kampen, og vi gikk på et ny 3-2 tap. Det ligger mye ”ære og respekt” i slikt, men ikke mer enn en bronsemedalje for NJJK som i fjor vant mix klassen. Siden vi ikke kunne ta oss med den gjeveste medaljen selv, var det spennende at Oslo JK tok med seg trofeet som dagens yngste lag.



Arrangør Sandefjord Judoklubb klarte å legge en god og verdig ramme rundt arrangementet, og holdt tidsrammen med fin margin. Skal man finne noe å utsette på, må det være at det føles rimelig meningsløst å skulle reise tur/retur Sandefjord for å veie seg inn dagen i forveien. Slikt oppfordrer nærmest til slanking, og blir bortkastet tid og krefter.



Dagen endte på bra kinarestaurant i Sandefjord sentrum, der nye historier ble skapt, og gamle historier fikk ben å gå på… …blomsten.



For flere bilder fra stevnet – se: www.judobilder.org



Hilsen fra Morten


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.