Gradering høsten 2006

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Des 2006

Originalt skrevet av: Kristoffer Halmøy

Flere bilder fra graderingen.



Det har vært stor aktivitet på nybegynnerpartiet for barn og ungdom dette semesteret, og i overkant av 20 deltagere har deltatt på kurset. Det er tydelig at trenerne Lars Moland, Stine Lastein, Jørn Yngve og Joachim har gjort en god jobb med de grunnleggende ferdighetene, for hele kurset leverte solide graderinger og besto prøven til gult belte, 5 mon. Utøverne har hatt en god framgang gjennom hele semesteret, og fallteknik og turnøvelser ble utført mesterlig. På bakkekampssiden satt holdegrepssirkelen fint mens kastene var av god kvalitet i forhold til det man forventer til gult belte. Som sensor var det spesielt morsomt å se at kast som tai-otoshi og tre-stegs o-uchi-gari ble gjort metodisk og korrekt. Dette er fundamentale ferdigheter som utøverne kommer til å ha stor glede av ettersom de beveger seg oppover i gradene.



Det ble kun avholdt én gradering til det oransje beltet, men Adrian Rystad gjorde til gjengjeld en fin innsats og besto med glans. Likeså hadde vi én gradering til 3 mon. – grønt belte – og også Thomas Knutsen viste at han var verdig en ny beltegrad.



Blant seniorene hadde vi 5 utøvere som alle besto prøven til gult belte, 5 kyu. Sensorene var imponert av samtlige, men la spesielt godt merke til Ingrid Berg som etter kort tids trening leverte en meget bra gradering med Lars Moland som ”stuntmann” / ”kræsj-test-pilot”.



Vi hadde denne gangen ikke noen utøvere som skulle opp til blått belte, men tidlig i semesteret gikk Asbjørn Bull-Gjertsen opp til 2. kyu siden han mistet graderingen i våres. Asbjørn leverte en meget solid gradering.



Joachim Bakken og Marius Sandum tok det store steget opp til brunt belte – 1. kyu. Ne-waza delen av graderingen var ubetinget best, og grundige forberedelser og trening har her helt tydelig gitt resultater. På den negative siden bemerket sensorene noen svakheter i forhold til balanse, stabilitet og kontroll i tachi-waza. Etter å ha bli grillet vel og lenge av sensorene Jørn Terje Krekling og Morten Kompen kom de seg gjennom nåløyet, og kunne stolt motta sine nye belter. Klubben gratulerer så mye!



Lørdag 16. desember avholdt Norges Judoforbund gradering til 1, 2, og 3 dan svart belte. Ole Moland og Mette Johansen har samvittighetsfullt trent sine tre serier av nage-no-kata, noe alle fikk se under oppvisning på klubbmesterskapet, og leverte begge sterke graderinger til svart belte 1.dan. Mette må i skrivende stund være Norges yngste svartbelte – og det er bra at ferdigheter og beltegrad nå blir riktig satt sammen. Klubben gratulerer også Mette og Ole så mye med sine nye belter!



Flere bilder fra graderingen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.