Rapport Åpent Trøndersk Mesterskap 2007

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 3. Mai 2007

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Gull til Stian, Mohammed og Jørn Terje, sølv til Lars, og bronse til Ruslan, Ole, Mathias(x2), Jørn Terje og Lars (resultatliste på judo.no).



Etter at sykdomsfrafall og manglende bil i fjor førte til at Mette og Stian var våre eneste utsendte til Levanger i 2006 kom vi sterkt tilbake i år og hadde med åtte utøvere i årets utgave av Åpent Trøndersk Mesterskap. Ruman Solsojev meldte forfall, og Lars Moland tok tog oppover slik at vi hadde god plass i niseteren oppover.



Turen gikk greit med Jørn Terje og Mathias som sjåfør – underholdning på vei oppover besto av quiz fra Ole, geografiquiz fra Jørn Terje og integralregning fra Mathias. Det må vel innrømmes at vi savnet trioen May Linn, Mette og Lars på underholdningsfronten – men nedover var jo Lars med oss og i godt gammelt slag igjen.



Alle kom vel fram og de fleste fikk veid seg inn. Unntak her var Ole og Mathias. Mathias ventet til neste morgen, og etter noe han kalte ”un buen cago” på 700gram! ;-) , så var han klar for vektklassen sin. Ole veide to kilo over på fredag kveld, og fortsatt ett kilo over på lørdag. I samspillet med Oles noe bedagelige natur og at han er en ung mann som i utgangspunktet fortsatt kan vokse litt så bestemte han (og JT) seg for at han skulle gå i -73 i stedet.



Først ut var Stian, som har lagt på seg litt og stilte i -42 kg klassen. Jeg syntes Stian gikk betydelig bedre nå enn i vårspretten, og hadde bedre timing på angrepene. Som vanlig var det ingenting å si på frekvensen på angrepene slik at motstanderne fikk ikke inn et eneste poeng mot Stian – Gull til Stian.



Den neste som var ute var Mohammad, som gikk nesten samtidig som Stian. Mohammad gikk det beste stevnet jeg har sett han i noen gang. Han kastet alle sine motstandere, og med både seoi-nage, ko-uchi- gari og soto-maki-komi var han en vrien mann å komme unna. Ippon også i siste kamp mot Glendrange fra Elverum som Mohammad har møtt en god del ganger før.



I juniorklasse -73 kg var Ruslan Malikov, Ole Moland og Marius Sandem med. Ruslan og Marius var i samme pulje og gikk gode kamper i innledende. Ruslan vant imidlertid det interne oppgjøret mellom de to på en kontring som dommerne og tilskuerne var usikre på hvem skulle ha scoringen. Ruslan fikk den og var i semifinalen – her møtte han god motstand og måtte nøye seg med bronsemedalje. Marius fikk 5. plass. På motsatt side gikk også Ole bra, tapte for de to svenske deltakerne i henholdsvis innledende pulje og semifinale. Bronse også til Ole.



I Seniorklassene var det Lars som først var i gang. Han vant første kamp greit, men fikk god motstand fra en svenske siste kamp. Kampen gikk helt til golden score og kort tid uti den gikk Lars på en yuko scoring – sølv til Lars.



Dagens største klasse var i -73 kg og der var Ole Moland, Jørn Terje Krekling og Mathias Hansen med. Ole møtte Truls Fjellheim i innledende og tapte første kamp. Truls gikk hele veien til finalen og ble vinner av klassen slik at Ole fikk rekvalifisering. Mathias vant første kamp greit, men i andre kamp mot Ole Christian Langfjæran ble det tap. Jørn Terje vant også første kamp relativt greit, men tapte på få sekunder mot Kristoffer Eastwood på seoi nage få sekunder ut i kampen. Etter disse ”blemmene” for Jørn Terje og Mathias fikk begge rekvalifisering og viste solid judo som ga bronse for begge to. Mathias imponerte spesielt med å banke regjerende norgesmester i -73 Jarle Ladstein i sin bronsefinale.



Lars, Jørn Terje og Mathias stilte også opp i åpen klasse -73 kg, og der fikk Mathias slått Truls Fjeldheim, Lars fikk slått svensken han tapte for i egen klasse tidligere på dagen og, alle tre NJJKerne kom ut av puljen og til semifinale. Mathias tapte mot svensken som vant -73 junior, mens Lars møtte Jørn Terje i den andre semifinalen. Lars gikk på en forsmedelig venstre uchi-mata/tai-otoshi til ippon og endte opp med bronse. Jørn Terje vant finalen i -73 etter en yuko på sasae-tsuri og shime-waza på bakken deretter.



Mathias hadde dessverre pådratt seg en skade i en sene på ringfingeren og måtte på legevakten for å sjekke den – han gikk dermed glipp av stor biff etterpå og er dessverre ute i 6 uker fremover. Dagen etter var det treningssamling med Wolfgang Biedron og Svein Gårdsø som trenere. NJJK var delvis skadeskutt, men Stian og Lars spesielt jobbet bra på randorien.


– Vi lærte også et par nye morsomme oppvarmingsleker vi skal introdusere med det første på Haugerud. Stor stemning i bilen på tur nedover. Spiste gigantburger på Jafs på Elverum og var hjemme før leggetid.



Fullstendig resultatliste på judo.no


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.