Trener I kurs på Haugerud

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 19. Mar 2011

Originalt skrevet av: Birger Aune

NJF avholdt første helg av Trener 1 kurs 4. – 6. mars i NJJKs lokaler på Haugerud. Det var en spent gjeng som møtte opp, fra NJJK stilte vi med Merete, Therese, Bjørn Kaare, Petter, Kjetil, Marteen, Birger og Oddvar (lørdag og søndag). Kursleder var Kim Mathisen, også fra NJJK.



Kurshelgen var bygget opp som en blanding av teori og praksis, og begge deler krever og inviterer til aktiv dekltakelse fra kursdeltakerne. I teoridelen gikk vi gjennom hva som gjør judo til en særpreget idrett, NJFs grunnlag for barneidrett, snakket om og diskuterte forskjellige former for treningsledelse av barn og sett på en tilnærming basert på å utvikle både tori og uke med utgangspunkt i Gokyo.



Praksisdelen var en god repetisjon av basis judoferdigheter, med fokus på grunnleggende bevegelsesformer og stillinger i judo. Vi repeterte også forskjellige former for tai-sabaki. Siden NJFs graderingsreglement nå også følger Gokyoen, startet vi også på repetisjon av første sett av teknikker . Vi repeterte Seoi-nage, De-ashi harai, Hiza-guruma og Sase-Tsuri-Komi-Ashi.



Første del av trener 1 kurset har vært meget inspirerende og definitivt gitt mersmak. Det er interessant å få presentert bakgrunnen for de treningsoppleggene vi har mottatt fra NJF, og det gir også impulser til å tenke gjennom hvorfor vi gjør det vi gjør som trenere og hva kan vi gjøre for å bli bedre i jobben med å skape gode og trygge judoka av de barn og ungdommer som kommer til oss for å lære judo.



Det gjenstår to helger av trener 1 kurset, og jeg gleder meg til dem.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.