Gradering høst 2015

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 11. Des 2015

Originalt skrevet av: Jørn Terje Krekling

Først ut var nybegynnerne som hadde trent godt med Ole og Mathias som erfarne trenere dette semesteret. Etter en kort introduksjon fra hovedsensor Jørn Terje som informerte at sensorene så etter konsentrasjon, god fallteknikk, godt samarbeid og teknisk nivå både på bakken og for stående teknikker startet graderingen.



Alle utøverne jobbet særdeles konsentrert, og både turnøvelser i oppvarmingen og fallteknikk ble godt gjennomgått. Utøverne gikk så over til å vise sine ferdigheter i holdegrep før de i siste del av graderingen viste kastteknikkene de har lært. Alle utøverne bestod graderingen og fikk gul lapp eller gult belte avhengig av om de hadde deltatt på minimum halvparten av treningene. De som hadde færre treninger har muligheten med god innsats og godt oppmøte til å ta igjen de øvrige utøverne i løpet av vårsemesteret og gradere seg direkte til gult belte med oransje lapp.



Mens nybegynnerne holdt på i dojo 1 var de videregående barna i gang i dojo to til graderinger fra gult belte med oransje lapp og oppover til og med blått belte. Alfredo og Morten var hovedsensorer på denne graderingen.



Ravin fikk oransje lapp og Alva og Fathalla oransje belte etter en fin gradering.



Nytt av i år er det at klubben tilbyr delgradering til grønn lapp og til blå lapp. De som graderte seg til grønn lapp var Sofia, Adam, Sami og Magnus. Anneli og Sindre fikk nytt grønt belte etter fine graderinger. Blå lapp ble tildelt Jonas, Navid og Karl Henrik etter en fin gjennomkjøring, mens Miguel, Jamal og Dennis fikk fortjent blått belte etter å ha levert solid teknisk judo på sine graderinger. Takk også til Musa som stilte opp som uke.



Når barna var ferdige med sin gradering var det de voksne sin tur. Kandidatene som skulle forsøke seg var: Emil og Fabien til oransje belte. Daniel, Lars, Hans Marius og Liv til grønt belte. Zirak og Reza til blått belte og Vitaly og Birger til brunt belte. Etter en god og lang oppvarming startet utøverne rett på de stående teknikkene da prøvegraderingen hadde vist at ne-waza pensum satt veldig bra. Ali, Emil og Fabien leverte en fin gradering til oransje. Til grønt belte var sensorene godt fornøyd med nivået på kastteknikkene og veldig godt samarbeid mellom utøverne. Graderingene til blått for Zirak og Reza viste at teknikkene satt godt, men at det vil være nødvendig å pugge navnene på teknikkene enda bedre frem mot en gradering til brunt belte. Til brunt belte gjorde Birger og Vitaly en fin gradering og sensorene var enige om at de fortjente det brune beltet. Det generelle inntrykket på graderingen er at en del av de voksne utøverne har litt å hente på å få til mykere teknikker med mer flyt og ved bruk av noe mindre styrke - det får de ta med i treningen frem mot neste gradering. Dessverre hadde klubben ikke sjekket ordentlig om vi hadde tilstrekkelig med belter slik at det var noen av de nygraderte som må få utdelt sine nye belter så snart vi har fått levert de fra vår leverandør.



Tirsdag var det mellom-partiene sin tur. Det var 15 utøvere som graderte seg til oransje lapp og hele 20 utøvere som var kandidater til oransje belte. Stine var hovedssensor til de som graderte seg til oransje lapp, mens Jørn Terje ledet graderingen for utøverne som skulle til oransje belte. Konsentrasjonen var på topp for begge partiene og oransje-lapp kandidatene til Stine kjørte gjennom pensum med god kvalitet og alle sammen fikk bestått.



Partiet som skulle opp til oransje belte brukte en del lengre tid, og sensor merket at det manglet litt på puggingen av navn på teknikkene i ne-waza. I tachi-waza gikk det bedre og spesielt noen av de vanskeligste kastene til oransje satt veldig bra. Alle sammen bestod graderingen og fikk oransje belte.



Tidligere i høst har Mathias Hansen gradert seg til 2. dan og Kim Brynhildsen til 1. dan.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.