Landsstevne for ungdom i Larvik

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 24. Okt 2001

Etter oppmøte kl. 0600 på parkeringsplassen bar det avgårde til Larvik. Etter halvannen times kjøretur, og inngånde informasjon om hvordan lage en grill av en varmtvannsbereder (mer info: kontakt Lars Moland), var vi fremme i Larvik. Bortsett fra at en av deltagerne våre faktisk veide 3 kg for mye gikk alle forberedelser bra.

Førstemann ut var Ole Moland. To Ippon-folk skulle ikke by på store problemer for Ole. Etter to flotte kast var alt avgjort til Oles fordel, og han kan titulere seg med norgesmester for ungdom. Gratulerer Ole!

Deretter var det Rudlangs sin tur. Tore og Erik gikk i klassen -55 kg, og klarte begge å avansere fra innledende runder som 2. mann i hver sin pulje. De ungikk å møte hverandre, men byttet overmann fra innledende og tapte begge sine semifinaler. Bronsemedalje er likevel ikke å forakte.

De neste utøverne var Atheesan og Martin. Atheesan i klassen -60kg hadde ingen god dag, havnet tre ganger på ryggen, og var ubønnhørlig ute av turneringen.
Dagens Lagspiller: Martin i klassen -73kg med forstuet finger bestemte seg for å være med til Larvik for å ikke svikte laget.
Han ble imidlertid litt overivrig og bestemt seg for å teste seg i individuelt først. Første kamp mot favoritten Engelstad endte med tap, men med fortsatt mulighet for avansement gikk han på i neste kamp. Desverre endte Martin med en forstuet tå, og måtte trekke seg fra konurransen (og laget).

Vi trengte en oppmuntring; og fikk det! Mathias Hansen deltok i klassen -66kg. Han startet med en vrien motstander, Morsund fra BK, men vant på en yoko etter full tid. I neste kamp ble de Vries for sterk, og Mathias ble kastet på en tai-otoshi, og fikk en stygg vridning i kneet. Alt vel og Mathias, vel vitende om at videre avansement var avhengig av seier i den siste innledende kampen, kom tilbake og kastet en gulbelte etter 4 sekunder (vi skulle senere få vite at det var 1 sekund for sent til å få premien for raskeste seier). En flott o-uchi-gari i semifinalen ble kåret med ippon, men dagens andre kamp mot de Vries i finalen endte med tap på holdetak. Sølv til Mathias.

Siste deltager i ungdom var David Elgvin i klassen +81kg. David kjempet som en bjørn, og nektet å la seg affisere av motstandernes høye beltegrader (David har gult belte). Han måtte se seg tapt av Barkhall fra Levanger, men viste frem en flott o-osto-gari og en benplukk som begge ga seire i de andre kampene, og 2. plass til David. Kjempebra!

Etter alle de innledende kampene var det klart for ungdommenes lagkamp. Med to deltagende kretslag, var vi det eneste klubblaget. Fordi Martin trakk seg, måtte våre gutter flyttes opp noen hakk. Vi stilte med følgende lag: Ole Moland (-40), Erik Rudlang (-51), Tore Rudlang (-58), Atheesan Saravanapavan (-67), Mathias hansen (-78) og David Elgvin (+78).
Første lagkamp var mot Buskerud Judokrets. Ole fikk walkover-seier, og Erik vant den sin kamp med 5 poeng, mens både Tore og Atheesan ble noen hakk for små og tapte. Mathias vant sin kamp greit med et flott kast tidlig i kampen, og stillingen var 25-20 i vår favør. David skulle møte Engelstad i siste kamp, normalt en mye bedre judoka enn David. Ville han klare å, i verste fall, tape med mindre enn 5 poeng? David ble for urutinert og tapte kampen på holdegrep.

Neste kamp var mot Trøndelag Judokrets. Ole og Erik vant sine kamper på walkover, mens Tore og Atheesan igjen ble litt for små og tapte sine kamper. Mathias møtte, for tredje gang idag, de Vries. Kampen gikk tiden ut, og med en dyktig sliten Mathias i dagens siste kamp, ble det seier med 5 poeng. Og vi endte med samme scenario som forrige kamp: Ville David unngå å tape med mer enn 5 poeng mot en antatt bedre motstander? Ikke denne gangen heller, desverre.

Vi hadde høye forhåpninger før lagkampen, men med forfallet fra Martin ble det vanskelig. Vi har ikke stor nok stall. To knepne 5 poengs tap i begge lagkamper er likevel ikke dårlig. Et hederlig resultat, med andre ord.

Sistemann ut var Lars Moland i klassen -60kg NorgesCup(NC) for juniorer. En febersyk, influensasyk, penicilinspisende Lars Moland insisterte på å delta, mot lagleders anbefalinger, men skulle komme til å gjøre det ganske så bra. To lette kamper i innledende pulje førte Lars til semifinalen. En litt artig scene fant sted under/etter den andre kampen:

Under kampen:
publikum: "Bend den armen da, han beskyttern jo ikke!"

Etter kampen:
Stian (lagleder): "Hvorfor bendte du ikke armen hans når du hadde sjansen?"
Lars: "Det er jo bare lov når man er junior."
Stian: "Lillegutt... DU ER JO JUNIOR!!"
Lars: "Åja..."

Lars skjønte hvor gammel han er, og hvorfor han har helfarget belte, og satte inn en fin san-gaku i semifinalen. I finalen ble Morales kontret etter et tai-otoshi forsøk på en flott feiing. Seier til Lars, og en flott pokal fikk han også!

To gull-, to sølv- og to bronsemedaljer til NJJKs utøvere. Flott innsats!
Bilder kommer senere.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.