Stevnereferat Vårspretten

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 18. Mar 2001

17. mars arrangerte Oslo JK Vårspretten. NJJK stilte med 22 deltagere totalt, og på stevnet var det hele 380 påmeldte deltagere. Ganske imponerende. Omtrent 300 tilskuere hadde også funnet veien til KFUM-hallen, og vi så frem til en stor judoopplevelse.

Se flere bilder fra stevnet
      Vegard i aksjon her... flott bilde

Før stevnet startet måtte en av våre trekke seg. Erik Rudlang skadet seg på torsdagstreningen uken før stevnet (beklager Erik red. anm.) og kunne desverre ikke stille. Det gikk visst ganske hardt for seg på treningen, men Erik kommer nok sterkt tilbake.

Barna var først ut, og med en liten forsinkelse var stevnet igang rundt 10.00. Laglederne Eivind Skjollby, Stian Jespersen, Are Burum, May Linn Hystad og Jørgen Moland forberedet utøverne til kampene. De nye klubbdressene var akkurat ankommet, og vi utgjorde et flott syn med 20 rødkledde judokas som løp rundt. Ved innamrsjen brukte vi den nye fanen som ble laget til klubbens 40-års jubileum, og til dere som ikke var der: Det skulle dere sett - ganske imponerende!

Se flere bilder fra stevnet
      Steffen med et av sine fire "lyn"-kast

For NJJKs del startet stevnet upåklagelig. Steffen Rachou var først ut, og satte virkelig en høy standard: 4 kamper, 4 kast, 4 ippon!! Alle kampene hans varte tilsammen under minuttet. Til "Steffen, Steffen.." ropene fra lagkameratene vartet han opp med flotte teknikker. Den tøffeste kampen varte i 20 sekunder, men Steffen slo til med en flott tai-otoshi og avgjorde kampen. Den raskeste kampen var på 3 sek!

I redsel for å glemme noen går jeg ikke inn på flere av barne-utøvernes prestasjoner, men kan fortelle at alle gjorde fine figurer for klubben. Maken til sammensveiset gjeng skal man lete lenge etter. Når det blir så lang venting som det etterhvert ble i hallen, var jo det lureste å heie på de andre klubbkameratene. Bra! Jeg vil spesielt trekke frem alle deltagerne som var med på sitt første stevne utenfor dojoen vår: Kjempebra innsats. Dette kan bli moro fremover...

Dagens gode gjerning-pris går uten tvil til Kjetil Stiansen. Han ledet kampen sin på waza-ari, men ble senere kastet av sin motstander på ippon. Dommeren fikk ikke med seg hvem som kastet, og ga seieren til Kjetil, men Kjetil forklarte til dommeren: "..men det var jo han andre som kastet". Rett skal være rett. God sportsånd, Kjetil!

Ungdommene ventet tålmodig ettersom stevnet drøyde. Etterhvert var det snakk om en to timers forsinkelse, og noen begynte å bli litt slitne etter å ha vært i hallen siden kl. 07.30. Joachim fortalte at han ikke orka å være nervøs hele dagen. "Gi meg noen å gå mot, så jeg blir ferdig". Ikke før klokken 16.00 startet ungdomsklassene.

Se flere bilder fra stevnet
      Silje i sitt første judostevne. Hun fikk bronse-medalje!

Vi hadde tre bedutanter i ungdomsklassen Ole og Joachim, og dessuten Silje som i tillegg var med på sitt første stevne. Joachim vant første kamp, og gikk videre fra den innledende gruppen, men tapte semifinalen og endte med bronsemedalje. Ole fikk en fin sølv-medalje etter fire harde innledende kamper hvor han avgjorde flere av dem i siste liten. Finalemotstanderen ble for sterk, men sølv i ungdoms-debuten er bra. Silje beviste at hun så absolutt har noe å fare med på judomatta, med sin opptreden. Hun kjempet hardt og endte med bronse- medalje i sitt første stevne!!. Kjempebra Silje!

Andre resulteter fra ungdomsklassene: Atheesan vant! "Gode kontringer", kunne lagleder May Linn melde. Matthias fikk sølv, og var uheldig i finalen. Tore fikk bronse, mens Martin endte uten plassering denne gangen. Med 4.mon er han fortsatt uerfaren i dette gamet.

I juniorklassen stilte vi kun med en deltager, Lars. Han kjempet seg til semifinalen, men tapte, og endte med det på 3. plass.

Se flere bilder fra stevnet
      Dette kastet skulle kanskje gitt May Linn seieren!

I senior stilte vi med to deltagere. May Linn var sliten etter en hel dag i hallen, og det var vel ikke den beste oppladingen til å gå judokamper. Hun kjempet seg til en semifinale, og møtte der sterke Esther Myrebø. May Linn startet best med en feiing tidlig i kampen, men fikk absolutt ikke bra nok betalt. Kun yoko var for dårlig. May Linn tapte til slutt på et armbend.. til ettertanke, May Linn. Stig Atle vant alle sine 3 kamper, og ble vinner av klassen. Gratulerer. Vi kan også nevne at NJJK-venn Jørn Terje Krekling fikk sølv.

Totalt: 2 gull, 2 sølv og 5 bronse. + mange fornøyde deltagere i barne-klassene som alle fikk fine medaljer og diplomer.

Vårspretten har ikke tidligere hatt med junior og senior klasser, men ville prøve det nå og endte med 200 deltagere flere enn på forhånd antatt. OJK burde virkelig vurdere flere matte-arealer til neste år, selv om arrangementet faktisk var bra. Det gikk radig unna hele veien.

Etter masse svette, litt blod og noen tårer, masse pølser og brus, var endelig stevnet ferdig 21-tida. Våre deltagere kom veldig bra fra det, og vi gleder oss til neste stevne om ikke lenge... var det i Sandefjord? Takk for en flott dag!

 


Alle bilder av vår offisielle fotograf Morten Rudlang


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.