Kretsmesterskap 2002

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 26. Jan 2002

17 deltagere fra NJJK fant veien til Holmenhallen i Asker lørdag 26. januar. Vi hadde med oss 4 debutanter idag. Hvaara-klanen (Erland, Sverre og Olav) og Muazam Al Ashraf.

Det var litt synd at arrangørene valgte å holde stevnet i den lille dojoen deres istedenfor den store hallen. Med 170 deltagere kunne de unnet tilskuerne det...

Bakken-brødrene gjorde det bra

Først ut var Stian Bakken. Han fyller 8 i år, så dette var offisielt hans debut. Faktum er at Stian faktisk er en ganske så rutinert 7 åring. Stian selv var ganske gira på å få vise seg frem. Første kamp avsluttet Stian med en fin o-soto-gari. Neste kamp tapte han mot en ganske mye større motstander, men Stian ville ikke gi seg og vant den neste også. Den siste kampen avgjorde Stian på en flott ko-soto-gari (!!). Det er det ikke så mange 7-åringe som gjør etter ham...

Aleksander skulle ut etter broren sin for å gi oss en real oppvisning. Etter total judo-tid på 1 minutt hadde Aleksander vist oss en seoi-otoshi, en ippon-seoi-nage, en ko-uchi-gari og en tai-otoshi som alle ble kåret med seier. Hvorpå far, Rune Bakken, proklamerte; "Han har jo større reportoar enn meg, jo..." Strålende judo av Aleksander.

Debut for Hvaara-klanen

Mor i Hvaara-klanen, og sannsynligvis den i klubben som er gladest for familierabatten, hadde tatt med de 3 sønnene sine på stevne for første gang. Førstemann ut var Erland som som møtte tøff motstand. Alle utøverne hadde høyere beltegrader, og han tapte kampene sine på holdetak. De ble litt for sterke til at han kom seg ut. Deretter var det duket for Sverre og Olav på hver sin matte. Olav tapte to kamper, men fikk inn en fin hon-kesa-gatame, og klarte å holde til seier i den siste kampen. Sverre tapte også to kamper, men fikk inn en flott o-soto-gari i den siste og vant. Kjempebra debut, og 3. plass i pulja til de to eldste i Hvaara-klanen.

Kjetil Stiansen møtte hard motstand idag, og tapte sine to første kamper. Han kom bra tilbake og vant den siste, og endte på 3. plass idag. Jørgen Bergquist i -55 og Martin Hemmer i -66 hadde en tøff dag idag. Begge møtte større motstandere, og hadde ublide møter med matta. De kommer sterkere tilbake senere.

Neste ut var debutant i ungdom, Mette Johansen. Hun var kjempenervøs før start, men roet seg når hun så motstanderne; "Dette skal gå..." Mettes første kamp var en skikkelig thriller. Mette lå under med 7 poeng lenge, men klarte å komme tilbake. Hun kastet en o-goshi til 5 poeng, og en ko-uchi-gari til 7 poeng, som ga seieren. Neste kamp vant Mette lett på et flott kast, og vant hele gruppa. Kretsmester!

Durabelige klubboppgjør

Debutant Muazam og Vegard Kristiansen gikk i samme pulje. Muazam vant den første kampen etter en fin o-goshi. Neste kamp kastet han to ganger o-soto-gari til 5 og 7 poeng, og holdt motstanderen ned til 5 poeng; en lett seier. Vegard startet med en fin seoi-nage i den første kampen, og fulgte opp med en kjempebra flyvende te-guruma i den neste. Dermed var det duket for finale mellom de to klubbkameratene. De kjenner hverandre godt, så det ble som ventet en jevn kamp. Vegard trakk det lengste strået mot slutten av kampen. Han fikk en koka på en o-soto-gari. Førsteplass til Vegard, og andreplass til debutant Muazam var kjempebra.

Det ble klubbfight også i -46kg for ungdommer. Haakon Kristiansen og Øyvind Stiansen var også denne gangen i samme gruppe. I Nyttårsstevnet endte det med seier til Øyvind, mens Haakon havnet utenfor pallen. Haakon startet med å vinne alle sine innledende kamper. Han gikk strålende judo, og ga aldri opp. Øyvind vant sin første, men måtte gi etter for kreftene til Traverso fra Ippon i den andre kampen, og ble kastet på morote-gari. Begge gikk videre fra de innledende kampene, og som vinner av den første puljen (Haakon) og andremann i den andre puljen (Øyvind) møttes de i semifinalen. Det ble, som alltid når klubbkamerater møtes, en tøff kamp. Kampen gikk tiden ut, men Haakon fikk kranglet inn en o-soto-gari til koka-scoring mot slutten, og var klar for finalen. Øyvind endte dermed på 3.plass, mens den andre semifinalen viste at Haakon skulle møte Øyvinds banemann, nevnte Traverso, i finalen. Haakon viste fra start at dette ville han vinne, og tvang motstanderen til passivitet og straff. Han kastet en fin o-uchi-gari til waza-ari som skulle vise seg å gi seieren. Han ble dyktig sliten mot slutten, men holdt unna. Kretsmester!

Moland-brothers klarte ikke å følge opp...

Både Lars og Ole vant sine vektkklasser for to uker siden i Nyttårsstevnet. Ole var først ut, men måtte gi tapt i den første kampen etter kort tid. Han tok seg sammen, og vant på et sterkt holdegrep i den andre kampen. En fin de-ashi-barai og nytt holdegrep i den siste kampen ga seier også der, og det endte med sølv til Ole. Ikke like bra som sist, men fortsatt en fin plassering for Ole.

Lars og Atheesan skulle ut i den sammensatte gruppen for -60 og -66kg. Lars møtte Andreas Wiger i den første kampen, som han har slått før. Han klarte ikke å få inn en tellende scoring etter å ha dominert hele kampen, selv om han var nære på. Hoveddommer ga scoring på et av kastene, men den ble feilaktig annulert av de to sidedommerne. Dermed var det klart for sudden-death. Kondisen sviktet Lars, og han snublet inn i en tai-otoshi etter rundt 6 minutter med kamp. Det ødela mye for andrekampen, som også endte med tap for Lars. Atheesan startet i den andre puljen. Han tapte den første kampen fort, men gikk en mye bedre andrekamp. Han ble kastet på 3 yokoer, men fikk selv en yoko på en fin kontring. Motstanderen fikk til slutt en ippon, så da ble det heller ikke avansement på Atheesan. To uplasserte resultater for våre to deltagere i -66kg.

Sistemann idag var Lars Vasaasen som debuterte i Nyttårsstevnet med en flott 5. plass. Lars, som var litt misfornøyd med å ikke få en ippon i forrige stevne, startet Kretsmesterskapet med å holde motstanderen sin nede til seier, og IPPON! Neste kamp var mot en sterk plugg som Lars klarte å kontre fint til waza-ari, og deretter holde han nede til seier også i den kampen. Da gjensto bare finalen i -73kg mot Hallum fra Nesodden. Lars måtte desverre, som i Nyttårsstevnet, gi tapt for en fin drop-seoi-nage. Men sølv i Kretsmesterskapet var en strålende prestasjon av Lars. Virkelig bra.

Stevnet endte rundt 16:00, noen som antyder en fin avvikling; og det var det. Eneste aber er at det blir litt trangt i dojoen deres. NJJK endte som sagt med 12 medaljer av 17 mulige, og 4 Kretsmestere.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.