Akers Avis møter medaljevinnerne

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 14. Nov 2002

Sølv ikke nederlag
FORNØYDE:God innsats i NM av Lars Moland


og Lars Vasaasen


- Fornøyd med å få medalje, mener Lars Vasaasen etter NM i judo. NJJK-utøveren gikk rett fra sykesenga til medaljebordet.av Kyrre MergEt tilfelle av kyssesyken sendte Vasaasen ned i vektklassene. Til daglig er 18-åringen å finne i 73-kilos klassen, men da oppkjøringen til NM foregikk i sjukesenga måtte Vasaasen ned til 66 kilo.


- Jeg var veldig spent på hvor jeg sto og var usikker på om formen ville holde, sier ung-gutten til lokalavisen.


Før mesterskapet hadde han ingen spesielle mål, men avanserte likevel til semifinalen. Der ble det tap - og ny sjanse til medalje i bronsefinalen.


- Det var en veldig nerve i forhold til den, og det ble ganske spennende. Men utover i kampen merket jeg at jeg hadde en del å gi, sier Vasaasen, som avgjorde bronsefinalen da han fikk sin motstander i osae-komi, som er et holdegrep. Vasaasen holdt dette i 25 sekunder og var med det seierherre.


- Da var jeg fornøyd, sier NJJK-utøveren.EVIG TOER


I klassen - 60 kilo sikret navnebror og klubbkamerat Lars Moland sølv til klubben da han måtte gi tapt i finalen. Dermed tok han sin tredje sølvmedalje i NM.


- Forsåvidt fornøyd med det. Litt kjipt at det aldri blir gull, men tre sølv er bra, sier Moland selv.


I finalen hadde han lite å stille opp med mot Albin Dahl, som til daglig går på NTG og som også har flere gode resultater internasjonalt.


- Vanligvis går han en vektklasse høyere, men hadde slanket seg før turneringen.


Etter å ha konkurrert for NJJK både indiviuelt og i lag var det en sliten Lars Moland som stilte opp i finalen.


- Jeg hadde gått tilsammen 15 kamper i tre forskjellige konkurranser, og begynte å merke det. Ble ganske sliten mot slutten, sier 18-åringen. I finalen tok han det første poenget.


- Men så tapte jeg på kveling.


- Det hørtes fryktelig dramatisk ut?


- Nei, det er ikke så dramatisk. Han kvelte meg til jeg måtte slå av og gi opp.


Totalt gikk NJJK på Haugerud ut med tre medaljer. I tillegg til de to individuelle ble det også sølv i lagkonkurransen for seniorlaget.Denne saken er hentet fra Akers Avis.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.