May Linn satser - igjen

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 16. Apr 2003

May Linn satser - igjenTekst og Foto: Kyrre MergSist helg var hennes åttende NM-gull et faktum. Nå vil May Linn Hystad igjen satse hardt på judo.- Nå begynner det å bli morsomt igjen, sier 25-åringen etter gull og sølv i norgesmesterskapet. Og det som er moro for May Linn er neppe like gøy for motstanderne.Åtte NM-gull og to kongepokaler ga tidlig status som suveren. Men de siste årene har motivasjonen falt noe.- Jeg har trent litt, men ikke veldig mye de siste årene, innrømmer hun. Studier har fått første prioritet, men når hun nå er i ferd med å fullføre sitt tredje år på NITH ønsker hun samtidig å bruke mer tid på judo-matta.Samtidig roser hun opplegget i Norsk Judo - og Jiu-Jitsuklubb (NJJK) på Haugerud.- Vi har fått veldig bra trenere og et bedre opplegg med flere treninger, og flere utøvere på treninger. Nå er vi opp til 20 stykker på trening, og det er mer motiverende. Hele klubben har begynt å gå bedre, både for barn og senior, sier Hystad.FORBEREDT PÅ TAP


Som en av fire NJJK-representanter reiser hun til nordisk mesterskap i Stockholm om drøye to uker. Den største spenningen knytter seg til hvordan hun står internasjonalt.- Det vet jeg egentlig ikke. Det er ganske mange flinke jenter som trener judo, spesielt i min klasse, så vi får se. De som var flinke da jeg var aktiv er fortsatt med.- Og målsettingen er...?


- Hehe...gjøre mitt beste. Jeg går alltid for å vinne, men det er ikke alltid det funker.- Hva skjer om du går på et par stygge tap?


- Jeg kommer til å fortsette likevel. Jeg er forberedt på tap, og regner med at det blir et tap, men det stopper ikke meg. Jeg håper jo at det ikke blir det.I NM tok NJJK totalt seks medaljer - to av de holdt edleste valør. Ved siden av May Linn Hystad markerte også Alfredo Chinchilla seg igjen med en gull og en bronse. Lars Moland tok sølv i - 60 klassen, mens Stig Traavik tok bronse i klasse -73.GOD TEKNIKK


May Linn Hystad avgjorde gullkampen i - 57 kilo kun tre sekunder før slutt. En tett og jevn batalje endte med at Hystad fikk inn et kast akkurat da hun trengte det som mest. Dermed beseiret hun Cecilie Lille fra Alta, og tok gullmedaljen på det.I åpen klasse var det imidlertid Haugerud-utøveren som måtte bite i gresset da nylig EM-uttatte Esther Myrebøe var motstander.- Det gikk litt for fort, og jeg tapte på at jeg ble kvalt, gliser Hystad, som innrømmer at hun synes judo er morsomst i stående stilling.- Min svakhet er bakkekamp. Jeg er flinkere til å kaste og gjøre teknikker oppe i tachiwasa.- Tachi-hvaforno’?


- Stående stilling. Men jeg er veldig fornøyd med gull og sølv i NM. Jeg var veldig liten i forhold til motstanderne i åpen klasse, og det viser at styrke ikke er alt. Du kommer langt med god teknikk også, avslutter 25-åringen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.