Nordisk Mesterskap 2003

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Mai 2003

(Foto: Andreas Strand)
I år ble Nordisk mesterskap arrangert i Tumba, et lite sted utenfor Stockholm. Norge stilte totalt med 17 utøvere i seniorklassen og 28 utøvere i ungdomsklassen. Vi hadde også med 4 dommere og 3 coacher.



NJJK hadde 3 deltagere; May Linn Hystad, Lars Moland og Lars Vasaasen. Alle deltagere i seniorklassen.



Nivået var som ventet ganske høyt både i senior og i ungdom. 6 nasjoner deltok; Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene.



ALTERNATIV REISEVEI


Vi var 3 deltagere fra NJJK. Vi tre i tillegg til Cecilie Lille fra Alta ordnet transport og opphold på egenhånd siden vi ikke kunne følge judoforbundets opplegg pga. studier og jobb.



Vi fikk derfor oppleve litt mer av Stockholm enn resten av den norske gjengen. Hotellet vi bodde på var enkelt og relativt billig men lå derimot veldig sentralt. Tumba, der konkurransen og innveiing foregikk var et stykke unna og vi måtte reise med t-bane og pendeltog (lokaltog) for å komme oss dit. Fredag 2. mai var det innveiing som gikk smertefritt for nesten alle – Lars måtte en tur i badstua først. Vi var veldig spente lørdag morgen. Lars og Lars hadde aldri vært på en lignende konkurranse med så høyt nivå før og undertegnede hadde ikke deltatt på konkurranse utenom norge på 3 år.



TØFFE KAMPER



Lars Vasaasen var førstemann ut i ilden. Han gikk en kjempespennende førstekamp der han ledet med en wazari men måtte bite i det sure eplet da han i en litt forvirret tilstand havnet i et holdegrep som var vanskelig å komme seg ut av. Pga. en misforståelse trodde vi at Lars var ute av konkurransen, men mens Lars dusjet ble han ropt opp for rekvalifiseringskamp. Litt ukonsentrert men allikevel dagens reneste utøver på matta. Dette var i tillegg en veldig hard motstander og Lars tapte ganske så fort.



Lars Moland vant en kamp mot en islending på san gaku. Deretter tapte han to kamper.



Undertegnede gjorde det veldig bra i sine to første kamper, men møtte klassevinner i semifinalen og måtte innse at hun var nok bedre enn meg. Tap i semifinale førte meg videre til bronsefinale. Skulle nok ha klart å vinne bronsefinalen om jeg bare hadde klart å holde meg unna newasa... Ble tatt i armbend og tapte bronsefinalen. 5.plass er ikke så verst allikevel. I ettertid viste det seg at en 5. plass i Nordisk faktisk gjorde meg aktuell til norges B-landslag.



Vår seniortrener Yoao gjorde det også bra i Nordisk og fikk med seg en bronse hjem.



Alle tre så mye fin judo og lærte mye. Det vi la spesiellt merke til var at vi trenger å trene mer på grepet.



Etter en ganske så morsom tur på byn måtte vi allerede kl. 4 dra fra hotellet for å rekke flybussen til Skavsta flyplass. Litt uheldig at Larsene klarte å glemme igjen lommebok og mobil. Lars Moland fikk reise på judopasset sitt heldigvis (-: (når en flyr med Ryanair krever de pass eller førerkort). Lommeboken ble oppsporet og sendt med Gøril som tok et senere fly.



Alt i alt var dette en morsom, dyr, opplevelsesrik og lærerik tur!


Elendig engangskamera gjorde at det ikke ble flere bilder denne gang.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.