Ung-gutta som løfter NJJK

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 8. Nov 2004

Tekst og foto: Kyrre MergUNG OG BRA: Ole Moland løfter Aleksander Bakken - og sammen er de med på å løfte NJJK på Huagerud til topps både i Norge og i utlandet.
Aleksander Bakken og Ole Moland er to av flere unge utøvere som holder Norsk Judo og Jiu-Jitsu Klubb (NJJK) på Haugerud på kampkartet.Over 600 deltagere fra sju nasjoner var sist helg på matta i den nederlandske byen Alkmaer. Blant dem 13-åringen Aleksander Bakken, som slåss med det norske flagget på brystet.NJJK-utøveren gikk ni kamper på én dag mot motstandere som ligger langt over nivået han er vant med fra Norge.


Resultatet?


Sølv. Som nesten føles som gull.- Det var ganske hardt. Nivået er mye høyere i andre land enn Norge, sier 13-åringen, som tilhører -38 kilo.


Ekstra belastende ble det når motstanderne brukte knep han ennå ikke har lov til å lære seg i Norge.


Her hjemme er det 16-årsgrense på armbend og kveling. Utenfor Norge er det standard-grep fra 13-års stadiet.- Jeg holdt på å bli kvalt et par ganger, og tapte finalen på armbend-Surt med sølv?


- Jeg er fornøyd med det. Sist gang jeg var i Nederland fikk jeg grisejuling.Bedre gikk det derimot i NM. Som 13-åring var Aleksander først-reis men det hindret ham ikke i å gå helt til topps. Få deltagere i klassen satte ingen sperre for motivasjonen da han tok sitt første norgesmesterskap - også det i klassen -38 kilo.- Det var min første mulighet til å ta gull. Fornøyd med det, gliser unge Bakken, og leker med tanken om å følge opp "en av en" med "to av to", "tre av tre" og så videre.


- Det hadde vært moro det...Bittert nederlag for klubbkamerat Ole Moland i samme NM. Etter å ha seiret i alle innledende kamper tapte han semifinalen for treningskamerat Karl André Reicheldt.


Etter kampen var det først og fremst måten det skjedde på som plaget 17-år gamle Moland. Kastet som ble brukt har han nemlig hjulpet til med å øve inn.- Vi trener sammen på åpne landslagstreninger. Det er det kastet han øver på, på hver eneste trening, sukker Moland.Med et ippon-seoi-nage var kampen over for hans del, og han var degradert til bronse.


- Jeg burde nok ha sett den komme, ja.Revansjen lot imidlertid ikke vente på seg. I et Norgescup-stevne i Kongsberg forrige sto han igjen som vinner etter full tid mot samme Reicheldt.


- Det var meget godt!- Og hvis du kunne velge mellom å vinne NM semien eller Norgescup-kampen?


- Ville nok valgt semifinalen i NM, men jeg tror nok ikke jeg hadde vunnet finalen. Erik spæren som vant er veldig god, sier Moland.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.