Sølv i senior lag-NM

Postet av Norsk Judo og Jiu-jitsu Klubb den 22. Nov 2004

Siste helg i Oktober var det NM for lag i Levanger. I år stilte NJJK uten damelag da primus organisator May Linn hadde påtatt seg laglederoppgave med ungdomslandslaget i en turnering i Nederland der NJJKs Aleksander Bakken fikk sølv. På herresiden stilte NJJK igjen et godt lag med Alfredo Chinchilla i -66, Jørn Terje Krekling i -73, Morten Schiøtz i -81, Agnar Bjørnset i -90 og Albert Davis i +90. Vi dro med fly oppover på fredag og fikk spist middag etter at alle hadde lyktes med å produsere gyldig judopass og klart vekta. Vi var relativt optimistiske da vår antatt vanskeligste konkurrent Ippon hadde et noe svakere lag enn først fryktet. På lørdag gikk Juniorene individuelt og Junior lag først, og NJJK hadde for første gang på mange år ikke med noen juniorer. Regner med at det endrer seg til neste år. Første kamp ble derfor først i halv to tiden. Vi hadde fått en hyggelig trekning syntes vi selv med Ippon, Asker, Trondheim og Nesodden på motsatt side og BK som antatt hardest på vår side. Ni lag deltok og vi var i pool med fem lag og fikk dermed masse kamper.



Kampene


Første kamp var mot Levanger. Alfredo gikk på matta for å varme opp, men denne gangen ble oppvarmingen tøffere enn tenkt og Alfredo tapte kampen på en kontring som ga Levanger Waza-ari (kunne fort vært ippon). De resterende kampene gikk greit og alle vant sine kamper greit. Agnar denne gangen på walk-over. Albert hadde nok den mest elegante seieren da han gikk rundt store Egil Kvåle og lot han legge seg pent ned på ryggen.



Andre kamp mot Kongsberg fikk Alfredo som ventet tøff motstand av Thomas Engebretsen. Tapet var imidlertid uventet siden Alfredo alltid har slått ham tidligere og var en hårsbredd unna å vinne på armbend – men dommerne ville ikke gi Alfredo noen få ekstra sekunder. Jeg (Jørn Terje) hadde deretter en enkel kamp mot en urutinert ungdom før Morten Schiøtz valset opp med Torbjørn Engebretsen. Agnar tapte for Rune Enget, mens Albert måtte slite for å slå Bue Horgen. Slitet var mest mot dommerne som presterte ikke å følge reglene men frata Albert muligheten til å fortsette en osae-komi han hadde holdt og fått brutt et kort sekund. I det hele tatt var dommerne svært variable i kvalitet – å kunne reglene og følge de, burde være et minimum synes vi.



Seier ble det uansett og vi hadde deretter to greie kamper mot NTNUI og Nordland judokrets der eneste tap ble for en bjørn fra NTNUI i 90 kg som senere slo Rune Enget i NTNUIs kamp


mot BK. Vi var klare for semifinale mot Asker.



Alfredo hadde her igjen tøff motstand mot årets norgesmester i -73, Magnus Ross som hadde pint seg ned til -66. Magnus ledet lenge etter å ha fått waza-ari på en ippon seoi nage ganske tidlig, men Alfredo fikk inn et kast hvor Magnus landet i bro, dermed Ippon til NJJK. Jeg hadde også tøff motstand her med Anders Lie på motsatt side. Det gikk imidlertid veldig bra, jeg dominerte grepet og fikk han såpass frustrert at han gjorde en feil som jeg utnyttet og fikk inn et ippon kast. Morten fikk her walk-over i -81 og vi hadde allerede vunnet kampen da Agnar gikk utpå og serverte en nydelig seoi-nage mot Trond Flesche for å spikre igjen lokket i Asker kista ekstra godt. Albert møtte til slutt Geir Aage Jacobsen i + klassen. Det ble tap her, men igjen presterte dommerne ikke å kunne reglene og var i ferd med å utvise Albert – direkte Han soku make, da det korrekte ville være seier til Geir Aage på sogo gaeshi som er waza ari + kei koku til motstander. Som sagt det var mye merkelig dømming. På motsatt side var det som ventet Ippon som hadde vunnet puljen og de var dermed våre finalemotstandere.



MEDALJESEREMONI: Sølv til NJJKs herrer.


FOTO: Levanger Judoklubb

Finalen


Ny tøff kamp for Alfredo, som møtte Albin Dal som er i bra form. Albin ble for sterk denne gangen. Jeg møtte så Martin Thiblin – noe som er omtrent like vanskelig. Jeg klarte å få grepet mitt, men lite annet og det endte med at min mangel på evne til å få til noe annet førte


til fire shido – som til sammen blir han soku make. Deretter var det Morten Schiøtz som viste at han fortsatt er rimelig sjef og brukte sin uchi mata til å få en meget habil Per Marius i matta – ippon. Agnar møtte for tøff motstand i Hosni Tlili og fløy høyt før han landet. Spenningen var derfor over ifht. Medaljer da Albert gikk ut for å ta rotta på Olav Aase i siste kamp. Olav er kjent for en _sterk_ seoi nage, og Albert unngikk lett det første forsøket fra Olav. Imidlertid var neste ippon seoi nage forsøk noen hakk sterkere og Albert måtte bare bli med rundt.



Vi var rimelig fornøyd med sølv, og tror vi skal kunne gi Bærumsfolket enda hardere kamp til neste år. Etter en dusj på hotellet satte vi oss ned og spiste en bedre middag – Albert spiste to. Deretter mer hygge og drikke sammen med judokas fra resten av Norge.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.